Forum: Orice altceva ce cumpara unii si ce vand apoi
justme2am gasit setul asta www.breslo.ro/Sold/mycreation/Set-gheme-argintate_75771 . dragut nimic de zis. apoi am vazut ce conectori frumosi are si despre care scrie: "conectori argintati cu aplicatii de strasuri Swarovski ".
12.04.2010, 13:26:00
curioasa unde a gasit asa frumuseti ma uit la feedback si vad ca i-a cumparat de pe breslo. ma uit si eu in magazinul cu pricina si surpriza..... "Margele metalice argintii, tip pandora, cu strasuri multicolore, dimensiune 11x5mm, orificiu aprox 4mm." asa scrie cea care le vinde ca materie prima. nu-s nici argintati nici cu Swarovski ......
acum stau si ma intreb ce incredere sa mai aiba cumparatorii in descrierea produselor daca unii dintre vanzatori fac asa ceva....?
justme2magazinul de furnituri www.breslo.ro/Sold/beadshop/Margele-metalice-argintii-tip-pandora-cu-strasuri-multicolore-11x5mm-orificiu-aprox-4mm-1-buc_69119
12.04.2010, 13:27:07
DENISEapropos de increderea cumparatorilor:unele magazine cu accesorii metalice argintii,descriu produsele ca fiind argintate.Nu pot crede asa ceva!!!Sint minciuni,pentru a mari pretul.Am si eu destule accesorii argintii,sint dragute,dar nu argintate...si identice cu ce exista in alte magazine drept argintate.Voi ce credeti?Ma insel eu?Ar putea fi argintate?Excludem magazinele fetelor din USA,pt ca sigur au alte surse de aprovizionare.
12.04.2010, 13:51:12
tonycatSalut,
12.04.2010, 20:50:38
esti grozava, draga Denise. Nu stiam ca trebuie sa locuiesti in SUA ca sa fii de incredere.
DENISEma gindeam doar asa...principala sursa de aprovizionare in romania este"dragonii rosii".
12.04.2010, 21:13:04
de unde cumpara fetele din sua,nu stiu,deaceea le-am exclus!!
MargeluteDa si eu ma gandeam la fel :) De ce sa excludem fetele din SUA crezi ca firemountain nu tot din china isi aduce marfa? Sau ai impresia ca romancele nu comanda si din america? Ai fost simpatica la faza asta...
12.04.2010, 23:43:50
Si da, sa stii ca unele accesorii metalice pot parea identice dar nu e neaprat sa fie si din acelasi material.
Cat despre dragon sa nu exageram, eu vad cu tu cumperi din doraly.
DENISEImi cer scuze ca v-am deranjat!
13.04.2010, 11:06:37
Ramin in banca mea.
CinnamonClovesHey, deci discutia era despre descrierea eronata a produselor.
13.04.2010, 11:20:03
E irelevant de unde isi ia cineva materia prima.
Si va rog, data viitoare am putea pastra discutia la un nivel mai general, fara a arata cu degentul pe nimeni pe forum? In fond, faptul ca cineva a cumparat conectori argintii de pe B. nu inseamna ca aceea sunt si cei folositi in produsul respectiv!
CinnamonClovesBtw, i-am scris fetei respective. Sa vedem ce zice. Pe viitor daca aveti cazuri concrete, puteti sa mi le trimteti mie pe mesagerie.
13.04.2010, 13:22:26
CinnamonClovesAh, si ontopic: nu exista un marcaj ceva cu care se pot deosebi accesoriile argintate de cele "argintii"? Eu pana la proba contrarie nu as afirma ca ceva de culoare argintie e automat argintat...dar si daca as cumpara, as vrea o dovada, ceva. Nu?
13.04.2010, 13:24:10
CinnamonClovesUpdate - Mycreations isi cere scuze si promite ca nu se va mai intampla pe viitor.
13.04.2010, 21:07:13
tonycatSalut,
13.04.2010, 22:38:39
nu exista nici un marcaj pe accesoriile argintate sau placate cu aur daca acea cantitate de metal pretios folosita la placare este foarte mica. Nici macar accesoriile din argint care includ foarte putin argint nu se marcheaza. Vorbesc in cunostinta de cauza deaorece am facut import de la FMG din SUA si am platit transport, taxe vamale si TVA si am intrebat Customer Care de la compania respectiva despre marcaje. Ca sa stiu pentru ce am platit.....atata. Toate accesoriile metalice pa care le-am importat de acolo sunt Made in China. Inclusiv pietre semipretioase. Are importanta??? Cunoasteti alte produse similare(adica placate) care sa nu fie produse in China si care sa coste putin?? Eu nu stiu. Ceea ce ar trebui sa stim si sa intrebam daca produsele respective contin plumb, nichel.... Mai departe tine de etica sa punem un pret corect, sa stim si sa vrem sa informam clientii despre materialele folosite la confectionarea bijuteriei.
End of story!
MargeluteJuma de ora m-am caznit azi sa scriu ce ai scris tu, dar pentru ca sunt iute am renuntat ca nu vreau sa starnesc discutii inutile. Deci subscriu! :)
13.04.2010, 23:24:21
LaurazinPoate vorbesc prostii dar, dupa cum stiu eu sunt 2 feluri de "argintare"...una e asa zisa "suflare cu argint" si e vb de un strat ffffffffffffffoarte subtire de argint si care se ia usor(nici nu stiu daca se mai practica asa ceva si alta e placarea, prin electroliza si e vb de un strat mai gros (vorba vine!) de material pretios, care e mai rezistent in timp, la prelucrare si la curatare dupa ce oxideaza....
