Forum: Concursuri CONCURS - “Nesfârşirea de flori“

  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    TEMA:

    [Re]creați primăvara ca pe o NESFÂRȘIRE DE FLORI


    “Vreau să fac cu tine ce face primăvara cu cireşii” îi scrie Pablo Neruda iubitei lui cosmice. Sora cea mică a anotimpurilor. Pasiune proaspătă, nu o pasiune roşie, pârguită, matură, cât una verde, inocentă, timidă, din care se hrăneşte cu o nesfârşită poftă orice început, este pasiunea vernală. Frumusețea și, totodată, suprema ei forță stă în delicatețea cu care redă fiecare colț de iarbă ce înfruntă cu un curaj colosal necunoscutul straturilor de pământ și gheață numai și numai pentru a ieși la suprafață. Sau în acea mecanică a fragilității ce face ca fiecare petală să se elibereze din strâsoarea bobocului, să se deschidă, să stea singură în lumina soarelui, să cadă, în cele din urmă, în bătaia vântului. Primăvara e îndrăgostirea bruscă în care se anunță gustul dulce senzual al cireşelor coapate.
    Propun aşadar să onorăm ludic primăvara. Să ne jucăm puțin cu sintagmele şi să acoperim pământul cu puzderie de flori. Să zicem nu că florile sunt vestitorii primăverii, ci că primăvara e vestitoarea pasională a florilor şi a înfloririi.

    Creați, aşadar, fără margini şi pe granița dintre idei coaseți flori, multe flori, colorate flori, flori din pâslă, flori de piatră, flori uriașe, flori deschise, boboci, copaci în floare, flori furate din romane, flori visate pe Lună, imaginate pe Marte, flori primite, flori dăruite, flori albe, flori ofilite, flori nemaivăzute, flori uitate între file de poveste, flori hrănitoare, florile-soarelui sau flori de mină, flori vesele aduse din munte, mâțișori, flori dulci de soc, ghiocei temerari, oh! magnolia, rozele, flori metalice, floarea preferată a mamei, cununi de flori, flori de ciocolată pentru cei născuți primăvara, fractali, flori de ceai, iasomie, glicină, caprifoi, flori răscumpărate cu săruturi, rochii înflorite, flori dulci pictate pe pereții din dormitor, poieni cu narcise, flori triste, fără soare, părăsite într-o vază înflorată sau într-un coş de nuiele împletit manual, păpădii, câmpuri inundate de flori ce încep, înspre vară, să miroase a miere, să se preschimbe în fluturi, să zumzăie a nesfârșită frumusețe.


    Moderatoare:
    Iulia - www.breslo.ro/FierForArt
    Alături de:
    Susana -www.breslo.ro/asulikeit3
    Echipa echipei Peyo - www.breslo.ro/Peyo


    CALENDARUL CONCURSULUI:
    1. Înscrierea creațiilor : 1 martie - 21 martie [am anunțat concursul ceva mai repede, fiind la fel de nerabdătoare precum primăvara asta nouă, gândindu-mă totodată că ultima săptămână din februarie poate să vă fie de folos în adunarea de idei, materiale, informații necesare pentru realizarea minunațiilor înflorate]
    2. Prezentarea topicului de votare : 22 martie
    3. Votare publică: 22 martie - 30 martie
    4. Alcătuirea clasamentului şi anunțarea câştigătrilor: 31 martie

    ÎNSCRIEREA
    Înscrierea lucrărilor în concurs se va face ținând cont de următoarele criterii:
    - maxim 3 piese ale aceluiași autor;
    - lucrările pot fi create oricând
    - un text însoţitor, în descrierea lucrării, care să prezinte sursa de inspiraţie, ideea sau mesajul creaţiei, în conformitate cu tema concursului.

    VOTAREA
    Membrii Breslo vor vota câştigătorii într-un topic separat, numit “VOTARE - Nesfârşirea de flori”. Se va vota ţinând cont de următoarele reguli:
    - fiecare votant va alege 6 creaţii înscrise;
    - autovotul nu este permis;
    - poate vota oricine are un cont pe Breslo.

    C ȘTIGĂTORII
    Podiumul va fi alcătuit prin însumarea punctelor obţinute în cadrul votării publice, iar locurile premiate vor fi I,II, III. Câştigătorii vor fi anunţaţi într-un topic separat numit “GALA - Nesfârşirea de flori”.


    În tradiţia Breslo, câştigatorului locului I îi va reveni onoarea alegerii temei pentru următorul concurs!

    El va lansa topicul urmatorului concurs şi îl va modera împreună cu ceilalţi 2 câştigători de pe Podium.

    De asemenea, câştigatorii locurilor I, II şi III vor oferi fiecare câte un premiu pentru câştigătorii urmatorului concurs, impreună cu echipa Breslo şi alţi sponsori generoşi ce se vor mai ivi pe parcurs.

    PREMIILE
    Premiile vor fi detaliate pe parcursul concursului, pe masură ce se anunţă toţi sponsorii doritori, într-un topic separat numit “SPONSORI - Nesfârşirea de flori”.

    Premiile vor consta în:
    • Produse handmade şi materiale pentru meşteşugarit oferite chiar de catre membrii Breslo
    • 7 x Campanii promo pe Prima Pagina (o săptămană), pentru fiecare câştigător
    • promovare printr-un mesaj către toti cei 130 000 de membri, odată cu iniţierea următorului concurs

    24.02.2016, 14:02:57
  • blanitza
    blanitza

    Draga Iulia, felicitari pentru castigarea concursului de iarna, cat si pentru aceasta infinit inspirata tema, pe care ne-o aduci spre bucuria inimii si-a ochilor nostri!! Sa curga raurile de flori, culoarea, veselia si eleganta creatiilor, sa lasam ochii si mainile sa spuna povestea Primaverii cea nesfarsite, iar mantia ei de culoarea florilor sa ne fie inspiratia!! Generoasa tema si plina de vino-ncoa, bravoo!!

    24.02.2016, 14:35:53
  • joulibiju
    joulibiju

    Frumoasa tema! Deja incep sa am "nesfarsite" idei!

    24.02.2016, 16:20:17
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

    Bravo Iulia.
    O sa vin in concurs cu cel putin o creatie caci primavara este anotimpul care ma inspira cel mai mult.

    24.02.2016, 17:48:27
  • carmenn
    carmenn

    sa ne pregatim...:)

    25.02.2016, 05:45:19
  • 3cot
    3cot

    Ce "martisor" minunat ne-ai pregatit, Iulia!

    25.02.2016, 13:46:59
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Fetelor, nu poate decat sa ma bucure gandul ca deja au incoltit in minte primele idei, vom avea la dispozitie o luna in care sa imbracam Babele si Idele in flori si stiu ca in efervescenta creatiei timpul zboara cel mai repede.

    Asa ca, haideti sa ascultam din nou indemnul eternului indragostit Neruda si sa ne strecuram in primavara si "sa furam o ramura inflorita".

    25.02.2016, 18:38:08
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Am uitat sa mentionez:

    Pe Ioana de la www.breslo.ro/Peyo am reusit sa o botez. M-am gandit ca nu poate crea singura toata veselia din magazinul ei si ca are nevoie de o intreaga armata de sipridusi. Ce-i drept, acum sper ca toata trupa asta de spiridusi, zane si piticoti sa ni se alature si sa ne ghideze pe cararile impadurite ale primaverii.

    In al doilea rand, vreau sa mentionez faptul ca tema florala mi-a fost, de fapt, sugerata de Susana de la www.breslo.ro/asulikeit3 , eu eram mai fixata pe ideea de inceputuri curajoase si de iubiri inocente, dar ravasitoare . Asa ca, eu nu am facut decat sa [sur]prind ideile astea amandoua intr-un text dornic sa instige la creatie.

    Susana, Ioana, va multumesc pentru implicare si sper sa facem din casa primaverii ceva [cel putin] atat de nebunesc:

    http://www.boredpanda.com/flower-house-abandoned-detroit-lisa-waud/

    25.02.2016, 19:01:35
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    IMPORTANT!!!

    Pentru a onora in cel mai frumos mod posibil anotimpul inceputurilor si al prospetimii, trebuie sa aduc o serie de completari si de clarificari [unde este cazul] la regulamentul de desfasurarea concursului. Astfel:

    1. lucrările inscrise trebuie create special pentru acest concurs si vor fi adaugate dupa data de incepere a acestuia.
    2. se pot inscrie doar articole create manual, fie ca sunt accesorii, bijuterii, decoratiuni, imbracaminte, etc.
    3. pentru a inscrie o lucrare nu trebuie decat sa adaugati link-ul articolului aici, in topicul concursului.
    4. organizatorii/moderatorii nu pot inscrie in concurs creatii proprii
    5. debutantii sunt rugati sa specifice faptul ca participa pentru prima data la un concurs Breslo. Astfel, vor avea posibilitatea de a castiga un premiu pentru debut.

    Chiar daca voi relua regulamentul de votare, intru-un topic dedicat ce urmeaza a fi deschis dupa data limita de inscriere a articolelor, mentionez aici faptul ca:

    1. nu este perimis autovotul sau votarea propriilor lucrari din alte conturi, aceasta practica duce la descalificare;
    2. clasamentul final va fi dat de insumarea voturilor publice obtinute de fiecare articol in parte la care se adauga un maxim de 5 puncte, astfel acordate:
    a. 1 pct pentru incadrarea tematica a lucrarii ("nesfarisirea de flori", in cazul de fata);
    b. 1 pct pentru impresia artistica (o judecata de gust necesara, redarea frumoasa a "nesfarsirii de flori");
    c. 1 pct pentru metodele de realizarea (abordarea tehinica si gradul de complexitate, iubim florile pentru ca natura le creaza desavarsit, de aceea, este important felul in care vom reda/relua noi, folosind materiale diverse si procedee specifice, aceasta inflorire);
    d. 1 pct pentru originalitate (imbinare armonioasa dintre tema propuse, ideea urmarita si tehnica folosita, originalitatea este urma pe care un creator o imprima, mai mult sau mai putin constient, operei sale);
    e. 1 pct pentru prezentare lucrarii (aranjament ,fotografii, descriere,etc.)

    27.02.2016, 22:20:47
  • FIMARC
    FIMARC

    Inscriu si prima lucrare:
    www.breslo.ro/item/hyacinthus-orientalis-zambile-brose-1560481

    28.02.2016, 15:07:48
  • carmenn
    carmenn

    nu incepe pe 1 martie :) ....marcela

    28.02.2016, 20:30:25
  • FIMARC
    FIMARC

    ba da,dar am vazut dupa ce am postat

    29.02.2016, 00:07:29
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Draga Marcela, multumim pentru zambilele frumoase si nerabdatoare. Si, pentru ca nu vrem sa refuzam cu totul niste flori care au inflorit cu cateva zile mai repede [cine poate pune stavila izbucnirilor vernale?], dar nici nu vrem sa-i dezavantajam pe cei care au citit cu putin mai multa atentie regulamentul si poate au asteptat tot cu nerabdare data la care pot inscrie prima lucrare, eu m-am consultat cu Susana si Ioana si fetele au venit cu urmatoarea sugestie: sa luam in considerare lucrarea inscrisa de tine cu mentiunea ca aceasta nu va beneficia de premiul pentru prima lucrare inscrisa, premiu care va fi acordat primei lucrari inscrise incepand cu data de 1 martie. In felul acesta sper sa nu strivim corola de minuni a primaverii si asteptam sa treaca ora si sa auzim cum se desfac primii boboci, aici pe Forum.

    Direct din taramul absolut al florilor [zic eu], incerc sa va insipir cu niste imbobociri virtuale :
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1030890593620101.1073742152.441396895902810&type=3

    29.02.2016, 22:43:19
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Revin cu un update: pentru a nu contraveni regulamentului, lucrarea inscrisa de FIMARC va fi retrasa din concurs.

    01.03.2016, 13:08:10
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Oare cat de inflorate sunt anul asta cojoacele Dochiei?

    https://ro.pinterest.com/pin/572872015080087404/
    https://ro.pinterest.com/pin/451345193878857596/
    https://ro.pinterest.com/pin/496803402619209263/
    https://ro.pinterest.com/pin/170151692148359387/
    https://ro.pinterest.com/pin/526850856388717800/
    https://ro.pinterest.com/pin/445082375651005967/
    https://ro.pinterest.com/pin/165999936239581790/
    https://ro.pinterest.com/pin/AZ8G21SHCazQMcr8hHuqjrRrBtz8cD_df7sJQTJIi5-ip3aVmchocVw/
    https://ro.pinterest.com/pin/297519119108845219/

    01.03.2016, 14:44:21
  • joulibiju
    joulibiju

    De 1 martie cea mai mare placere este sa "daruiesti" floricele.
    Inscriu lucrarea www.breslo.ro/item/brosa-cupru-sidef-si-perle-ramurica-inflorita-1562000

    O primavara frumoasa tuturor!
    Iuliana

    01.03.2016, 22:10:05
  • Dinia.style
    Dinia.style

    Buna ziua , dragi oameni cu nesfarsita imaginatie
    Primele doua lucrari inscrise in concurs sunt superbe ....Abia astept sa le vad pe uramtoarele .... Si ale mele sunt in lucru .... Sa aveti spor .

    02.03.2016, 11:31:19
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Iarna inca nici n-a trecut
    si marul se arata
    preschimbat pe neasteptate
    intr-o cascada de flori mirositoare.

    ... spune [tot] Neruda, un nume pe care eu am inceput, de-a dreptul obsesiv, sa-l asociez primaverii.

    Doua bucurii florale ne-au adus deja Carmen si Iuliana, de purtat in san, langa inimi pentru care pulsatia tineretii e imanenta. Florile voastre, fetelor, matase si cupru, ma fac sa visez poezie :).

    Carmen, premiul pentru prima lucrare inscrisa este al tau. Urmeaza sa-i fac poze.

    03.03.2016, 13:41:33
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Si pentru ca a treia baba ne scoate din casa, in plin soare, ma intreb cum ar fi sa flirtam cu lumina de dupa tesaturi din clorofila [florofila, am vrut sa scriu]:

    https://ro.pinterest.com/pin/415949715565541004/
    https://ro.pinterest.com/pin/415949715565540990/
    https://ro.pinterest.com/pin/415949715565540986/
    https://ro.pinterest.com/pin/415949715565540994/
    https://ro.pinterest.com/pin/415949715565540989/
    https://ro.pinterest.com/pin/67624431883039808/
    https://ro.pinterest.com/pin/343962490267238191/
    https://ro.pinterest.com/pin/1266706121772964/
    https://ro.pinterest.com/pin/222928250275252034/
    https://ro.pinterest.com/pin/190277152979416278/
    https://ro.pinterest.com/pin/540291286521986676/

    O cochetarie princiara, zic eu.

    03.03.2016, 13:54:46
  • carmenn
    carmenn

    multumesc !

    03.03.2016, 16:17:41
  • androcriss
    androcriss

    Particip si eu la concurs(nu sunt debutant)....
    www.breslo.ro/item/pansele-set-bijuterii-participa-la-concurs-nesfarsirea-de-flori-1563611

    05.03.2016, 15:05:18
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    carmenn, androcriss si FIMARC multumim pentru florile care mai de care mai incantatoare :)

    07.03.2016, 16:55:27
  • E.boutique
    E.boutique

    Particip si eu la concurs cu: www.breslo.ro/item/colier-cu-magnolii-1564897

    Bafta tuturor!

    07.03.2016, 19:40:04
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11058415_936650516375006_3380211317993390549_n.jpg?oh=17471a127ffcec1295c1794a3e1823ed&oe=57920FB1

    08.03.2016, 11:53:39
  • carmenn
    carmenn

    https://www.youtube.com/watch?v=Vs_hq7HkOug

    La multi ani,fetelor !

    08.03.2016, 14:35:08
  • Pislaru
    Pislaru

    Bună dragelor! Mă inscriu și eu în concurs cu o fustă înflorată în spiritul primăverii!
    www.breslo.ro/item/fusta-cloche-din-poplin-cu-imprimeu-floral-s-m-si-l-1565395

    08.03.2016, 19:02:08
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    AnnaP, eu sunt o inraita iubitoare de fuste&rochii&flori, asa ca, nu poate decat sa ma incante si onoreze prezenta ta in concurs. Bine ai venit!

    09.03.2016, 17:10:50
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Se pare ca nu doar in Cluj au inceput sa infloreasca magnoliile. E.boutique ai reusit sa redai intr-un mod absolut spectaculos delicatetea exotica [ si usor nostalgica, asa ca un dor de necunoscut, zic eu] a florilor de magnolia.

    09.03.2016, 17:19:00
  • androcriss
    androcriss

    A venit primavara...
    Provoc ciresii sa infloreasca ....
    www.breslo.ro/item/flori-de-cires-set-bijuterii-participa-la-concurs-nesfarsirea-de-flori-1566152

    09.03.2016, 23:07:59
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Da, ciresii sa infloreasca pentru ca ei sunt cei care fac din primavara o adevarata sarbatoare. Multumim, androcriss, pentru incantatia florala!

