• Geoides
    Geoides

    Nu sunt o obisnuita a forumului dar vreau sa va retin si eu atentia cateva minute cu o intamplare patita de noi pe breslo, ce o consideram un abuz. Cu speranta ca vom primi niste pareri din partea voastra si in special a domnilor admini incerc sa va spun cat mai pe scurt problema.

    Sambata 10 iulie am primit 3 comenzi suspect de consistente (in total aproape 50 de produse) la care am raspuns prin mesaje pe breslo pentru confirmare (la care nu am primit raspuns). Conturile de la care au venit comenzile sunt Alina.Goia , loredana33 si cristhiana. La o privire mai atenta a devenit evident faptul ca toate cele 3 conturi apartineau aceleasi persoane, avand in vedere datele la care au fost create ultimele 2 (pe 7 si 10 iulie) si feedbackurile pe care le au, respectiv numai de la aceeasi Alina.Goia. Treaba a inceput sa miroasa urat ieri cand ne-am trezit cu feedbackuri negative la comanda data de pe contul loredana33 (probabil or sa urmeze si celelalte), in conditiile in care nu dadusem accept la nici una din comenzi (nici nu stiam ca este tehnic posibil!! ). Feedbackurile sunt insotite si de comentarii:
    ” RUSINE!!!RUSINE SA VA FIE!CA VA"INSPIRATI" SAU MAI RAU FURATI MODELELE DE PE ALTE BLOGURI!DRAGI CLIENTE VERIFICATI PE BLOGURI SI O SA GASITI!” si “MODEL "INSPIRAT" DIN COLECTIA ALTOR PERSOANE”.

    N-o sa insist f mult pe problema plagiatului pentru ca stiu ca s-a mai discutat pe tema asta, dar cateva comentarii trebuie sa fac. N-am avut niciodata pretentia ca bijuteriile noastre ar fi sofisticate si iesite din comun, intotdeauna am considerat ca ce facem noi sunt bijuterii mai mult sau mai putin obisnuite, care sa fie purtate in viata de zi cu zi, gen de bijuterii care pot spune ca este larg raspandit si nepretentios. Cand ni s-au adus acuzatiile astea total gratuite si intr-o maniera descalificanta pentru domnisoara “plagiata” am intrat si noi pe magazinul ei de pe breslo si i-am cautat pe internet blogul (pe care evident ca nu-l vizitasem niciodata... dar unii isi dau mai multa importanta decat ar trebui). Intradevar acelasi gen dar nu vad unde este surpriza si nici plagiatul, insa STUPOARE, domnisoara Alina Goia are si deficiente de rationament: chiar daca are cont pe breslo din ianuarie, produsele sunt toate postate in luna iulie, iar pe blog in luna mai.... noi am adaugat periodic produse din ianuarie pana la sfarsitul lunii mai.

    Ce ne deranjeaza cel mai tare este usurinta cu care se poate arunca, probabil ireversibil, cu mizerie in imaginea unui alt magazin, nefiind nevoie pt acest lucru decat de plasarea unei comenzi !?! aviz domnilor admini :)

    Acuma va intreb daca a mai patit-o cineva si daca se poate face ceva pentru indreptarea situatiei?

    Multumesc pentru rabdare si sa aveti o zi usoara!

    13.07.2010, 10:06:49
  • CAT.E
    CAT.E

    foarte urat din partea ei. ma distreaza fetele care isi creaza mai multi useri doar ca sa isi "vanda " propriile produse si ca sa aiba feed-back mult si pozitiv. nu e ea singura care face acest lucru, dar felul in care a folosit o slabiciune a breslo, pentru a denigra alt magazin mi se pare deplasat.

    13.07.2010, 11:01:43
  • tonycat
    tonycat

    Foarte, foarte urat ce v-a facut. Cred ca ar trebui sa va asigurati ca persoana in cauza, adica numita Alina e cea care v-a calomniat. Daca are pietre si argint unicate (cum singura declara, adica nu mai cumpara nimeni pe aici din America) de ce va acuza?
    Doar nu mai poate face nimeni aceleasi modele!

