8 Comments

  1. Evutza said:

    Ce inceput de zi frumos si delicios! :D
    Iti multumesc mult pentru surpriza si pentru introducere, Monica! Revazand pozele si articolul mi s-a facut asa o pofta sa mai prepar inca o data colaceii acestia rumeni si pufosi… yammy.. :D

    February 12, 2013
    Reply
  2. Dintr-o data, mi s-a facut foame. Si pofta :). Arata foarte bine si cred ca au un gust nemaipomenit. Trebuie neaparat sa incerc reteta! Felicitari Diana!

    February 12, 2013
    Reply
  3. raven said:

    Arata super, am sa incerc si eu! Baiatul meu ma pune mereu sa-i iau covrigi din comert….mai bine asa – covrigi de casa! :)

    February 12, 2013
    Reply
  4. Evutza said:

    :D Va multumesc mult de tot pentru aprecieri si ma bucur mult ca va place!! :D
    Adaug faptul am facut aici colacei.. covrigii sunt un pic diferiti ca si consistenta si probabil si compozitie..
    Acestia sunt colacei din paine, asa cum se faceau pe vremuri de catre bunicile noastre (doar ca ele le faceau in vatra, iar noi ii facem in cuptor:D)

    February 12, 2013
    Reply
  5. karmina said:

    painea de casa e foarte gustoasa. si au am inceput de ceva vreme sa coc paine acasa pt. ca m-am saturat de amelioratorii si aerul din painea din comert. n-am incercat pana acum reteta asta dar nu stau mult pe ganduri. o sa o probez. cu siguranta va fi buna.

    February 12, 2013
    Reply
  6. marincam said:

    intrebare de incepatoare: le pui de-o data la copt? ca ma gandesc ca poate nu e ok ca unul dintre aluaturi sa “astepte” prea mult. Arata foarte bine si as vrea si eu sa incerc!

    February 13, 2013
    Reply
  7. Evutza said:

    :) Ma bucur, Karmina! :)
    Iti doresc mult succes si pofta buna pentru cand va fi gata! ;)

    February 13, 2013
    Reply
  8. Evutza said:

    marincam, sincer nu mai retin exact cum am procedat cu coptul.

    In principal colaceii ar avea nevoie de mai putin timp sa stea la copt decat painea, deci ai putea sa ii pui pe ei inainte pentru orice eventualitate, iar painea sa o mai lasi la crescut in tava cat timp stau colaceii in cuptor.

    Aluatul de paine nu e pretentios, deci poti deschide cuptorul intre timp sa vezi daca sunt gata, iar dupa ce sunt gata colaceii, sa pui si tava cu painea (asta daca vrei sa faci o tura de paine si una de colacei).

    In cazul meu, e posibil sa le fi pus si pe amandoua deodata (painea pe randul doi, iar tava de aragaz cu colaceii deasupra ei), insa nu mai retin foarte bine, si pentru orice eventualitate, e in regula sa pui painea dupa ce sunt gata colacii. E chiar indicat sa mai creasca si in tava inainte de a fi pusa la cuptor! ;)

    Oricum, voi mai face si eu inca o data paine si colacei dupa reteta asta saptamana viitoare, si in caz ca doriti voi reveni cu detalii! :)

    February 15, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *