Forum: Orice altceva Comenzi fictive

• Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Sper ca am ales bine titlul noului subiect si sper sa ma lamuriti. Daca nu voi cei din comunitate, poate echipa.
    Saptamana trecuta am primit o comanda in valoare de 1400lei de la un anumit cont cu ceva date fictive (adresa incompleta, fara cod postal, nume necorespunzator cu adresa de mail si user usor ciudat). O comanda ce continea 72 produse printre care unul cu care participam la un concurs si care valora 1 leu.
    Am anulat comanda cu mesaj catre contul respectiv prin care am mentionat ca imi rezerv dreptul de a selecta clientii si in care am rugat sa ia plasarea unei comenzi in serios. Am dat si feedback negativ pentru asta.
    Astazi, acelasi cont plaseaza o noua comanda ce contine...alte 72 produse.
    Mentionez ca acel cont nu avea nici un feedback la plasare comenzii. Se poate rezolva cumva problema aceasta?

22.07.2013, 08:51:47
  • user61482
    user61482

Imi amintesc de patania asta, ai postat-o pe FB.. E trist si frustrant. De rezolvat, banuiesc ca deocamdata se poate doar prin MARE atentie ... cum iti ziceam si pe FB solicitarea platii in avans...Asteptarea confirmarii comenzi ... Din moment ce a revenit cu ... pfff... alte 72 de produse ... e el fixat pe cifra asta... da, e bataie de joc... Acum macar are feedback - 144 negative :) Dar cati or mai fi ca "vedetot"...Cred ca e bine sa-i apara aici userul..
    Doar ca... vorba aia, n-ai alta treaba de facut decat sa stai sa anulezi comenzi ... Urat!

22.07.2013, 09:13:31
  • user61482
    user61482

*comenzii ( scuze)

22.07.2013, 09:13:57
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

La momentul in care am postat pe fbk domnul "vedetot" plasase doar prima comanda ce clar era suspecta, motiv pentru care am eliminat din start plata in avans si livrarea.
    Nu m-am gandit insa la atat de multa lipsa de ocupatie... Are un anumit nume, tel fix cu prefix de Bucuresti, dar incomplet ca nr de cifre si cu domiciliu in Buzau...
    chc.handmade... de unde stii ca e vorba de acest cont? nu imi amintesc sa fi mentionat pe undeva numele lui...

22.07.2013, 09:38:19
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Alexandra,tu nu l-ai mentionat,dar,cine a fost interesat sa afle cine se plictiseste atat de tare incat sa comande fictiv atatea produse,a intrat pe feedbackul tau la sectiunea "Lasat altora" si l-a gasit acolo pe d-l vedetot...Si,mai mult ca sigur,multa lume a fost interesata,fiindca-intr-un fel sau altul- aproape fiecare dintre noi a patit-o cu cate un "domn" sau "doamna" de genul "vedetot" si vrem,pe cat posibil,sa evitam astfel de situatii.

22.07.2013, 10:33:11
  • user61482
    user61482

Exact : am intrat pe feedback-ul lasat altora de catre tine :) Nu, Nu sunt eu vedetot :)))

22.07.2013, 10:47:17
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Am inteleeeees! Eram curioasa pt ca uitasem de rubrica aia:))
    Si acum.. bine pana la urma ca il vede tot poporul si se vor feri de el. Sper ca si echipa sa ia ceva masuri pentru ca nu mi se pare normal asa ceva.

22.07.2013, 11:14:39
  • ramonaignat
    ramonaignat

Adevarul este, ca , citind subiectul si eu eram curioasa :) si am intrat si eu sa vad cui ai lasat feedback-ul negativ :) :)

22.07.2013, 17:21:38
  • decoart3
    decoart3

Am si eu niste intrebari si nelamuriri... am primit 2 comenzi (de la persoane diferite) care nu s-au finalizat. Prima mi-a confirmat comanda, dar nu a si platit-o (in conditiile in care era si utilizator nou, fara feedback), iar cea de-a doua a trimis comanda, apoi nu s-a mai deranjat sa raspunda. Ideea este ca eu nu le pot lasa feedback, asa cum ar trebui. Stiti de ce?

24.07.2013, 09:45:17
  • decoart3
    decoart3

gata, am rezolvat

24.07.2013, 09:58:37
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Ce ne facem cu clienți noi, fără feed-back care își dau nume false, adresele unor instituții si e- mail aiurea?
    In plus amândoi clienții, după părerea mea cu nume fictive amândoi doreau sa cumpere produse oferite ca premiu sau pe care scria mare de tot REZERVAT.

11.02.2014, 23:49:28
  • carmenn
    carmenn

pai...eu cand am spus ca e bine sa solicitam un avans la clientele noi...era sa o patesc...asa ca o sa adopt stilul asta...chiar daca pierd clientele

12.02.2014, 07:46:08
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Multumesc Carmen! Ar fi o idee...

12.02.2014, 08:08:27
  • szaboerika73
    szaboerika73

Am avut recent o comanda de la un domn care a comandat un șirag de pietre din care m-a rugat sa-i realizez un colier,am pus toate detaliile cap la cap frumos ,toate bune si frumoase pînă la un moment dat,cînd am postat colierul mi-a dat un ,,like ,,si a dispărut........Am așteptat citeva zile,poate omul e ocupat,dar ulterior l-am sunat si mi- a spus ca nu mai are bani.....CE ne facem cu astfel de clienți?Plata in avans nu mi s-a părut ca este corect,fiindcă omul pînă nu vede ce cumpara cum sa plătească?

12.02.2014, 10:30:56
  • carmenn
    carmenn

nu e asa....daca isi alege modelul...il executi si il postezi...atunci il doreste...si macar un avans din suma sa stii si tu ca doreste sa-l aiba...cum consideri insa asa am avut si eu...si au spus ca nu mai au posibilitati materiale..s-au jucat sau si-au batut joc de noi...i-am anulat comanda in prealabil vorbind cu adiministratorii...eu tot avansul mi se pare cel mai corect la cei fara feedback...macar jumatate sa vezi ca sunt clienti seriosi...

12.02.2014, 17:09:54
  • szaboerika73
    szaboerika73

Da,ai dreptate Carmen așa o să procedez de acum înainte....

12.02.2014, 21:55:49
  • Elentamente
    Elentamente

Am primit si eu acum vreo doua saptamini o comanda (pentru un colier destul de scump) de la o doamna care avea ca adresa "km 8 soseaua Ploiesti-Targoviste" (n-as vrea sa stiu ce facea acolo!), plus un cod postal pe care l-am verificat pe site-ul postei si nu exista. De obicei nu cer plata in avans, dar in cazul acesta am trimis un mesaj cerind banii si o adresa mai specifica, daca era vorba de o comanda serioasa. Uimitor, am primit si un raspuns, lung si dezlinat, si acuzindu-ma de lipsa de bunavointa pentru ca nu am contactat-o telefonic (sa mai spun ca pe langa uimitoarea adresa nu era trecut nici un numar de telefon?!) Eu n-am pierdut nimic din asta, decat ceva timp, dar oricat m-as gandi tot nu pot sa inteleg: ce beneficiu poate sa traga cineva dintr-o chestie ca asta? Nu e amuzanta nici macar ca farsa.

14.02.2014, 01:03:50
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Eu cred ca este vorba de plăcerea unora, vorba lu' nenea Iancu, "nu spui cine" de a rapi din timpul altora, de a se distra, sau de a face rautati gratuite.

16.02.2014, 09:37:17
  • user13164
    user13164

SZABOERIKA73....................... EU sunt satula de: nu am bani, dar te-am incurcat, dandu-ti comanda! Te inteleg maxim!!! Si macar daca am avea preturi irealiste!

16.02.2014, 10:33:37
  • rosegarden
    rosegarden

sincer....buburuzocughetute...eu una cred ca ai vreun binevoitor pe breslo care a vrut sa te incurce...sa-ti dispara produsele din magazin..macar un timp...si pana rezolvi tu sa refuzi si sa revna..si din nou..pierzi un pic de timp...asa un pic de bataie de jeux....
    imi pere tare rau ca exista asa ceva.....pe langa asta sunt si eci care isi dau sie-si comenzi fictive...de pe alte conturi doar sa aiba numarul de vanzari ridicate.....si feedbackuri foarte foarte dragute!..si ce sa faci ca dor nu suntem la pentagon sa "retrace" the server/user.....
    refuzi, anulezi comanda...si nu te enerva!

16.02.2014, 19:59:48
  • balanmiha72
    balanmiha72

Interesant! Eu am riscat cu o doamna care e noua si avea si feedback negativ pt ca nu ridicase coletul. Mi-a raspuns la mesajul de confirmare a comenzii, i-am trims mesaj elecronic si SMS cand am trimis coletul si a fost Ok. Am zis ...poate chiar s-a intamplat ceva si nu a ajuns la posta.

As propune, pentru evitarea situatiilor de genul "vedetot" , ca la crearea contului anumite campuri sa fie obligatorii (cod postal, adresa email, adresa completa....) ca sa putem verifica existenta lor atunci cand ni se pare ceva suspect.

16.02.2014, 21:35:20
  • Silini
    Silini

Eu deja mi-am facut o lista cu o gramada de nume de profile pe care sa le evit tot timpul... aveam deschise intr-o vreme 2 magazine si am observat acelasi nume la mai multe conturi cu negative si nu, adica " un cont serios si unul nu" cand le arde de glume proaste si se plictisesc isi schimba "personalitatea"... comenzi anulate peste comenzi anulate...

Care este politica despre publicarea numelor de profil publice? adica se pot posta nume de profile cu detalii despre "nereguli" fara a divulga informatii senzitive ? sau nu se poate vorbi de asa ceva?

Personal cred ca multi au de castigat prin " a nu pierde" timp si bani cu retururi.

18.02.2014, 13:25:21
  • user61482
    user61482

Chiar ma gandeam ca ar fi utila o lista neagra ... ideea e ca ar trebui sa fie si cu nume si prenume, iar lucrul asta nu stiu daca e permis. Dar cel putin cu nume utilizator da, aici nu vad nicio problema.

18.02.2014, 13:29:02