Forum: Tehnici & Materiale Pietre chinezesti vandute pe post de pietre pretioase

  • Loulou
    Loulou

    Acum cateva zile, am remarcat in magazinul Corinei (Goodchoice), pietrele pe care chinezii le vand pe post de pietre pretioase, dar pentru prima data pe acest site, am constatat ca au o descriere corecta!!!!!
    Am deschis topicul din doua motive:
    1 - Tin s-o felicit pe Corina, pentru ideea de a aduce si a comercializa aceste pietre, sub denumirile reale. Eu personal prefer sa colaborez cu astfel de magazine.
    2 - Cred ca celelalte magazine, care vand "alexandrit", "rubin", "safir" etc la pretul de 0.8-1 leu bucata, nu pot continua sa faca acest lucru ... sau pot?

    24.09.2010, 13:41:01
  • artemiza.design
    artemiza.design

    Ca si tine, am remarcat si eu acum cateva zile cand i-am facut o comanda. Tot ca si tine, am apreciat.

    24.09.2010, 17:59:37
  • Loulou
    Loulou

    :) ma bucur ca nu sunt singura care a vazut si nici singura care apreciaza.
    Eu am cumparat de afara cateva pietre pretioase de dimensiuni mititele, dar chiar si mititele fiind, au fost destul de scumpe, sau mai exact foarte scumpe, daca ma raportez la preturile despre care vorbeam mai devreme.

    24.09.2010, 20:01:44
  • goodchoice
    goodchoice

    :)
    Acum am descoperit subiectul asta si ma bucur ca exista persoane care apreciaza actiunea mea.
    Care a fost o reactie la ultimul schimb de mesaje cu unul dintre vanzatorii de "alexandrit" si "topaz" de pe breslo care m-a surprins intr-un mod neplacut prin tupeu, si care in acelasi timp m-a facut sa rad cu lacrimi! Chiar daca m-a jignit cu expresii de genul ca am un singur neuron, ca am citit si eu pe bloguri despre pietre si acum vin pe breslo sa fac pe desteapta...
    Nu fac pe desteapta si nici nu ma consider specialist in geme. Iar blogurile in nici un caz nu sunt sursa mea de informare. Exista carti, cursuri si site-uri de la organizatii serioase si realizate de persoane cu pregatire in domeniu.
    Bineinteles ca se intampla uneori sa ma pacalesc si eu, sau sa gresesc, dar daca cineva imi face o observatie, ma comport in primul rand decent si apoi studiez problema cu mai multa atentie.

    Sper sa observe cat mai multa lume pietricelele respective din magazinul meu. In curand vor aparea si mai multe margelute colorate in categoria cu pricina! Poate asa vor disparea vanzatorii de iluzii la preturi piperate.
    Si sincer n-as vrea ca bazarul chinezesc sa se mute la noi in Romania! Si aici ma refer la nesimtirea chinezilor de a spune orice ca sa-si vanda marfa! Cred ca cel mai corect e sa spui adevarul.
    Am observat ca pietrele vopsite in culori vii sunt mult mai cautate si exista mai multi clienti pt ele. De ce trebuie sa minti ca sunt ceea ce nu sunt daca oamenilor le plac oricum? Singurul raspuns e in legatura cu pretul!

    25.09.2010, 11:08:33
  • goodchoice
    goodchoice

    mda...se curatase cat de cat breslo de "piatra lunii de srilanka"- adica opalit, de "rubine, safire si alexandrite" de 1cm.
    Astazi, uitandu-ma la feedback-ul unei cliente respectabile am ramas muta cand am vazut ce "smarald 100%natural 8mm" si nu numai...a cumparat cu putin timp in urma.
    Cred ca trebuie sa reiau operatiunea de anul trecut si sa aduc iar margele colorate pe post de pietre scumpe, altfel nu vad nici o solutie.

    21.06.2011, 13:22:28
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Ma bucur ca am gasit acest subiect. Am avut o experienta umilitoare si paguboasa cu unul din magazinele de pe Breslo. Am observat ca acest magazin vinde pietre pretioase greu de gasit pe piata romaneasca. Preturile mici m-au derutat la inceput asa ca am fost circumspecta. Dupa ce m-am uitat in feedback si am vazut
    ca persoane care au magazine de bijuterii pe Breslo cumpara si par foarte multumite iar pietrele dispar imediat ce sunt postate m-am hotarat si am comandat si eu. Mi-au fost trimise prompt si imediat ce am deschis pachetul m-am repezit la calculator si am dat feedback pozitiv. Apoi am inceput sa-mi studiez
    "comorile" nou venite. Respectivele pietre nu stiu ce or fi dar in nici un caz nu sunt smaralde suta la suta natural de grad AAA, safire, opal natural si piatra lunii, iar de turmalina nici vorba. Pe deasupra nici macar nu stralucesc ca in poza de prezentare, se sparg usor si nici nu trec testul de incalzire-adica se incalzesc imediat in prezenta caldurii corpului-test pe care trebuie sa-l treaca orice piatra sau perla naturala.
    Am incercat sa schimb feedback-ul pentru a nu contribui la derutarea altor potentiali clienti naivi dar nu am reusit. Sunt convinsa ca vanzatorul stia exact ce vinde. O face in continuare si are succes. Ii sfatuiesc pe cei care cumpara pietre sa se uite pe internet cum trebuie sa arate piatra respectiva si sa compare preturile si mai ales sa evite chilipirurile.
    Ceea ce vreau sa spun este ca pe Breslo cumperi pe incredere. Daca clientii isi pierd increderea Breslo o sa dispara si ar fi pacat.

    21.06.2011, 14:06:09
  • tonycat
    tonycat

    Macar cand cumparati pietre pretioase cereti factura de la vanzator. Altfel puteti sa reclamati aici mult si bine.

    21.06.2011, 16:56:45
  • tonycat
    tonycat

    In loc de Internet, daca sunteti in Bucuresti in zilele targurilor de la Muzeul de Geologie puteti sa veniti acolo si sa va documentati mult mai bine.
    Puteti vedea acolo si safire, si rubine, si smaralde, si tanzanit....

    21.06.2011, 16:59:55
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    O vizita la Muzeul de Geologie este benefica pentru educatia orcui asa ca subscriu
    la sfatul tau. Am fost si eu acolo. Nu este vorba de pietrele pretioase pe care le vezi in muzeu acelea fiind de o calitate exceptionala. Exista pietre pretioase de calitate foarte proasta, netransparente, tratate in fel si chip, care de obicei se
    monteaza in argint. Credeam ca am cumparat astfel de pietre. Am si eu bijuterii de argint cu astfel de pietre si stiu foarte bine cum arata. E foarte greu sa-ti dai seama dupa o fotografie daca ceea ce cumperi tu este piatra veritabila sau o imitatie de proasta calitate. Inca o data precizez ca este vorba de o problema de incredere si ca eu nu am primit produsul pe care l-am cumparat.
    Ca sa exemplific toata povestea vreau sa mentionez ca uitandu-ma in feedback-ul magazinului respectiv am vazut aceleasi pietre, cu aceiasi poza, fara nici un fel de dubiu vandute o data pe post de ochi de pisica si o data pe post de safire.

    21.06.2011, 17:47:02
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Sa stiti ca nu mi-a fost usor sa scriu aceasta poveste fiindca este greu sa recunosti
    ca ai fost luat de fraier.

    21.06.2011, 17:49:46
  • tonycat
    tonycat

    Pietrele pretioase transparente, cotate cu carat, sunt foarte scumpeeee!!!. am si eu pietre pretioase netransparente, ceea ce nu inseamna neaparat ca sunt proaste, cele transparente mai sunt si iradiate ca sa fie curatate si sa fie asa.
    Sa stiti ca oricine poate gresi, am intalnit multi oameni care habar nu au de pietre in general, pana acum 2 ani stiam si eu ca exista pietre ca turcoaz, sau cristal de stanca. Atat. Intre timp am studiat si am mai invatat cate ceva.
    Si despre turcoaz ar fi multe de zis.... Am vazut aici atatea bijuterii descrise ca au turcoaz .... nu exista.... turcoazul e o piatra rara, poate mai degraba sa iti cumperi un rubin cat un ou de bibilica, decat un turcoaz. Exista magnezit, howlit care se vopsesc in culoarea turcoaz si se vand ca si imitatii, ceea ce e ok. Cel mult poti sa gasesti cipsuri de turcoaz. Sau bucatele de turcoaz care se lipesc cu rasina si sa formeze o piatra mare sau praf de turcoaz care reconstituie o piatra.

    21.06.2011, 18:14:01
  • goodchoice
    goodchoice

    o apreciez pe Aphrodite1984 pt curaj. Multe persoane nu au curaj si le e rusine sa dea negativ sau sa isi ceara drepturile.
    Tonycat, nu e vorba de imitatii de calitate, nici macar nu sunt pietre naturale vopsite si tratate, iradiate...bla bla.
    Vezi in feedback-ul lui Aphrodite exact despre ce e vorba.
    Sunt margele din imitatii sintetice, usoare, in general frumos si viu colorate
    Am adus si eu astfel de margele, luate de la chinezii care afiseaza aceleasi poze pe site-urile lor(aici subliniez faptul ca cei care vand asfel de produse pe breslo nici nu se obosesc macar sa-si faca propriile poze. Si cu totii stim cat de greu e sa faci poze, ca sa-ti prezinti produsele cat mai aproape de realitate).
    Si mi-e greu sa cred ca vanzatorii nu stiu ce vand desi asta se poate intampla oricui uneori! Adica toata lumea de pe breslo zice ca opalitul e opalit, iar eu, sunt mai cu motz si ii zic piatra lunii de sri lanka? Sau la cherry cuart sa-i spun turmalina? Nu te uiti si tu putin in ograda vecinului sa vezi ce parere au altii?Dar vanzand atatea pietre ca furnizor de accesorii pt bijuterii, si trecandu-ti zilnic prin mana, nu te prinzi si tu care e macar bolovan natural sau care e sticla si plastic?
    Si da, cei care cumpara de pe breslo se bazeaza in primul rand pe incredere si pe faptul ca aici s-a creat o comunitate in care oamenii se respecta intre ei , sau cel putin asa ar trebui sa fie!
    Pt cateva persoane care se gandesc doar la profit rapid vom avea toti de suferit.

    21.06.2011, 20:03:58
  • goodchoice
    goodchoice

    Aphrodite, si opalitul il are cateodata piatra lunii, alta data e opal....

    21.06.2011, 20:08:05
  • tonycat
    tonycat

    Opalul e o piatra foarte scumpa, cand va mai ofera cineva opal de dimensiuni gigantice si sa mai fie si perfect taiat, fiti cu mare bagare de seama, e un fals in toata regula.

    21.06.2011, 20:38:41
  • tonycat
    tonycat

    Cat despre opalit prietenul "wikipedia" spune

    Opalite is a trade name for synthetic opalised glass and various opal simulants. It is also used to promote impure varieties of variously colored common opal.

    Deci, nu mai prezentati opalitul ca si piatra semipretioasa, pentru ca nu e natural.

    21.06.2011, 20:56:02
  • tonycat
    tonycat

    Si mai e o confuzie care se face, intre lizardite si jad. Si eu am facut si inca fac confuzia asta, am niste pietre din aceasta categorie despre care nu stiu ce sa zic ca sunt. Lizarditul face parte din grupul serpentine, se poate vopsi si prezentat drept un anume jad.

    21.06.2011, 21:12:41
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Eu am comparat "piatra lunii" de srilanka si opalul pe care le-am primit de la magazinul respectiv si le-am gasit la "glass beads"pe exact aceleasi produse cu aceiasi fotografie. Din pacate am observat ca si alte magazine incep sa practice acelasi obicei. Vorbesc din punctul de vedere al unui client Breslo: in magazinele in care intalnesc expresiile - turcoaz natural, piatra semipretioasa Piatra Lunii (Opalit)-nu mai intru.

    21.06.2011, 21:15:41
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Si jadul veritabil este o piatra scumpa si rara. Ceea ce se vinde deobicei pe post de jad este marmura vopsita. Adevarul este ca incep sa intru in depresie. Cu ce sa ne lucram bijuteriile?!

    21.06.2011, 21:27:33
  • tonycat
    tonycat

    Jadul imperial e scump si rar, sa nu capitulam acum, asa jadul e raspandit destul de mult. Ca se vinde si colorat e alta poveste. Nu trebuie sa intrati in depresie doar pentru ca "Simon says", asta e specialitatea mea(depresia). Incercati sa va documentati, e cel mai bine, toate pietrele sunt frumoase, doar ca la noi nu se obisnuieste sa se specifice tratamentul la care a fost supusa piatra sau daca este vanduta exact asa cum a fost extrasa din natura. Si eu am cuart roz si netratat si colorat, si e ok. pentru ca stiu. am si jad nephrite care e scump dar nu imposibil de cumparat si care e natural si am si jad albicios care poate fi de fapt serpentine ???

    21.06.2011, 21:43:03
  • tonycat
    tonycat

    Cat despre opalit, el e frumos, da asa de bine in bijuterii cu cupru, e minunat, dar sa nu mai scrie cineva ca e semipretios. Nu trebuie sa renuntati la el daca va atrage. Cel mai bine e sa va documentati, sa va cumparati si pietre brute, eu am cateva, doar ca sa le invat mai bine.

    21.06.2011, 21:46:53
  • goodchoice
    goodchoice

    exista si opalit din sticla si ala e chiar frumusel, insa in ultimul timp piata e invadata de opalitul de plastic fabricat in china!

    21.06.2011, 21:49:56
  • goodchoice
    goodchoice

    problema lui Aphrodite e ca a aruncat niste bani pe ceva margele care s-au dovedit a fi total altceva decat ce era pus in titlu si descriere.
    Pana si ea, care nu cunoaste prea bine pietrele si-a dat seama ca a fost pacalita.
    Eu am in magazin un cuart vopsit in rosu rubiniu, de 13mm cu 1 leu bucata, care zace acolo...nu se inghesuie nimeni sa-l cumpere....
    Daca l-as reposta acum si as scrie ca e rubin, iar pretul sa fie macar 2 lei bucata, nu credeti ca s-ar da imediat?
    Vi se pare corect asa ceva?

    21.06.2011, 21:59:28
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Confectionatul bijuteriilor e pentru mine un hobby si atat. Problema mea este ca i-mi plac asa de mult incat doresc sa fie trainice. Nu dispretuiesc sticla sau cristalul din snobism. Sunt extrem de estetice, unele sunt mai scumpe chair decat pietrele semipretioase dar... se sparg. Tot din acest motiv folosesc si sarma de argint.
    Intradevar studiul pietrelor este fascinant si ai tot timpul ocazia sa inveti lucruri noi.

    21.06.2011, 22:03:48
  • goodchoice
    goodchoice

    Voi fi acuzata de invidie, cum am fost acuzata de fiecare data cand am deschis discutii de genul asta. Dar nu m-am luat niciodata de tensha, cristinacristea, izvoruldeperle...sau multi altii...care sunt oameni cu coloana vertebrala.
    Nu pot sa fiu invidioasa pe cineva care nu-mi place ce face!
    Problema acestor margele vandute pe post de pietre pretioase ne afecteaza pe toti, si pe vanzatorii de accesorii, si pe clientii incepatori care cred ca au facut o afacere cumparand rubin de 1cm cu...un leu, perfect rotund, culoare uniforma si intensa....super deal!!! Si nu in ultimul rand se strica imaginea breslo. Pt ca peste ceva timp nu-si va aminti nimeni dintre cei pagubiti de numele vanzatorilor de iluzii, dar cu siguranta vor gandi ca PE BRESLO au fost pacaliti! Asa ca suntem toti bagati in aceeasi oala!

    21.06.2011, 22:09:07
  • goodchoice
    goodchoice

    Propun:
    1.echipa breslo sa ia masuri in astfel de cazuri, atentionarea vanzatorului/vanzatorilor respectivi(am vazut ca mai sunt si altii....inclusiv cu rondele swarovski la sirag), obligarea vanzatorului sa-si modifice descrierile, in caz contrar inchiderea magazinului. Au mai fost astfel de cazuri pe breslo si pana la urma adminii au reusit sa le rezolve
    2. itroducerea acestor vanzatori in "blacklist"
    3. cred ca cei din echipa breslo ar trebui sa fie ceva mai activi totusi in legatura cu vanzatorii de margele diverse pe post de pietre(eu nu le pot denumii imitatii, pt ca dupa mine imitatiile sunt mai aproape de realitate), la fel si in legatura cu cei care vand produse second hand, sau produse realizate industrial(sampoane, parfumuri...etc)
    4. Un nou topic pe breslo, cu titlul, de exemplu "ghidul cumparatorului de pietre pretioase/semipretioase" unde fiecare poate sa-si spuna parerea sau sa ceara sfaturi/idei de la alti breslasi

    si lista poate continua daca aveti si voi alte idei

    21.06.2011, 22:19:45
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Problema in sine se poate rezuma pe scurt in felul urmator: tranzactiile on-line se bazeaza pe incredere, clientul are incredere ca va primi de la cel care vinde produsul vazut intr-o fotografie insotit de o descriere exacta. Daca pe produs scrie ca este un smarald, el trebuie sa primeasca un smarald. Vanzatorul la randul lui are incredere in clientul respectiv si anume ca acesta va ridica acel produs de la posta astfel incat el, vanzatorul sa nu piarda banii pe transport, sa fie pus degeaba pe drumuri, etc... . Daca aceasta incredere dispare toata lumea pierde. De data asta am pierdut eu si recunosc acest lucru. Bunul simt m-a avertizat ca nimeni nu face charities cu pietre pretioase dar nu l-am ascultat. Nu o sa mi se mai intample si sper ca cei care citesc acest subiect o sa invete si ei ceva din ceea ce mi s-a intamplat.

    21.06.2011, 22:21:21
  • goodchoice
    goodchoice

    da, si mai ales ar trebui sa invete sa dea negativ. Pt ca asa distractia continua la nesfarsit. Degeaba facem noi circ pe-aici, cand calificativele lor spun ca toata lumea e multumita...si inca cum! Pana cand veti invata sa fiti mai atente cu acordatul calificativelor si sa va exprimati nemultumirile nu se va schimba nimic.
    E un fenomen care nu s-a nascut pe breslo, ci la origini, acolo de unde pleaca margelele, in speta in China. pentru ca denumirile sunt copiate exact de la chinezi.
    Margele astea sunt ieftine! Nu au nici o valoare! Dar ajung sa fie vandute la preturi mari din cauza ca cineva a fost "inspirat" si a declansat nebunia cu denumiri de pietre pretioase.
    Si pt ca sunt cerute(multi cumpara sperand ca intradevar sunt ceea ce e in titlu) , atunci pretul creste. logic, nu?
    Daca va face deosebita placere sa dati 1 leu pe o margica cand ati putea sa dati 50 de bani sau chiar mai putin...atunci asta e...

    22.06.2011, 01:51:33
  • carla69
    carla69

    Tocmai cand vreau sa ma apuc si eu de bijuterii dau de subiectul asta.Pai eu ce comand ca nu cunosc pietrele,vorba voastra,merg pe incredere sau pe feedback pozitiv,care sper sa fie corect.Ar fi super sa existe undeva o descriee corecta a pietrelor semipretioase,sa ne ghidam putin dupa ea.OOOf,imi piere entuziasmul.Daca eu fac o bijuterie si-o vand apoi de buna,ce parere va avea cumparatorul despre mine cand va vedea ca a fost pacalit?Dau vina pe Breslo?

    22.06.2011, 08:31:43
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Draga Carla, eu am cumparat pietre si accesorii minunate de pe Breslo si am
    avut un singur accident nefericit. Daca te feresti de chilipiruri te asigur ca o sa fii foarte multumita de ceea ce poti cumpara pe Breslo. Daca vrei sa vinzi bijuterii trebuie sa le faci atat de frumoase incat sa-ti para rau ca trebuie sa te desparti de ele. Eu iti urez succes.

    22.06.2011, 11:58:08
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Aphrodite... si celelalte:
    in situatiile in care patiti asa ceva puteti foarte bine returna produsele.
    In mod normal termenul este de 10 zile (lucratoare), dar avand in vedere ca magazinul respectiv nu are afisata legea cu privire la dreptul cumparatorului de a returna produsul, perioada se prelungeste la chiar 90 de zile lucratoare. Chiar ieri citeam din legile comertului pe internet. Si sa stii ca toata lumea este supusa aceleaiasi legi, indiferent ca si-o asuma sau nu, sau ca stie de ea sau nu. (dar, atunci cand iti faci un magazin online ai responsabilitatea sa te documentezi cu ce se mananca, inclusiv, chiar mai ales, din punct de vedere legal)

    Apoi, primul semn al unei pietre pretioase ca este falsa, este chiar pretul :) N-ai sa vezi niciodata pietre pretioase atat de ieftine. Nici macar acelea montate in argint si de calitate inferioara. Pana la urma, acelea sunt de dimensiuni foarte foarte mici. Si tot nu cred ca sunt atat de ieftine :)
    Si atunci cand faci bijuterii trebuie neaparat sa faci un studiu al lor, macar sa vezi care sunt rare - deci implicit scumpe- , care sunt denumirile si cum sunt folosite acele denumiri. Pentru ca nu doar la noi ci peste tot turcoaz este si piatra naturala (rara si scumpa) dar si imitatia fie ea prin vopsirea howlitului/magnezitului/etc fie prin reconstituire fie sintetica.
    Si denumirile sunt extrem de des gresit folosite, peste tot in lume, si pot induce in eroare.
    Daca vrei sa lucrezi cu pietre sigur naturale atunci parerea mea este ca ar trebui luate din alte surse, credibile si implicit la pretul real. De la un magazin oarecare de pe internet - fie el si pe Breslo-, fara macar cu politica pusa la punct.... nu ma mira ca de fapt este o teapa (poate ca si ea a luat-o. pentru ca de curand am vazut acelasi tip de margele postat ca si rubin pe site-uri de aprovizionare, la pret incredibil de mic. De ziceai ca-i creste rubinul in gradina, anual sau si mai des - m-as fi mutat in China daca imi pierdeam ratiunea in fata pretiosului :D )

    Apoi o chestie la chipsuri... pietrele fiind diferite intre ele, avand proprietati diferite, este normal ca unele sa fie mai scumpe decat altele, chiar si fiind vorba de sparturi. Intr-un magazin in care sunt multe chipsuri puse la vanzare dar au acelasi pret pentru fiecare sirag, indiferent de tipul de piatra, este foarte posibil sa nu fie naturale de nici un fel. Daca sunt preturi diferite la siraguri (la fel, dupa un studiu, afli cam care din pietre sunt mai scumpe si care mai ieftine) atunci sunt toate sansele sa fie cele naturale .
    Dar daca vezi un sirag de sparturi de turmalina spre exemplu (sa zicem siragul de 90 cm), mai scump decat celelalte, dar la doar 20-30 de lei, hai sa fim seriosi. Este clar ca nu e natural!

    Apoi, apropo de sticla versus piatra : si piatra se sparge, este sensibila la actiunile exterioare (de la caldura pana la zgarietura). Ca doar nu toate sunt diamante :)
    Scrie asta si in proprietatile lor, ca trebuie prelucrate si ingrijite cu atentie din "x,y,z" motive!
    Una dintre pietrele sensibile este chiar turcoazul.
    Nu mai spun de materialele organice, cum sunt coralul si pelrle si chihlimbarul (ambra - care si ea este extrem de scumpa, ca tot veni vorba de ea...si nici nu se compara cu imitatiile ce sunt la tot pasul vandute pe post de natural)
    Daca nu sunt prelucrate si apoi ingrijite si depozitate corect chiar si bijuteriile (semi)pretioase isi pierd durabilitatea.

    Nu mai zic de perle...ca pe-aici am vazut si perle din acrilul cel mai ieftin pe post de perle de cultura :D
    Si cristale swarowski din sticla normala....

    In fine, solutia este informarea, studiul si apoi cumpararea.
    Si da, Breslo ar trebui sa fie mai activ in privinta a ceea ce se listeaza pe Breslo. Pentru ca daca se merge pe principiul regulile sunt de fapt facute ca sa fie incalcate....e grav! Si chiar nu cred ca intereseaza pe nimeni ca nu sunt oameni destui in echipa, sau ca mai au si alte job-uri, atata timp cat noi platim. Daca taxele care se platesc nu sunt de ajuns ar trebui un alt sistem de plata care sa acopere toate cheltuielile. Si eu chiar sunt pro plata pe listare (asa va asigur eu ca nu vor mai fi postate pagini intregi de produse care nu au ce cauta aici!) si nu pe luna! Cred ca mai trebuie imprumutate din ideile altora mai cu experienta, ca nu degeaba sunt mai mari :)

    22.06.2011, 12:39:59
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    http://www.anpc.gov.ro/anpc/anpcftp/ghid_bijuteri.pdf


    Si mi-am amintit acum si de argintul marcat.
    O stanta este de ordinul a catorva zeci de lei (in jumatatea inferioara)...chiar de curand dadusem peste asa ceva pe un site, dar nu mai tin minte exact site-ul si nici denumirea produsului.
    Se poate marca foarte usor si cuprul argintat :D

    22.06.2011, 13:00:58
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Dupa ce am patit ce am patit am facut si eu un studiu de piata. Am vazut si eu
    stantatorul stiu si site-ul daca intereseaza pe cineva. De asemenea sunt in vanzare si tag-uri pe care e stantat 925 pentru cine nu vrea sa se ostenesca cu stantatorul:).
    Cred ca e foarte bine ca Breslasii experimentati sa scrie cat mai multe despre imitatii si falsuri ca sa fie preveniti cei care nu au experienta si care cred ca tot ce e scris e adevarat.

