Forum: Orice altceva Care e procedura prin care echipa breslo decide ca un produs e hand made sau nu??

• eliza1105
    eliza1105

Sa inteleg ca se face dupa sistemul raporteaza produsul...dar s-a obosit cineva sa caute printre comenzile de furnituri ale persoanei respective? Nu esti oare la mana unei persoane mai mult sau mai putin subiective? Ma numesc Eliza si mi-am facut cont pe breslo , anul trecut in toamna , dupa cateva luni bune in care doar mi-am comandat materiale si de ce sa nu recunosc...in care n-am stiut cum sa procedez sa deschid magazinul ...pana nu m-a ajutat Nicole -Venesis careia tin sa-i multumesc , am inceput sa-mi postez si eu -sa le zic creatii desi mi se pare mult spus..... da am multe produse pentru ca numai asta fac , imi e atat de drag sa mesteresc incat aproape toata ziua asta fac . Ieri , cand am primit mesajul ca mi-a fost sters un produs, ca nu e hand made ...sincer m-am enervat foarte tare. M-am intrebat oare pe cine am suparat si cu ce? Sa fie oare de vina preturile pe care le pun ? poate fi un raspuns pentru care ..am si eu raspuns ...la baza sunt economist , si nu functionez pa baza principiului romanesc "daca e scump e bun , daca e ieftin e prost", ci pur si simplu tin cont de costurile materialelor si de timpul investit in realizarea respectivelor piese, atat. Apoi mai e si altceva , eu imi mai cumpar accesorii -furnituri din magazinele creativ, inspir din brasov atunci cand merg in vizita la rude sau imi cumpara ele si mi le trimit ,mai am de asemenea o gramada gablonturi cumparate de ani de zile , unele pe care nici nu le-am desfacut din ambalejele lor , altele pe care le-am transformat in furnituri pentru ca le-am demontat ... deoarece imi place lemnul foarte mult ..mi-am cumarat o multime de coliere din acest material , coliere pe care n-am putut sa le port niciodata pentru ca fie erau prea incarcate , fie mult prea colorate pentru a le purta la servici ..si asa am ajuns sa le demontez si sa fac altceva din ele ....e oare un pacat ca le-am transformat in furnituri? In fine , ideea este urmatoarea , nu mi se pare corect ca pe baza unei raportari mai mult sau mai putin facuta cu rea credinta , mai mult sau mai putin obiectiva , sa ti se arate "coltul", daca stau bine sa ma gandesc , furniturile sunt gata facute ...si oricand exista posibilitatea ca originalitatea ta sa fie si originalitatea altuia ...si ajung sa cred ca ... adevarate hand made-uri sunt picturile, grafica , modelajul, lucrul din andrele , croseta, sculptura .... Pur si simplu am simtit nevoia sa ma exprim in legatura cu ceva care m-a deranjat si sa ofer explicatiile pe care nimeni nu s-a obosit sa mi le ceara.
    Eliza

22.07.2011, 14:12:07
  • xyedy
    xyedy

buna.... si cei care ti-au scos produsul nu ti-au trimis si o explicatie? pur si simplu l-au scos de pe site? nu este normal asa ceva, ar fi trebuit data si o explicatie

27.07.2011, 12:08:13
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Hey Eliza!

Nu pot sa iti spun momentan motivul pentru care produsul tau a fost incadrat in non-handmade pentru ca nu eu l-am sters, dar am o solutie pentru tine.
    Produsele tale sunt din acea categorie in care nu poti spune cu certitudine 100% daca sunt handmade sau nu. De aceea se poate ca unul dintre produsele tale sa fi fost catalogat (eronat sau nu) drept non-handmade. Se poate intampla destul de usor la anumite genuri de produse.

Daca trimiti pe [email protected] niste poze cu atelierul tau, cu furniturile, masa de lucru etc. ne vei ajuta ca pe viitor sa incadram produsele tale unde trebuie. In cazul produsului sters ne-ar ajuta mult poze cu furniturile din care ai facut produsul, daca este posibil.

Ca sa iti raspund la intrebare, iara cum decid eu daca un produs e handmade sau nu, dincolo de cazurile evidente cand se vede eticheta marca ZARA:
    1. pretul produsului comparat cu alte prodse similare (da, nu tot ce e ieftin e prost, dar daca e ieftin si pare de duzina sunt sanse mari sa nu aiba ce cauta pe Breslo)
    2. pozele si descrierile, pentru ca am constatat ca oamenii care fac handmade pun pasiune atat in creatie, cat si in descrierea produsului, le place sa dea mai multe detalii. In spatele descrierilor de genul "bluza bumbac masura S" se ascund de multe ori produse non-handmade.
    3. aspectul general al magazinului. Daca cineva a vandut pana acum doar furnituri e putin probabil sa faca brusc rochii de seara.
    4. la haine - multe haine de aceeasi marime si fara mentiunea ca se face la comanda si in alte marimi - sugereaza ca vanzatorul tocmai si-a facut ordine in dulapul personal.

Si nu, nu este suficient un singur criteriu, ci este vorba de o combinatie si de putin bun simt in a aprecia care este sansa ca un produs care indeplineste toate criterile sa nu fie handmade.

27.07.2011, 19:51:17