Forum: Tehnici & Materiale Cine are sfaturi pentru alegerea unui aparat foto? :)

  • pixierust
    pixierust

    Hello!

    As avea nevoie de sfatul vostru. Vreau sa-mi schimb aparatul foto (am unul mic si cam vechi si numai bun de schimbat cu unul mai eficient).
    As avea nevoie de ceva care sa faca fata si fotografiei de bijuterii, si de genti si obiecte decorative.

    Aveti vreun sfat?
    Nu ma pricep la aparate foto si in afara de cateva informatii de baza (vreau macro, si rezolutie buna) sunt cam pierduta.

    Daca aveti orice fel de sugestie catre ce ar trebui sa ma indrept, as aprecia mult.

    Multumesc!
    Adriana

    14.03.2013, 08:50:02
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

    Eu sunt fotograf, asa ca ti-as putea da sfaturi in privinta unui aparat foto. O sa-ti spun si despre "mitul rezolutie cat casa poporului" :D, dar in primul rand spune-mi care e bugetul maxim alocat pentru achizitie si pornim discutia de acolo :)

    14.03.2013, 08:54:33
  • pixierust
    pixierust

    Multumesc pentru raspuns!

    Sincer nici nu stiu cat costa cel mai ieftin, asa ca as zice undeva la 1000-1500 lei (e putin? e mult? probabil putin dar chiar nu stiu!), dar cu rabdaaare as putea strange mai mult daca e musai. Nu caut sa fiu fotograf profesionist, dar as vrea sa imi iasa poze clare, in care sa se vada bine culorile si detaliile, si care sa aiba nevoie de editare minima cand am terminat de pozat armata de cercei :)

    14.03.2013, 11:13:45
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

    Imi cer scuze ca n-am reusit sa-ti raspund ieri.
    Iti recomand un DSRL entry-level, este superior din toate punctele de vedere unei compacte pe care o poti cumpara la acelasi pret.
    Zilele astea la F64 beneficiezi de reducere de 300 lei la aparatul Canon 1100D, care se incadreaza in bugetul tau:
    http://www.f64.ro/canon-eos-1100d-kit-ef-s-18-55mm-f-3-5-5-6-mk-iii-fara-is-12-2-mpx-lcd-2-7-live-view-3fps.html

    Nu vei mai avea probleme cu claritatea, culorile si detaliile. Totusi aproape orice fotografie, indiferent cat e de bun aparatul necesita un minim de prelucrare. Lumina este cel mai important ingredient al unei fotografii reusite, sa nu faci fotografii la lumina becului sau cu blitz direct, vei avea umbre puternice. Daca nu poti investi intr-un setup de lumini pentru fotografia de produs (costa in jur de 200 - 300 lei cele mai ieftine), fa pozele la lumina naturala, dar nu in soare direct, pune produsele pe o coala mare alba si inconjoara-le cu alte coli albe din toate partile, pentru a atenua umbrele dure si a directiona lumina spre produs.

    Cat despre numarul mare de megapixeli, in special cand vorbim despre o compacta, acesta mai mult dauneaza decat face bine, pentru ca senzorul aparatului e "impovarat" cu mai multi megapixeli decat poate duce. Daca nu vrei sa printezi afise mari, 10 megapixeli sunt mai mult decat suficienti.
    Ca un experiment, incercati sa deschideti la rezolutie maxima o fotografie facuta cu o compacta cu multi megapixeli si veti vedea ca e de o calitate indoielnica, detaliile abia se disting. Singurul ei avantaj e marimea, care de cele mai multe ori nu-ti foloseste la nimic...

    15.03.2013, 11:41:26
  • pixierust
    pixierust

    Multumesc frumos pentru sugestie si pentru sfaturi! Ma astept sa trebuiasca sa editez un pic pozele, as vrea doar sa trec de la cele 10 minute pe poza de care ma "bucur" acum la ceva editare mai scurta :)

    16.03.2013, 11:58:53
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Ethno-Bead are perfecta dreptate in ceea ce priveste rezolutia. Oricum nu poti incarca pe Breslo poze peste 1 MB, iar milionul de megapixeli nu va face nicio diferenta daca poza e neclara sau intunecoasa.

    Atunci cand m-am decis pentru aparatul meu foto actual (Canon PowerShot S95) pentru mine a contat foarte mult sa pot face toate setarile manual (balans alb, timp de expunere si diafragma) si ca deschiderea diafragmei sa fie cat mai mare (f 2.0).
    Generatia actuala ar fi un PowerShot S110 (http://www.f64.ro/canon-powershot-s110-negru-12-1-mpx-zoom-optic-5x-lcd-3-wifi-gps-.html)

    Ce nu-mi place la obiectivul kit care vine cu Canon 1100D-ul de mai sus e diafragma care porneste de la 3.5. Daca nu esti pasionata de fotografie, oricum nu cred ca solutia cea mai buna este un DSLR pentru ca este un aparat mare (masiv), cu multe setari si optiuni cu care trebuie mai intai sa te familiarizezi. Daca in schimbi iti place sa fotografiezi oricum si vei folosi aparatul mai mult decat pt. pozele Breslo si in vacanta, atunci nu gresesti cu un DSLR, dar sa ai in vedere ca trebuie sa investesti si in obiective.

    17.03.2013, 14:16:05
  • fairdealing
    fairdealing

    Mi-am permis sa citesc si eu(am si eu un aparat vechi,multumesc frumos,maria

    22.03.2013, 08:45:52
  • MagicT
    MagicT

    Salut

    A cumparat cineva aparate de fotografia de la www.cameredigitale.ro? Sunt de incredere oamenii? Vreau sa imi iau un aparat foto si vreau sa stiu daca sunt de incredere.

    Multumesc

    08.10.2013, 17:52:48