7 Comments

  1. Marmotescu said:

    demult vroiam sa le incerc…..acum cred ca o sa ma mobilizez :)

    September 24, 2012
    Reply
  2. Eu zic ca merita :) Plus ca decoctul de nuci de sapun poate avea diverse alte intrebuintari – intrebuintari ce vor fi dezvaluite in posturile urmatoare ;)

    September 24, 2012
    Reply
  3. Si eu vroiam de mult sa incerc nucile pentru masina de spalat. Folosesc o variatiune de praf din nuca saponifera ca sa ma spal pe cap de aproape un an (in loc de sampon) pentru ca imi usuca mult mai putin parul si pielea capului. Asa ca inlocuirea detergentului pare urmatorul pas logic ;-)
    Sunt tare curioasa de urmatoarele intrebuintari….

    September 25, 2012
    Reply
  4. PS: sunt de unica folosinta nucile, sau se pot folosi la mai multe spalari?

    September 25, 2012
    Reply
  5. Aceleasi nuci se pot folosi de 3-4 ori daca masina e setata la temperatura medie. Daca se spala cu apa fierbinte, se pot folosi doar o data. In general, cat inca au saponina in ele, nucile sunt sticloase, colorate si destul de tari. Cand isi pierd saponina si deci si puterea de spalare, culoarea se duce si se inmoaie. Atunci se inlocuiesc.

    September 26, 2012
    Reply
  6. lidiam said:

    Eu am incercat nucile de sapun si mi-am „borcait” toate rufele :(

    October 5, 2012
    Reply
  7. Nu stiu exact ce este acest “borcait” de care vorbesti :) Am inteles ca in functie de marca si provenienta pot lasa niste urme gri pe haine, daca nu se foloseste bicarbonat. Eu am incercat si fara bicarbonat, rufele ies curate. Poate le mai dai o sansa ;)

    October 7, 2012
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *