Forum: Orice altceva Ai grija ce-ti doresti!

  • Loulou
    Loulou

    In mod firesc, atunci cand iti deschizi un magazin pe Breslo si nu numai, speri, ti-ar placea, iti doresti ... sa ai succes, sa ai parte de aprecierea celor ce-l viziteaza, sa ai vanzari.
    Daca toate acestea se intampla... atrag dupa sine o serie de evenimente neplacute, de natura sa te faca sa-ti iei campii.
    Am deschis acest topic din curiozitate, stiu ca nu voi rezolva nimic, dar am curiozitatea de a va afla parerea.
    Este vorba despre un magazin de succes, anume "PunctG"
    Au aparut aici colorand peisajul intr-un mod minunat, mie cel putin mi-au starnit admiratia inca de la primul tablou pe care l-am remarcat.
    Fiecare noua postare a lor este un vis in culori.
    Modul in care lucreaza luturile polimerice, este unic, au inventat o tehnica si au perfectionat-o continuu, au ajuns sa rivalizeze natura!
    De ceva vreme, poate 3 saptamani sa fie, ma sufoc de nervi vazand cum apar bijuterii copiate de la ei, cu pretentii de "Bijuterii unicat"
    Eu am reperat 3 magazine care posteaza bijuterii gen "PunctG", voi n-ati remarcat?
    Ce parere aveti?

    13.02.2011, 07:54:35
  • TimeToCraft
    TimeToCraft

    pai ce parere sa avem? "grozava"! lipsa de imaginatie, in combinatie cu lipsa de bun-simt (asta ca sa ma exprim bland) vor duce intotdeauna la aparitia unor copii grosolane care nu fac decat sa jigneasca autorul copiat si sa ne lezeze noua simtul estetic.
    ca sa nu mai spunem ca unele din lucrarile pe care le-ai remarcat au mai participat si la un concurs de creatie... tare, nu?
    din cate stiu, familia Punctuletz e resemnata, desi situatia e cel putin nefireasca.

    13.02.2011, 08:41:48
  • tonycat
    tonycat

    Problema se poate rezolva foarte simplu in instanta. Probabil ca @PunctG sunt autorizati, nu stiu, doar presupun, nimeni pe aici(inclusiv eu) nu isi expune datele de PFA , firma orice alte autorizari, daca are asa ceva, desigur, desi ar trebui sa faca asta, iar , la nivelul artistic la care au ajuns, ar trebui sa se inregistreze ca marca. Au tot dreptul! Parerea mea! Putem sa umplem pagini de comentarii , pareri si opinii, nenumarate. Resemnarea nu e o solutie. Cand ai niste ani de studii grele in spate, cand muncesti atata si faci nenumarate incercari ca sa ajungi la performanta de a face un obiect de arta unicat, frumos, trainic, nu cred ca poti sa te faci ca nu vezi cum a mai aparut nu numai, floarea , dar si intreg ansamblul pe care l-ai gandit.

    13.02.2011, 09:25:38
  • mady68
    mady68

    Aceeasi senzatie am avut-o si eu LOULOU,sunt persoane care fac fixatii pe''anumite persoane'' si incep sa le coieze la greu,aceeasi senzatie am avut-o si cu produsele tale,te-au lasat pe tine si au urmat ei
    ,una e sa te inspirii si sa faci produsul in viziune proprie si alta e sa copiezi:culoare forma ,cred ca ar trebuii adaugat la regulamentul forumului:Interzisa copierea exponatelor celorlalte magazine.Am remarcat cel mai mult la noii veniti,nu toti,sunt multi care stau in umbra ,se plimba de pe un forum pe altul,cer informatii despre anumite tehnici,(asta nu e rau caci nimeni nu s-0a nascut invatat)si cnd cred ca au acumulat ceva experienta poposesc''de curiozitate'' pe Breslo.Asta pentru ca e gratuita prima luna,echipa ar trebuii sa suspende aceasta facilitate,ar fi scutiti ceilalti breslasi de anumite neplaceri si discutii sterile cu unii dintre ei pe mesageia interna.Acest site este cu vanzare,altele sunt pentru socializare,sunt multe de spus,momentan ma opresc aici

    13.02.2011, 11:15:53
  • KilyenJozsef
    KilyenJozsef

    Eu cand stau la targuri totdeauna apare discutia despre asta, ca unii se copiaza pe altii. Si credeti pentru mine ca cunosc niste mesterii din care e lipsa mare si aici pe Breslo, ci sculptorii de os, suflatorii de sticla, fierarii, cutitarii, caciularii, argintarii, etc., etc., etc. Dar ce poti sa faci daca produsele nu meritau sa fie protejate de drept?
    Fi mandru, ca pe tine se copiaza! Si todeauna tii un pas mai inainte!

    13.02.2011, 11:51:48
  • mady68
    mady68

    Nu e chiar asa,sunt persoane care chiar creeaza fiecare produs,isi pun neuronii la treaba si nu este comod sa fii sursa de idei pentru altii,una e sa faci dupa un tutorial sau cu o matrita fimo ,esti constient ca vor fii sute de prod identice,chiar si acolo se poate schimba culoarea sau adauga ceva in plus,nu intotdeauna este o placere sa vezi ca esti copiat doar ca acel produs il vinzi mai bine,cel putin ar trebuii acele persoane sa nu expuna pe acelasi site sau la acelasi targ cu cel care a creeat cu adevarat acel produs,este criza toata lumea are nevoie de bani ,dar totusi autocenzura si bunul simt ar trebuii sa existe in fiecare,unde s-ar ajunge daca se se plateste cu aceeasi moneda-ma copiezi,te copiez?-

    13.02.2011, 12:09:48
  • tonycat
    tonycat

    Nu e chiar asa, @Kjoco, cum sa fii mandru ca cineva te copiaza? Gunoiul nu se tine sub pres, se arunca afara. Daca acea persoana te recunoaste ca maestru, ca si creator original, poate atunci, si daca si declara public acest lucru.Sunt foarte putini care au un stil al lor, in care exceleaza, de ce nu fac ceva mai mult pentru ei? De copiat vor fi si de azi incolo mult si bine, vor fi cat se poate de expusi, atata timp cat nu au mijloace legale ca sa se protejeze.

    13.02.2011, 12:11:55
  • KilyenJozsef
    KilyenJozsef

    Mentalitatea chinezeasca se zice ca ce creez, construiesti, inventezi, te faci pentru comunitate si e al tuturor. Se vede nu? Asta numai pentru chef bun.

    13.02.2011, 12:38:33
  • Artisan
    Artisan

    Eu am remarcat mult mai multe magazine cu produse frumoase, care nu sunt niciodata in categoria "produse selectionate cu atentie". Din puctul meu de vedere este o mare lipsa de obiectivitate din multe puncte de vedere. Dar da, ai dreptate Loulou, dar am mai spus eu stiu clar persoane care se uita pe x sau y...site-uri vazut produs, si reprodus cap-coada. In 2009 nu era o discutie pe tema cine a copiat oitele prima de pe ? Nu tin sa dezgrop mortii, nu-mi sta in fire, dar am mai spus, daca vrei iti dau exemple si link-uri de pe net cu n produse "originale" de aici. Julia facea tutu-uri...acum mai fac n tipe, brose din tul etc, acum sunt n care fac, tu ai fost prima pe care am cunoscut-o eu care face bijuterii crosetate din sarma argintata, acum cate fac? Iar lista este deschisa, poate se inspira de la fetele de aici, comoditatea sa cauti pe net poate fi pentru unii foarte mare, poate nu. Pacat ca nu incearca asa cum ar fi normal si cum a spus si mady poti, lua un model 100% sau sa-l ajustezi, sa-i aduci un plus de ceva. Daca le este mai comod sa reproduca...dar pacat.

    13.02.2011, 13:06:04
  • mady68
    mady68

    Cert este ca trebuie facut ceva,nu se poate sa te resemnezi la infinit,echipa Breslo cred ca este asaltata de raportari,cred ca ar trebui deschis un topic la care sa aiba acces doar vanzatorii unde sa se posteze aceste exemple,un fel de ''gazeta de perete'poate de jena ar inceta sa faca acest lucru-sa fure munca altora-.sa se posteze produsul original si plagiatul,cred ca pana nu vor fi nominalizati si aratati cu degetu nu vor inceta,discutiile pe mesagei interna intre magazine nu dau rezultate.aici sunt multe persoane u idei,ar trebui deschis un ''concurs ''pe aceasta tema

    13.02.2011, 13:32:46
  • artemiza.design
    artemiza.design

    Loulou, sa fii convinsa ca a observat toata lumea! Copiile respective au fost postate nu numai pe Breslo, ci si in galeriile unui site ce vinde tutoariale, din State, sau din Anglia. Persoana in cauza nu a pus si tutorialul, dar a fost indemnata de unul dintre vizitatorii care i-au admirat produsele sa posteze si tutorial. Daca intri in magazinele "impricinatilor", este vizibil din ce punct au luat-o pe aratura. Asa cum au remarcat si altii, intr-unul din magazinele pe care am intrat, se observa clar cum, o buna perioada, au facut copii Loulou si Andradacristina, dupa care s-au reorientat, iar acum curg copii PunctG. In ce priveste ideea ca "trebuie sa fii mandru ca esti copiat",... dati-mi voie sa am rezerve. Sa nu-mi spuneti mie, ca in momentul in care vedeti pe prima pagina o copie al unui produs de al vostru aveti satisfactii orgasmice si va trepideaza narile de orgoliu gadilit! Nimeni nu a intrat pe breslo in calitate de profesor care preda o materie si e satisfacut de rezultatele discipolilor sai. Dimpotriva, este frustrant sa vezi ca pe ideea si munca ta, in care ai pus farame de suflet, si care dezvaluie ceva din personalitatea ta, altii incearca sa faca comert pe banda (scuzati cacofonia!). Nu cred ca ne consideram vreunul Dali, ori te miri cine, nu inventam noi curente in arta, nu "am pus noi coada la pruna", dar am pus un crampei din NOI in obiectul acela. Poate comparatia este usor fortata, dar te simti ca si cand cineva iti infiaza copilul ilegal, impotriva vointei tale. Oricum, ...pana la urma este vorba de caracter si verticalitate aici si senzatia mea este ca vorbim discutii.:) pentru ca cei vizati tac ca ...cineva in papusoi si-si vad de treaba inainte, sa mearga norma. In sensul acesta (caracter si verticalitate),...sunt de admirat cei de la puntG, care, desi au fost atentionati de o multime de breslasi ca sunt copiati cu nesimtire, au preferat sa se abtina de la orice comentariu. Chapeau!! Puneti voi semnele de punctuatie pe unde mai trebuie, ca pe mine m-a luat valul si nu mai am nerv sa recitesc!

    13.02.2011, 15:11:20
  • Loulou
    Loulou

    TimeToCraft, stiu ca una dintre copii a participat in concursul de pe forum...si stiu ca Gabriela si Tiberiu sunt resemnati, doar ca nu-mi pare firesc sa fie asa.

    Tonycat, ai dreptate, teoretic asa trebuie rezolvate aceste probleme, dar cine are timp, energie si bani pentru a se plimba prin tribunale? Nici eu nu-s de acord cu resemnarea, nu-s de acord cu faptul ca exista aici cateva persoane care par sa nu emita idei proprii ci doar sa le imprumute pe ale altora, dar sincera sa fiu.... nu vad solutia pentru a stopa aceste fenomene.

    Mady, da, cel putin in cazul unuia dintre magazinele in discutie, este vorba despre fixatie. Isi fixeaza tinta pe cate un magazin si pare sa strige sus si tare "IA UITE, POT SI EU!!!"

    Corina (Artisan), faptul ca in liste nu se ruleaza multe produse, are o explicatie cat se poate de simpla, anume, cei care fac liste sunt doar cativa, prin urmare in listele existente sunt exprimate gusturile si parerile celor ce fac liste.... eu nu fac liste si prin urmare nu pot emite pareri in legatura cu ce fac altii. Atata vreme cat nu ma simt in stare sa scormonesc prin Breslo dupa produse pentru a compune o lista, nu pot sa-i judec pe cei care fac acest efort.

