Forum: Suport Breslo Articol despre galerii
gemsgemsVreau sa scriu un articol despre galeriile de pe prima pagina, pentru a face mai usoara treaba celor care le raspund noilor veniti. :)
30.03.2013, 22:50:29
In mare stiu cam ce sa scriu, dar as vrea sa-mi spuneti si voi care vi se par punctele principale intr-un astfel de articol.
Articolul va aparea peste 2 saptamani sau o luna, sper eu. :D
fairdealingpersonal,consider k timpul alocat galeriilor ”selectionate cu atentie ”,este prea mare,in dauna: 1) altor galerii-se fac foarte multe galerii frumoase,si daca o galerie ”sta” 2 ore pe prima pagina,matematic nu au cum sa apara prea multe-pacat de munca cu care au fost alese- si 2) in dauna produselor noi aparute-care sunt mult mai putin vizibile decat Galeriile
01.04.2013, 10:39:06
fairdealingEu sunt de 3 ani pe Breslo,dar nu stiu nici acum cine si cum sunt alese aceste galerii sa apara pe prima pagina,am inteles k tre sa fie frumoase,ele fiind” o carte de vizita” pt.Breslo,dar cine stabileste asta?:1)random? 2)o persoana sau un grup?Daca este un subiect tabu,nu e nici o problema,eu de la inceput am fost de acord cu politica Breslo si sunt in continuare;
01.04.2013, 10:48:25
daisy.jewelryIn legatura cu articolul pe care doresti sa-l scrii si pentru care te felicit, ti-as sugera niste puncte pe care pe mine personal m-ar interesa:
01.04.2013, 17:10:43
1. Cum ajungi sa faci galerii: unde te duci, cine are dreptul, ce valabilitate au, nr de produse din acelasi magazin, etc. Chestii de baza, reguli.
2. Ce sunt produsele alternative, cand apar in galerii....De ce nu se vad si ele...Inteleg sa nu fie afisate pe prima pagina, dar in lista cu galerii ar putea fi afisate. Personal ma intereseaza de ce nu sunt afisate. Poate aflii si imi spui si mie :)
3. Alegerea produselor in functie de tema. Alegerea produselor cu poze frumoase.
4. Cum se selecteaza din lista de galerii pentru prima pagina. Cine o face, cat de des, pe ce criterii, etc... De ce nu se schimba mai des? De ce e aceeasi galerie 2h si nu se schimba cand dai refresh....Si acest punct ma intereseaza personal :)
Punctele nu sunt trecute intr-o ordine anume, ci doar in ordinea in care mi-au venit. Daca imi mai nazare ceva, iti scriu :)
bijouxdemonange@ fairdealing, ti-am explicat aceste lucruri de cateva ori, atat pe forum, cat si pe privat.
01.04.2013, 19:10:28
1. galeriile desi sunt multe si apar cate 2 ore , apar continuu in oridinea publicarii si galeriile de astazi pot (si vor) aparea pe prima pagina chiar peste cateva zile. Galeriile realizate astazi nu apar implicit tot astazi sau maine ci cand le vine randul, pe parcursul a mai multor zile. Asadar majoritatea galeriilor apar pe prima pagina. Deci chiar si matematic se poate sa apara majoritatea.
Asta o poti verifica si tu foarte usor. Eu n-o mai fac, am facut-o deja si se pare fara rost.
3. Cum am mai spus, echipa Breslo este cea care stabileste care galerii nu apar pe prima pagina. Toti din echipa sunt cat se poate de avizati sa aleaga ce anume pun in vitrina si ce anume considera ca nu trebuie pus in vitrina.
Daca ai citi raspunsurile chiar la intrebarile tale, ai fi stiut lucrurile astea pana astazi.
bijouxdemonange@ daisy.jewelry
01.04.2013, 19:22:10
2. Produsele alternative sunt necesare pentru eventualitatea cazului in care produsele din galerii aflate printre cele 16 vizibile sunt vandute si au nevoie de inlocuitor, pentru a nu ramane spatiul gol in galerie, de aceea sunt "alternative".
4. Cum spuneam mai sus, galeriile de pe prima pagina ruleaza in ordinea realizarii, cate 2 ore fiecare. Exista si un sistem de selectie manual (de catre membrii echipei Breslo), pentru galeriile ce incalca regulamentul sau nu sunt potrivite, din punct de vedere estetic, compozitional, etc. Bineinteles ca pot fi si scapari, ca doar sunt oameni nu programe, dar asta e altceva- pana la urma si programele, robotii au scapari.
