Forum: Orice altceva Ajutor!!!!! am gasit un pui de vrabie si nu stiu sa-l determin sa manance!!!!

  • deManacuPenelopa
    deManacuPenelopa

    Deloc de ras, doar de admirat... o placere sa citesc sinteza asta:)

    09.09.2010, 12:34:21
  • magiccraft
    magiccraft

    Nu este deloc de ras... Loulou... :) Si metoda functioneaza... puii de uliu sorecar pe care i-am crescut raspundeau cand "fluieram" lung, ca si ei... fiiiiiuuuuuuu.... cand au crescut si se descurcau singuri i-am eliberat in mica padure de pe proprietatea mea. Se obisnuisera sa vina de acolo chiar in pomii de langa casa, sau planau deasupra curtii... ii vedem si fluieram la ei, iar ei, invariabil imi raspundeau... chiar daca nu mai veneau sa mi se aseze pe brat, asa cum faceau cand erau pui... dar este un sentiment grozav sa ii vezi ca sunt bine si sa stii ca poti comunica cu ei ... si nu te-au uitat...
    Asa ca, persevereaza... :)

    09.09.2010, 13:52:07
  • Laurazin
    Laurazin

    Hei, Loulou, sa-ti traiasca! Am incercat sa ma pun la curent cu topicul si-am vazut c-ai primit sfaturi la obiect...Ce de lume "creste" vrabii!!! La puiul meu de vrabie din copilarie stiu ca ajunsesem la lectiile de zbor...cand l-am scapat! Trebuie sa-l "zvarli" un pic in sus si sa-l determini sa dea din aripioare, sa se lupte sa se sustina-n aer pana ajunge la un anumit loc de repaos...Eu am inceput cu el in cada captusita cu paturi :))) apoi facea curse mici prin casa...In ziua cand l-am scapat a zburat (oarecum in picaj :/) de la etajul 9 pana pe la etajul 2 intr-un copac...imi place sa cred c-a fost cu happy end!

    09.09.2010, 16:54:31
  • deerstuff
    deerstuff

    Loulou, felicitari pentru progrese! :) Citesc pe nerasuflate toate noutatile legate de puiut si simt ca m-am legat de el de la distanta! Imi dau seama ce simtiti voi! Ma intreb ce-ar fi daca l-ai lua cu tine la curte si l-ai elibera acolo? Oare s-ar putea adapta?

    09.09.2010, 17:11:11
  • lanca
    lanca

    wow, ce de vesti! citesc pe nerasuflate ce scrii, Loulou, nu vreau sa pleceeeee vrabiutzaaaa! si chiar abia astept sa mai citesc ce-ai scris!!!

    09.09.2010, 18:57:49
  • Loulou
    Loulou

    Uite ca scriu iar, de doua ori intr-o zi :)
    Trebuie sa va povestesc ceva super.... dar cam trist!
    A, intai sa va spun ca dimineata, dupa ce am denigrat-o in public, ce credeti ca a facut? ei, a baut apa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Apoi a sarbatorit, a zburat cate 1 m din loc in loc prin camera pana a parcurs-o pe toata, si asa in plimbarile ei a descoperit o oglinda. Este din aceea cu doua fete, una normala si una cu lupa.
    A vazut intai fata normala si a inceput sa gangureasca asa ciudat cum nu am mai auzit-o pana acum, la puiul din oglinda, l-a ciugulit, s-a frecat de el... a fost incredibil! Apoi.... a nimerit pe partea cu lupa, ce credeti ca a facut.... a cascat un cioc cat toate zilele si a inceput sa tipe asa cum cerea mancare :(( eu una am cam plans cand am vazut-o si in plus.... toata ziua si-a petrecut-o cu cele doua noi prietene, puiul si vrabia mare din oglinda. M-a dat peste cap rau de tot, atata s-a jelit ca a adunat un stol de vrabii pe balcon, o cautau si ciripeau.... mai mai ca am fost tentata sa o duc la ele, dar nu cred ca este pregatita sa suptavietuiasca afara...
    Am dus-o la geam si i-am pus un suport pe care sa stea, s-a speriat de "afara"
    Ei, astea sun noutatile....
    Va multumesc pentru mesaje :) maine nu cred ca apuc sa scriu ceva, o sa fiu plecata, dar o voi face cand pot.

    09.09.2010, 20:00:13
  • lanca
    lanca

    Doamne, Loulou, cite lucruri dragute ne povestesti!!

    10.09.2010, 00:02:12
  • Elven.Rose.Design
    Elven.Rose.Design

    este un puiut atat de scump... partea buna e ca stie ca ele sunt familia ei si nu tu esti mamica :D - observi ca am hotarat ca e fetita :D

    10.09.2010, 00:20:19
  • serbani.bijoux
    serbani.bijoux

    Iti multumim ca ne impartasesti din minunata poveste cu peripetii pe care o traiesti alaturi de puiutul tau scump

    10.09.2010, 10:26:33
  • serbani.bijoux
    serbani.bijoux

    A-u-u-u-u-u-u-!!!! Ce mai face vrabiuta???? Cand vine pictorialul???

    18.09.2010, 17:01:01
  • Loulou
    Loulou

    :( pictorialul nu mai vine, am fost apostrofata de administratia breslo... am scos poza din magazin.
    Puiuta mea face super!!!!
    Zilnic face cate ceva nou, a evoluat incredibil, verifica totul prin casa, studiaza, incearca sa inteleaga... este o nebunie!!!! sunt efectiv indragostita de ea!
    In continuare o sperie geamul, nu manifesta dorinta de a incerca... ce bine!!!!!!!!
    Inca nu are pene decat pe aripioare, in rest are pufulet, dar zboara tot mai bine si mai nou isi propune si o tinta, nu mai zboara asa haotic sperand sa aterizeze confortabil. Nu mereu ii reuseste dar am facut amenajari... la greu si nu prea are cum sa se loveasca.
    Ne intelegem foarte bine, am cam stabilit ce ii place sa facem si ce nu si ii respectam dorintele. Ne mai cheama uneori sa o luam de pe jos, sau sa-i schimbam apa (bea doar de maxim 3 ori si tipa sa ii dam alta), dar in general se descurca bine singurica, in cam tot ce-si propune.
    O stimulez mereu cu cate ceva nou, ii dau de studiat obiecte noi, pungute cu margele mai mari, sa nu poata sa le pape, pene, gheme, si tot ce cred eu ca i-ar placea. Se joaca mult cu fiecare obiect nou, dar are si o jucarie preferata, un ghem argintiu pe care incearca sa-l care pe unde merge.

    Am o groaza de poze cu ea si probabil o sa le pun candva pe undeva si va dau link

    18.09.2010, 18:01:08
  • CAT.E
    CAT.E

    Sunteti foarte scumpici - tu si puiul. Administratia B, putea sa se abtina in cazul asta. Oricum, abia astept sa vad pozele :). Felul in care povestesti este demn de un roman :).

    18.09.2010, 19:17:09
  • aidaalex
    aidaalex

    Buna,
    poate pui cateva poze cu puiutul pe blog, imi pare rau ca ai fost apostrofata, eu cred ca toti cei care iubesc arta iubesc si animalele.
    Asteptam vesti si iti multumim ca le impartasesti cu noi!

    18.09.2010, 19:30:50
  • mady68
    mady68

    Anca,vezi la categoriiI ORICE ALCEVA e rubrica speciala ANIMALE ,tu animal cu pene,pune poze acolo,daca ''plagiatorii''pot avea magazin axctiv moca,tu cu ''vechi state de plata'' cred ca ai acest drept,VREM POOZICI

    18.09.2010, 20:23:39
  • mady68
    mady68

    erata -ORICE ALTCEVA

    18.09.2010, 20:27:41
  • serbani.bijoux
    serbani.bijoux

    Ai putea sa folosesti vrabiuta ca fon pt biju ori poate i-ar placea sa evoluieze pe post de manechin??? Ce parere are ea? daca tot e "prietena" cu oglinda...

    18.09.2010, 20:55:53
  • lanca
    lanca

    nu pot sa cred chestia cu adminii si poza vrabiutei !

    19.09.2010, 01:00:37
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Buna!

    Eu am rugat-o pe Loulou sa scoata poza din magazin. Oricat de scumpica mi s-ar parea vrabiuta, Breslo este un loc in care sa ne vindem produsele si nu un servicu de photo sharing.

    Daca as fi facut "o exceptie" pentru Loulou am fi fost iarasi acuzati pe Forum de favoritism, sper sa intelegeti asta.

    Loulou, poti uploada foarte simplu poza aici: http://www.tinypic.com/ si apoi sa postezi linkul pe forum, asa mi se pare cel mai bine.
    Spor la creat ;)

    19.09.2010, 12:59:03
  • user21
    user21

    ca veni vorba cinnamon (putin off-topic)...cand putem uploada poze direct in comentariul de pe forum?

    19.09.2010, 17:32:16
  • artemiza.design
    artemiza.design

    Loulou, povestea ta m-a fascinat. Am descoperit-o acum cateva minute si am mistuit-o ca pe un bestseller. Te-ai gandit ca poti scrie o carticica pentru copii si parinti? Asa, pe zile, exact cum ai scris-o aici. Tare bun condeiul tau! In alta ordine de idei,...astept cu nerabdare ziua in care o sa pape din margele si o sa kk un colier.

    19.09.2010, 20:39:12
  • serbani.bijoux
    serbani.bijoux

    Ar fi fost un asa zis favorism pt o vrabiuta...vrabiuta noastra iubita!!! Merita, ca este intradevar O EXCEPTIE acest exemplu de grija deosebita a lui Loulou si interesul nostru sporit fata de tot ce i se intampla vrabiutei, ne ajuta sa fim mai buni, sa ne ingrijim si de sufletul nostru ca binefacerile pt realizarile in vanzari vin din alta parte.
    Nu mi se pare un asa MARE PRECEDENT!!! si nu cred ca cineva ar veni cu reclamatii, reprosuri...
    De ce n-am fost intrebati si noi ca suntem si noi pe aici si nu o singura persoana! Poate era cazul sa fi ti facut si voi un Concurs care s-ar fi numit PICTORIALUL VRABIUTEI si daca prin vot s-ar fi hotarat sa nu apara pozele n-as fi avut de reprosat nimic pt hotarea vostra unilaterala.

    20.09.2010, 09:21:48
  • Loulou
    Loulou

    Buna dimineata!

    Trebuie sa va povestesc ceva :))
    Ieri, inca de dimineata, s-a pus puiuta mea pe un zbierat de ne-a bagat in sperieti..... am crezut ca a inghitit ceva capete de sarma sau ca a patit ceva rau... si am tot stat cu ochii pe ea.... sperand sa arate cumva care-i durerea. Ei, daca a vazut ea cat de prosti suntem, cum nu pricepem o chestie atat de evidenta, ne-a aratat!!!!!!
    S-a suit in poala la mine (aveam o rochita inflorata) si a inceput sa ciuguleasca tot ce era verde pe rochie. Apoi a papat un fir de piele turcoaz, o margea de nisip verde, doar doar vor pricepe prostii :))
    Cum nu aveam multe verdeturi la dispozitie si cum vazusem ca este putin constipata, i-am desfacut o boaba de strugure si am fluierat-o. A venit ca un avion!!!!!! a papat asa intr-o agitatie totala, cu disperare, bagand tot capusorul in boaba de strugure, apoi a "furat-o" si a zburat cu ea pe pat, unde a savurat-o pana la cojita :).
    Apoi i-am dat patrunjel, l-am tocat mic mic dar nu l-a mancat decat din palma, dupa care iar a cerut srugure, respectiv s-a pus pe zbierat :)) Tipa asa de tare ca te baga-n sperieti, zici ca o chinuie ceva!!!!
    In total a mancat cam 7 bobite, ma asteptam ca astazi sa-i servesc calciu carbonic, dar nu, pare ok!
    Azi dimineata, a cerut apa schimbata, apoi a mancat putin, apoui a inceput tipatul, cerea strugure :) deci puiuta mea cere prajituri!
    A mai mancat dulciuri, mar, morcov, dar nimic nu a facut-o atat de fericita cum o face strugurele.
    Tot din palma mai manaca branza de vaci, carnita, galbenus de ou, asta daca nu sunt uscate si macinate.
    Alta chestie super, imi cere sa-i aprind becul, se aseaza sub el si ciripeste si priveste in sus.
    O ciudatenie este faptul ca ne chinuim s-o culcam, deci ar face orice numai sa nu doarma, asta pe la 12-1 noaptea. Ii duc ciorapul - cuib langa ea si o imping in el, ma ciupeste, protesteaza, tipa si pana la urma intra. Cand o pun in cutie tb sa si sting lumina, altfel evadeaza urgent. Cand este lumina stinsa, tot mai incearca sa stea treaza, ciripeste, canta, face frumos, doar doar aprind soarele sa se mai joace.
    Si acum .... cireasa de pe tort !!!!!!!!! Un vecin are canari, ea ii aude pe geam si ce credeti???? ciripica mea nu stie exact ce limba trebuie sa vorbeasca, asa ca incearca sa cante, imita canarii!!!!!!!!!!!!! este bestiala, gangure asa incetisor, face tot felul de vocalize, este o scumpete cand se crede canar. Mai imita si gugustiucii, dar nu-i nici pe departe asa interesant cand vorbeste limba gugustiucilor....
    Sotul meu mi-a promis ca va pune pe blog poze cu ea, cand o va face, va dau link.

    Mady,Serbani, intr-adevar pot pune vrabiuta in fiecare poza, o pot posta la rubrica de animale, ideea este ca n-are sens ....

    Artemiza, ma bucur ca te-ai alaturat fanilor puiutei mele, :)) cred ca-i destul sa povestesc aici ... pt. mine-i destul!!! Ei, margele a papat ea, din cele mici, delica si toho, dar nu a rezultat nimic.... mai asteptam :))

    20.09.2010, 09:30:50
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Buna dimineata!Ma bucur ca vrabiuta e bine,m-am amuzat copios de cele povestite de tine cu atata umor:))Ce bine ar fi daca toata lumea s-ar comporta la fel cu animalele!!!!N-ar mai fi atatea sufletele chinuite,fara stapani,fara mancare,fara adapost....Uite cata bucurie poate aduce un sufletel cat o gamalie!!!!!Sa fiti sanatoase amandoua si sa va bucurati una de alta!!!!

    20.09.2010, 10:13:26
  • serbani.bijoux
    serbani.bijoux

    iti multumim pt povesti minunate!!!

    20.09.2010, 10:15:57
  • dodo
    dodo

    Anca esti teribila..

    20.09.2010, 19:56:39
  • miruca
    miruca

    un gand bun si de la mine, impresionata de poveste , admirand talentul indiscutabil pentru scriitura si nursing( am scris corect?) si dornica de noutati , ca toti cei de fata...

    20.09.2010, 21:25:47
  • Loulou
    Loulou

    Am mai multe dileme, una-i noua nouta, celelalte sunt ceva mai vechi.

    Incep cu cea noua, ieri sotul meu, m-a certat ca-i dau sa manance din mana, stiam si eu ca are dreptate, ca nimeni nu-i va da apoi sa manance din mana... dar varianta asta, cu toate ca egoista, imi incalzeste sufletul, mi-e drag de nu mai pot! In plus, nu eu am ales sa fie asa, ea a facut-o. In fine, am zis ca nu-i mai dau, ca o fluier, ca sa nu uite fluieratul si ii pun mancarea in farfuriute. Zis si facut, dimineata a papat cate ceva, putin de tot, a tot cerut mancare, s-a agitat, s-a suparat, a stat apatica pe firul imprimantei... pana cand a hotarat sa remedieze situatia. A venit la mine in poala, a inceput sa traga cu nervi de o sarma pe care o aveam in mana, apoi s-a suit pe mana si m-a ciupit, tipand, a facut-o cam 3 minute, ma ciupea si ciripea, eu initial am lasat-o apoi... chiar incepuse sa doara, ii tot vorbeam, imi feream degetele, ea tipa si cauta de unde sa apuce. S-a suit apoi pe umar, m-a apucat de par, era suparata! avea o atitudine razboinica :)) In cele din urma am luat carnita de pui si am tinut-o in mana, o bucata mai mare, s-a calmat si a mancat-o singura, dar din palma. A facut-o bucatele si a mancat-o.

    Dilema este: Daca poate manca singura, daca stie sa faramiteze, sa caute bucatelele sarite, de ce nu o face din farfurioara? Chestia cu mancatul din palma este noua, poate are 4 zile, pana atunci mancand foarte bine din farfurie. O alta intrebare, de ce m-a "batut"?

    Si alta, de ce nu o tenteaza "afara"? de ce se sperie de geam? Am inceput sa pun mancare pe pervaz, am adus pasarile de pe balcon la geam, nici atunci cand vin ele, nu o incearca dorinta....e firesc?

    De ce nu vrea sa doarma???? Este chiar o problema sa o culcam :)) N-o pot lasa sa doarma unde are chef, a adormit pe firul imprimantei si a cazut, a adormit pe monitor, a cazut dupa mobila, deci trebuie s-o pun in cutiuta, cel putin deocamdata. Ii curat zilnic locul, este impecabil cand o pun la somn, cu toate astea nu vrea.... se lupta sa stea treaza....

    O sa fie ea capabila sa traiasca afara? nu cumva o indepartam de natura?

    Am spus acum o vreme ca o sa-i mut mancarea, am facut-o, a gasit-o repede, a dat de ea si sa vedeti ce s-a intamplat. I-am pus carnita intr-un loc, legume rase in altul, faina aia amestecata in altul, ei bine, rezultatul a fost ca acum stiu ce vrea sa manance. Daca vrea carne se duce unde a gasit carnea si tot asa...

    In concluzie, oare puiuta mea o sa fie gata sa plece ? :) Eu nu vreau sa plece, chiar ma tem de momentul acela, dar .... stiu ca pentru ea asa-i bine.

    Acum, de cand scriu, ea tipa sa-i dau sa manance, m-am gandit ca fiind dimineata, o pot lasa sa-si ia singura, precis o va face :) ca-i moarta de foame, dar mi-e o mila de ea....

    Va multumesc celor ce v-ati alaturat povestii :) cred in puterea gandului, cred ca fiecare gand bun indreptat catre ea, o poate ajuta sa se faca mare, sa ajunga acolo unde ii este destinat...

    21.09.2010, 08:00:36
  • mady68
    mady68

    of mamico,e ca si copilasii,ti-a simtit sensibilitatea si te santajaza sentimental,faceti consiliu de familie ,daca va hotarati o tineti pe post de ''cana'',sa ne mai tii la curent cu nazdravaniile ei

    21.09.2010, 08:35:04
  • lanca
    lanca

    Loulou, mi-e draga de mooor vrabiuta si am devenit dependenta pe istorisirile tale.
    discutam cu lumea la munca si toti spuneau ca o sa fie foarte greu sa se adapteze in natura. noroc ca stai la curte. cind o sa se simta exclusa, o sa vina la voi. imi povestea asistenta mea ca a gasit, cind era copila, un pui de gaina, de citeva zile, scapat dintr-o cusca, probabil. l-a luat acasa, l-a facut mare in stil "domestic" si apoi, pentru ca murdarea prin casa (la bloc), l-a dus la tara. ei bine, puiul nu s-a mai adaptat. a fost un singuratic, celelate pasari il bateau, trebuia mereu protejat. nu l-au sacrificat, dar a trait mai mult singur. nu vreau sa te intristez, am expus intimplarea ca fapt divers. trebuie sa vorbesti cu Eleonora (magiccraft), ea a crescut pui de diverse animale si pasari, este singura in masura sa-ti spuna ce sa faci ca puiutzei sa-i fie bine :)

    21.09.2010, 12:00:44
  • lanca
    lanca

    si a propos de "bataie", e o pedeapsa pe care ti-o aplica in lipsa alintului cu care a fost invatzata. iti spun asta pentru ca motanul meu, cind era tinar si nelinistit iar eu il mai pedepseam, statea cu spatele la mine, suparat, cite 2 zile. ii vorbeam, vroiam sa il impac, dar ma trata cu indiferenta si, daca insistam, ma lovea cu labele. si nu pierdea niciodata ocazia sa se razbune, macar asa, in trecere. niciodata nu era o razbunare imediata, ci una tardiva, dar ma privea si mieuna cu inteles, sa stiu ca e in contul "pedepsei". este un siamez tare ranchiunos, e nascut in mai, deci e taur ca si mine, si cred ca de aceea ne iubeam si ne certam cu nabadai. dormea ca un om in pat, linga mine. pe spate, cu o laba mereu pe mine, ca pe o prada, si cu un ochi mereu treaz, sa nu plec undeva fara el. acum este batrin si imi pare mai rau ca a imbatrinit el, decit eu :P

    21.09.2010, 12:08:43
  • user21
    user21

    vai Loulou ce fericire ca a crescut vrabiuta!!!
    e momentul potrivit sa isi faca noi prieteni!
    cred ca motanul Iancai ar fi mai mult decat incantat sa ii arate Arcul de Triumf :)))))))))

    21.09.2010, 19:38:30
  • lanca
    lanca

    BWE, motanul Smokey e asa de batrin si nu a vazut pasari decit pe fereastra, incit vrabiuta asta neastimparata l-ar ciupi cu spor :P

    21.09.2010, 19:59:30
  • Artadora
    Artadora

    Loulou, ce-mi place cum ne povestesti despre vrabiuta ! asa ca actualizez subiectul si te intreb ce mai face nazdravana ? :)
    te felicit pentru felul cu te-ai dedicat salvarii acestui sufletel.
    eu am la fereastra un stol de 20-30 vrabiute, puisori si adulte, plus 3-4 gugustiuci, dintre care o femela ce probabil abia a scapat din gura unei pisici...schioapata si are cateva pene zburlite...ea e stapana ferestrei :) [hug]...vin ca le pun mereu grau

    21.10.2010, 01:37:39
  • Loulou
    Loulou

    :) Vrabiuta este bine, nu foarte bine, dar rezonabil.

    De cand nu am mai povestit aici despre ea, s-au intamplat multe, bune si rele.

    O veste nu tocmai buna, este modul in care ea se dezvolta. In timp, mi-am dat seama ca nu a cazut din cuib ci probabil a fost aruncata de mama ei. Nu este tocmai sanatoasa, are ceva probleme ... mai multisoare. Cea mai grava este legata de aparatul ei digestiv, respectiv, cum povesteam eu la inceput, amuzandu-ma, gusa ei este mai degraba pe ceafa decat pe piept, in partea dreapta. De aici pleaca o gramada de probleme, cea mai grava este ca nu poate zbura drept, daca are gusa plina. O alta este ca nu asimileaza mai nimic din ce mananca. Nici cu penajul nu sta foarte bine, mai exact, este cam ca la inceput. Asta in conditiile in care alimentatia este extrem de diversificata si in plus primeste suplimente alimentare mereu.

    Vestea buna, este ca in aceste conditii, este extrem de fericita, se joaca toata ziua, topaie ca nebuna, zboara (atata cat poate ea zbura) , iar daca vrea sa ajunga undeva si nu poate, ma cheama s-o duc eu.
    Ne intelegem de minune, eu sunt jucaria ei preferata, ma ciupeste cu pasiune... :)) si-i face mare placere.
    Este foarte desteptuta, nu se lasa pana nu-mi arata ce-si doreste. Face tot posibilul sa ma ajute sa pricep ce vrea, de ex. unde vrea sa mearga, ce vrea sa manance.
    Cred ca vom ramane impreuna muuuuulta vreme de acum incolo si sper sa pot sa-i ofer mereu atentia de care are nevoie si orice altceva imi va solicita.

    Cam asta va pot spune in mare despre puiuta mea :)

    21.10.2010, 17:30:53
  • user13164
    user13164

    loulou, tu o sa ajungi in raiul vrabiutelor. vei fi alintata si rasfatata, drept multumire ca te-ai purtat atat de frumos cu o surata de-a lor. si tot asa ne vom gasi fiecare raiul nostru, atata timp cat facem fapte bune...

    21.10.2010, 17:34:55
  • Artadora
    Artadora

    saracuta, deci are o problema...s-o gasi vreun doctor veterinar sa opereze puiute de vrabiute ? poate sa-i puna gusa la locul ei..
    sper sa-ti fie companion muuuult timp...
    si noi sa avem parte muuult timp de povestirile tale despre vrebiuta breslasa :D
    uite o stire despre alta vrabie, martir..
    http://www.zooland.ro/Vrabia_buclucasa-4395.html

    21.10.2010, 17:46:09
  • Artadora
    Artadora

    :D
    Un motociclist rula pe autostrada. La un moment dat, in fata ii zboara o vrabie care se loveste de motocicleta. El ridica vrabia, o duce acasa, o pune într-o colivie, ii pune apa, cateva firimituri de paine uscata si se duce la culcare.
    Dimineaţa, vrabia se trezeste si cugeta:
    - Aşadar… apa, apa… paine uscata, paine uscata… gratii, gratii… Doamne! Te pomeneşti că l-am omorat pe motociclist!

    21.10.2010, 17:48:19
  • Loulou
    Loulou

    :))) foarte tare bancul!
    Si site-ul este super, cat despre iantamplarea cu vrabiuta aceea... no comment

    21.10.2010, 17:57:43
  • Victor2011
    Victor2011

    Buna! am gasit si eu o vrabie! Dupa aproximativ 10 ore am reusit sa-i dau sa manince! Problema e ca sotia la bagat in dulap pana a facut curat ca avem o pisica si sa nu dea iama in el! Problema ca l-am gasit pe raftul de jos si cu un piciorus parca nu-l mai misca asa bine! Parca gheruta din spate de la piciorul dr se duce prea mult in spate! As dori o parere de la cineva care stie ! Am vazut ca dl magiccraf este de specialitate si as dori o parere! Multumesc anticipat tuturor!

    21.05.2011, 20:22:49
  • karinalaura
    karinalaura

    HELP !!!
    am gasit in curtea mea un pui de potarniche mic cat unul de gaina, este galben tigrat cu maro.
    magiccraft ajuta-ma sa il salvez, ce trebuie sa ii dau sa manance ? bea apa? am observat ca incepe sa i se inchida un ochisor, sa i se lipeasca, si-mi pare cam adormit. daca ii dau drumul pe camp nu o sa supravietuiasca.

    15.07.2012, 22:34:32
  • AlexandraMara2000
    AlexandraMara2000

    aZI cand mam trezit mi-am gasit o vrabie in casa si cred ca de cate ori sa lovit de geam si de ogloinda nu mai poate zbura ce trewbuie sa fac ca sa traiasca eu cred ca e o vrabie aproape matura.