    :) Kjoco, sa-ti povestesc ceva, in urma cu aproximativ o jumatate de an, pe un alt topic, se discuta problema copiatului, se discuta foarte foarte tare si cu nervi. Am postat si eu acolo un comentariu, era vorba despre un magazin care-i si acum in discutie. Atunci au comentat multi, Lizi (Havin) care avea cel putin 2 codite, Mihaela (Andradacristina) care avea atunci cel putin o codita, dupa care a capatat-o si pe a mea :)))) si in fine, multe persoane au avut ceva de spus.
    PunctG a spus atunci ceva similar cu ce spui tu acum... cum ca-i ok, sa te simti mandru ca se inspira lumea dupa tine. In concluzie... ai mare grija ce spui :))) ca si magazinul tau e pe val !

    Artemiza, chiar eram curioasa care va este parerea, eu am vrut sa deschid un topic si weekend-ul trecut, dar m-am calmat gandindu-ma ca-i enervez si eu pe Punctuleti, insa acum chiar ma sufocam daca nu scriam.

    Va multumesc tuturor celor ce ati lasat un comentariu, ma bucur sa constat ca nu numai eu sunt deranjata de ce se intampla. Poate impreuna gasim o solutie de rezolvare a acestor .... probleme.

    13.02.2011, 16:56:35
  • dodo
    dodo

    Anca draga nu cred ca vei gasi rezolvarea in oricate topicuri sau dialoguri se vor purta..
    Totul izvoraste din " foame" si este alimentat de lipsa de " verticalitate " .
    Nu pot spune ca stiu ceea ce gandesc Gabi si Tibi, pentru ca topicul este deschis avndu-i pe ei ca reper,dar, situatia este similara in cazul multora dintre voi, dintre altii de aici...dar cred ca prin faptul ca nu reactioneaza public, scandalizand sau aratand pur si simplu cu degetul produse, fapte, persoane...demonstreaza clar, ceea ce pentru mine este evident o mare clasa. Sunt constienti de valoarea lor, care cred ca este recunoscuta, au sudoarea muncii facute pe parcursul unor ani buni...merita mult si sunt convinsa ca vor primi la un moment dat, dar sunt valorosi prin ceea ce sunt ca oameni.Sunt buni profesional dar sunt oameni extraordinari..si nu coboara stacheta...profesional nu pot dar si uman..ceea ce e de admirat..in situatii date.
    asta-i parerea mea si spun inca o data ca nu-i cunosc suficient de bine precum mi-as dori..

    13.02.2011, 18:31:03
  • accesoriilemele1
    accesoriilemele1

    Eu nu prea sunt de acord. Punct G fac niste bijuterii foarte frumoase, deosebite, nu cred ca as reusi vreodata sa realizez ceva atat de special. Daca altii reusesc sa faca ceva la fel de frumos, atunci bravo lor!

    13.02.2011, 20:13:24
  • mady68
    mady68

    acum am gasit acest articol http://facutdemana.com/diverse/mediocritatea-in-artizanat/

    13.02.2011, 20:33:58
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Abia ajunsa acasa,am si intrat pe forum si am gasit acest nou topic,"dedicat" unei probleme vechi.Nu am de gand sa ma erijez in judecator,n-o sa-mi dau cu parerea ca si creator de bijuterii,fiindca mai am de muncit mult si bine pana sa pot emite pareri din acest punct de vedere,dar,o sa-mi spun parerea ca un simplu om care vede ce se intampla.Sincer,cred ca latram la luna!Problema plagiatului s-a pus de nenumarate ori,vizand,cum bine ati spus multi dintre voi,unul sau altul dintre creatorii de succes de aici.Si atunci s-au spus aproape aceleasi lucruri,dar,nu s-a schimbat nimic!Stiti cum e:"Cainii latra,caravana trece..."Din punctul meu de vedere,totul se rezuma la a avea sau nu bun-simt!Cine il are,chiar daca vede si ii place ceva de la un alt creator,isi va infrana pornirea de a copia si va merge pe drumul lui,pe cand ,cei fara ,vor copia la greu pe cineva de succes.Aceeasi lipsa de respect il va impinge pe copiator sa nu considere ca a facut ceva gresit!Nu de mult a fost discutia legata de d-ra care posta poze ale altora ca fiind ale ei si a spus,nonsalant,ca,odata postat ceva pe net,poate oricine sa se inspire(a se intelege ca pot fi furate de-a dreptul)!
    Teama mi-e ca nu e ultima data cand discutam pe aceasta tema (dimpotriva)!Pe mine ma mira si altceva:multi dintre cei care copiaza sunt persoane talentate,care aveau un stil propriu si care,zic eu,nu aveau nevoie sa plagieze pe altcineva!Dar,vazand ca altii au vanzari atat de bune,s-au gandit ca asta e cheia spre implinirea visurilor lor:copierea unei retete de succes!Fie ca-si doresc bani(multi si cat mai rapid),fie ca-si doresc statutul de mare creator de bijuterii,fie ca le vor pe amandoua,rezultatul e unul singur:indignarea celor vizati si a celor de buna credinta!Dar,cum spuneam,latram la luna;putem sa zicem ce-om zice,n-o sa-i schimbam!Doar daca se va descoperi un vaccin anti-nesimtire....

