Forum: Orice altceva A intrecut masura! Echipa Breslo luati masuri!

• lavinexclusive
    lavinexclusive

au aparut 4 produse repostate la magazinul ARIXA 10, ori am inebunit, ori nu mai vad bine . . , //www.breslo.ro/Product/TARZAN-BAG_345404,, www.breslo.ro/Product/Wild-bag_336532 ,www.breslo.ro/Product/U-LOVE-SPRING_339666www.breslo.ro/Product/UNICAT-Take-me-home_345398www.breslo.ro/Product/U-LOVE-SPRING_345401,,www.breslo.ro/Product/UNICAT-Take-me-home_339713,,www.breslo.ro/Product/Metalic-life_345394,,www.breslo.ro/Product/Metalic-life_339714,, sunt patru produse repostate, sub denumiri diferite, si din cate am vazut mai are si alte produse , fetelor voi ce parere aveti? este normal?

11.04.2011, 23:54:42
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

www.breslo.ro/Product/TARZAN-BAG_345404 www.breslo.ro/Product/Wild-bag_336532 www.breslo.ro/Product/U-LOVE-SPRING_345401 www.breslo.ro/Product/U-LOVE-SPRING_339666 www.breslo.ro/Product/UNICAT-Take-me-home_345398 www.breslo.ro/Product/UNICAT-Take-me-home_338442 www.breslo.ro/Product/Metalic-life_345394 www.breslo.ro/Product/Metalic-life_345394 le-am mai copiat inca o data sa fiu sigura ca nu am gresit, sunt f revoltata, fetele muncesc toata saptamana sa creeze ceva iar acest magazin le reposteaza angro fara sa aiba scrupule macar sa aiba bunul simt sa le stearga

12.04.2011, 00:18:29
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

foarte urat... parc-ar fi la piata.... :|
    Ar trebui luate masuri, asta e clar. Sa speram ca va vedea cine trebuie!! Si cat mai repede!

12.04.2011, 00:38:31
  • sognami
    sognami

@carla69
    Ok, merci cat pe-aci sa pun iar in galerie ceva de la magazinul acela dar am gasit si eu cateva dubluri... si m-am abtinut.

12.04.2011, 16:50:26
  • AnitaDamacus
    AnitaDamacus

Va inteleg supararea, si eu ma enervez cand vad acelasi produs over and over la ultimele listate... dar am o intrebare: scrie undeva in clar (tocmai am recitit "Termeni si Conditii" si nu am vazut, dar poate ma insel) ca relistarea este interzisa? Nu stiu daca ati incercat sa atentionati persoana respectiva inainte de a posta pe Forum, dar in caz ca nu socializeaza deloc pe Breslo (ca sa afle regulile nescrise), daca nu se stipuleaza in clar ca nu are voie... nu e tocmai vina ei - pe principiul ca daca nu e interzis, e permis.

12.04.2011, 17:45:48
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

@Anita, dar daca eu ii comand ambele genti roz exact la fel si ea nu are decat una in stoc? Eu le vreau pe amandoua pentru ca ambele sunt active in magazin si disponibile! Si exact la fel! Atunci ce se intampla? Nu ar trebui sa fie ambele produse listate disponibile?!? Sau daca a doua se face la comanda, macar sa fie specificat acel lucru.

Relistarea nu este acelasi lucru cu listarea de doua ori a aceluiasi produs!

oricum, nici relistarea nu este permisa:

"RuxishConcepts a scris
    Lauralia, repostarea nu este permisa deloc, in nicio situatie.
    Daca produsul a fost vandut se editeaza stocul lui pentru a reintra in magazin. Regula aceasta a fost mereu si daca nu s-au observat abuzuri a fost pentru ca cineva chiar sta si se uita la produsele adaugate si sesizeaza cand repostarea se intampla. Mai exista mici scapari dar facem tot posibilul sa fie remediate.
    Sa nu credeti ca cineva este favorizat si altcineva nu. Ne straduim ca regulile sa se aplice pentru toata lumea dar intervine dificultatea din pricina faptului ca unii oameni nu respecta regula din oficiu si tot incearca sa pacaleasca sistemul :) O regula este facuta pentru a fii respectata si trebuie sa intelegem asta.

Totodata va rog sa sesizati de fiecare data cand observati o repostare.

Multumesc. " (vezi aici: www.breslo.ro/Forum/Este-permisa-repostarea-produselor-ca-sa-apara-pe-prima-pagina_topic_1004)

12.04.2011, 18:27:59
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

E o regula care zice ca trebuie sa apara problemele astea cu o zi inainte sa plec eu din oras? :))

O sa ii scriu eu un mesaj si sper sa se opreasca repostarile.

12.04.2011, 20:33:40
  • AnitaDamacus
    AnitaDamacus

@bijouxdemonange: nu ma refeream daca s-a spus vreodata pe Forum chestia asta. Nu te poti astepta ca oricine deschide un magazin sa ia toata arhiva la citit si puricat, poate-poate gaseste regulile. Ma interesa intr-un regulament, ceva "oficial", unitar, unde dau "I agree", adica "semnez" ca am luat cunstinta ce am si ce n-am voie sa fac. Din moment ce este interzis, asta cum se aduce la cunostinta vanzatorului? La fel si sectiunea de "Oferte si promotii", daca nu cauti explicit pe Forum regulamentul, n-ai de unde sa stii cat de des ai voie sa actualizezi promotiile.

12.04.2011, 23:39:33
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Inteleg perfect.
    Dar inca nu am auzit magazin online/platforma pe care poti sa postezi acelasi lucru de n-spe ori. Nici n-are logica. De ce as sta cu 2-3 postari ale aceluiasi produs in magazin?!
    Eu stiu ca traim in Romania si suntem invatati sa cautam portite peste tot, dar ar trebui sa mai apelam si la logica si bun simt. :)
    Chiar e nevoie de o regula care sa spuna ca nu este voie si nici nu e nici logic sa fie 2 listari active in acelasi timp pentru un singur produs? Serios acum, parca am fi la gradinita...

Cat despre oferte si promotii...sectiunea asta este parte a forumului. Si daca o persoana este interesata de o parte a forumului trebuie sa ii cunoasca regulile per ansamblu. Asa se face pe absolut orice forum de oriunde, oricare ar fi scopul forumului. Pe orice forum exista regulile si chestiunile de interes general prezentate, de obicei in prima sectiune a forumului. Chiar si aici! Deci, nu este o scuza plauzibila, din punctul meu de vedere!

13.04.2011, 00:37:15
  • AnitaDamacus
    AnitaDamacus

bijoux, vorbim despre lucruri diferite, eu despre platforma Breslo, tu despre utilizatorii sai. Crede-ma ca e foarte usor sa gasesti oameni care nu stiu cum functioneaza un Forum sau care nu gandesc "logic". Bunul-simt e ceva subiectiv, un set de reguli e ceva obiectiv. (Si daca doar in Ro ar fi logica si bunul simt o problema, am fi ramas singura tara cu legi, ca restul ar trai bine mersi fara).

Intrebarea mea ramane valabila: cum anume sunt anuntati vanzatorii de pe Breslo de TOATE regulile pe care trebuie sa le urmeze?

13.04.2011, 01:28:34
  • stephanie
    stephanie

eu cred ca ati procedat gresit ;) nu se striga in gura mare "uiteeeee ce am descoperit hai sa-i dam si una in cap ca a gresit" .... mi se pare de-a dreptul penibil , in primul rand este magazinul ei si poate sa-si posteze de en ori produsele in fel si chip cum vrea ea , daca cineva comanda de en ori produsul si ea are doar unul si nu o mie este problema ei nu a voastra , sunteti cam rele fetelor si nu inteleg de ce :| lavinexclusiv era mai logic sa-i lasi un mesaj arixei decat sa faci pe forum un SUBIECT ........ NO COMMENT ! Roxana

13.04.2011, 01:59:18
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

Roxana, nu e treaba mea sa trm mesaje la magazinele care nu au bunul simt, acest lucru il face administratorul, toate muncim la fel si platim la fel ptr magazin, daca vrea tot timpul produsele ei pe prima pagina sa plateasca la reclama cu bresleii si sta nonstop pe prima pagina, e foarte simplu nu sa reposteze aceleasi produse tot timpul, daca vrea first sa creeze noutati si sa posteze , e simplu

13.04.2011, 07:30:00
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Extras din "Termeni si conditii"

4. Listarea si Vanzarea

Descrierea Listarii: [...] "Fiecare produs unic trebuie sa aiba propria listare."

*produs unic=> listare proprie = o singura listare

Obligatii de Vanzare: Toate vanzarile sunt obligatorii. Vanzatorul este obligat sa livreze comanda [...]

* asta inseamna ca produsul din spatele listarii trebuie sa existe sau sa fie specificat ca va exista(produse la comanda).

Daca sunt doua listari, ar trebui sa existe 2 produse in cazul asta, dar nu identice. Ori, imaginile listarilor despre care se vorbeste aici sunt identice => produse identice

Daca ar fi produse identice atunci ar trebui trecute in aceeasi listare.
    "In cazul in care cantitatea "in stoc" este mai mare de unu (1) toate produsele din listarea respectiva trebuie sa fie identice. Fiecare produs unic trebuie sa aiba propria listare."

Deci, din ce am extras eu din regulament, se pare ca vanzatorul nu poate sa posteze dupa cum are chef.

Continuam cu regulamentul, si anume cu restrictiile:

Activitati restrictionate: Continutul Dvs. si utilizarea Dvs. a serviciilor Breslo nu trebuie sa:

1. 1. Fie false, inexacte sau sa induca in eroare
    * listarea a doua oara a aceluiasi produs se incadreaza la "continut care induce in eroare", "continut fals"

Problema celorlalti utilizatori Breslo in momentul in care un altul incalca in mod repetat regulile (indiferent ca a luat cunostinta de ele sau nu, asta e problema lor, ele fiind expuse pe site) este ca aceste incalcari de reguli - spam-urile, concurenta neloiala, inducerea in eroare, falsurile, incalcari ale legii de copy right si drepturile de autor, precum si orice alt continut ce nu se incadreaza in reguli si in scopul site-ului - aduc intr-o lumina proasta site-ul precum si toti utilizatorii ei. Ori, nu este de dorit ca platforma Breslo sa-si piarda credibilitatea in fata clientilor si a potentialilor clienti. Scopul Breslo si al nostru este sa facem tot posibilul sa punem in lumina buna site-ul, sa-i (sa ne) crestem vizibilitatea si credibilitatea. Iar toate acestea se realizeaza prin respectare a regulilor de toate partile, inclusiv a celor de bun simt "Va rugam sa folositi cu prudenta, bun simt si in conditii de siguranta practicile de cumparare si de vanzare Breslo."

Eu cred ca in legatura cu chestiunea discutata, exista suficiente reguli care sa arate ca de fapt principiul "daca nu e interzis, atunci e permis" nu se aplica.

Cat despre forum, cum am mai spus, are reguli. In prima lui sectiune. Si in sidebar. Ca nu toata lumea stie sa-l foloseasca sau cum functioneaza, nu cred ca priveste pe nimeni. Atata timp cat sectiunea de "oferte si promotii" este parte integranta a forumului, regulile lui se aplica oricum, fie ca stii de ele fie ca nu. Timpul alocat repostarii repetate a promotiei ar trebui folosit pentru o navigare macar de suprafata in forum si... s-ar gasi si regulile fara indoiala!

In fine, eu ma opresc aici, pentru ca am zis tot ce-am avut de zis! Nod in papura, portite, interpretari si reinterpretari poate face oricine! Asta nu e greu absolut deloc! De fapt, e cel mai usor asa!

O zi buna va doresc!

13.04.2011, 15:14:40
  • AnitaDamacus
    AnitaDamacus

"Interpretare" pe textul regulamentului ai facut si tu. Fara notatiile cu stelute in care explici ce deduci, regulile citate de tine nu se refera la relistare. Si da, "interpretari poate face oricine", si chiar vor face, si nu vor interpreta ca tine.

Ce-i asa greu de inteles ca un regulament CLAR implica faptul ca, daca-l incalci, o faci cu buna stiinta, si nu din eroare? Moment in care nu mai poti invoca nici o scuza pentru incalcarea lui.

Si in caz ca nu s-a intels, si se pare ca nu s-a inteles deloc: nu sunt eu "inamicul". Intentia mea nu era sa te enervez gasindu-i o SCUZA donshoarei cum o fi chemand-o cu gentile relistate (caz evident, nu e nimic de discutat pe tema asta, n-are nici un rost sa-mi explici de ce e rau sa relistezi, sunt perfect de acord, offf), ci sa incerc sa atrag atentia Breslo (chiar si printr-un ton mai critic) ca poate face ceva ca sa PREVINA si rezolve mai repede "spam-urile, concurenta neloiala, inducerea in eroare, falsurile, incalcari ale legii de copy right si drepturile de autor, precum si orice alt continut ce nu se incadreaza in reguli si in scopul site-ului", fiind macar mai clar in enuntarea regulilor, daca tot nu reuseste sa se autosesizeze nimeni la asemenea cazuri, ci e nevoie de circ pe Forum. Macar cat sa poti sa-i dai link sau citat impricinatului cand ii atragi atentia exact cu punctul X din regulament (din nou, fara demonstratii logice si deductii si pareri personale).

Problema mea este ca au existat si vor mai exista destule incalcari de reguli, dar Breslo niciodata n-a "invatat" nimic din asta, n-a devenit mai eficient in prevenire / rezolvare.

13.04.2011, 17:19:55
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

pai la stelute eu n-am facut decat sa scriu acelasi lucru...
    In fine, am inteles ideea. Nu te consideram inamicul si nici nu m-ai enervat, chiar din contra! Cu ocazia asta chiar am citit si eu mai amanuntit "termeni si..." si crede-ma ca ii gasesc destule bube... Eu am vrut doar sa clarific ca in cazul de fata este clar incalcare a regulilor exprimate in "termeni.."

Hmm duminica, ca tot am zi libera, voi lua la puricat regulamentul si voi face adnotarile/completarile/modificarile/exprimarile necesare pentru a fi mai clar si apoi voi trimite mail echipei cu propunerea. Un mic cadou de Paste: o parte din timpul meu alocata pro bono site-ului! Sa speram ca functioneaza macar asa, pentru ca inteleg ca timpul este factorul principal care impiedica imbunatatirea mai rapida a mersului lucrurilor pe-aici...

Singura chestie este ca nu poti sa ai in vedere toate posibilitatile de interpretare si toate portitele si evenimentele ce pot surveni ulterior.... Dar ma voi stradui si daca sunt sugestii, le primesc cu cea mai mare placere!

O seara frumoasa!

13.04.2011, 17:48:43
  • stephanie
    stephanie

for lavinexclusive , daca tot ai dorit sa sesisezi echipa breslo , de ce nu ai facuto printr-un mesaj personal? trebuie sa aruncam cu rahat turcesc in vazul lumii?si vorba Anitei , nu tin partea nimanui dar mi se pare ca uneori se se transforma in mahala (de fapt cam orice subiect de forumul acesta se transforma in mahala...scuze ca zic asta dar asa vad eu lucrurile) dar in fine,nu vreau sa va stric socotelile....fuse doar o mica parere @-)

Roxana

13.04.2011, 21:48:46
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Pe forum sunt interzise:

· Raspandirea unei proaste dispozitii
    Comportamentul uracios, ursuz sau carcotas precum si remarcile agresive nu amuza pe nimeni prin urmare nu sunt binevenite pe Breslo.
    · Iesirile necontrolate
    Insulte, injurii sau atacuri la adresa altor persoane si orice comportament daunator nu este tolerat.

Eu cred ca ar fi mai bine sa incetati. Subiectul nu are rost sa fie prelungit, Cinnamon a trimis mesaj persoanei in cauza, deci scopul subiectului a fost atins. Cu atat mai mult nu are rost sa aduceti jigniri si sa va certati fara rost, frustrarile de orice natura ar trebui lasate "acasa"! ;)
    Oricum toate mesajele agresive vor fi sterse (incalca regulile forumului), dar ar fi mai bine sa ii usurati munca lui Cinnamon si sa nu mai aiba in plus material de lucru. Nu e normal sa obligi pe altcineva sa curete.

Si sunt foarte multe thread-uri netransformate in ceva care sa aduca a mahala, va invit pe-acolo, la o cafea, un ceai, o prajitura sau o portie de rahat turcesc! ;)

P.S. pentru necunoscatori, rahatul turcesc e foarte dulce si bun! Ar trebui incercat! ;)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Rahat

Va pup, o zi buna sa aveti!

14.04.2011, 12:33:04
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Rusinica ,,doamnelor''!!!!!

14.04.2011, 15:22:16
  • claudia88
    claudia88

doamnele nu au ocupatie poate ?

14.04.2011, 17:13:55
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Imi pare rau, dar discutia aici a degenerat rau de tot, asa ca o sa inchid subiectul. Sunt sigura ca arixa a inteles mesajul si nu va mai reposta produse.

Sper ca pe viitor se vor putea semnala actiunile gresite ale unui membru si fara jignirile si "circul" de care am avut parte astazi.

14.04.2011, 21:19:40