    13.08.2012, 12:35:32
  • Billy
    Billy

    Buna ziua!
    Nu s-a mai postat de ceva vreme pe tema vrabiutei..! Ieri am gasit si eu un puisor cazut din cuib in preajma unor caini asa ca l-am luat acasa. L-am hranit fortat pe cioculet (nu prea stie sa inghita). L-am pus intr-o cutie de carton, i-am dat piept de pui, vreo doua bobite de orez si apa destula. Acum face scaunul moale si e cam apatic. Nu stiu ce sa fac sa-i treaca indigestia..

    18.06.2013, 13:31:20
  • carmenn
    carmenn

    buna! si tu...daca gaseai un pui de bufnita cum am gasit eu ii dadeai piept de pui...mie mi-a murit saracutul...nu traiesc pasarile in captivitate...am avut si un pui mic de caprioara si m-am chinuit cu el vreo 3 zile si nici ala nu a rezistat...puiul de vrabie nu cred ca mananca decat ceva seminte de prin gradina...de la diferite plante si poate musculite...nu stiu exact ...insa saracutul e greu sa reziste...:(

    18.06.2013, 15:27:31
  • Kalimera
    Kalimera

    de preferat sa-i dai apa, faramituri de paine si sa-i prinzi musculite. slava Domnului, au inviat toate insectele. :) cu toate astea, foarte rar rezista vrabiile in captivitate.. eu am reusit sa cresc o vrabiuta, de care apoi nu mai scapam, insa e una dintre multe altele pe care nu le-am putut salva, desi nu aveau nici o problema vizibila de sanatate.
    nu-i da carne.. nu stiu daca are toate enzimele si tot ce-i trebuie ca sa digere o astfel de proteina.
    succes!

    18.06.2013, 17:14:39
  • LauraClara
    LauraClara

    Am gasit si eu un puiut mai devreme. Am citit pe prima pagina ca are nevoie de caldura si dupa ce i-am improvizat impreuna cu prietenul meu o colivie, am pus deasupra o veioza. Pana acum nu vrea nicicum sa bea apa, nici macar sa deschida ciocul. Din moment ce nu bea apa, nu ar trebui sa opresc veioza? Poate are nevoie de mai mult timp, pana se mai linisteste si bea apa singur?

    25.06.2013, 19:58:14
  • LauraClara
    LauraClara

    Exact in momentul in care am dat "salveaza" s-a apropiat de marginea coliviei si a inceput sa piuie!! Mi-am inmuiat degetul in apa si tot nu vrea sa bea. Mi-e ca daca incerc sa il fortez poate iara sta speriat si nu face nimic. Voi ce ati face in locul meu?

    25.06.2013, 20:01:09
  • LauraClara
    LauraClara

    Oare daca il dau la cineva care are papagali, l-ar exclude. Poate l-ar ajuta sa manance si poate sa zboare :-s, ceea ce nu stiu daca stie, desi tot sare da din aripi si se agata cu ghearele de plasa de la "colivie".

    25.06.2013, 20:27:36
  • LauraClara
    LauraClara

    Parca parca am reusit sa ii dau cu penseta niste carne de pui inmuiata in apa. Dar ff putin. Acum am oprit lumina, ca mi se pare ca prin piuitul si saritul ala non stop nu face altceva decat sa isi consume energia prea repede.

    Intrebare: eu maine lipsesc de acasa 9 ore cat sunt la serviciu. Oare e o problema f grava?

    25.06.2013, 21:00:59
  • Kalimera
    Kalimera

    laura, incearca sa-i dai apa cu o siringa mica. strecoar-o in cioc si da-i cate putin. e mic, nu stie sa bea ca adultii, si, pe caldura asta, se deshidrateaza urgent.

    26.06.2013, 10:41:19
  • LauraClara
    LauraClara

    I-am pus cateva picaturi cu o pipeta (cam 10?..), aseara si azi pe la 9 fara ceva. O sa incerc sa ajung acasa in pauza de masa pana pe la 1. Tot azi dimineata i-am pus in cioc cu o penseta un pic de galbenus fiert tare. Cam 5-6 bobite de diametru 2-3mm. Fara malai sau altceva. O fi suficient?

    26.06.2013, 10:59:33