    13.07.2010, 11:24:07
  • Geoides
    Geoides

    Pentru noi sunt suficiente informatiile (vizibile oricui) despre conturile asteai ca sa fim sigure ca ea a pus totul la cale. 3 comenzi mari in aceeasi zi, de la conturi cu legatura intre ele + ce sens avea sa dea comanda de bijuterii tocmai de pe contul unde are si ea bijuterii de vanzare?
    N-am mai scris in primul mesaj ca si asa era prea lung... fatuca ne-a trimis tot de pe contul Alina.Goia un mesaj pe 8 iulie, deci inainte : "Felicitari pt munca ta.Sti,as vrea sa te intreb ceva.Bine inteles daca vrei sa imi spui.Vad ca folosesti pietre si margele deosebite si inteleg ca le cumperi la un pret foarte bun.Mi-ai putea spune si mie de unde cumperi?Multumesc frumos.Bafta si spor la treaba." :))
    Deci e premeditata, nu mai avem nevoie de alte dovezi :) E convinsa ca o copiem si ne uraste :))

    13.07.2010, 11:38:49
  • DeianeiraJewellery
    DeianeiraJewellery

    Foarte urat ce s-a intamplat. In primul rand ca nu le-a obligat nimeni sa cumpere modele " inspirate" iar in al doilea rand daca ai ceva de spus nu te retine nimeni sa folosesti inboxul. Consider ca fetele de la geoides au fost tinta unor atacuri malitioase si ca atare administratia breslo ar trebui sa intervina spargand feed-ul negativ. Asa se procedeaza si pe alte platforme de profil. Ceea ce nu este justificat trebuie corectat de admin.

    13.07.2010, 11:55:39
  • Geoides
    Geoides

    Intentia ei nu a fost sa cumpere, ci sa plaseze comenzi cu scopul de a da feedback negativ. Pentru ca nu am primit nici un raspuns de confirmare, comenzile au ramas la stadiul de "vizualizate", adica comenzi noi.... si totusi a putut da feedback...aici e portita de care a profitat...

    13.07.2010, 15:15:04
  • magiccraft
    magiccraft

    Am patit si eu ceva asemanator, dar nu s-a mers atat de departe legat de feed-back-ul negativ... ca era vorba de furnituri (fire pentru tricotat... asta ar fi fost culmea: sa vand fire pentru tricotat "plagiate"... :))

    Dar un lucru este clad... si cumva, dureros ca se intampla aici, unde ar trebui sa fie un loc in care sa privim relaxati impartasirea frumosului... si ma refer la "invidie", malitiozitate si mai stiu si eu ce alte enetgii negative emanate.

    Andradacristina are dreptate, ar trebui indreptata situatia de catre administratori.

    Cat ne priveste pe noi, cred ca ar trebui sa inlocuim sentimentul de invidie cu unul care sa ne conduca spre mai bine si mai frumos

    Ce pot zice despre creatiile domnisoarei Goia?! Cu sau fara argintul 925 le-as putea achizitiona din orice alt magazin... real sau virtual. Poate daca ar incerca sa faca "altfel"... nu s-ar mai simti plagiata ... sau poate ar trebui trimise ceva scrisori de amenintare si la chinezoaicele acelea cu ochisorii oblici care insira chips-uri la norma... :))

    13.07.2010, 15:36:15
  • Elven.Rose.Design
    Elven.Rose.Design

    Cred ca de fapt scopul acestei povesti a fost... eliminarea concurentei. Pentru ca, din pacate, unele persoane care fac handmade nu se pot ridica deasupra parerii ca restul oamenilor care fac handmade le sunt concurenti. Nu pot intelege notiunea de "breasla", de comunitate etc. Foarte urat.

    13.07.2010, 16:09:20
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Salut Geoides!

    Scuze ca raspund deabia acum. O sa ii scriu lui Luigi imediat despre situatia cu feedbackul, el poate vedea destul de usor din IP cum sta treaba cu conturile si daca apartin toate aceleiasi persoane.

    Si da, daca feedbackul a fost dat cu unicul scop de a indeparta concurenta, bineinteles ca va fi sters! Uneori ma minunez de cata inventivitate si de timp liber dispun unele persoane pentru a intocmi un asemenea plan. Exact ca personajele malefice din desene animate :))

    PS poate se poate schimba acordarea de feedback doar pentru comenzile confirmate? o sa intreb.

    13.07.2010, 20:23:58
  • tonycat
    tonycat

    Persoanele care procedeaza in acest fel dau dovada de un infantilism in gandire greu de imaginat. Incapabile sa isi administreze mica afacere si in goana dupa rezultate imediate se agata cu disperare de ce gasesc doar de vor descoperi o scuza sau o explicatie la nereusita si la frustrarile care le bantuie. De fapt, fara sa isi dea seama, si-au facut lor o mare defavoare.
    Nu cred ca exista loc de "daca". Delete la feedback si gata. Geoides nu merita asta. Nu o cunosc dar asa simt. Si, de fapt, nu merita nimeni. Testul cu IP nu e concludent.Pot fi vecine, prietene,verisoare, colege de clasa, de servici...
    Sa fiti frumoase!

