4 Comments

  1. :) multumesc mult pentru descrierea minunata. Pentru mine chiar este o placere sa ma joc cu tot felul de materiale organice si pretioase.
    Mai ales ca scortisoara nu-si pierde aroma niciodata.
    As vrea sa adaug o nota informativa despre ce inseamna scortisoara, pe langa proiectul bijuterie pe care l-am propus in creatiile mele.

    ” Cunoastem cu totii aroma de scortisoara si cat de importanta este aceasta in prepararea retetelor de dulciuri si nu numai. Este una din cele mai vandute condimente din intreaga lume si cu toate acestea, putini sunt cei care ii cunosc beneficiile.

    Scortisoara este un condiment care a fost folosit de aproape 4000 de ani ca remediu natural in multe culturi. Desi exista mai multe tipuri de scortisoara, Cinnamon cassia este cea mai tare esenta si ea are cea mai eficienta actiune. In general, scortisoara era folosita ca remediu impotriva frigului; extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile de articulatii, indigestia, dar si lipsa poftei de mancare erau tratate cu scortisoara. Condimentul poate fi adaugat in orice fel de ceai; ajuta la creerea unei senzatii de caldura in tot corpul, mai ales a rinichilor si ficatului.

    In practica Ayurveda, cea mai veche metoda de vindecare a omului, originara din India, scortisoara este buna pentru circulatie si digestie, mai ales in cazurile de raceala. Este folosita pentru a fortifica corpul si de asemena pentru a alina durerile menstruale.

    In China, ramurile de scortisoara sunt folosite pentru stimularea transpiratiei, imediat ce au aparut primele simptome de raceala sau gripa.

    Unele cercetari stiintifice au aratat ca o anumita componenta a scortisoarei actioneaza asupra celulelor din corpul uman, ajutand la controlul cantitatii de zahar din sange, semn ca scortisoara ar putea fi folosita si ca tratament impotriva diabetului – pana cand se va stii cu siguranta, mai sunt insa multe studii de efectuat. ”

    :) scortisoara yummy si magica din toate punctele de vedere

    May 21, 2010
    Reply
  2. Zebru said:

    mm, mmmm. delicios.

    May 21, 2010
    Reply
  3. JasminBlanc said:

    aaaaah fantastic :D:D:D Brusc mi-e pofta de cozonac cu scortisoara si ciocolata :o)

    May 21, 2010
    Reply
  4. Marillys said:

    M-am bucurat sa descopar acest articol parfumat si m-a surprins placut sa vad ca sapunul prajitura a ajuns de poveste! :)

    May 22, 2010
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *