Forum: Orice altceva Continuare

• Breslo
    Breslo

Dragi breslasi,

Incepem prin a ne cere scuze pentru modul impulsiv in care au fost gestionate discutiile recente despre noul sistem de taxare.

In primul rand, intelegem, si suntem de acord ca stergerea abuziva a mesajelor nu este o solutie.

Concluziile acestei experiente au fost asimilate si va asiguram ca gestul nu se va mai repeta.

Pentru a asigura un dialog relevant in cele ce urmeaza, trebuie sa amintim ca acesta este un forum public, care se supune unor reguli de buna-functionare:

“Ce nu este permis pe forumul Breslo:

-Promovarea sau postarea de link-uri catre alte magazine. Va rugam nu faceti reclama la alte platforme de vanzare online.

-Raspandirea unei proaste dispozitii. Comportamentul uracios, ursuz sau carcotas, precum si remarcile agresive, nu amuza pe nimeni si prin urmare nu sunt binevenite pe Breslo.

Incalcarea regulilor poate atrage dupa sine suspendarea dreptului de a folosi Forumul Breslo si/sau suspendarea contului”.

Vom face tot posibilul sa va raspundem la intrebari, atat timp cat discutia se incadreaza in parametrii enumerati mai sus.

Vom incerca sa fim cat mai prompti cu putinta, in limita timpului disponibil, si cu ajutorul Adminilor forumului.

Noua politica de taxe este concluzia analizei unui plan ce are ca obiectiv dezvoltarea Breslo prin promovarea si sustinerea comunitatii pe care o gazduieste.
    Forma sa actuala este cea finala. O puteti citi aici: www.breslo.ro/Forum/Schimbare-Politica-de-taxe-Breslo_topic_6027

In continuare ne concentram pe rezolvarea eventualelor probleme pe care aceasta le ridica. Ne dorim ca discutia ce urmeaza sa fie una constructiva.

Pentru ca ne-am grabit cu anuntul pe forum al noii politici de taxe, inainte de a implementa schimbarile in sistemul de calcul Breslo, cei ce au platit pana acum suma afisata de Breslo, fara sa fi primit mesajul de notificare, vor fi taxati dupa sistemul vechi, fiind afectati de noua politica doar dupa expirarea magazinului.

Pregatim si un sistem de bonus-uri de vechime pe Breslo.

Una din prioritati este incurajarea magazinelor mici non-handmade, cu produse de calitate, atent selectionate.

In acest sens, solutiile pe care le vom implementa deocamdata sunt urmatoarele:

Magazinele noi, non-handmade vor beneficia de 45 de zile gratuite, pentru a avea timp sa isi stabilizeze o baza de clienti, si sa isi definitiveze target-ul.

Lucram la o serie de sondaje, in care membrii vor fi intrebati ce isi doresc sa gaseasca pe Breslo, in materie de furnituri si de obiecte handmade.

Centralizam rezultatele cautarilor pe Breslo, pentru a vedea care sunt cele mai frecvente.

Rezultatele vor fi facute publice in cursul saptamanii viitoare.

Orice sugestie din partea voastra ne va fi de mare ajutor.

Va multumim,
    Echipa Breslo

22.11.2011, 16:19:35
  • Breslo
    Breslo

Feedback-ul vostru este binevenit

22.11.2011, 16:25:27
  • beadshop
    beadshop

1. Exprimarea: "Magazine Handmade: sunt magazinele care listeaza produse in orice alta categorie exceptand UNA dintre categoriile: Vintage si/sau Frunituri." este incorecta.
    Corect (ca sa nu mai fie interpretari) ar fi fost ""Magazine Handmade: sunt magazinele care listeaza produse in orice alta categorie exceptand categoriile Vintage si Furnituri"

2. Ar mai fi de precizat ca daca un produs nu este vintage sau furnitura (si nu este incadrat in aceste categorii) trebuie OBLIGATORIU sa fie handmade, lucrat de persoana care deschide magazinul.

