Broderie punct în cruce – două inimi şi o fundită

Publicat de pe 02.02.2013 in Cum sa, Diverse, Tutoriale.

Aveam doar câţiva anişori (bine, un pic mai mulţi), când am învaţat broderia punct în cruce. Bunica înca mai are, printr-una din sertare, semnul de carte pe care l-am făcut cu nişte cusături încâlcite şi paşi sfâşiaţi… Şi dupa ani de zile, si multe cruciuliţe cusute am ajuns să îndrăgesc această activitate meditativă.

Între primele mele produse pe Breslo se afla un saculeţ micuţ, cu aspect rustic. Era unul dintre produsele mele preferate pe atunci, pentru care am pregătit o diagramă foarte simplă şi delicată, care acum întâmplător se potriveşte foarte bine cu tema lunii: dragostea. :) Si astfel am decis să împărtăşesc cu voi această diagramă împreună cu ideea de a face un săculeţ drăgălaş!

După ce aţi brodat modelul cu inimi pe etamină, pentru un saculet mai mic decupaţi un dreptunghi de 30cm x 10cm, îndoiţi-l în două părţi egale, având grijă ca modelul brodat să rămână în centrul sacului. Prindeţi cele două margini cu ace de gămălie, pentru a vă uşura munca. Coaseţi marginile pe dos, şi tiviţi-l; eventual puteţi coase şi o panglică din dantelă pe el.

Apoi umpleţi-l cu ceva gustos, legaţi-l cu sfoară sau cu firul pe care l-ati folosit pentru a-l broda şi este gata de cadorisit!

 

Viziteaza si Magazinul lui jasminblanc

  Comentarii

  1. February 2nd, 2013 Ipipura a scris

   ce bine arata!!

  2. February 2nd, 2013 blanitza a scris

   Frumusel foc, draga Jasmine, cum ne aduci tu aminte de zilele frumoase din copilarie, prin gimnaziu facusem o adevarata pasiune pentru cusatura in punct de cruciulita, mai am si-acum tot felul de lucrusoare migalite prin clasa a V-a, a VI-a, ma inscrisesem la un curs de cusaturi populare romanesti la Palatul Pionierilor, pe vremea aceea, si taaare-mi placea sa cos!!!

  3. February 2nd, 2013 oanaroman85 a scris

   Foarte frumos….cusatura pe etamina a fost primul meu contact cu lumea asta minunata a handmade-ului,pe vremea cand eram in clasele primare.

  4. February 7th, 2013 anky a scris

   Foarte, foarte dragut! :)

  Adauga un comentariu

  Intra in cont sau Inregistreaza-te (dureaza mai putin de 20 de secunde) pentru a putea sa adaugi un comentariu.