Forum: Tehnici & Materiale Pietre chinezesti vandute pe post de pietre pretioase

  • goodchoice
    goodchoice

    kity, uitasem, da-mi voie sa intervin.
    M-am uitat si eu pe site-ul ala la sunstone si zice ca sclipiciul poate fi rareori albastru sau verde, nicidecum piatra:
    "Sunstone is typically a red-brown hue, with a metallic glitter which is caused by tiny platelets of hematite or goethite. The glitter is usually gold or red, but very occasionally green or blue"

    Dupa cum am mai spus eu n-am auzit sa existe piatra soarelui naturala verde sau albastra.
    Daca cineva gaseste o sursa serioasa in care sa fie afirmat asa ceva ofer cadou un sirag de blue goldstone. Artificiala, ca naturala n-am de unde...

    02.07.2011, 00:56:08
  • kiti
    kiti

    Buna dimineata.Goodchoice usor usor ajung la concluzia ca de fapt pe breslo si in aceasta lume a bijuteriilor hand made majoritatea pietrelor sunt de fapt sticle mai bune sau mai putin bune???.Ma intreb oare daca in zilele noastre mai exista ceva natural incepand cu hrana, imbracaminte,medicamente, flori etc . Aici se poate pune intrebarea ce se intelege prin natural si artificial.Daca o piatra este confectionata din componente ei naturale dar prin sinteza este piatra sau sticla sau ce este? Un copil conceput in eprubeta este natural sau sintetic? Fac haz de necaz dar in ultima instanta nu mai stii ce sa scrii la descrierea unei bijuterii.Pt mine piatra are anumite caracteristici :un anumit sunet,o anumita temperatura si textura, o anumita greutate si duritate si atata timp cat acestea sunt respectate pietrele sunt pietre indiferent ca s-au format in natura sau intr-un laborator prin sinteza.Chinezii au reusit sa sintetizeze cam tot ce se poate in natura, incepand de la pietre pana la oua de gaina in asa fel incat sa nu poti face diferenta.Revenind la oile noastre tu care esti furnizor poti garanta ca onixul, piatra lunii, prehnitul, si toate pietrele tale din magazin sunt naturale ????O crizantema albastra este naturala sau artificiala? Discutia ar putea continua la infinit.Adevarul este ca lumea in care traim este o lume sintetica dar ne amagim singuri voit sau nu pt a o face mai frumoasa.

    02.07.2011, 10:57:07
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    carla... eu verific swarowski cu lupa.... la lupa se vad clar diferentele fata de cristal obisnuit sau imitatie...si se vede si stralucirea ... si taieturile...

    Mai tarziu citesc si ce ati mai dezbatut voi kiti si goodchoice, pare foarte interesant dar acum am de facut mancare :D

    02.07.2011, 12:19:23
  • goodchoice
    goodchoice

    kiti, ai ajuns la o concluzie buna! Foarte putine pietre de pe piata de bijuterii sunt in stare naturala, dar totusi sunt.
    Nici eu nu pot garanta ca toate pietrele din magazinul meu sunt naturale sau netratate 100%. Dar la cele care sunt artificiale sau imitatii am punctat asta. Am avut sau am si piatra soarelui naturala si din cea artificiala, iar diferenta dintre ele e foarte mare. Am si opal si opalit si piatra lunii, unde iar diferentele sunt majore si sunt foarte usor de deosebit. Am avut si rubin sau smarald natural(ce-i drept mici si nu in cantitati industriale) si margelute colorate care se vand drept smarald sau rubin...Sunt chestii total diferite. De ex opalitul nu are aceeasi formula chimica nici cu opalul, nici cu piatra lunii. Nici acelasi aspect. Poti sa spui ca e vorba de aceeasi piatra? eu nu. La fel cum nu pot spune ca intre sucul fresh facut de mine dintr-o portocala stoarsa si coca-cola, nu-i nici o diferenta, ca doar tot suc e.... Onyxul, de exemplu e in general o denumire comerciala sub care se gasesc mai multe pietre. Onyxul natural nu-i asa negru si frumos, cu aspect sticlos. Onyxul negru poate fi denumita si piatra "jet", black stone si agata neagra tratata pt o culoare uniforma. Onyxul rosu e alta piatra, cred ca e un carnelian, cel verde e calcedonia, dar sunt pietre naturale, care au fost scoase din mina, nu au fost fabricate in malaxor cu tonele din praf de creta, de cuart, coloranti si lianti chimici. Nici margele de plastic introduse cu siragul in baia de vopsea...
    Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar e mare diferenta intre piatra soarelui naturala si goldstone maro sau albastru. Din toate punctele de vedere.
    Iar cristalele crescute in laborator sunt altceva, astea pot fi numite imitatii pt ca au aceeasi structura chimica cu piatra pe care o imita, si au aceleasi caracteristici si acelasi aspect. Doar ca au fost "crescute" in laborator, incercand sa se reproduca aceleasi contitii de temperatura, presiune, umiditate bla bla, ca attunci cand s-au format pietrele mama in conditii naturale. Dar astea nu se fabrica cu vagoanele si nu le vand chinezii cu paletul la 1 cent siragul FOB.... Sunt destul de scumpe si pot pacali si pe marii experti in bijuterii si pietre. Unele sunt foarte greu de depistat si la testele de laborator. Dar astea sunt imitatii scumpe pt pietre scumpe.
    Noi aici vorbeam de falsurile ieftine pt pietrele scumpe, care nici nu seamana, nici nu aduc cu pietrele pe care se spune ca vor sa le imite.

    02.07.2011, 12:27:43
  • tonycat
    tonycat

    Salut,
    haideti sa nu hulim prea mult "piatra" Goldstone. Are o poveste frumoasa, se pare ca a aparut in timpul Renasterii Europene cand alchimia era in voga, intr-o fabrica de sticla de langa Venetia, accidental, cupru topit a cazut intr-un container cu sticla topita. Atunci cuprul a cristalizat in mii de mici cristale si a format un amestec cu straluciri aurii. Goldstone nu e piatra semipretioasa, dar s-a obisnuit sa fie numita astfel. Doar asemanarea cu Sunstone o face sa fie numita si "Piatra Soarelui"
    Sursa:http://www.givememorebeads.com/store/categories/Gem-Type/Goldstone-Beads/

    02.07.2011, 12:49:34
  • goodchoice
    goodchoice

    Tonycat, nice story!
    N-o stiam! Dar e interesanta. Marile descoperiri au fost de fapt accidente :))) La fel ca marul lui newton :)

    02.07.2011, 12:56:39
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Citesc si eu cu mare atentie ce se scrie incercand sa invat de la cei mai priceputi ca
    mine in domeniu. Am totusi o intrebare pe care nu ma pot abtine sa o pun.
    Punand in aplicatie tot ce am citit: dupa ce mi-am tocit pingelele cutreierand
    muzeele pana cand m-au luat custozii la goana plictisiti de intrebarile mele, dupa
    ce mi-am cumparat carti de specialitate unde am citit pana mi s-a facut capul
    banita ca safirul pe care eu il stiam albastru se gaseste in majoritatea culorilor
    (nu zic toate ca parca maro nu am vazut), ca ametistul e si violet dar si roz si
    verde nemaivorbind de granat care in loc sa fie grena cum zice si numele lui e si
    maro si portocaliu si verde, dupa ce am citit pe internet de mi-au iesit ochii ca la
    melc despre proprietatile fizice, chimice, metafizice si tamaduitoare ale pietricelei
    din care vreau sa-mi fac cercei deci dupa toate aceste activitati ma pomenesc
    fata in fata nu cu pietriciaca mentioanta inainte ci cu fotografia ei. Ba nici macar
    cu fotografia ei ci cu imaginea de pe monitorul calculatorului care conform
    nelipsitei fraze poate sa altere culoarea (a fotografiei evident).
    Ce sa fac? Nu pot s-o sparg, gauresc sau sa ii dau foc si ma apuc sa o amusin
    incercand sa-mi dau seama daca e fum de rasina, plastic, sticla (arde oare?)
    pentru ca nu am antrenamentul necesar (al amusinarii). Pe deasupra este
    evident ca nu pot sa execut aceste operatiuni decat dupa ce am cumparat piatra.
    Deci ce fac eu? De unde sa iau curajul sa cumpar?

    02.07.2011, 13:22:40
  • kiti
    kiti

    Goodchoice, imi spui ca majoritatea pietrelor de pe piata sunt, false, sintetice, etc dar in acelasi timp imi spui ca ai avut in magazin rubin si smarald natural.Da-mi voie sa am un maaaare semn de intrebare pt ca asa cum a spus cineva mai sus cred ca Laura pietrele pretioase nu se vand pe toate drumurile ci au un regim special. In ultima instanta prefer sa fiu credula si sa iau piatra ca atare PIATRA ca-i de sinteza sau naturala, decat sa fiu atat de circumspecta incat sa omor orice bucurie in mine intrebandu-ma daca o piatra cu toate caracteristicile unei pietre este naturala sau de sinteza. Comparatiile pe care le-ai facut sunt nerelevante.Nu poti compara sucul de portocala facut de tine, cu cola asa cum nu poti compara merele cu perele pt ca sunt total diferite dar o poti face cu asa zisul suc de portocale natural de pe piata.
    Deasemenea din contrele astea nu va iesi niciodata ceva bun deaceea eu ma opresc desi argumente cat se poate de pertinente as avea.

    Aphrodite, daca are caracteristicile unei pietre bucura-te de ea si nu-ti mai pune atatea intrebari.Eu zic ca trebuie sa ne ferim de imitatiile proaste , evidente, sa nu le luam si sa le prezentam drept naturale mai departe in rest daca piatra este frumoasa , fie ea naturala sau de sinteza nu mai are importanta.

    02.07.2011, 13:58:53
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Pentru mine are importanta asa cum are importanta adevarul.

    02.07.2011, 14:21:04
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Si totusi nu mi s-a respuns la intrebare. Punct.

    02.07.2011, 14:28:44
  • goodchoice
    goodchoice

    kiti, cred ca am fost destul de draguta cu tine, dar am impresia ca nu prea-ti plac ochii mei!
    Stiu foarte bine ce rubin am avut in magazin, la ce dimensiuni, de unde l-am luat si cat am dat pe el. E vorba de niste rondele minuscule, care da, sunt piatra naturala, nu de calitate AAA, dar sunt naturale. Si se gasesc destule pe piata la preturi accesibile(dar nu ieftine) Si nu se compara cu aberatiile pe care le-au avut altii in magazin.
    Tu ai demonstrat ca desi iti place sa te informezi, nu prea nimeresti sursele. Si-mi pare rau dar nu pot sa ma contrazic la infinit cu cineva care pune pietrele naturale si margelele de plastic in aceeasi oala. Ai afirmat ca pt tine nu conteaza daca o piatra e naturala sau de sinteza. Pt mine conteaza si pt multi altii la fel.
    Si din moment ce ai dubii ca cei de la anpc nu s-ar pricepe la cristale, care de fapt sunt singura institutie adevarata din tara asta care reglementeaza regimul pietrelor....imi pare rau, informeaza-te in continuare de unde vrei tu...

    02.07.2011, 14:39:41
  • carla69
    carla69

    M-am plimbat pe linkurile care le-ati pus mai sus

    www.gemselect.com/other-info/gemstone-list.php...ce de pietre !!! si ce de preturi!!!
    Aphrodite,nu stiu de unde sa-ti iei curajul sa cumperi,asta numai tu poti stii.Poate daca ai intreba despre o anumita piatra,fetele ti-ar raspunde

    02.07.2011, 14:43:16
  • goodchoice
    goodchoice

    Aphrodite esti prinsa de sindromul cetateanului turmentat :)))

    02.07.2011, 14:53:26
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    La ora asta sunt inca treaza :))).

    02.07.2011, 15:10:37
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Am vazut greselile de ortografie din text si-mi cer scuze. Am trimis textul inainte sa il verific. Eram atenta la coerenta frazei.

    02.07.2011, 15:13:33
  • kiti
    kiti

    Aphrodite nimeni de aici nu-i specialist in mineralogie ca sa-ti poata raspunde la intrebare.Ce pot sa-ti spun este faptul ca intre o margica sintetica de plastic si una din piatra de sinteza facuta in laborator dupa "reteta"celei naturale exista o diferenta evidenta.Treaba cu arsul si mirositul o fac la chihlimbar si os unde greutatea si temperatura nu-ti spun mare lucru. Diferenta insa intre o piatra naturala si o piatra de sinteza care are caractristicile celei naturale eu nu o pot face mai ales cand este vorba de cuarturi. Poate reuseste Goodchoice, am vazut ca se pricepe.La ce am stiut sigur respectiv coral, turcuaz, lapis pt ca am luat contact cu ele intr-o lume unde erau excluse sintezele, le-am vazut si brute si lucrate, despre astea am scris.

    02.07.2011, 15:26:10
  • kiti
    kiti

    As dori sa mai fac o precizare pt cine n-a inteles inca ce am vrut sa spun.
    Pt mine piatra de sinteza nu este= plastic si nici sticla.
    Piatra de sinteza = PIATRA numai ca nu a fost produsa in natura ci industrial, cu aceeasi compozitie chimica ca si pietrele naturale, si mai ales dure ca..PIATRA

    02.07.2011, 16:07:06
  • goodchoice
    goodchoice

    kiti, am inteles perfect ce vrei tu sa spui si poti sa le numesti cum vrei.
    Dar deraiem de la subiect.
    Aici e vorba de niste margelute colorate (din diverse materiale) ieftine, care se vand la preturi exagerat de mari pe post de pietre pretioase(rubin, smarald, safir, opal). Nu au nici aspectul si nici compozitia chimica a pietrelor respective. In comun poate fi doar culoarea si atat. Dar, de exemplu la margele mov deschis care se vand pe post de alexandrit, nici macar culoarea nu e numitor comun...

    02.07.2011, 16:51:30
  • Pebbles
    Pebbles

    Urmaresc subietul acesta de cand s-a deschis, pana acum insa nu am avut timpul necesar sa va scriu ceea ce doream. Am avut incercari nereusite de a achizitiona pietre semipretioase si pretioase autentice, in primul rand pentru mine, dar si pentru revanzare, dar dupa multe pietre lovite cu ciocanul, zgariate, incalzite si chinuite in toate soiurile pot spune ca am gasit si furnizori de pietre de calitate, dar bineinteles ca nu din China, ci America sau India.
    In ceea ce priveste rubinele,cele ce le-am adus si eu in magazin, cele care nu au preturi exorbitante, sunt rubinele care au fost vopsite sau au fost curatete de impuritati. Naturaletea culorii este atributul care da in primul rand pretul rubinului, iar apoi la cele mai scumpe, intervine claritatea, incluziunile si asa mai departe.
    Cea mai sigura metoda ramane insa certificatul de laborator, pentru pietrele pretioase. Problema in astfel de cazuri este ca el costa, in jur de 10$ per piatra.
    Ati fi dispuse sa platiti aceasta suma pentru a va asigura ca pietrele pe care le achizitionati sunt naturale? Va intreb aceasta si din prisma faptului ca de ceva vreme doresc sa aduc in magazin pietre certificate, insa preturile si insecuritatea cererii m-au descurajat pana acum.

    03.07.2011, 20:59:25
  • Pebbles
    Pebbles

    Ca ati pomenit de alexandrit, la el cea mai sigura metoda este cea cu lumina, in lumina naturala ar trebui sa aiba o culoare(verde, galben, roz), iar la lumina de bec cu incandescenta, alta culoare (rosu-rosu zmeura).
    Din aceste considerente era folosit si la confectionarea ochilor paznicilor faraonilor din piramide, deoarece atunci cand intrusii intrau cu faclii aprinse, ochii isi schimbau culoarea, dand impresia ca ar fi vii.
    Pietrele de china numite ca alexandrit, nu au aceasta proprietate. Insa reproducerile mai sumpe pot produce acest efect, aceste pietre fiind alexandrit de sinteza, care este si el mai scump decat reproducerile ieftine care nu au nici in clin nici in maneca cu adevaratul alexandrit.

    03.07.2011, 21:12:03
  • goodchoice
    goodchoice

    Pebbles, sunt intru totul de acord cu tine si ma bucur ca ai intervenit in discutie. :)
    Poti sa aduci si pietre certificate, cel putin sa incerci. Insa pt brioletele si rondelele micute pe care le-ai avut in magazin nu cred ca e cazul sa iei certificat pt ca ar sari pretul exagerat de mult si nu se justifica. Nici nu am vazut sa se lucreze cu certificat la tipul asta de pietre.
    Persoanele interesate de pietre naturale cred ca pot sa faca diferenta dintre ce-ai avut tu in magazin in materie de pretioase si falsurile mediocre care vin din China si care n-au nici o legatura cu pietrele respective.
    Iar celor care nu stiu care-i diferenta, le recomand sa cumpere o pietricica de rubin de la Pebbles si in paralel o margica de fals rubin de la rammy. Vazandu-le in realitate si pe una si pe cealalta, e imposibil sa nu-ti dai seama care-i piatra de rubin si care-i o margeluta oarecare. Apoi va veti prinde cu mai mare usurinta cand veti vedea astfel de falsuri in poze pe internet.

    03.07.2011, 22:19:05
  • Pebbles
    Pebbles

    Bineinteles, ma refeream la pietre pretioase netratate, autentice, cand am zis de certificate. In principiu aveam in vedere safire, smaralde si rubine, dar sunt pietre la care pretul ar sari de 100 lei.

    03.07.2011, 22:29:42
  • Pebbles
    Pebbles

    Pentru pietrele semipretioase, o buna metoda de verificare este comparatia.
    Mergeti pe e-bay, faceti niste comenzi de "gemstones" la preturi sub 1$ siragul, apoi cumparati cateva pietricele cu aceeasi denumire de la vanzatori seriosi, chiar de pe Breslo.( cristinacristea, de exemplu )
    In afara de cuart, la care inca ma mai lupt si eu sa il dibui, diferentele se vor observa clar, si veti sti ce sa cautati data viitoare cand veti achizitiona pietre.
    Teoria e teorie, dar mai buna e practica, cand vine vorba de pietre. Spun asta dupa ce la randu-mi am luat multe tepe, mai ales la inceput, dar nici acum nu ma dezmint, mai sunt multe de invatat :)

    03.07.2011, 22:37:05
  • kiti
    kiti

    Buna Pebbles, poti lua un singur certificat pt o serie de pietre identice cumparate, pe care sa-l expui in magazin iar cel care cumpara sa-l poata descarca.Am vazut ca se practica metoda aceasta, la magazinul de accesorii din argint de unde cumpar si eu.In felul acesta nu va creste f mult pretul per bucata.

    04.07.2011, 07:45:19
  • tonycat
    tonycat

    Salut,
    vroiam doar sa avertizez asupra unei alte confuzii care se face si pe care am gasit-o si pe Breslo aici, intre Variscite si Impression Jasper.
    Impression Jasper am si eu, puteti sa il vedeti si la Targul lunar de la Geologie, e la un pret accesibil, e grozav in bijuterii in combinatie cu orice fel de sarma. Insa Variscite, care e mai rar, si deci, mai scump...inca nu am vazut. E foarte adevarat ca cele doua seamana grozav, dar nu sunt aceeasi piatra. In plus, Impression Jasper se gaseste si colorat, in culori turbate de verde, violet, albastru sau roz.
    Referinte, tot din afara:
    http://www.bernardine.com/gemstones/variscite.htm
    http://www.greatslabs.com/
    http://www.crystalsrocksandgems.com/Healing_Crystals/Jasper/ImpressionJasper.html
    http://www.crystalsrocksandgems.com/Healing_Crystals/Variscite.html

    04.07.2011, 08:29:29
  • Pebbles
    Pebbles

    Nu stiu ce sa spun pentru certificat pe serie de pietre. Toate pietrele certificate ar trebui sa vina sigilate, in ambalaj, cu certificatul, sau cu o serie.
    Odata pietrele scoase, de unde poti sti ca e aceeasi piatra care a fost analizata, sau a fost mai apoi scoasa din ambalaj si inlocuita cu una de sinteza?
    Ma voi mai documenta pe tema, oricum :)
    Daca vin toate sigilate in punguta, poate.
    Mai sunt si certificate eliberate de furnizor, prin care isi asuma faptul ca vand ceea ce scrie pe certificat si nu altceva. Acestea sunt mai ieftine, de obicei. Probabil voi cumpara una din aceasta de incercare, pe care o voi trimite la un laborator sa vad daca furnizorul e de incredere.

    04.07.2011, 10:18:37
  • tonycat
    tonycat

    O sa incerc sa pregatesc pentru urmatorul targ ceva din putina sarma de argint si inevitabil o sa ma duc la ANPC pentru marcare. Cu ocazia asta o sa iau cu mine si siragul de pretioase pe care il am si voi intreba cum e cu expertiza lor. Cred ca in 2 saptamani o sa resusesc sa fac si asta. Alt punct de reper nu am. Daca voi stiti altfel, va rog sa imi spuneti.
    Citeam in "Ghidul pietrelor pretioase"(J.Crowe) despre cuartul roz ca poate fi casant, si atunci este de calitate inferioara, cu crapaturi sau fisuri inferioare, acum nu ma mai mir ca mi s-au spart pietrele din bratara, si cred ca piatra depinde si de locatia de unde e extrasa. Adica poate diferi o piatra extrasa in Brazilia de aceeasi piatra extrasa in India.

    04.07.2011, 11:27:59
  • goodchoice
    goodchoice

    Tonycat, cu variscitul nici eu nu sunt lamurita si nici din link-urile trimise de tine nu m-am lamurit, pt ca vad ca e tot un amalgam si acolo. Mai toata lumea ii zice ba variscit, ba jasp imperial, ba sediment marin, jasp sediment...Am gasit undeva, cred ca pe mindat ca variscitul ar fi translucent-transparent.

    04.07.2011, 11:43:39
  • goodchoice
    goodchoice

    La pietrele pretioase, anpc da certificat pe fiecare bucata sau pe fiecare lot in parte. Nu are cum sa dea certificat pe toate pietrele pe care le ai si pe care le vei aduce in viitor. Cum zicea si Pebbles, ala poate fi certificat eliberat de furnizor prin care garanteaza ca ce cumperi de la el e veritabil. Si asa poti sa-l tragi la raspundere.
    Cei de la accesoriiargint au certificatul eliberat de anpc pe un singur lot de produse.
    L-au scanat si l-au incarcat pe site. Daca isi schimba furnizorul de argint, certificatul nu mai poate fi valabil. Sau nu poate fi valabil pt un nou lot de marfa.

    04.07.2011, 11:49:59
  • tonycat
    tonycat

    Variscit nu am, nu cred ca gasesc resurse sa cumpar din SUA acum, ca as lua, pe cand Impression Jasper, e mai la indemana, se mai vinde si sub numele de "Aqua Terra" Jasper. Imperial Jasper e cu totul diferit. Pe site-ul de jos sunt toate.
    E posibil sa imi ridic adminii de Breslo in cap ca dau referintele astea dar cum nimeni pe aici nu e expert si toata lumea vrea sa invete, nu am altceva ce sa ofer ca referrinte

    http://www.beadsonsale.com/imperialjasper.aspx
    http://www.beadsonsale.com/impressionjasper.aspx
    http://www.beadsonsale.com/greenblueaquaterrajasper.aspx
    http://www.beadsonsale.com/variscite.aspx

    04.07.2011, 11:52:43
  • goodchoice
    goodchoice

    da, la astia se vede diferenta. Si variscitul seamana cu ala de pe mindat, de exemplu.

    04.07.2011, 11:57:18
  • fancy.beads
    fancy.beads

    Interesant e faptul ca desi am pus margelele respective in magazin de ceva timp nu s-a vandut nici macar una! Si au fost si 2 zile cu reduceri de 20%. Intre timp, pe breslo s-au mai vandut acelasi gen de margele/pietre DAR sub nume "pretioase": "rubin, smarald, safir, kunzite braziliene, aquamarin". Se pare ca minciuna merge de minune, chiar vanduta scump....

    05.07.2011, 20:19:07
  • tonycat
    tonycat

    Vreau si eu Kunzite...... margelele se gasesc extrem de greu, si asta e o piatra rara, si se taie greu in forma de margele din cauza structurii.
    Am 2 bolovanasi mici de kunzite, nefatetati, fara gaura pe care am dat , cred 15 ron/bucata, oricum destul de mult

    06.07.2011, 11:33:38
  • goodchoice
    goodchoice

    www.breslo.ro/Sold/rammy/8mm-kunzite-braziliene_593795

    si braziliene....
    Le-ai ratat Tonycat!
    Minuntiile astea se dau rapid pe breslo, daca rezista 5 minute de la postare... e deja mult!

    06.07.2011, 12:44:42
  • tonycat
    tonycat

    Si culmea este ca multi nu au auzit de kunzite (nici la Geo) dar suna bine...
    Cu cat piatra e mai rara cu atat sunt mai curioasa, iar cand am gasit sa o cumpar, nu m-am uitat la bani. Astept larimaru'!!!! imi plange sufletul dupa o pietricica de larimar, da' frumoasa, nu mare, ca e scumpaaaaa!!!!

    Ce sa mai zic, mi-ar place sa tinem topicul asta activ, pietrele sunt asa de frumoase, merita invatate si tratate cu respect.
    Pe langa mindat, care e o baza grozava de date, poate cea mai mare, cea mai actuala, eu mai ma uit si aici
    http://www.greatslabs.com/
    sunt poze frumoase, informatii despre locatia zacamintelor, despre tratamente, caracteristici fizice

    06.07.2011, 13:13:21
  • madacraftings
    madacraftings

    Am reusit in sfarsit sa citesc toate mesajele voastre.

    Toate chips-urile pe care le-am vazut pana acum aveau niste preturi extrem de mici. Sa inteleg ca orice are un pret extrem, poate exagerat de mic este defapt imitatie? Toate pietricelele pe care le-am cumparat pana acum nu le-am achizitionat de pe Breslo ci de pe un site dedicat margelelor. Unul cred ca destul de important.

    06.07.2011, 13:26:45
  • tonycat
    tonycat

    Kunzit-ul pe care il am acasa arata exact asa, ceea ce a vandut magazinul acela e un cuart ordinar.
    Kunzit-ul se taie foarte greu in margele din cauza striatiilor verticale. Se pare ca i se schimba culoarea de la roz catre violet in functie de lumina.

    http://crystal-cure.com/kunzite.html
    http://www.bestcrystals.com/kunzite.html

    Cat despre chips-uri, preturile sunt accesibile, pentru ca piatra e vanduta in acest fel la calitatea cea mai mica. Dar pot fi si chips-uri scumpe, in functie de piatra. Cred ca eu am cumparat chips-uri de tanzanit pe care am dat destul de mult.

    06.07.2011, 13:37:33
  • tonycat
    tonycat

    Cine cauta gaseste! Ati vazut vreodata ceva mai frumos???

    http://fiveprime.org/hivemind/Tags/kunzite,mineralgema

    06.07.2011, 13:54:09
  • goodchoice
    goodchoice

    da tonycat, si eu am dat pe un sirag de chipsuri de tanzanit vreo 15-20$, nu mai tin minte.
    Larimar am eu 1-2 margelute, dar e bleu foarte pal

    06.07.2011, 14:08:49
  • goodchoice
    goodchoice

    rammy, dar tie chiar nu ti-e rusine?
    www.breslo.ro/Product/8mm-safir_400491
    prostiile astea sunt safir? "varietate de corindon...bla bla"
    si le dai cu 0.6 ron?
    tu esti constienta cat costa un safir autentic de 8mm? poate costa zeci sau chiar sute de$.
    In timp ce tu vinzi pe post de safir niste margele ordinare care ar trebui sa aiba pretul de maxim 0.3ron
    Stiu sigur ca citesti topicul asta si ar trebui sa-ti bagi mintile in cap inainte de a intalni pe cineva care sa te reclame pt inselaciune!

    09.07.2011, 13:23:12
  • tonycat
    tonycat

    Goodchoice, a uitat sa le puna eticheta de "pretioase". Vreau si eu "sapphire" asa frumoase.
    Astea de aici sunt niste gunoaie

    beadsofcambay.com/webapp/display/store/category/136/blue-sapphire-beads

    Informatiile academice preluate de prin "almanahe" ca sa mai infloriti putin prezentarea produsului nu fac decat sa incurce potentialii fraieri care se vor gandi sa cumpere. Mai bine scrieti adevarul, "vand jad vopsit in culoarea safirului"....de exemplu

    09.07.2011, 14:05:15
  • Aphrodite1984
    Aphrodite1984

    Da' topazu' ce are ma rog? 0.45 de bani bucata. Asta da chilipir...
    Cine face cum am facut eu ca mine sa pateasca...
    www.breslo.ro/Product/8mm-topaz-fatetat_400616

    09.07.2011, 15:26:02
  • goodchoice
    goodchoice

    Aphrodite1984, tu esti in masura sa ceri administratorilor breslo dreptul de a schimba calificativul.
    Se pare ca ceilalti care cumpara safire, rubine, topazuri, etc...de la rammy(cu denumiri si informatii academice preluate de prin "almanahe"..tare tonycat pt asta!:)))))) sunt incantati sa plateasca dublu-triplu pe niste margele care exista si la multi alti vanzatori pe breslo, dar cu preturi mai mici si cu denumiri adevarate:cuart, calcedonie, sticla, petre vopsite, pietre de sinteza, cherry quartz, opalit, cristale made in china imitatie de Swarovski. DA, astea sunt denumirile cu care gasiti aceleasi margele si la ceilalti vanzatori de pe breslo. Rammy si un pic mai timid blanitza ...probabil ca mai sunt si altii.... www.breslo.ro/Product/3-Margele-Fatetate-Topaz-South-Africa-8-mm_373658
    www.breslo.ro/Product/Margele-Swarovski-rondele-8x6-mm2-buc_348466 (2 bucati-2.5ron...)
    www.breslo.ro/Product/Margele-Swarovski-Burgundy-6x4-mm3-buc_387764

    09.07.2011, 16:32:48
  • tonycat
    tonycat

    Cand vorbim de Swarovski trebuie sa ne conformam standardelor lor si sa folosim exact denumirile de forma si de culoare pe care le produc. Nu putem inventa, ca sunt asa sau asa.....
    Singura culoare opaca rosie se numeste "Dark red coral", burgundy au la perle, iar rondelele "Swarovski" seamana ciudat cu aceste margele de sticla pe care le-am cumparat de la Tensha in iarna trecuta
    www.breslo.ro/Sold/tensha/Rondele-sticla-fatetate-rosu-mat-8-x-540-mm-10-buc_157384

    "Topazul" acela nu e topaz, hai sa fim seriosi, am si eu niste agate vopsite galben care sunt exact la fel. Tare mi-e teama ca le-am cumparat din acelasi loc, de la prietenii nostrii cu ochii oblici, de la care am mai cumparat si multe, multe Chinarovski, exact ca cele rosii si cele cristal, bune rau la Craciun pentru ornamente.

    09.07.2011, 17:56:04
  • Funtasticus
    Funtasticus

    Aphrodite, aceasta situatie trebuia rezolvata in mod normal astfel: in primul rand trebuia sa ceri administratorilor breslo sa schimbe feedbackul pozitiv pe care l-ai acordat din graba, iar in al doilea rand trebuia sa iei legatura cu vanzatorul de la care ai comandat si sa discutati despre returul produselor.
    Noi inca asteptam solicitarea ta de modificare a feedbackului pe adresa de mail [email protected] pentru ca urmatorii clienti sa cunoasca istoricul produselor/vanzatorului in cauza.

    Goodchoice, eu cred ca echipa Breslo a cooperat de fiecare data cu tine in momentele in care ai trimis sesizari si mai mult decat atat acestea au fost rezolvate in cel mai scurt timp si intr-un mod civilizat. Echipa Breslo a fost tot timpul activa atunci cand a primit, pe mail, sesizari punctuale (de exemplu: liste concrete de linkuri in care se arata de unde sunt furate imaginile, sau de ce descrierea anumitor produse nu este corecta etc)

    Oricine are o sesizare punctuala de facut in legatura cu veridicitatea/calitatea/originea oricarui produs adaugat pe Breslo.ro este rugat sa scrie un mail la adresa [email protected]

    14.07.2011, 18:21:00
  • rammy
    rammy

    Cred ca am fost destul de comunicativa si deschisa cu aphrodite1984, i-as fi restituit banii si as fi acceptat returul produselor cumparate dupa cum i-am scris si ei in mesaj dar ea nici macar nu a luat legatura cu mine sa aflu despre nemultumirea ei , a inceput sa vorbeasca pe forum si sa ceara schimbarea feedback-ului.Din cate stiu eu se incearca prima data solutionarea problemelor, daca acestea au existat iar apoi, daca nu exista solutii se acorda calificativ negativ , suntem oameni , nu suntem roboti si nici salbatici . Nu sunt geolog si nici bijutier ca sa stiu recunosc toate pietrele , incerc sa ma informez despre fiecare in parte si cred ca la fel ca mine, marea majoritate .

    15.07.2011, 11:27:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

    Fiind vorba despre asa subiecte interesante, va rog sa-mi dati si mie voie sa incerc sa spun cateceva despre o nelamurire a lui Goodchois care se referea la RUBIN si varietatile sale.

    In clasificarea generala a mineralelor, exista la pozitia a 3-a " OXIZII" In cadrul acestora exista o familie foarte importanta de minerale numita
    FAMILIA CORINDONULUI.
    Este vorba de un trioxid de Aluminiu, care cristalizeaza Trigonal si forma caractertistica a acestor cristale este prisma hexagonala. Corindonul poate fi gasit in toate culorile curcubeului. Are duritate 9 (noua din 10 care este duritatea Diamantului) N.B.! Are luciu perlat, sticlos si este transparent pana la translucid.
    Varietatile Corindonului:
    1) Corundun, (Corindon comun) este lipsit de transparentza (chiar opac) si n-am sa spun multe despre el deoarece nu face parte din categoria pietrelor pretioase. Am sa adaog doar ceva despre o varietate de Corundun: o gasiti la unele accesorii din laboratoarele dentare sau in diferite ateliere mestesugaresti sub numele de SMIRGHEL.
    2) Cristalele transparente, translucide de CORINDON sant prin excelentza " pietre pretioase" si anume: cele de culoare ROSIE sr numesc RUBIN iar cele de alte culori se numesc SAFIR
    Rubinul nu are varietati, el insusi este o varietate de Corindon. Culoarea ii este data de impuritatile atomilor de Crom care impima acel rosu intens. Daca in afara de atomi de Crom, Corindonul mai contine si atomi de Fier, primeste culoarea dupa care tanjeste toata lumea ROSU RUBINIU.
    Avand in vedere aceste lucruri, stiind ca una dintre proprietatile de baza ale pietrelor PRETIOASE este si DURITATEA, chiar nu pot sa cred ca cineva poate fi pacalit in asa fel incat sa creada ca o sticla (oricum ar fi vopsita ea) poate fi confundata cu RUBIN.
    Rubinul deci, n-are varietati.
    Este unic si...SANGERAND
    Asa cum verdele de SMARALD, sau Albastru de SAFIR isi au unicitatea lor.
    Eu zic sa linistim apele putim: Niciun exportator nu vinde en-gros asa ceva.
    Exista insa cumparatori.
    Si in acest caz, vina nu-i a vanzatorului...
    Necunoasterea nu este " o vina " a celuilalt !
    Iar noi romanii avem un excelent proverb:
    " Domnia si Prostia se platesc"
    Dar nimeni nu trebuie sa simta pagubit. Asemenea " pietricele" se vand incepand de la 30-40$ cele mai mici si neprelucrate la sute de mii sau milioane de dolari.
    Asemenea preturi, n-am vazut pe Breslo...
    Eu va recomand ceva: cand vedeti pe Breslo ca cineva vinde asa ceva, lasati-l sa vanda dar nu fiti voi cumparatorii.

    Sa fiu scuzat ca m-am bagat in discutia aceasta cu toate ca inca
    nu "mi s-a uscat cerneala"
    de cand m-am inscris si eu pe aici.

    17.07.2011, 17:24:11
  • havin
    havin

    ))) tonycat, kunzitele alea sant de-a dreptul splendide si am in proiect un inel din argint cu un cab de kunzite....cred ca o sa fie mai mult decat splendid, daca exista asa grad de comparatie :))))
    fetelor treaba e simpla: pietrele adevarate sant vandute la multi , f mult usd pe karat si ma prinde zambitul cand citesc ca sant pers care chiar cred ca pot cumpara safire la preturi derizorii..... ma gandesc ca nu tre sa fii bijutier ca sa iti faci o imagine asupra valorii universal valabile a acestor pietre....
    larimare mi-au trecut prin mana destule si pot sa va spun ca sant ireal de frumoase si foarte scumpe. n-am avut inca bucuria sa ating un larimar fatetat, desi-mi doresc tare multsi sper sa nu mor cu dorinta asta neimplinita....
    mai nou am lucrat si cu kyanite de care sant iarasi extrem de incantata. am sa postez azi un inel sa va arat si voua....
    in rest, mult succes si mare atentie :)

    21.07.2011, 07:44:48
  • carla69
    carla69

    Cum deosebesc o margea de plastic de una de sticla?Stau cu ele in mana si nu-mi dau seama.Mi se par grele,sunt din sticla sau trebuie sa le zgarii?

    24.07.2011, 23:32:48