    13.02.2011, 21:58:49
  • mariapas
    mariapas

    mi s-a parut si mie ca vad copii ale stilului PunctG...dar sint grosolane si lipsite de gust (parerea mea..stiu, gusturile nu se discuta, dar totusi...:) ...adica fata de creatiile PunctG care se contopesc cu natura si te fac sa visezi celelalte mi se par agresive ..un exercitiu ambitios dar esuat rau
    eu admir si creatiile Havin...si observ ca si ale ei sint copiate puternic...dar se distinge in continuare f evident originalul

    13.02.2011, 22:57:52
  • havin
    havin

    :))))))
    am citit topicul cap coada, imediat ce a aparut, insa sant atat de prinsa incat mi-a fost frica de incoerenta in exprimare!
    maria- multumesc pt cuvintele frumoase. tie si celorlalti care gandesc ca tine.

    treaba asta cu copiatul si, mai exact cu 'a fi copiat' dezvolta cel putin trei stagii prin care trece 'subiectul'..... din experienta personala va spun ca primul este cel al bucuriei, al orgoliului personal gadilat- sa zicem.... te gandesti ceva de genul: ia uite, ce bun sant, s-au ostenit si altii sa faca ce fac eu.... prost e ca etapa asta nu tine mult:))))- intri galopant in faza in care te enervezi! cu cat ai mai multi epigoni- cu atat iti creste furia si, odata cu ea, neputinta, sentimentul ca nu poti face NIMIC: totul este lasat la voia bunului simt al celor care 'incearca sa te scoata din anonimat' (vedeti exista si o infima parte buna a lucrurilor :))))) )... pe urma vine stagiul nr 3: resemnarea.... incepi sa te 'obisnuiesti' sa vezi ideile tale transpuse in mare viteza si de ce cei ai caror tinta esti.
    nu spun ca e corect sau exista vreo rezolvare, va spun numai ca toate aceste etape sant umane si cu cat reusesti sa le constientizezi mai rapid- cu atat te vei putea desprinde si concentra mai tare pe ceea ce faci... seria Istanbul a fost 'faurita' tocmai intr-un moment de maxima tensiune :))))), in care mi-am propus sa fac ceva ce o sa dea de furca epigonilor:))))... de atunci ma distrez aproape zilnic gandindu-ma ce-as mai putea mesteri cu sanse f putine de reusita in copiat. va spun, e probabil singura modalitate de a depasi momentul:))))
    punctG sant f buni, ei stiu asta si fiecare lucrare a lor pare o provocare gen 'just dare'.... desigur se gasesc destui nebuni care o fac dar nu-ti trebuie ochi de expert ca sa vezi ca rezultatele sant jalnice:))))
    asadar, pt toti cei care au codite- va astept in faza a treia. pun de-un ceai:)))

    v-am zambit.

    14.02.2011, 07:11:48
  • kiti
    kiti

    Felicitari Havin ca poti gandi asa si la fel si celorlalti care gandesc ca ea. Ca o paranteza, am remarcat de multe ori cuvantul UNICAT pt produse confectionate din materiale la indemana tuturor si deci f usor reproductibile.Multi oameni copiaza: in viata de zi cu zi de la stilul de imbracaminte la atitudine, apoi in muzica, fashion, pictura, etc. Punct G nu sunt nici primii, nici ultimii copiati.Singura solutie pt cei cu produse originale este inregistrarea sau atitudinea lui Havin, altfel ne facem nervi, facem indigestie, apoplexie, ne agitam, ne revoltam etc, etc, fara nici o rezolvare.Copiatorii merg bine mersi mai deoarte.Uitati-va prin piete si veti vedea copii ale unor firme si branduri renumite, dar nici una la valoarea originalului.Fiica mea a creat un model de tort original pt fetita ei in forma de ceainic decorat cu insemnele cartilor de joc (inspirat de Alice in tara minunilor). Cateva luni mai tarziu pe facebook a aparut acelasi tort la lansarea unei televiziuni Channel (TLC ). Colegii si prietenii s-au revoltat dar ea s-a amuzat vazand ca ideea ei a fost preluata si de televiziuni, altceva nu avea ce sa faca pt ca modelul nu era inregistrat ca proprietate intelectuala.

    14.02.2011, 07:15:49
  • havin
    havin

    ... si chiar de ar fi inregistrate, ai nevoie de timp, bani si nervi pt a te angaja intr-o lupta cu plagiatorii.... credeti-ma, e mai bine sa va detasati.... daca ati creat odata ceva ce a starnit interesul multimii, e foarte probabil ca veti crea inca o data si inca o data lucruri deosebite iar asta va va garanta succesul. ce-i al vostru n-are nimeni cum sa vi-l ia: harul.
    ma intorc acum la mesterit :))) ceea ce va sugerez si voua...

    14.02.2011, 07:39:13
  • tonycat
    tonycat

    Nu uitati ca artistii sunt in general altfel decat muritorii de rand. Sunt mai sensibili, ceea ce e omeneste, dar mult mai sensibili. Au nevoie de asta ca sa poata crea, de aceea ii iubim si apreciem, lucru care la noi in Romania nu prea se poarta. Imi e greu sa cred ca pot sa treaca asa usor cu vederea aceasta situatie. Pentru asta sustin ideea inregistrarii. Ca sa se protejeze, sa poata sa isi puna eticheta de ORIGINAL langa numele sau marca lor(HBO Original va zice ceva?) o sa ziceti ca e o chestie de hartoage, birocratie, o simpla conventie. Tot ce se poate! Dar are cineva ceva de pierdut?

    14.02.2011, 20:55:03
  • lycurycy18
    lycurycy18

    am observat si eu acele "minunatii" si am ajuns la concluzia ca daca se intampla si la casele mari ce asteptari sa mai avem .....tot o sa se fure orice idee, nu exista nimik pe lumea asta care sa nu fi fost copiat, pana si marii pictori au fost plagiati.Ce pretentii sa mai avem noi, daca cei in cauza nu se simt, oricum nici bine nu le e. Intotdeauna originalul va avea o valoare mai buna si mai mare decat copia, si ii inteleg perfect acum de ce sunt resemnati. Felicitari tuturor care fac arta si rusine celor care sunt fara inspiratie! daca cineva se simte jignit sa ma contacteze :))

    14.02.2011, 22:12:29
  • lycurycy18
    lycurycy18

    Inca ceva :)) tocmai ma uitam internet si am gasit o chestie foarte tare si buna pt amatorii de falsuri, este vorba despre Albert Einstein care spunea: "The secret to creativity is knowing how to hide your sources." Acum ce sa spun Einstein tot geniu ramane!

    14.02.2011, 22:26:35
  • dodo
    dodo

    Uite ceva viu:
    www.breslo.ro/Product/Inel-Musca-Verde_302437
    si parca spune ceva...

    15.02.2011, 14:18:23
  • user21
    user21

    mi s-a ridicat parul pe spate.

    15.02.2011, 14:31:27
  • Loulou
    Loulou

    :) Minunat... insa mult prea subtil!

    Am intentionat sa invit cele 3 "creatoare" sa ne delecteze cu cate o explicatie, dar am renuntat, mi-am amintit experienta mea cu una dintre ele si mi-am dat seama ca n-am nervi s-o iau de la capat.

    15.02.2011, 14:36:10
  • TimeToCraft
    TimeToCraft

    punctG, jos palaria! ma plec in fata demnitatii de care dati dovada! musca e bestiala!

    15.02.2011, 14:51:14
  • DeianeiraJewellery
    DeianeiraJewellery

    Este minunat modul in care artistii Punct G au conceput si au dat viata musculitei ..... de pe caciula unora.Felicitari pentru concept, raspuns si atitudine .

    15.02.2011, 15:21:09
  • mady68
    mady68

    Bravisimo Gabriela,un artist,tot un artist ramane,poate-ti sacrifici timpul pretios sa faci cate-o miniatura cu dedicatie,sunt sigura ca pot realiza cu fidelitate produsul pe care sa se aseze musca

    15.02.2011, 16:08:14
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Daca aveam emoticoane la indemana,il puneam aici pe cel care bate din palme!!!Si-l puneam de vreo 100 de ori!!!!
    "Demnitatea individului poate fi asaltată, vandalizată şi crud sfidată, însă nu poate fi răpită decât dacă este predată."
    citat din Michael J. Fox
    Jos palaria,Gabi si Tiberiu!

    15.02.2011, 16:17:31
  • punctG
    punctG

    Aveti cuvantul nostru ca nu vroiam sa luam parte la discutia asta (si multe persoane pot confirma asta) dar nici nu vrem sa considerati ca va ignoram.
    @Loulou multumesc pentru gandurile bune, nici nu ne gandeam ca suntem un magazine de succes
    @TimeToCraft suntem constienti de nefirescul situatiei, nu suntem resemnati poate doar putin indiferenti vis a vis de modul de copiere
    @tonycat suntem autorizati, mai mult de atat chiar :) sa nu confundam drepturile de autor cu marca inregistrata in plus de asta noi fiind si membrii ai uniunii artistilor plastici profesionisti suntem protejati in mod deosebit, multumim de gandurile bune, sunt intr-adevar multi ani grei de studii in spate
    @mady68 ai dreptate nu este un site de socializare ci un site de vanzare, si in termenii si conditiile breslo cum poti citi mai jos chiar exista aceasta regula care interzice copierea
    @kjoco suntem cu cativa pasi inainte, o facem ca ne place nu din dorinta de a nu fi ajunsi din urma. Produsele noastre sunt protejate de drepturile de autor cum vei putea citi mai jos, si nu avem nici cea mai mica mandrie, ar fi interensant pentru noi doar daca nivelul ar fi peste al nostru si atunci am avea cu cine concura… in a ne depasi nivelul, nu doar pentru niste banuti amarati, in care chiar nu stam
    @mady68 ai dreptate noi nu copiem pe nimeni deci se poate, ca avem si esecuri este firesc, nu au ajuns pe Breslo pentru ca esecurile le aruncam, ideea este ca ne batem capul.
    @tonycat exista mijloacele legale si cum spuneam si mai sus nu suntem prea mandrii de reusitele indoielnice ale copiatorilor.
    @Artisan nu se pune problema cine a copiat prima oita de pe , noi nu ne-am inspirit dupa nimeni, vindem si pe si pe alt site de afara care conteaza si unde am primit extraordinar de multe mesaje de apreciere pentru originalitatea noastra.
    @mady68 de acord cu tine trebuie facut ceva
    @artemiza-design poate ar fi necesara inchiderea temporara sau definitive a acestor magazine tocmai pentru prostul obicei de a recidiva… Ai dreptate nu ne-am facut cont pe Breslo pentru a preda ceva sau cuiva, am respectat termenii si conditiile Breslo, cu inima deschisa fiind convinsi ca vom fi protejati de administratia Breslo impotriva problemelor de genul asta.
    @Loulou 3 dintre copii au participat la concursul de pe forum si parca nu a primit nici un vot mai mult de atat alt magazine s-a ascuns dupa spatele Dianei donand o parte din lucrari dupa ce a aparut acea lista din galerii. Nu am spus ca este OK sa fiti copiati atunci, vroiam doar sa se mai destinda atmosfera foarte incarcata, nu am putea fi deacord cu copiatul, mai mult de asta intervin acum poate se va creea un precedent care pe viitor sa descurajeze alte magazine sa devina codite.
    @dodo sper sa nu te dezamagim :) si sa ajungem sa ne conoastem mai bine.
    @accesoriile-mele multumim pentru aprecieri. Ai spus ca daca altii reusesc sa faca ceva la fel de frumos atunci bravo lor! Aici eu intreb si daca nu?
    @Jewelswithlove ai dreptate, multi dintre plagiatori sunt persoane talentate care ar putea cu mici eforturi sa-si caute zone de comfort unde sa se simta bine in pielea lor, cu siguranta le-ar creste si vanzarile si calitatea.
    @mariapas multumesc mult pentru aprecieri
    @havin scoate si tu ceaiul ala pana nu ingheata :) ce frumos le spui tu
    @kiti ce ironie, noi de multe ori uitam sa specificam ca piesele sunt unicat :)
    @havin, ai dreptate cu mesteritul si poate si cu harul, uite numai acum am pierdut cateva ore in care puteam mesterii ceva, sau macar sa ies cu noul aparat pe afara sa mai invat cate ceva.
    @lycurycy18 am zis sa ne simtim si sa scriem si noi cateva randuri :)
    @dodo :)
    @bijuteriiwhatelse in cazul asta inseamna ca ne-a iesit
    @TimeToCraft a fost lucrata cu drag daca pot spune asta :) se vroia un pamflet.
    @andradacristina multumim
    @mady68 nu ne ispitii :))

    Acum va vom spune care ar fi atributiile Breslo in cazul in care un cont face lucruri interzise pe Breslo cum ar fi copiatul, si am convingerea ca se vor lua masurile care se cuvin. Stiti cu totii ca in momentul in care va deschideti contul exista un document care se numeste Termeni si Conditii de Utilizare, din care va citez

