Cum arata Atelierul de margele?

“Sunt arhitecta si asta mi-e meseria de baza, iar Atelierul de margele a inceput ca un hobby care a tot crescut si acum imi ocupa o bucata buna din timp.”

IMG_0972-2

Atelierul se afla in Cluj, intr-un colt luminos din biroul pe care il imparte cu sotul sau. Are vedere la multa verdeata si e un loc relaxant, potrivit creatiei. Magia se intampla pe o masa mare de lucru pe care are loc sa se intinda cat are nevoie, cu multe sertare in care isi depoziteaza in ordine cantitatea mare de margele pe care a strans-o de-a lungul anilor.

IMG_0979-2

Foloseste margele de nisip, margele de sticla Miyuki Delica, si in general cam orice tip de margele care ii pica in mana. I s-a intamplat chiar sa cumpere coliere sau bratari doar pentru a le desface si sa le foloseasca componentele la altceva.

IMG_0981-2

Uneltele din recuzita nu sunt complicate: ac, nailon si diferiti clesti pentru componentele de legatura metalice. In proportie de 75% munca e doar cu ac, ata si margele si este foarte migaloasa.

IMG_0984-2

Ca si obiecte dragi, Dana tine aproape o poza cu juniorul familiei pe birou si o masinuta de epoca primita de la sotul sau.

Inspiratia vine mai mult de pe calculator, diverse bloguri de arta, pinterest, in general orice imagini frumoase cu combinatii inedite de culori ii “gadila” creativitatea.

IMG_0988-2

Atelierul de acum e atelierul ideal pentru Dana. Nu isi doreste altceva; e luminos, are destul spatiu de depozitare, si ii place inclusiv faptul ca il imparte cu cineva, astfel are cu cine sa schimbe o vorba.

IMG_0993-2

In timpul pe care il petrece lucrand, nu ii place sa asculte muzica ci mai degraba sa auda sunetele vietatilor de afara, ciripitul pasarilor sau latratul cainilor. Dar daca nu are parte de astea, linistea e perfecta.

Obiceiul preferat e de a bea o cana de cafea, in special cand editeaza pozele, pagina de facebook, compune galerii.

IMG_1016-2

Din cand in cand o asista doua manute mici, care sunt ale baiatului sau de 3 ani caruia i se pare foarte interesant ceea ce face si il lasa sa insire si el margele alaturi de ea. Dar fara ac inca!

7 Comments

  1. DanaH said:

    Mersi mult Iulia!

    September 15, 2014
    Reply
  2. Felicitari Dana pentru creatile de bun gust si listele frumoase pe care le compui. Atelierul este foarte bine organizat si aerisit, aspecte la care eu doar aspir :D

    September 15, 2014
    Reply
  3. GabyS said:

    Felicitari, Dana! Lucrezi intr-un cadru armonios si se reflecta atmosfera in aerul romantic si totodata modern, al creatiilor tale!

    September 15, 2014
    Reply
  4. DanaH said:

    Multumesc :D

    September 16, 2014
    Reply
  5. Arttime said:

    Ce frumos! Felicitari pentru lucrusoarele gratioase!

    September 17, 2014
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *