Forum: Tehnici & Materiale Pietre chinezesti vandute pe post de pietre pretioase

  • Pebbles
    Pebbles

    Cea mai simpla metoda pentru a le deosebi e sa le atingi, cea de sticla va fi intotdeauna mai rece. Daca nici asa nu merge, baga-le un pic in frigider si atinge-le de buza, ca e mai sensibila la temperatura.
    Mai ar fi metoda cu ciocanitul pe o bucata de sticla, sticla pe sticla scoate un sunet cristalin, pe cand plasticul nu.

    25.07.2011, 13:01:31
  • carla69
    carla69

    Multumesc,mai incerc si testul de temperatura,le pipai de cateva zile si nu-mi dau seama

    25.07.2011, 13:53:58
  • ladyhorrorlowsociety
    ladyhorrorlowsociety

    n-am reusit sa citesc toate comentariile, dar nu mi se pare corect sa dai vina pe chinezi ca fac falsuri si asa mai departe, eu pe la toate magazinele de pe ebay si am mai cumparat si eu chestii din china, le-am vazut descrise in detaliu. am vazut inclusiv un magazin care vindeau fals argint marcat. ca sunt romani nesimtiti care nu mai adauga cuv fals/sintetic in descriere, asta e problema.

    26.07.2011, 22:51:46
  • ladyhorrorlowsociety
    ladyhorrorlowsociety

    de fapt, e chiar prea mult spus nesimtiti, pana la urma exista pretul care iti spune ca nu e vorba de perle sau de rubine adevarate, dar daca nu te pricepi, ca taranu, s-ar putea sa te pacalesti. e dragut sa ti se mentioneze si ca e vorba de un fals. si pana la urma falsurile sunt misto. faptul ca falsurile exista nu este o problema, incearca sa submineze bogatia si statusul, aceste valori ale lumii moderne, ale oamenilor mici care au nevoie sa se infasoare in bani ca sa simta ca au valoare. e misto ca exista guci sau versach(era un film cu ortografia asta, foarte amuzant) ca sa ii puna si pe saraci pe picior de egalitate cu bogatii, chiar daca in mod ironic. e misto sa faci misto de obsesia pentru marca, brand, eticheta. ma gandesc ca din moment ce va faceti singure bijuteriile si hainele impartasiti cu mine dispretul fata de eticheta. e misto ca falsurile vin din china, de unde vin si adevaratele gucci si versace, facute de oameni normali, care muncesc sa se intretina, care nu si le pot permite si sper ca nici nu si le doresc.

    26.07.2011, 23:10:27
  • ladyhorrorlowsociety
    ladyhorrorlowsociety

    a nu intelege amatorii de geologie, roci, minerale si proprietati ca scuip pe pietrele pretioase, doamne fereste, din punctul de vedere al Creatiei ma inclin(evident e un fel de a spune, nu sunt religioasa)

    26.07.2011, 23:26:37
  • tonycat
    tonycat

    Nu cred ca e bine sa generalizam si sa extrapolam discutia de la acest topic catre branduri si "brantzuri". Poate un topic nou pe tema asta ar fi mai 'mpotrivit, la urma urmelor Kitsch-ul si falsul ne definesc epoca in care traim. Era vorba doar de vanzarea unor pietre colorate pe post de pietre pretioase. Si asta ne-a sculat catorva dintre noi parull de pe ceafa. Atat si nimic mai simplu. Am si eu "sea glass" produs in China pe care am dat o gramada de bani chiar daca e doar sticla si e misto' rau. As mai cumpara pentru ca "sea glass" naturala nu imi pot permite, iar imitatiile acelea au pana si mici ciobituri ca originalele.
    Si nu are nimeni nimic cu chinezii, de unde ati scos-o? am si eu si cristale chinezesti pline de plumb, care stralucesc de iti scot ochii(in evidenta, d-na!), si clesti, si accesorii metalice. Probabil daca voi avea vreodata copii, in alta viata desigur, ca acum nu se mai poate, o sa ma intreb daca nu i-am facut cu vreun chinez. Deci?

    Si sunt mandra ca sunt amatoare de pietre .... very.....