    13.07.2010, 20:58:27
  • KAEVjewelry
    KAEVjewelry

    ei, uite un subiect care mi-a captat atentia...
    Draga Geoides eu nu prea vad ce ai plagiat si nici de ce au fost atat de lezate persoanele respective...chiar m-am uitat in ambele magazine si nu gasesc * dovada *. Nu e corect sa iti fie mentinute feed-back-urile negative doar ca si tu ai cercei din cristale fatetate tot asa cum au si multe alte magazine de pe breslo...si am dat un exemplu pur intamplator.
    In acest caz chiar e vorba de un comportament deplasat...sa ai trei magazine...sa dai feed-back-uri negative ...sa crezi ca ai inventat tu acum *coada de la cireasa*!

    13.07.2010, 21:19:32
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Hey, tocmai am vorbit cu Luigi.

    Si da, cele 3 conturi sunt una si aceeasi persoana, asa ca cele 2 conturi "fantoma" (loredana33 si cristhiana) au fost sterse. La fel, au fost sterse feedbackurile negative si anulate cele 2 comenzi de la loredana33 si cristhiana.

    Geoides, mai ramane sa anulezi tu manual comanda de la Alina.Goia (banuiesc ca nu are sens sa mai astepti confirmarea, tu decizi).

    Nu stiu daca Alina.Goia citeste aici, dar la urmatorul "fault" i se va bloca IP-ul, asa ca bye bye magazin pe Breslo. Asta ca si aviz amatorilor care se gandesc sa repede figura :)

    13.07.2010, 21:22:51
  • lauraloredana
    lauraloredana

    Buna,

    Am o banuiala ca si id-urile gaby-gabriela89 si l.lari75, aparute ambele pe 7 Iulie, si singurele care au cumparat din magazinul Alinei sunt tot fantoma.
    Daca ma insel, imi cer mii de scuze celor doua.

    13.07.2010, 22:00:28
  • Geoides
    Geoides

    Multumim mult ca s-a rezolvat asa repede si speram sa nu mai existe niciodata astfel de situatii. O sa anulam acum comanda de la Alina.Goia si o sa-i trimitem si linkul cu topicul ca sa stie si ea ce s-a intamplat, poate nu intra pe forum. O sa fim politicoase, promitem :) chiar daca nu merita ...

    13.07.2010, 22:13:14
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Buna tuturor!!Spinos subiect!Adevarul este ca,la un moment dat,aproape fiecare dintre noi a trecut prin asa ceva:sa fie acuzat ca a plagiat ceva!!!Eu n-am patit-o,INCA,dar,de fiecare data cand mai postez o bijuterie in magazin,ma intreb daca nu cumva urmeaza si o acuzatie!!!Acum,luand-o logic,nu e normal ca plecand de la niste tehnici de baza care sunt aceleasi pt toata lumea,la un moment dat sa faci un lucru aproape identic cu al altei persoane???Toti invatam alfabetul,pe baza lui scriem,ce ne facem,acuzam pe ceilalti ca folosesc aceleasi cuvinte?!Ehe,ar fi multe de spus....Pornind de la alfabet si extrapoland,unii,folosind banalele cuvinte au devenit niste monstri sacri:Eminescu,Arghezi,Stanescu....altii,au ramas la stadiul de folositori de cuvinte,doar pt a arunca in ceilalti cu noroi....Este si o vorba veche romaneasca:"Hotul se teme de furat....!"Geoides,incearca sa n-o mai bagi in seama si mergi in continuare pe drumul tau!E unul pavat cu lucruri frumoase!!Drumul ei este si va fi mereu plin de noroi!O seara buna tuturor:*

    13.07.2010, 22:36:05
  • DeianeiraJewellery
    DeianeiraJewellery

    Sunteti de apreciat pentru interventia prompta.( pt admini). Era pacat ca geoides sa ramana cu un feedback negativ pe care evident nu-l merita.

    13.07.2010, 22:38:25
  • Live
    Live

    Cred că persoanele care fac aşa ceva sunt suflete nefericite. Pentru care e bine să ne rugăm să le lumineze Cel de Sus simţirile şi gândurile.

    14.07.2010, 23:20:13
  • Elven.Rose.Design
    Elven.Rose.Design

    Suflete nefericite sau nu, cert este ca pot face mult rau cu totul gratuit. Si cand incerci sa iti creezi un brand nu-ti pica bine deloc povestea asta.

    15.07.2010, 11:26:22