Echipa Breslo lucreaza de luni pana vineri, cel putin 8 ore pentru desfasurarea in conditii optime a platformei. Au in program si acest aspect, al selectiei galeriilor. Cat de des... nu cred ca e un program batut in cuie, dar este clar ca au in vedere si acest aspect foarte des!
De ce nu se schimba mai des? Pentru ca e stabilit un interval de 2 ore intre aparitiile galeriilor pe prima pagina. Intre galerii pot aparea uneori si ultimele produse adaugate pe Breslo.
daisy.jewelryDraga Andra,
01.04.2013, 19:47:08
Cred ca sunt printre putinele persoane care nu se plang sau nu "CER explicatii" decat in cazuri de forta majora.
In lista pe care i-am facut-o lui gemsgems mi-au scapat si cateva sugestii. Mea culpa! :) Ambele puncte la care mi-ai raspuns (si iti multumesc pentru acest lucru) contin sugestiile mele pentru galerii.
Totusi sunt de parere ca daca tot scrie un articol ar fi nemaipomenit sa contina si informatiile astea. Oricum vor mai fi "uituci" si "nevazatori" care vor intreba pe forum :)
bijouxdemonangeDa sunt de acord ca e necesar sa existe cat mai multe informatii in articol.
01.04.2013, 19:53:48
Intrebari oricum vor fi mereu, scopul articolului este sa fie toate informatiile intr-un singur loc (sau cat mai multe, cele mai importante si de care ne-am tot lovit pana acum) si sa le dam linkk, pentru a nu mai repeta la infinit aceleasi raspunsuri, chiar acelorasi persoane, o data la cateva saptamani si chiar mai des.
Pana la articol, dureaza, de aceea iti raspund acum. Pana acum nu ne-am lovit de intrebarea cu afisarea produselor alternative, cel putin eu nu tin minte. Dar e foarte buna observatia, altfel nu cred ca ne-am fi gandit! Merci si eu!
fairdealingprodusele alternative(sunt alternative)in sensul k atunci cand se vinde ceva din lista facuta,apare acel produs alternativ,de aceea selectam pt.galerie 20 de produse,desi apar mai putine;acest lucru este f.important(a fost bine gandit,deoarece ,o galerie expira in 3 zile-timp in care se poate vinde un nr.N de poduse,si daca am selecta numai 15-16 produse-nu stiu exact cate sunt vizibile,daca s-ar vinde ceva,ar ramane un spatiu gol in galerie;deci,din momentul in care cineva face o galerie,de fapt el stabileste acest lucru:acele produse(ultimele pe fiecare rand)nu vor aparea decat sa ia locul produsului vandut de pe randul respectiv
01.04.2013, 22:46:37
gydesiPoate nu aici ar trebuie sa scriu, dar as avea si eu o idee: ar fi bine sa apara in magazin la produsul ales in galerie ca a fost selectionat si numarul de selectii in galerii, precum apare si numarul de vizualizari sau favorite. Asta ca si informatie utila pentru toti.
03.04.2013, 19:24:41
gemsgemsAr fi si sunt sigura ca s-a mai adus in discutie acest subiect. :)
03.04.2013, 19:38:32
daisy.jewelrye o idee foarte buna si imi place. am vazut ca pe alte platforme exista aceasta facilitate.
03.04.2013, 23:34:11
bijouxdemonangeLa idei si sugestii va, rog! Deschid eu un topic de idei si sugestii pt galerii si daca va vin idei le trecem acolo, ok?
04.04.2013, 01:33:59
gemsgemsM-am gandit mai mult si am decis ca nu sunt persoana potrivita pentru a scrie acest articol. :) Ar trebui scris de cineva care macar face liste frumoase si stie mai multe despre cum se fac. :)
16.04.2013, 21:24:12
daisy.jewelryDar tu stii sa scrii frumos si explicit! Nu te descuraja te rog. Poti incerca sa colaborezi eventual cu cineva
16.04.2013, 22:28:02
bijouxdemonangeSi mie imi place cum scrii, Alina! ;)
16.04.2013, 23:07:09
Uite aici, intr-un subiect mai vechi si alte pareri vis-a-vis de subiect, inclusiv cea a Letitiei, care face galerii superbe :) Poate te ajuta !
Eu nu m-am bagat tocmai pentru ca fac galerii o data pe an...Din cate stiu, tu faci mai des :D