14.04.2010, 17:10:02
Daca e vorba de materiale sub alte identitati e foarte probabil ca toti sa lucram cu lucruri necunoscute si nu din rea vointa sa le dam alte caracteristici.
Eu spre exemplu am luat niste tortite de argint925, marcate - marcate foarte urat, parca cu un buzdugan cu pecete!!!)- si nu le pot folosi fiind incredibil de moi....asa ca prefer tortitele de otel, placate....
De obicei... argintul deseneaza pe perete.....!!!!
Margelute:) Eu tocmai am scris pe perete cu o lingurita din inox. Pe de alta parte stanta de marcare 925 se gaseste de cumparat si o poti pune pe ce vrei tu, dar e prea mare deranjul ca sa faci magaria asta pentru 20-50 de tortite cate poti vinde aici.
14.04.2010, 18:37:58
Eu ma ghidez dupa marcaj, culoare, dupa pret (sa nu fie ridicol de mic), dupa vanzator (daca am incredere in el, daca am mai cumparat de la el), daca se intrunesc toate criteriile astea atunci e argint :)))
jooysauttttttttttttttttt poate sa mi dea cineva adresa unui engros de unde sa cumpar bilute multe ...............
04.10.2010, 23:28:42
choice4allDe fapt staniul este cel care lasa urma pe perete. Staniul este prezent in diverse aliaje, poate fi prezent atat in cele pe baza de argint cat si in diverse alte aliaje metalice
05.10.2010, 10:18:46
stephaniesi au sunt curioasa ..sa vad diferenta intre sarma placata si cea argintata.
05.10.2010, 10:42:28
Oricum cred ca aici au preturi asemanatoare :)
Eu nici nu am fost atenta cum se numea cand am cumparat-o. dar din comoditate o numesc argintata. Stiam de diferenta insa nu am tinut cont daca am cumparat-o placata sau argintata pentru ca ideea esentiala pentru mine era a specific doar ca nu este din argint, decat partial :)
LoulouSarma argintata sau placata nu difera, pe materialul de baza, de obicei cupru (in cazul sarmei) se aplica un strat de argint sau aur. Procesul folosit este elcroliza.
05.10.2010, 11:18:16
Suflare cu argint nu exista, sau daca exista este extrem de costisitor sa realizezi asa ceva. Aducerea argintului la forma lichida si suflarea lui catre o baza ar presupune pierderi enorme si nejustificate.
Electroliza este un procedeu chimic, care in conditii specifice, produse transferul argintului sau aurului pe materialul de baza. Se poate face depunere succesiva, astfel sarma argintata capata un strat mai gros de placare.
Mai exista o metoda de placare, este scumpa si se realizeaza in vid. rezultatele sunt remarcabile.
artemiza.designLoulou, din cate stiu eu, "suflatul cu argint " este un termen impropriu. Argintarea se face intr-o baie de argint. Asa cum ai descris, argintul se lichefiaza iar obiectul se introduce inauntru. Am avut o fructiera foarte veche, din alpaca argintata, de pe care se cam dusese prin unele parti argintul. Bijutierul mi-a spus ca as avea nevoie de o cantitate foarte mare de argint ca sa o poata reface, ca sa o poata baga in baie. Atunci mi-a explicat procedeul. E usor la obiectele micute, tortite, sarma, filiforme, care se pot trece prin baia de argint. Asta stiu,...asta spun.:)
05.10.2010, 14:30:56
Artadorate-a pacalit bijutierul...cum sa scufunzi piesele in baie de argint topit ? :D
05.10.2010, 17:01:04
uite schema electrolizei, destul de explicita..trebuie numai substantele, o piesa, moneda din argint si putin curent electric :)
http://www.xplora.org/downloads/Knoppix/Xplora/Minza/chimie/electroliza_ro/pag21.html
deManacuPenelopaArtadora, link-ul e nepretuit... multumesc!
05.10.2010, 17:26:12
Artadoracu placere !
05.10.2010, 21:21:23
uite un studiu detaliat despre elecroliza, pe mai multe pagini :)
http://www.docstoc.com/docs/22592244/electroliza
artemiza.designArtadora, multumim! bijutierul, poate nu avea chef de "fanteziile" mele si a fost un mod elegant de a ma expedia.:)
05.10.2010, 23:01:24
smile4meCe mult imi place forumul asta...
06.10.2010, 12:21:27
De la subiectul "ce cumpara unii si ce vand apoi"...am ajuns la lectii de chimie...
De fapt in toate subiectele de pe forum se "deviaza"...nu inteleg de ce...
Artadora:D ei Smile, suntem totusi la "orice altceva" :P
06.10.2010, 22:39:03
referitor la subiect : am cumparat si eu niste agatatori pt. pandantive din acelea din doua piese, nichel-free, care au marcaje pe zale, dar n-as putea declara cand vand vreun pandantiv c-ar fi argintate..agatatoarea nu lasa nicio urma pe perete..de ce are marcaj nu stiu...nici nu erau vandute pe post de argintate..
punctGArtemiza, este un procedeu inafara de electroliza/galvanizare, nu stiu cum se cheama, am vazut la tv, se ia acid azotic in care se dizolva argint si se pune si amoniac, se cheama probabil nitrat de argint probabil nu!!! habar n-am ideea este ca se foloseste la globulete de sticla de Craciun pe interior/oglinzi si dupa ce se arginteaza sticla la globulete se dadea cu un verni colorat pe exterior si arata minunat. Nu vad de ce nu ar adera si pe metale probabil lucioase. Smecheria era cantitatea de amoniac asta facea diferenta daca adera sau nu. stiu ca este pe langa subiect sorry smile :)) mie mi s-a parut interesant
08.10.2010, 17:34:08