    Cap 5. Produse si Activitati Interzise, Contestabile si Ilicite
    Activitati restrictionate: Continutul Dvs. si utilizarea Dvs. a serviciilor Breslo nu trebuie sa:
    Aliniatul 3. Incalce asupra oricarei terte parti drepturile de autor, brevetele de inventie, marca, secretul comercial sau de proprietate sau alte drepturi de proprietate intelectuala sau drepturi de publicitate sau intimidate
    Cap. 11. Acces si Interferenta
    sunteti de acord ca nu veti:
    2. Copia, reproduce, modifica, crea lucrari derivate, distribui sau face public, orice Continut al unui utilizator (cu exceptia Continutului Dvs.), sau alte utilizari permise, asa cum este prevazut in Permis si Interzis pe Breslo de pe Site, fara acordul prealabil exprimat in scris de catre Breslo si de terta parte corespunzatoare, dupa cum este cazul
    Cap. 12. Incalcare
    Fara a limita orice alte cai de remediere, fara notificare, si fara rambursarea oricaror taxe, cu intarziere sau imediat, Breslo poate sa elimine Continut, sa avertizeze comunitatea Breslo de actiunile anumitilor utilizatori, sa emita un avertisment unui utilizator, sa suspende temporar un utilizator, sa suspende temporar sau definitiv contul unui utilizator si toate privilegiile asociate acelui cont, sa inchida contul unui utilizator, sa interzica accesul la Site, si sa ia masurile tehnice si juridice de a tine un utilizator in afara Site-ului sau sa refuze sa furnizeze servicii unui utilizator, daca oricare dintre urmatoarele se aplica:
    ….un utilizator ca a incalcat prezentul Acord, Permis si Interzis pe Breslo,….
    Acum sa va spun cum stau lucrurile cand vorbim despre derepturile de autor conform legislatiei in vigoare
    LEGE nr.8 din 14 martie 1996
    privind dreptul de autor şi drepturile conexe
    Textul actului publicat în M.Of. nr. 60/26 mar. 1996
    Parlamentul României adoptă prezenta lege….
    CAP.II
    Art. 3. - (1) Este autor persoana fizică sau persoanele fizice care au creat opera. (deci nu este vorba de persoanele fizice autorizate, ci de orice persoana fizica)
    Art. 4. - (1) Se prezumă a fi autor, până la proba contrară, persoana sub numele căreia opera a fost adusă pentru prima dată la cunoştinţă publică.
    CAP.V
    Art. 24. - (1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau ştiinţifice se naşte din momentul creării operei, oricare ar fi modul sau forma concretă de exprimare.
    CAP. IV
    Art. 10. - Autorul unei opere are următoarele drepturi morale:
    a) dreptul de a decide dacă, în ce mod şi când va fi adusă opera la cunoştinţă publică;
    b) dreptul de a pretinde recunoaşterea calităţii de autor al operei;
    c) dreptul de a decide sub ce nume va fi adusă opera la cunoştinţă publică;
    d) dreptul de a pretinde respectarea integrităţii operei şi de a se opune oricărei modificări, precum şi oricărei atingeri aduse operei, dacă prejudiciază onoarea sau reputaţia sa;
    Art. 13. - Utilizarea sau exploatarea unei opere dă naştere la drepturi distincte şi exclusive ale autorului de a autoriza:
    a) reproducerea integrală sau parţială a operei;
    b) difuzarea operei;
    c) importul în vederea comercializării pe teritoriul României a copiilor de pe operă, realizate cu consimţământul autorului;
    d) reprezentarea scenică, recitarea sau orice altă modalitate publică de execuţie sau de prezentare directă a operei;
    e) expunerea publică a operelor de artă plastică, de artă aplicată, fotografice şi de arhitectură;
    f) proiecţia publică a operelor cinematografice şi a altor opere audiovizuale;
    g) emiterea unei opere prin orice mijloc ce serveşte la propagarea fără fir a semnelor, sunetelor sau imaginilor, inclusiv prin satelit;
    h) transmiterea unei opere către public prin fir, prin cablu, prin fibră optică sau prin orice alt procedeu;
    i) comunicarea publică prin intermediul înregistrărilor sonore şi audiovizuale;
    j) retransmiterea nealterată, simultană şi integrală a unei opere prin oricare dintre mijloacele citate la lit. g) şi h), de către un organism de emisie, diferit de organismul de origine a operei radiodifuzate sau televizate;
    k) difuzarea secundară;
    l) prezentarea într-un loc public, prin intermediul oricăror mijloace, a unei opere radiodifuzate sau televizate;
    m) accesul public la bazele de date pe calculator, în cazul în care aceste baze de date conţin sau constituie opere protejate.
    Art. 15. - (1) Utilizarea sau exploatarea unei opere în modurile prevăzute la art. 13 lit. d) şi e), precum şi în orice alt mod similar constituie comunicare publică.
    (2) Se consideră publică orice comunicare a unei opere, făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al membrilor unei familii şi al cunoştinţelor acesteia, indiferent dacă membrii care compun acel public susceptibil de a recepţiona astfel de comunicări pot sau nu să o facă în acelaşi loc sau în locuri diferite ori în acelaşi timp sau în momente diferite.
    Art. 16. - Autorul unei opere are dreptul patrimonial exclusiv de a autoriza traducerea, publicarea în culegeri, adaptarea, precum şi orice altă transformare a operei sale prin care se obţine o operă derivată.
    CAPITOLUL X
    Operele de artă plastică, de arhitectură şi fotografice
    Art. 82. - Persoana fizică sau juridică organizatoare a expoziţiilor de artă răspunde de integritatea operelor expuse, luând toate măsurile pentru înlăturarea oricărui risc.
    (ADICA IN CAZUL NOSTRU BRESLO)
    Art. 141. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amendă de la 500.000 lei la 10 milioane lei fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunoştinţă publică o operă sub un alt nume decât acela decis de autor, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
    Art. 142. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 700.000 lei la 7 milioane lei, dacă nu constituie o infracţiune mai gravă, fapta persoanei care, fără a avea consimţământul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege:
    a) reproduce integral sau parţial o operă;
    b) difuzează o operă;
    c) importă, în vederea comercializării pe teritoriul României, copii de pe o operă;
    d) expune public o operă de artă plastică, de artă aplicată, fotografică sau de arhitectură;
    e) proiectează public o operă cinematografică sau altă operă audiovizuală;
    f) emite o operă prin orice mijloc ce serveşte la propagarea fără fir a semnelor, sunetelor sau imaginilor, inclusiv prin satelit;
    g) transmite o operă către public prin fir, prin cablu, prin fibră optică sau prin orice alt procedeu similar;
    h) retransmite o operă prin orice mijloc ce serveşte la propagarea fără fir a semnelor, sunetelor sau imaginilor, inclusiv prin satelit, sau retransmite o operă prin fir, prin cablu, prin fibră optică sau prin orice alt procedeu similar;
    i) emite sau transmite într-un loc accesibil publicului o operă radiodifuzată sau televizată;
    j) reproduce prestaţia unui artist interpret sau executant;
    k) difuzează prestaţia unui artist interpret sau executant;
    l) reproduce înregistrările sonore ale unui producător;
    m) difuzează înregistrările sonore ale unui producător, inclusiv prin închiriere;
    n) importă, în vederea comercializării în România, înregistrările sonore ale unui producător;
    o) reproduce programe de radio sau de televiziune, fixate pe orice fel de suport;
    p) difuzează, inclusiv prin închiriere, programe de radio sau de televiziune fixate pe orice fel de suport;
    r) importă, în vederea comercializării în România, programe de radio sau de televiziune fixate pe orice fel de suport.

    Am incheiat spicuirea, pentru alte detalii accesati linkul http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=10396

    Noi ce putem spune mai mult? Daca nu incercam sa gasim o solutie vor exista tot mai multe topicuri asemanatoare asa ca sper sa se ia masuri si sa se creeze un precedent.
    Sper sa nu am prea multe greseli, ca am scris destul de repede.
    Daca sunteti de acord cu inchiderea temporara sau definitive a acestor conturi scrieti DA daca nu scrieti NU, daca se strang cateva Da-uri probabil ca administratia Breslo o sa ia o decizie…

    15.02.2011, 16:18:56
  • mady68
    mady68

    frumos ca ne-ai raspuns fiecaruia,''autoarele''vor trebuii sa vanda multe copii pentru a va putea achita paguba ,''dar cu onoarea nereperata cum ramane???????????????????''

    15.02.2011, 16:26:04
  • mady68
    mady68

    ''demisia de onoare''

    15.02.2011, 16:28:08
  • kiti
    kiti

    DA , temporar ca avertisment iar la recidiva, definitiv.

    15.02.2011, 17:34:05
  • tonycat
    tonycat

    Cu tot respectul pentru @PunctG si pentru d-nele care au avut curajul sa aiba o opinie in acest topic, NU pot vota pentru inchiderea nici unui magazin. Asta e! Nu ma pot erija in judecator, cu toata gravitatea cazului, cred ca e suficient sa isi retraga produsele incriminate de aici si de pe celelate site-uri unde sunt postate, si sa ne continuam toti activitatea. Nu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, dar nu cred ca inchiderea este o solutie.Suntem oameni civilizati si nu suntem la tribunal.

    15.02.2011, 18:12:01
  • tonycat
    tonycat

    Si mai am o dilema, daca vedeti acele "creatii" la targuri, ce reactie veti avea?

    15.02.2011, 18:16:05
  • punctG
    punctG

    Asta este alta discutie... eu am vrut doar sa evidentiez faptul ca situatia nu este chiar ca o plutire in deriva si ca exista legi specifice pentru subiectul asta, precum si diferenta intre drepturi de autor si a fi marca inregistrata. Mai mult de atat Breslo are obligatia de a ne proteja drepturile de autor. Deci vom vedea ce decizie va lua administratia Breslo, probabil va influenta si ceea ce veti zice in continuare.

    15.02.2011, 18:29:20
  • tonycat
    tonycat

    Intrebarea era pentru toata lumea, inclusiv pentru mine. Dvs.aveti dreptate si tot dreptul sa cereti inchiderea magazinului. Eu doar mi-am spus parerea ca nu sunt de acord cu acest lucru.

    15.02.2011, 18:42:59
  • punctG
    punctG

    Eu nu cer inchiderea magazinelor, pur si simplu vreau sa vad ce va doriti voi, am specificat la inceput ca nu vroiam sa luam parte la discutia asta tocmai ca ea s-a mai purtat de multe ori si doar solutia asta o vad eu ca sa nu se tot deschida topicuri noi pe subiecte vechi :)

    15.02.2011, 19:05:19
  • mady68
    mady68

    Ai dreptate G ,pt moment cred ca inchiderea este cea mai drastica masura luata local,cei vizati ar trebuii din decenta sa-si retraga singuri in termen de N zile toate acele produse si sa incerce cu calculatorul inchis sa faca propriile produse,o sa fie greu imediat caci sunt inca sub influenta mentorilor,daca nu se conformeaza....decizia iti apartine

    15.02.2011, 20:04:36
  • kiti
    kiti

    Exista si posibilitatea ca persoana sau persoanele in cauza sa-si recunoasca gresala si sa-si retraga produsele dar daca nu? Nu suntem judecatori dar pe Breslo exista un regulament care prevede aceasta masura, in aceasta situatie iar eu sunt de acord cu ea. Am constatat ca oamenii in general nu renunta la astfel de procedee decat constransi (s-au vazut si la case mai mari) si mai mult prin acceptarea regulamentului insasi persoana sau persoanele vizate au fost de acord cu aceasta procedura.Deci eu imi mentin parerea.

