Forum: Suport Breslo Ce poze si de ce dimensiune....la produse!
hobbytoolsStimati Colegi,
18.12.2011, 17:36:34
Ajutor fratilor! Ce dimensiuni sa aiba pozele produselor puse in magazin?
Nu se vad produsele bine pe magazin ca nu stiu exact de care sa pun.
Inteleg ca JPG-uri dar ma gandesc cu groaza ca va trebuii sa modific toate fotografiile pentru a fii lizibile.
Voi ce editor de poze folositi pentru a le modifica?
Cu multumiri,
Georgian Cimpoeru
HOBBYTOOLS
blanitzaEu folosesc un ACDsss mai vechiut un pic, da' ma inteleg de multa vreme cu el, si n-am trecut la altul mai sofisticat. Cred ca are legatura si cu dimensiunile la care scoate aparatul dvs. pozele. Mi-as dori si eu sa incerc un programel de editare care aplica margini decorative, o mana de ajutor, cine stie...
18.12.2011, 17:50:44
gemsgemsEu folosesc photoshop, dar nu e relevant. Usureaza insa foarte mult treaba pentru ca e usor de folosit si stie multe.
18.12.2011, 21:01:18
Importanta este si proportia si am inteles ca 16/13 este ideala pentru prima pagina. Pozele mele au 800/650 px . Daca pozele sunt in format landscape (lungimea mai mare decat inaltimea) atunci se vor vedea bine peste tot, inclusiv in galerie.
Vad ca aveti niste poze minuscule (static.breslo.ro/img/product/breslo-1093838-product.jpg - printre altele). Si daca s-ar vedea bine, la marimea aia sunt inutile clientilor. Se vad prost pentru ca la uploadare se maresc automat si atunci se pixeleaza. Incercati sa faceti poze mai mari. :)
Spor!
gemsgemsSi am zis ca programul folosit e irelevant cand vine vorba de dimensiunea pozelor si de ce editari sunt necesare. Sunt programe mai putin pretentioase care pot face ce fac eu in PS (dimensionare si schimbare de luminozitate).
18.12.2011, 21:11:05
Despre margini decorative, sunt sigura ca se gasesc multe resurse pentru PS. Se pot downloada rame sau se pot gasi tutoriale pentru a-ti face singura sau poti gasi brushes pe care le poti combina si face usor (sau mai putin usor :P) unele.
Alte programe nu stiu. E prea tare asta ca sa incerc altele. :D
hobbytoolsStimate Doamne,
18.12.2011, 22:39:43
Multumesc de ajutor! Se pare ca am gasit ceva poze mai mari si care arata mai bine acum insa din pacate nu fac eu pozele ci ma bazez pe ce gasesc pe net.
In alt magazin de-al meu aproape orice poza as pune programul le aseaza si dimensioneaza singur.
Iata de ce m-am panicat puternic...
Cu respect,
Georgian Cimpoeru
HOBBYTOOLS
CinnamonCloveshobbytools: ca sa nu apara pixelate, pozele trebuie sa aiba dimesiunea minima in jur de 550x400 px.
18.12.2011, 23:12:25
Si inca ceva: toate pozele din magazin trebuie sa iti apartina si sa nu fie luate "de undeva de pe net". Conform regulamentului, listarile de aici nu trebuie sa incalce drepturi de autor, iar tu exact asta faci cand folosesti in scop comercial poze care nu iti apartin.
Scuze ca trebuie sa fiu chiar asa directa...sugerez sa schimbi pozele din magazin pentru a evita stergerea completa a produselor.
blanitzaGem, daca esti draguta, ce inseamna bruses? Eventual un link de unde sa iau ceva margini, pleaaase..., si mai vad eu...
18.12.2011, 23:28:16
gemsgemsBrush inseamna pensula. Este un instrument pentru desenat. In unele programe poate fi ca o pensula adevarata, adica sa deseneze linii simple de diferite grosimi sau mai speciale, care pot desena diverse simboluri sau texturi.
19.12.2011, 08:32:08
Eu folosesc deviantArt pentru resurse digitale in general. Asa ca o sa iti dau niste link-uri de acolo. :D (Totul este in engleza.)
Aici ai si niste pasi despre cum se folosesc brush-urile : http://dark-dragon-stock.deviantart.com/art/border-and-corner-brushes-2-79797261
Floral frame brushes: http://fiftyfivepixels.deviantart.com/art/18-Floral-Frame-PS-Brushes-150707356
Unele mai jucause: http://psydoxart.deviantart.com/art/Border-Corner-Brushes-81768563
Ceva mai elegant: http://anodyne-stock.deviantart.com/art/Elegant-Border-Brush-Set-11793042
Iar aici ai toate rezultatele la cautarea de brushes speciale pentru margini : http://browse.deviantart.com/resources/applications/psbrushes/?qh=§ion=&q=border
Sa nu te sperii de imaginile din link-uri, acolo sunt aratate mostre de brush-uri. Trebuie download-ate pentru a fi folosite. De asemenea, sa citesti termenii de folosire. Fiecare artist ii are pe ai lui si unii nu permit folosirea in scopuri comerciale.
S-ar putea sa para mai complicat decat este. :P Dar doar pare.
Ce e frumos in PS este ca daca iti faci o rama si o salvezi PNG o vei putea folosi apoi de cate ori ai nevoie de ea. Si daca o si salvezi la rezolutie mare o sa o poti micsora dupa nevoie. :D
Daca mai ai nevoie de ajutor, nu ezita sa-mi dai un mesaj privat. :D
BresloCred ca va va ajuta acest tutorial: www.breslo.ro/blog/cum-sa-editezi-o-poza-cu-picnik
19.12.2011, 11:25:34
Cititi-l va rog cu atentie.
Daca vreti ca imaginile pe care le incarcati sa apara integral in preview-ul produsului, salvati aceasta imagine si folositi-o ca model: www.breslo.ro/Product/Template-thumbnail_502248
hobbytoolsStimate Doamne / Stimati Domni,
19.12.2011, 22:58:15
Multumesc celor ce-mi vin in sprijin!! De folos acest picnik si aseara il descoperii si eu mai din intamplare.
Ma vad nevoit sa replic celor de la CinnamonCloves astfel:
-nu pretindem ca suntem artisti si ca ne apartin cumva sculele la nivel de inovatie sau macar al fotografiilor, acestea apartin numai producatorilor de drept
-prin relatiile comerciale dezvoltate cu acestia ni se permite utilizarea in mod legal a tuturor datelor legate de produsele acestora
-acestia ne permit utilizarea in scopuri comerciale pe toate fronturile comertului civilizat
-este evident ca profilul nostru este diferit in mare masura comparat cu a celorlalti utilizatori de pe breslo.ro iar noi nu facem decat sa "imbogatim" comunitatea (mult spus desigur!!! numai cei ce creeaza reusesc asta) insa doar pe partea de scule si unelte care se pare ca sunt necesare cu adevarat
-va reamintesc ca inainte de a crea un cont si de a activa pe acest site am prezentat domnului Luigi si celor interesati un scurt plan de actiune si nu am uitat sa spunem ca ne vom ocupa pe breslo.ro de comert cu scule si unelte specializate.
-gasesc dificila sarcina de a face noi fotografii ale tuturor produselor postate iar masura stergerii produselor ar fii destul de dura....
Va rog sa considerati replica noastra ca fiind fireasca si daca vom depasii vreodata normele de bun simt, cred ca cea mai dura sanctiune va venii din partea cumparatorilor nostrii.
Dar haideti mai intai sa vedem ce feedback vom primi de a acestia si in ce masura utilizatorii breslo.ro ne aprecieaza prezenta.
Cel mai indicat barometru, nu credeti?
Cu respect,
Georgian Cimpoeru
HOBBYTOOLS
CinnamonClovesBuna Georgian,
20.12.2011, 16:53:18
daca producatorii de unde achizitionati sculele v-au dat acordul sa folositi pozele lor in scop comerical, atunci totul este in regula. Banuiesc ca documetele doveditoare au fost prezentare deja echipei si lui Luigi. Daca nu, m-as bucura sa le trimiteti pe adresa [email protected].
Multumesc!