    10.03.2016, 10:10:16
  • Peyo
    Peyo

    Dragele mele,

    Miroase a primavara, a proaspat, cum altfel cu "nesfarsirea de flori" din creatiile voastre care sunt absolut minunate!!! Toate!!! Ne-a bucurat nespus fiecare lucrare inscrisa in concurs si le asteptam cu emotie si nerabdare pe cele care acum se nasc timid in mainile voastre maiastre...O felicit din suflet pe Iulia pentru inspiratia insuflata tuturor prin minunata prezentare a temei( felicitari Sabinei pentru idee)...atat de frumos incat la final cred ca multora dintre noi ni se perindau prin minte "nesfarsite idei"...
    Eu voi oferi premiul pentru locul 3, vor fi niste 'fapturele' vestitoare ale primaverii, cum altfel? Le voi prezenta in curand, mai am putin de lucru la ele.

    Multa bafta tuturor, o seara frumoasa!

    Ioana

    11.03.2016, 21:32:33
  • Peyo
    Peyo

    Si pentru ca nu puteam sa o las pe Iulia singura, m-am gandit sa-i fiu alaturi si uite ca am botezat-o si eu pe Susana :)
    Felicitari Susana pentru idee, felicitari Iulia pentru prezentarea absolut minunata a temei!!!

    11.03.2016, 21:45:55
  • Atelier.Sabine
    Atelier.Sabine

    Doresc şi eu să îmi înscriu timidele flori aurii, puse pe inel :) www.breslo.ro/item/rezervat-inel-argint-925-cu-ametist-placat-selectiv-cu-aur-24k-concurs-nesfarsirea-de-flori-1567367

    14.03.2016, 10:29:24
  • Dinia.style
    Dinia.style

    In sfarsit ma pot alatura si eu participantilor concursului cu doua dinte lucrari . A treia urmeaza .

    www.breslo.ro/item/colier-savoarea-florilor-splendoarea-campului-rezervat-concurs-1568167
    www.breslo.ro/item/palariuta-buchetel-multicolor-rezervat-concurs-1568170

    14.03.2016, 10:31:07
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Fetelor, ce explozie de flori! Multumim pentru creatiile pline de culoare :).
    Si, bineinteles, vrem sa vedem mai multe, nesfarsit mai multe.

    15.03.2016, 09:51:10
  • Pislaru
    Pislaru

    Buna dragi breslasi! Ma inscriu cu a doua lucrare in concurs!

    www.breslo.ro/item/tricou-din-jerse-gri-si-voal-imprimat-s-m-si-l-1566658

    15.03.2016, 19:22:01
  • E.boutique
    E.boutique

    A doua lucrare cu care ma inscriu:
    www.breslo.ro/item/colier-turcoaz-agat-si-flori-1569294

    16.03.2016, 12:35:27
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    AnnaP si E.Boutique ati adus in concurs niste piese care m-au transpus imediat intr-o poveste, mai bine zis, intr-un tablou. O silueta atemporala care urca pe Galileo Galilei, o strada din Cluj, poate cea mai intima dintre ele, o strada alcatuita din trepte si delimitata de garduri verzi si plante cataratoare. :)

    17.03.2016, 18:22:20
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Am alcatuit, pentru a starni inspiratia, o lista pe Pinterest:
    https://ro.pinterest.com/iuliacadar/idei-concurs/

    Sa nu cumva sa treceti cu vederea minunatia aceasta de decor interior, o supradoza de romantism:
    https://ro.pinterest.com/pin/415949715565469752/
    Ce poate fi mai sublim decat sa locuiesti intr-un cires in floare?!

    17.03.2016, 18:27:22
  • carmenn
    carmenn

    frumoase :)

    18.03.2016, 02:56:19
  • Dinia.style
    Dinia.style

    Si iata si a treia piesa participanta la concurs :

    www.breslo.ro/item/palarie-feerie-de-primavara-rezervat-concurs-1570740

    18.03.2016, 09:24:47
  • Margelutelejucause
    Margelutelejucause

    buna ziua. as dori sa ma inscriu si eu in concurs,cu cele trei lucrari ale mele, cu precizarea ca sunt debutanta.www.breslo.ro/item/set-explozie-de-primavara-participa-la-concursul-nesfarsirea-de-flori-1571488- prima lucrare.

    19.03.2016, 14:31:49