    22.06.2011, 13:31:39
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Din pacate multi dintre noi nu stim care sunt legile ce privire la importul de pietre de toate felurile. Si nici nu stiam ca se pot returna produse daca nu exista o politica de returnare.
    Eu am dat de site-ul cu stantatorul atunci cand cautam niste tortite leverback din argint pe care nu le-am gasit in vanzare pe Breslo. Din cauza stantatorului site-ul nu mi-a mai inspirat incredere si am renuntat sa comand la ei.
    Ma intreb de ce importatorii seriosi de pe Breslo nu lucreaza in regimul custom-order bineinteles cu plata anticipata a produsului pe care il doreste un eventual client.

    22.06.2011, 13:39:47
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    eu am o idee...dar ma abtin...

    In fine

    Vroiam sa iti spun ca poti returna un produs, fara a invoca nici un motiv, in termen de 10 zile calendaristice si vanzatorul este obligat sa iti returneze banii pe acesta (cred ca este si un termen exact)
    Transportul este pe cheltuiala cumparatorului.
    Bineinteles ca produsul trebuie sa fie in ambalajul original, complet, intact etc.

    Nu stiu exact ce se intampla daca l-ai primit direct deteriorat, adica e posibil ca vanzatoruls a se spele pe maini.... trebuie studiata problema mai in amanunt

    Iar in cazul in care nu sunt afisate politici de retur, atunci perioada se prelungeste pana la 90 de zile

    www.legi-internet.ro/index.php?id=59 (vezi capitolul II)


    site-ul cu pricina, cu stantatorul, nu mai stiu care e. Am dat peste el intamplator si cum nu ma interesa stanta, n-am retinut.
    Faptul de a scrie mai multe despre falsuri, imitatii si etc sa stii ca mananca foarte mult timp. Asta fiind unul din motivele pentru care nu se scriu astfel de informatii decat foaret rar, eventual la cerere expresa. Eu am in plan de mult timp sa scriu despre pietre dar m-am blocat din cauza factorului temporal.

    Nefiind gemolog geolog sau ceva in domeniu, trebuie ca informatiile sa fie foarte bine studiate si evrificate si etc... Eu poate recunosc din pietre, dar e greu sa explic si altora ce si cum.

    O chestie foarte buna este, asa cum face Elena (Tonycat) : o colectie de pietre reale cu care pot fi comparate mai apoi. E mai greu, necesita de altfel tmp si bani dare mai sigur. Si mult studiu pe internet despre pietre(si metale), proprietati, durabilitate, metode de evaluare la idnemana, etc

    22.06.2011, 14:07:14
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    In legatura cu returnarea pietrelor draga Bijoux nu vrei sa stii unde au ajuns obiectele ce pricina asa ca sa nu mai vorbim de returnarea lor. Am luat-o filosofic dupa zicala "un sut in derriere un pas inainte".
    Parerea mea este ca in orice tranzactie primeaza bunul simt. Am iesit in public tocmai ca sa subliniez acest fapt.

    22.06.2011, 14:22:23
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Cat despre stanta pe mine ma ingrozit, am ajuns sa suspectez orice.

    22.06.2011, 14:24:57
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    In legatura cu returnarea produselor m-am gadit si la asta, poti sa stai cat vrei cu legea in mana. In ambalajul original nu le poti returna pentru ca trebuie sa il deschizi ca sa le vezi. Dupa ce le-ai deschis cum poti sa dovedesti produsele returnate de tine sunt aceleasi produse care ti-au fost trimise. Returnarea de produse trebuie sa aiba loc intre doua persoane bine intetionate ceea ce nu a fost cazul meu. Dupa ce am citit subiectul "pietre pretioase" de pe acest topic mi-am dat seama ca nu e prima oara cand se intampla asa ceva.

    22.06.2011, 14:31:09
  • goodchoice
    goodchoice

    am gasit pe un site chinezesc, din pacate nu mai stiu care, ca v-as arata si voua, expresia "imitatie de argint marcat 925" si explicatia ca produsele sunt din german silver(alpaca) si doar placate cu argint. Aia au fost singurii chinezi pe care i-as putea numi onesti din punctul asta de vedere, doar pt ca au spus ca ala nu e argint. Dar introducerea pe piata a unor produse marcate cu 925 care nu sunt din argint nu mi se pare deloc corecta si nici nu cred ca e legal. Dar cine se pune cu chinezii? Inainte de asta, o singura data am cumparat tortite din china prezentate ca fiind din argint. Le-am pus in magazin, desi mi s-au parut dubios de subtiri, fragile si urate. Le-am vandut rapid dat fiind pretul mic, au fost 3 cumparatori pt toate. Tocmai ma pregateam sa comand o cantitate considerabila cand una dintre fete mi-a spus ca le-a testat si ca nu sunt din argint. Bineinteles ca i-am trimis altele in loc si le-am trimis si celorlalte 2 fete, desi ele habar n-aveau ca tortitele nu sunt din argint si puteam sa tac. Am considerat ca e mai bine sa pierd eu niste bani decat sa pacalesc pe cineva cu buna stiinta. De-atunci m-am lecuit sa mai iau argint din China!

    22.06.2011, 14:59:08
  • goodchoice
    goodchoice

    Un vanzator de pe breslo care nu vrea sa primeasca produse retur, mai ales cand mai multa lume afirma ca e o problema cu produsele lui, inseamna ca nu vrea sa ramana mai departe pe breslo, ci doar sa dea un tun....
    Eu i-am trimis un mesaj aseara lui "rammy" si i-am trimis link-ul discutiei de aici. Inca nu mi-a raspuns si vad ca nici pe-aici n-a aparut...macar sa ne injure si sa rada de noi, cum au facut altii in trecut :)))
    Dar inca nu e tarziu, poate n-a avut acces la pc in timpul asta.
    Poate e noua in breasla si poate chiar crede ca margelele ei sunt pietre pretioase.
    In fond, feedback-ul primit de la clienti a incurajat-o sa continue sa vanda asa ceva.

    22.06.2011, 15:04:27
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Chiar acum am primit de la magazinul respectiv un mail in care mi s-a reprosat ca nu am luat legatura si ca mi-ar fi returnat banii inapoi ca placere. Poate ca lumea e mai putin rea decat am crezut.

    22.06.2011, 15:09:50
  • goodchoice
    goodchoice

    Foarte frumos! Teoretic ar fi trebuit sa-i trimiti mesaj imediat cum ai primit coletul. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

    22.06.2011, 15:17:41
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Aphrodite: ambalajul original nu inseamna hartia in care a fost impachetata cutia in care ti-a trimis podusele , hartia evident ca o rupi si cutia o desfaci/dezlipesti/etc ...ci ambalajul lor direct (pungi, pungulite,cutiute, hartiute etc) ... La retur le poti trimite si in aceeasi cutie, dar evident ca schimbi hartia :))

    goodchoice: m-ai lasat masca cu imitatia de argint 925 (wtf?!?! ) cam cum am ramas la aceea cu argint cu miez de cupru :D foarte practicata de altfel pe la noi :D
    nu mai spun de argintul tibetan, ca informatia cu privire la acest argint care nici macar nu este argint ci doar denumit astfel, este un aspect foarte neglijat.

    cat despre rammy: cum am zis si mai sus, mai mult ca sigur si ea le-a luat ca fiind acelasi lucru si le-a dat mai departe fara sa verifice sau sa se intereseze de fapt.

    Sunt multi pe Breslo (din cei care vand furnituri) care scriu si in politica saud escrierea magazinului ca ei le vand exact asa cum le cumpara , adica aceeasi denumire, si nu isi asuma responsabilitatea.
    Lucru care pe mine m-a facut sa dau inapoi la a comanda din asemenea magazine. Pentru ca eu consider ca, daca importi (sau iti procuri de unde stii tu) anumite lucruri, in cazul nostru furnituri, margele, pietre cred ca ar trebui sa ai un minim de interes in a sti ceea ce vinzi, a te preocupa aspectul acesta , sa stii sa recunosti cat de cat metalele, pietrele , materialele - macar la nivel de incepator, sa fie un minim de cunostinte...- si nu sa te disculpi ca eu asa le iau asa le dau....
    Ceea ce face goodchoice mi se pare aproape de incredibil si ma bucur ca exista si astfel de vanzatori corecti! Si bineinteles ca i se poate intampla oricui sa creada ca e ceva si sa fie de fapt altceva... nu am de ce sa exagerez! Oricum mai sunt vreo cativa vanzatori care isi descriu produsele cat se poate de corect si atunci cand nu sunt siguri de material sau calitate scriu si asta.
    Pentru ca eu (si nu cred ca sunt singura), daca imi place piatra o cumpar si daca e imitatie , dar nu cumpar ceva ce mi se prezinta ca fiind 100% "ceva" si este mai mult decat evident ca nu este acel lucru.

    22.06.2011, 18:49:19
  • goodchoice
    goodchoice

    am observat si eu expresia folosita pe breslo "argint cu miez de cupru". Cred ca era din exces de zel daca ne luam dupa pret si dupa restul sarmelor din magazin. probabil inspirata dupa sarma gold filled.
    Am intels ca exista si piese din argint filled, facute dupa aceeasi tehnica cu cele din aur, dar nu cred ca sarma aia e asa ceva, pt ca pretul e pt sarma de cupru placata cu argint.
    Uite aici:
    http://www.firemountaingems.com/sterling-silver-filled.asp

    22.06.2011, 22:25:29
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    nu e din exces de zel...pur si simplu suna mai bine :D si e pe modelul tiganilor mestesugari care vand cupru argintat pe post de argint ;)

    Sa-ti mai spun ca weekendul trecut la targ o tiganca (erau si tigani mestesugari la targ, probabil ca era dintre ei) m-a intrebat de colierul crosetat, din ce este si i-am spus ca din sarma argintata, cupru placat cu argint, si ea mi-a replicat..."aa, e din argint nu?"
    deci, eu ce sa mai spun?:)))

    22.06.2011, 22:48:06
  • goodchoice
    goodchoice

    si totusi pe breslo gasim multe pietre si accesorii pt bijuterii cu denumiri false si fara descriere corecta. Daca vrem sa schimbam ceva cred ca trebuie sa spunem lucrurilor pe nume si sa cerem corectarea lor. Propun ca cine vede ceva in neregula sa dea lista produselor aici(sau intr-un subiect nou deschis), inclusiv numele magazinului. Sa se ia legatura cu vanzatorul(pt ca e posibil sa nu intre toti aici sa citeasca topicul) cu rugamintea sa corecteze problemele. Din cauza celor care vand furnituri cu alte denumiri decat cele reale au aparut si produse finite cu descrieri eronate. N-as vrea sa se supere nimeni sau sa se simta cineva lezat, eu una cred ca e corect asa. Bineinteles ca si magazinele mele pot fi luate la purecat, eu nu ma supar cand mi se atrage atentia cu ceva.
    Va astept cu idei.

    23.06.2011, 07:50:11
  • strega
    strega

    buna ziua. am citit comentariile dvs. si am ramas interzisa. eu am cumparat pietre de la unele dintre dvs. , chiar de la cele care dau "dovada de integritate si corectitudine" in aceste postari. sincer, prefer o piatra "falsa" (rubin,smarald, safir,etc) ,uneia care este sparta, ciobita ,zgariata sau o perla vopsita uneia fara nacru,sparta,ciobita. majoritate ,inainte de a cumpara o piatra anume da un search pe google pentru a fi cat de cat informat despre culoare, duritate, calitate, claritate, etc. se documenteaza cat de cat :) eu sunt mutumita de produsele cumparate de la rammy ! cele care nu-s multumite de calitatea produsele gasite pe breslo , pot pur si simplu sa-si faca singure comenzi pe sau alte site-uri specializate . eu nu cred ca este numai vina celor care vand , ci mai ales a celor de la care cumpara (una vezi in poza de prezentare a produslui, altceva iti vine in comanda).

    23.06.2011, 11:25:04
  • carla69
    carla69

    Mie mi-ar place cand intru aici sa vad si numele celor care vand falsuri,altfel e numai vorba goala.In loc sa-i protejam pe ei,mai bine ar fi sa ne protejam pe noi

    23.06.2011, 11:52:10
  • goodchoice
    goodchoice

    intrucat am remarcat ca sunt singurul furnizor de accesorii care a postat aici, m-am simtit atacata direct de comentariu dumneavoastra.
    In primul rand, perle proaste nu am avut niciodata pt ca si mie imi plac perlele si nu cumpar la kilogram sau cu 1$ siragul. Intotdeauna am avut perle mai scumpe si de f buna calitate. Iar pietrele semipretioase le aleg si le dau deoparte pe cele sparte/ciobite. Bineinteles ca se poate intampla sa-mi mai scape ceva neobservat in special la margele mici, se poate intampla oricui. Uneori am postat si semipretioase cu diverse defecte care pot si mascate in design, dar am specificat asta in descriere. Deci nu una pun in magazin si alta ajunge la client.
    In al doilea rand, am verificat si am gasit doar o comanda de la dumneavoastra in noiembrie anul trecut de 4 produse: chipsuri de coral si 3 tipuri de margele de sidef, la care nu cred ca au fost probleme. Daca ati comandat dumneavoastra altceva de la mine de care nu ati fost multumita si eu nu stiu, mi-as dori sa cunosc asta.

    Iar in topicul asta e vorba de corectitudinea titlului si descrierii produselor.
    Nu e nici o problema daca dumneavoastra va plac margelele colorate si perfecte. Sunt multi carora le plac, important e ca altii chiar cred ca vor primi rubin si smarald! Si exista riscul sa vanda mai departe bijuterii cu aceste margele si sa se faca de ras in fata clientilor sau si mai grav, sa aiba probleme legale.

    23.06.2011, 12:00:16
  • tonycat
    tonycat

    Hadeti sa vedem si cum e la altii...
    Ati cumpara asa ceva? eu da, pentru ca sunt adevarate, din pacate unele pietre nu ne sunt disponibile la anumite calitati din cauza pretului... asa ca ...cine are imaginatie poate proiecta o bijuterie plina de personalitate si cu astfel de pietre.
    Mentionez doar ca nu fac reclama la acel site, iau produsele de mai jos doar ca exemplu, lista ramane deschisa....

    Ar trebui stiut si ce inseamna Goldstone prezentat de multe ori de catre cei care lucreaza bijuterii drept "piatra soarelui" care e cu totul altceva



    http://www.givememorebeads.com/store/products/Emerald-Plain-Round-4mm-Bead.html
    http://www.givememorebeads.com/store/products/Ruby-Plain-Round-Beads-8mm.html
    http://www.givememorebeads.com/store/categories/Gem-Type/Turquoise-Beads/
    http://www.givememorebeads.com/store/categories/Gem-Type/Goldstone-Beads/

    http://www.givememorebeads.com/store/categories/Gem-Type/Opalite-Beads/

    23.06.2011, 12:01:49
  • Live
    Live

    Din câte ştiu eu, Piatra Soarelui este naturală, iar cea artificială este numită şi Goldstone.

    23.06.2011, 12:07:41