    26.07.2011, 23:58:52
  • naturaspirits
    naturaspirits

    Adevarata problema e ca falsurile de care vorbeam in acest topic nu sunt nici macar imitatii reusite si nu au nimic in comun cu pietrele de ale caror nume se folosesc! Cei care le vand sub denumirea de pietre autentice 100% naturale, calitate AAA, fac asta doar pt ca asa isi permit sa ceara UN PRET MAI MARE! Valoare lor fiind in realitate foarte mica! Daca spui ca e plastic sau sticla vopsita nu da nimeni un leu pe o margica! Dar daca spui ca e RUBIN, omul da si 5 lei! Asta e problema!
    Si daca nimeni nu zice nimic de teama sa nu-i suparam pe cei care fac asa ceva si poate nu ne mai aduc margelute colorate(!!!!!!!!!), atunci in 5 ani fenomenul asta o sa ajunga atat de extins si de bine inradacinat, incat nimeni n-o sa mai stie care-i rubinul si care-i sticla! Pt ca preturile la porcariile astea vor atinge cote alarmante! Si n-ai cum sa-ti mai dai seama de diferenta doar luandu-te dupa pret!
    Eu tocmai am comandat o sarja de astfel de rubine, safire, bla bla de la doi chinezi de pe ebay si abia astept ca sa le primesc si sa le dau negativ! Uite-asa!
    Ii pot considera bani aruncati pt ca mie nu-mi plac margele astea, pur si simplu si pt ca preturile pe ebay ajung prea mari din cauza ca prostimea se inghesuieste sa liciteze la "rubine"!!!! Desi n-o sa se simta mare lucru ca o sa dau eu 20 de negative la 2 vanzatori de ebay, pt ca sarlatanii care fac asta au zeci de conturi pe ebay deschise pe numele la toti din familia lor....si exista acolo mii de vanzatori chinezi cu margele care mai de care.... De la unul dintre ei am cumparat si data trecuta si i-am trimis mesaj la care nu mi-a raspuns!!! Dar i-am promis ca data viitoare o sa-i dau negativ!
    Pe alibaba am vazut astfel de margici cu 10 centi siragul(FOB)daca cumperi 500 de siraguri de-un fel! Taxele vamale si transportul vor fi ceva mai mari, dar tot nu cred ca trece de 25-30 de centi pe sirag cu totul daca iei o cantitate mai mare! Pai asta a afacere! Mai ca as face un credit sa cumpar din toate culorile si marimile si sa vi le vand voua cu 1 leu margica pe post de rubine! V-ar conveni?
    Mi se pare aberant ca prostiile astea sa se vanda mai scump decat swarovski sau decat sticla de cehia, nu pt nume, ci pt diferenta de calitate!

    27.07.2011, 15:24:12
  • naturaspirits
    naturaspirits

    Clientul nu trebuie sa ghiceasca daca o piatra e sau nu autentica! Tu ca vanzator trebuie sa mentionezi asta in descriere, si in nici un caz sa nu-l pacalesti cu buna stiinta!

    27.07.2011, 15:24:45
  • naturaspirits
    naturaspirits

    O scuza puerila de care am observat ca fac uz toti cei care vand falsuri: "doar nu crezi ca-ti iei rubine adevarate cu 1 leu bucata?"
    Ce e porcaria asta? Facem misto unii de altii? (ca sa fiu in ton cu misto-urile de mai sus :D)
    Jucam la cacealma?
    Asa credeti voi ca e corect?

    27.07.2011, 15:31:38
  • naturaspirits
    naturaspirits

    Scuze pt replicile dure dar chiar m-am enervat! Iar :))))

    27.07.2011, 15:33:27
  • tonycat
    tonycat

    Nu stiu de ce insistati sa cumparati de pe ebay... daca se intampla sa fiti pacaliti.
    Stiu de site-uri din China care prezinta corect ceea ce vand.. amazonit sintetic, calcedonie sintetica, acquamarine sintetic,.... dar desigur ca nu vand pe ebay.

    27.07.2011, 16:18:53
  • naturaspirits
    naturaspirits

    si eu cumpar accesorii de la vanzatori seriosi din china care spun exact ce vand(mai putin cele din argint, ca n-o sa ma mai prinda in veci un chinez sa iau argint de la el), insa pietre nu iau din china de obicei pt ca, sincer, nu am ce lua de acolo, majoritatea sunt imitatii ieftine, artificiale sau vopsite in toate traznaile de culori. Mai gasesti doar agate sau jasp ca pietre naturale.
    Insa pe ebay sunt toti sarlatanii chinezi gramada. Am luat de la ei la inceput de curioasa sa vad si eu cum arata minunile lor de "rubine" si "safire". Pana si nepotica mea de 9 ani si-a dat cu parerea ca "astea sunt false si urate!" :))))
    Iar acum am luat ca sa continui proiectul fancy-beads si ca sa-mi satisfac placerea de a le da negativ :D

    27.07.2011, 17:42:03
  • tonycat
    tonycat

    La Muzeul Național de Geologie se deschide ”Vara Cristalelor” din 28 iulie pana la 7 august, 2011. Daca aveti timp si chef mergeti sa vizitati targul....nu expun acolo, inca... mesajul e absolut "non-profit". Multumesc!

    29.07.2011, 20:16:47
  • brunetzica1985
    brunetzica1985

    Dragele mele,cine lucreaza un accesoriu frumos poate face asta si din pinza de casa si din matase naturala si din orice alt material combinat cu margele de diverse facturi...Totul e..sa fie sincer in ce spune ca vinde si sa nu declare ca bijuterie ceva ce nu e decat un accesoriu de fantezie!E usor sa pari mare artist...bijutier...dar de fapt esti de cele mai multe ori un artizan!Cine are cu adevarat de lucrat bijuterii cu materiale pretioase sau cu pietre pretioase cred ca se documenteaza si poate contacta de altfel vanzatorii -sa puna intrebari in legatura cu calitatea produselor pe care le cumpara!fara sa vreti loviti in BRESLO care nu are nici o vina --ar trebui inteles ca aici vin de obicei cei cere vor sa-si arate talentul si puterea de a creea ceva frumos!

    14.08.2011, 20:00:21
  • brunetzica1985
    brunetzica1985

    Apropo de RUBIN sa stiti ca Rusia si China fac rubine sintetice de o calitate foarte buna !Ele sunt folosite in industie si in manufactura de ceasuri fiind foarte rezistente!Numai ca la noi ajung foarte rar si acelea...Dar si in bijuteriile care se vind la mag.specializate, confectionate din aur si argint pietrele nu sunt naturale ci tot sintetice.[trei briliante cit o ureche de ac de cusut costa 500de dolari!]

    14.08.2011, 20:09:54
  • Ane22
    Ane22

    Bun, sunt false dar nimeni nu spune numele magazinelor respective?? Cum poti sa eviti cand nu stii despre ce magazin e vorba... As aprecia daca cineva mi-ar da macar un mesaj privat cu nume sau lista de magazine.

    18.11.2012, 10:49:35
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    @Ane, discutia e din august 2011. Seriozitatea magazinelor se reflecta in general foarte bine din feedback-urile pe care l-au primit.

    18.11.2012, 23:38:00
  • AKEXA2015
    AKEXA2015

    Buna seara
    Nu am urmarit toate mesajele despre pietre si ma intrbam daca totisi cele de sinteza mai raman cu ceva din puteri ca sa spun asa.Dar despre rudraksha are cineva informatii? Va multumes!

    12.01.2015, 00:13:59
  • imaria1957
    imaria1957

    Dragele mele,

    Îmi plac pietrele de toate formele și culorile.
    Doresc să găuresc o piatră de râu pentru a-i adăuga un șnur. Cum o pot oare găuri fără a o sparge? Același lucru ar fi util de știut pentru pietrele fine (am luat pietre neregulate ca formă) si doresc să-mi fac o bratara.
    Altă metodă de fixare pe snur (piele sau sfoară) sau metal nu am găsit.

    25.02.2015, 07:58:29
  • joulibiju
    joulibiju

    In legatura cu gaurirea unei pietre de rau iti sugerez sa te adresezi magazinului "abru", la el am vazut bijuterii de genul acesta.

    26.02.2015, 20:59:46
  • Dungulitze
    Dungulitze

    Fixarea pietrelor neregulate si negaurite se poate face cu sarma de modelaj, sarma de argint sau orice alt fel sarma va place sa utilizati prin construirea unei retele in jurul fiecarei pietre. De la crosetare pana la wire wrapping. Puteti din constructie sa creati inclusiv urechi de prindere pentru a avea posibilitatea de a atasa zale si a uni reperele in acest fel intre ele.
    Sarma va ofera posibilitatea de a crea la fiecare piatra un design anume.
    Mai puteti utiliza tabla de alama, cupru, argint, etc...in general lucrata in ciocan, cu aspect neregulat si finisaj la alegerea dumneavoastra. Capetele, colturile, etc...pot fi rasucite in asa fel in cat sa prinda estetic fiecare piatra in parte. Este mai greu de realizat decat prin tehnica wire wrapping dar creaza designuri spectaculoase daca aveti indemanare altfel vor arata ciudat.
    Gaurirea pietrelor se face obligatoriu in mediu umed si un unelte diamantate. Nu este simplu de facut cu atat mai mult pentru pietre neregulate si este destul de scumpa daca este facuta la comanda. Multe pietre nu se pot gauri daca sunt friabile, daca au fisuri, goluri, zone cu insertie de minerale de alta natura care nu se preteaza la gaurire. Multe din pietre se sparg chiar si in aceasta situatie. In afara de asta, pietrele insirate sunt mult mai putin aspectuoase, chiar banale, intr-o bijuterie decat cele montate prin tehnicile enumerate mai sus.
    Sper ca v-am putut fi de folos.

    11.03.2015, 20:00:29