    15.02.2011, 22:22:56
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Eu nu mai spun nimic... ca n-are rost... Nu stiu daca inchiderea magazinelor pe Breslo este o solutie reala, oricine poate la fel de bine continua cu plagiatul si in afara Breslo, nu? Daca ar intelege ar fi excelent :)

    15.02.2011, 23:45:57
  • dodo
    dodo

    S-a argumentat in baza regulamentului si al legii punctul de vedere al celui copiat, plagiat..acum cartile-s pe masa cum se spune.
    Posibil sa fie nevoie de o supraveghere mai stricta a ceea ce se ruleaza pe site, evident greu de urmarit, dar functia " raportare " sa fie eficientizata.
    Produse neconforme Breslo se raporteaza de catre membrii site-ului..deci exista o evidenta..se poate uza de ea si stabili sanctiuni, functie de gravitate si frecventa..poate ar fi oportun daca raportand un produs ar exista posibilitatea de a mentiona ce te-a determinat sa faci asta..asa s-ar alatura si supune analizei si cazurile de produs-copie.
    Dar tot cred ca totul se reduce la individ. Si sa educi un om matur e cam greu..mai mult se presupune ca are notiuni elementare de buna-cuviinta.

    16.02.2011, 00:52:17
  • tonycat
    tonycat

    Buna dimineata,
    citesc si sunt stupefiata. Nu retractez ceea am afirmat pana acum, dar regret ca am intervenit. Echipa @PunctG nu a cerut decat un cuvant , nu pledoarii interminabile "de ce sa se inchida sau sa nu se inchida un magazin". Acum imi dau seama ca de fapt, nu aveau nevoie de interventia nimanui. De ce ne-am amestecat? Intr-un fel ma simt pedepsita. Ca si cum m-am dus la doctor si in loc sa ascult cuminte si rabdator ceea ce imi spune medicul incep si imi singur diagnosticul, pana cand,acesta exasperat o imi spune "Hai, acum scoate-ti singur apendicele, ca vad ca stii toata procedura!"
    Deci, se va intampla exact ceea ce vor d-lor sa se intample si asa e si corect.
    O zi frumoasa!

    16.02.2011, 07:13:35
  • claudia88
    claudia88

    buna dimineata,
    nu cumpar si nu vand nimic aici , doar ma uit si citesc , dar am senzatia ca am nimerit intr-o vanatoare de vrajitoare . Doamnelor , citatul urmator " Am intentionat sa invit cele 3 "creatoare" sa ne delecteze cu cate o explicatie " efectiv imi da fiori . Tribunalul este o gluma fata de domniile voastre . Regulamentul BRESLO parca nu tolereaza atitudinile rautaciose , asa ca haideti sa nu mai exageram !!!!!

    16.02.2011, 08:46:06
  • isabela200578
    isabela200578

    Ce cont ciudat.Mai sa fie...chiar pe 14 facut.Mie una imi da de gandit.Aici nu e vb de rautati draga..e vb de munca unora furata de altii.

    16.02.2011, 11:11:59
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    O sa intervin si eu cu parerea mea.
    Pe privat am vorbit mai demult cu Gabriela despre problema asta.

    Si pentru mine e evidenta aceasta inspiratie din tehnica de lucru punctG. Din pacate insa, niciodata nu e vorba de o copie 100% a unor produse, ci doar de preluarea de elemente din "totalul imaginariului" punctG (daca pot sa ma exprim asa, intelegeti voi). Asta face ca argumentarea "ati copiat produse, deci va inchidem magazinul" sa fie foarte foarte dificila pentru noi, echipa.
    Din punctul asta de vedere era mai simplu daca se copiau complet modele sau chiar poze - cum a mai fost cazul. Atunci avem niste dovezi clare si putem actiona in consecinta.

    Din pacate ma pricep foarte putin la drept ca sa pot sa apreciez daca anumite produse inspirate clar din stilul unui artist, cu elemente comune, dar fara a reproduce concret ceva anume in totalitate sunt considerate dpdv legal "copii" sau "plagiate". Sau cat de mult trebuie modificat ceva in detalii ca sa nu mai fie considerat copie ci creatie proprie. De multe ori bunul-simt si judecata sanatoasa nu se suprapun chiar complet cu textele legale.

    Intr-o nota mai optimista, am vazut ca macar produsele a la punctG au disparut. :)
    Nu as vrea sa minimzez problema sau sa sugerez ca totul ar fi o mare coincidenta (nu, nu cred ca este, schimbarea de stil a fost prea brusa si evidenta), dar va vine sa credeti ca cele doua prpduse de mai jos chiar nu sunt copiate unul dupa celalat? :D:D

    http://de..com/product/12637986-10-Zauberhafte-Filzeicheln
    http://de..com/product/14618137-10-gefilzte-Eicheln-im-Set

    16.02.2011, 14:30:39
  • punctG
    punctG

    din regulamentul Breslo
    Cap. 11. Acces si Interferenta
    sunteti de acord ca nu veti:
    2. Copia, reproduce, modifica, crea lucrari derivate, distribui sau face public, orice Continut al unui utilizator (cu exceptia Continutului Dvs.), sau alte utilizari permise, asa cum este prevazut in Permis si Interzis pe Breslo de pe Site, fara acordul prealabil exprimat in scris de catre Breslo si de terta parte corespunzatoare, dupa cum este cazul

    adica asta se refera la faptul ca nu trebuie sa fie copii suta la suta... in fine eu nu imi doresc inchiderea magazinelor, poate un pic mai multa atentie din partea Breslo, la modul de a avertiza pe ici pe colo, cand este cazul cu adevarat.
    Am vazut ca nici ceilalti participati la acest topic nu isi doresc inchiderea magazinelor, ce nu prea am inteles este ce va doriti... in legatura cu aceste magazine :) si de ce am fost tarati in situatia asta daca nu isi doreste nimeni nimic :)) cu mici exceptii.
    @cinnamon sti ca nu mi-am dorit nici o sanctiune
    mie imi vine sa cred ca nu sunt copii, mai ales ca seamana strict un singur produs, aici este vorba de coincidenta
    Va pup si sa ne intalnim pe topicuri mai vesele.

    16.02.2011, 14:55:25
  • floaredesuflet
    floaredesuflet

    Imitatia este un exercitiu primar de supravietuire.

    16.02.2011, 16:57:01
  • artemiza.design
    artemiza.design

    @Cinnamon, da, au disparut dintr-un singur magazin. Este de dorit ca si ceilalti sa-i urmeze exemplul.

    16.02.2011, 18:16:12