22.11.2011, 16:56:45
  • andreaz
    andreaz

Ati gasit o solutie pentru furniturile handmade sau le scot din magazin. Stiu ca sunt o nisa foarte subtire dar se vand totusi.

22.11.2011, 17:10:22
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

sa stii ca aceeasi intrebare o am si eu... legat de furniturile handmade...
    am un proiect ce are in vedere asa ceva

22.11.2011, 17:37:13
  • mady68
    mady68

Am citit,totusi cam mare perioada de gratuitte,as mai avea ceva de semnalat si ar trebui introdus i regulament,sa fie interzisa concurenta neloiala,ex : un magazin mai nou fara vanzari notabile,(nu ca eu as avea considerabile),face fixatie pt anumite magazine care mai ''misca'' si le urmaresc produsele si ce este mai grav ,le studiaza clientii si le trimit mesaje cu trimitere catre magazinul lor,as vrea ca sa nu mai fie vizibila pt toata lumea lista clientilor si a prod comandate,de catre acestia sau de catre mine in alte magazine,multumesc

22.11.2011, 17:43:10
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Subscriu la ce a spus Mady.

As vrea sa vad si eu lista unor magazine din mall cu ce au vandut (model, culoare, marime) si bineinteles lista cu furnizorii. Ar fi beton. .... E o cerere extrem de stupida.

Incercam sa ne ridicam, dar ne tragem singuri inapoi.

Stiu ca pt Breslo e un plus sa dovedeasca ca platforma vinde.

Eu am clienta care a primit mesaj de la un magazin concurent "Daca iti plac produsele crosetate si tricotate viziteaza si magazinul meu." ..... si isi dadea linku cu magazinu.

Incep sa cred ca nu e ok sa dai feedback.

22.11.2011, 17:49:38
  • mady68
    mady68

Pot sa -mi fac si eu un nou magazin?as vrea sa incerc un nou domeniu ,sa vad daca am priza la public...mi s-ar parea corect mai ales ca am cotizat de ceva timp ,as vrea sa ma reprofilez pe ce ceva care se vinde mai bine ,poate-mi descopar un nou talent

22.11.2011, 17:55:29
  • Live
    Live

:)) Aia-i chestiune de karma proastă rău, Andra!:)) La doamna respectivă, nu la tine, evident! Tu...ai pile Sus, înseamnă!:))

22.11.2011, 18:04:40
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

hai ca subscriu si eu, la a se face ceva cu concurenta neloiala de acest gen...
    ca spre stupoarea mea am avut un asemenea caz... de un mesaj primit ...din nefericire pentru doamna in cauza, fix pe un cont din familia mea :)
    Daca vreti, am si dovezi :)

Or fi fost mai multe, dar macar n-au ajuns invitatiile tot la mine :))

22.11.2011, 18:04:41
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

sorry, Cristina

eu am sters mesajul ca sa il completez...dar ai raspuns tu la el intre timp :))))

22.11.2011, 18:05:25
  • mady68
    mady68

Pai atunci sa lasam o perioada mai mare de gratuitate, pe bresleii nostrii ca doar am inceput sa mai vindem din cand in cand,doar pana-si fac targhet ''cu clientii nostrii'deci surpriza....am inceput sa bantui prin magazine sa vad ce se vinde mai bine si vreau sa dau''lovitura'' de sarbatori,poate asa voi renunta la sevici si voi face ce-mi place

22.11.2011, 18:06:52
  • Live
    Live

Lasă-mă, fetică, în durerile mele, că mai zăpăcit cu postarea asta, la cât ai tot...băgat-o şi scos-o!:D :)) :)) Lasă că poate presupune lumea că văd în globul de cristal ceea ce urmează să scrii tu!:D

Ia aer în piept, Mady, şi nu te enerva! În seara cu ştergerea de mesaje şi blocare de conturi, m-am enervat rău şi am simţit, la un moment dat, că face "poc!" ceva la creieraş... Nu-mi place "poc!", nu merităm "poc!".

22.11.2011, 18:10:57
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Ca sa dai lovitura deschide-ti Schimb Valutar. Cumperi si vinzi Breslei. :D

PS. Ne astepti la colt?

22.11.2011, 18:12:19
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

gata, gata , am finalizat toata ideea :)))

ce vrei, eu alerg intre cratita si PC :)))

Femeia clasica si femeia moderna

Hai ca iar suntem off-topic :D

Momentan, alta idee de propuneri si sugestii nu am...dar fiti pe faza, ca sigur mai coc eu ceva :)))

22.11.2011, 18:12:50
  • mady68
    mady68

Dar nu ma enervez,chiar ma amuz,si o sa o fac si mai mult dupa ce ma reprofilez,primele cumparaturi pre breslo au fost de furnituri bijuterii,si nu autohtone ci de peste ocean,asa ca daca ma hotarasc sa mai dau cativa breslei le pun la furnituri si-ti fac si tie concurenta neloiala ,''misto nu''?

22.11.2011, 18:16:21
  • Live
    Live

Desigur, "m-ai", nu "mai zăpăcit"! E clar că m-ai zăpăcit!:))

22.11.2011, 18:16:30
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Nu va duelati intre voi!

22.11.2011, 18:17:01
  • Live
    Live

Mie, Mady, nu cred că-mi poţi face concurenţă neloială! Când reuşesc să iau furnituri, iau din Dragon sau din Doraly. Nu trec peste vreun ocean.:))

22.11.2011, 18:18:31
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

@ Live
    Iti ofer o barca si un colac de salvare.

22.11.2011, 18:21:37
  • Live
    Live

Tu vrei să trec oceanul, Ioana?:)) Hmmm...să mă mai întorc, să nu mă mai întorc?:D Mai degrabă aş trage o fugă-n Cehia, după ceva mărgeluţe din alea frumoase.:)

22.11.2011, 18:23:05
  • stephanie
    stephanie

o intrebare , va tine cont taxa de cursul valutar?totusi se numeste bresLEU nu bresEURO @-)

22.11.2011, 18:39:55
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

22.11.2011, 18:46:07
  • beadshop
    beadshop

Revenind la subiect...ca tot a zis cineva pe undeva ca magazinele de furnituri nu au intervenit si nu au sarit in sus la aflarea vestii cu taxa.

Da, perioada de gratie e cam foarte mare..mai ales ca magazinele de furnituri vechi si care (daca) vor ramane fidele vor avea o taxa undeva la 100 lei pe perioada de 45 zile de gratie pentru magazinele noi de furnituri. Diferenta nu mai e de 10 lei asa ca e de luat in considerare ideea (pe care si eu am gandit-o din prima) exprimata de mady.

PS: Nu puteam sa sar ca gandeam (a se citi ca numaram banii din portofelul sponsorului ca sa stiu daca la anul pot continua) si nu pot face mai multe lucruri deodata cu neuronul (am copiat-o pe Andra aici, platesc drepturi de autor in breslei la cerere) :))))

22.11.2011, 18:52:00
  • Breslo
    Breslo

@andreaz si Andra, furniturile handmade se incadreaza in categoria handmade. Momentan se adauga in categoria "orice altceva" pentru ca se lucreaza la o categorie speciala pentru aceste produse.

22.11.2011, 18:57:21
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

e perfect, multumesc frumos! :)

22.11.2011, 19:02:03
  • andreaz
    andreaz

Multumesc frumos, acum am citit si emailul de la voi!

22.11.2011, 19:26:28
  • blanitza
    blanitza

Pentru ca acum vad deschidere pentru opiniile noastre, o voi lua in ordine :
    1.ma bucur ca ati regandit lucrurile pentru furniturile handmade;
    2. magazinele de furrnituri=materiale au taxa mare - revin cu o rugaminte pe care am mai scris-o de 3 ori intr-un alt topic - se poate asigura o vizibilitate mai mare pentru ele, inclusa in taxa ce o vor plati de la 1 decembrie, si care va fi de 6 ori mai mare decat cea pe care o platesc acum? La o taxa simtitor mai mare, mi se pare logic sa mi se ofere mai multa vizibilitate decat am in mometul de fata, pe taxa mica.
    Exemplu - de la 1 decembrie platesc taxa 2 breslei/zi, din care 1 bresleu sa-mi asigure reclama, intr-un loc vizibil, ultimul produs listat.
    Daca veti face acest lucru, atunci nu va fi migratie de magazine spre alte platforme concurente. In definitiv, dvs. luati tot 2 breslei/zi de la mine, insa asa primesc si eu compensatie.

22.11.2011, 19:26:58
  • dana86
    dana86

Buna seara, am decis sa scot capul dupa patania cu George . Ideea blanitzei este foarte buna , cum pt mag noi o perioada de 45de zile inseamna ceva si pt nou o reclama in plus ar fi binevenita .

22.11.2011, 19:47:54
  • Margelute
    Margelute

Tot la vizibilitate ma gandeam si eu cand am intrebat de lista de magazine. Dar eu ma gandeam la o lista de magazine, ceva cam cum este cand intri in categorii dar in loc de ultimele produse listate in furnituri sa fie o lista cu ultimele magazine care au listat produse. Pentru ca magazinele de furnituri listeaza multe produse intr-o zi de exemplu si din cauza asta vizibilitatea in categorii este mai mica. Acelasi principiu care este la ultimele produse listate.

22.11.2011, 20:01:42
  • beadshop
    beadshop

Era logic ca furniturile handmade sa fie incadrate la handmade, nici n-am luat in calcul sa fie altfel.
    Vizibilitatea ca lista de magazine ar fi foarte buna dar din ce s-a scris anterior, nu se va intampla prea curand.
    Cu reclama in taxa zilnica nu stiu ce sa spun, adica nu stiu daca e posibil. Magazine de furnituri sunt mai multe decat spatiu de reclama si cred ca ne-am da peste degete ca atunci cand nu se afiseaza galeriile: toata lumea listeaza repede cateceva ca sa fie in fata.
    In anunt Breslo spune: "Pregatim si un sistem de bonus-uri de vechime pe Breslo" ...poate se face vreo reducere ....astept cu interes sa aflu sistemul de bonusare.

22.11.2011, 20:14:16
  • blanitza
    blanitza

Magazine de furnituri cu vechime nu sunt chiar atat de multe, uite ar putea sa mearga unite cele doua aspecte - reclama inclusa si vechimea pe Breslo. Stiu ca s-au deschis multe furnituri in ultima vreme, insa aici nu discutam despre magazine fugitive, care dau si ele un tun si dispar, ci de cele care au venit sa stea si-au crescut pas cu pas, odata cu Breslo.

22.11.2011, 20:32:23
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Dupa cate vorbe urate s-au scris va ganditi sa retratati problema... prea tarziu!

22.11.2011, 21:05:11
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Fetelor, ma bucur mult ca va place atelierul meu! Eu ma simt minunat acolo:X

22.11.2011, 21:19:30
  • luthelo
    luthelo

3 luni aproape 50 de lei? Pai e mai ieftin sa iti iei domeniu pe numele tau si sa platesti reclama pe google

23.11.2011, 00:48:44
  • luthelo
    luthelo

si da, sunt de accord si cu produsele notificate pt produsele de igiena personala

23.11.2011, 00:49:50
  • Breslo
    Breslo

@mady68, IGfashiondesign

In Termeni si Conditii scrie asa:

“Ca parte a unei tranzactii, este posibil sa obtineti informatii personale, inclusiv adresa de email, de livrare sau alte informatii, de la un alt utilizator Breslo. Fara a obtine permisiunea prealabila a celuilalt utilizator, aceste informatii personale se vor folosi doar pentru acea tranzactie sau pentru comunicarea cu Breslo. Breslo nu v-a acordat Dvs. o licenta de a utiliza informatiile pentru mesaje comerciale nesolicitate. Fara a limita cele anterior mentionate, fara consimtamantul expres de la utilizator, Dvs. nu sunteti autorizat sa adaugati niciun utilizator Breslo in email-ul Dvs. sau in lista Dvs. de email fizica.”

Practic, asta inseamna ca spam-urile sunt interzise pe Breslo. Am permis mesajele ocazionale de promovare catre clientii vostri. (despre colectii noi, etc) In schimb, daca primiti, sau aflati de utilizatori care trimit spam-uri, scrieti-ne mail, si ii vom atentiona.

Feedback-urile vizibile pentru produse sunt importante pentru dinamica Breslo. Nu este insa nevoie ca aceste feedback-uri sa fie nominale. Le vom face deci anonime pentru public, pentru a impiedica tipul de comportament semnalat de voi.

@beadshop
    despre perioada mai mare de gratuitate - am luat aceasta decizie deoarece pentru un vanzator de furnituri e mult mai greu sa fie remarcat, si sa-si consolideze un nume - lucru necesar pentru a lua decizia de a-si mentine magazinul, tocmai pentru ca taxa e mai mare.

Magazinele handmade noi, daca au produse speciale, au sansa de a aparea in galerii, de a fi promovate pe blog, etc etc.

Comparativ cu eventualele noi magazine non-handmade, voi, magazinele mai vechi, ati avut in spate doi ani, cu taxa neglijabila, pentru a va consolida afacerea.

@blanita:
    Vanzarile de furnituri se fac de fapt intr-un circuit inchis Breslo, intre magazine handmade, si magazine non-handmade, departe de interesul clientului obisnuit.
    Sigur, stim ca fara furnituri nu poate exista handmade, dar asigurarea unei vizibilitati mai mari fata de publicul larg ar fi in conflict cu ceea ce incearcam de fapt cu totii sa facem.

Planul este sa separam banda de produse nou adaugate in doua. Una handmade si una non-handmade. Acest lucru va asigura tuturor o perioada mai mare de prezenta pe prima pagina.
    Ideea cu ultimele magazine care au postat este si ea una buna, am notat-o, ne mai gandim cum o putem implementa.

@tonycat fata de Breslo, actionezi pe proprie raspundere, dar e o intrebare interesanta la care poate vei gasi raspuns de la ceilalti utilizatori. Am mutat comentariile pe topicul de aici: www.breslo.ro/Forum/responsabilitati-legale-producator-de-furnituri_topic_6043

23.11.2011, 12:49:30
  • tonycat
    tonycat

Salut, desigur ca actionez pe propria mea raspundere, doar sunt majora, vaccinata si blindata cu autorizatii, dar nu inteleg de ce sa imi raspunda utilizatorii, regulile de cine sunt facute pana la urma?
    Am citit si raspunsul din celalalt topic, si mi se pare cam ambiguu. Nu doresc decat sa mi se spuna DA sau NU, sau POATE , in conditiile urmatoare...

23.11.2011, 14:27:17
  • Breslo
    Breslo

@tonycat

Posibil sa nu fi inteles noi prea bine despre ce e vorba.

Furniturile handmade se incadreaza in categoria handmade. Pentru a stabili daca ceea ce urmeaza tu sa faci intra aici, vorbim pe celalalt topic.

23.11.2011, 14:58:23
  • stephanie
    stephanie

si mie tot nu-mi raspunde nimeni !!! cu euro cum ramane? se va tine cont de cursul valutar sau nu ca sa stiu cand fac plata(cand se dezapreciaza euro normal/:) cred ca o sa platesc pentru tot anul ca oricum n-am platit taxa si o sa prind oferta cu plata pe sistemul vechi .....

23.11.2011, 18:03:22
  • havin
    havin

mai exact cred ca intrebarea este daca se va tine cont de cursul eur-leu la momentul efectuarii efective a platii si nu de cel la care va fi creditat contul bancar al Breslo... exista acolo o diferenta de o zi.
    despre plata pe sistemul vechi, undeva cred ca e o neintelegere, nu cred ca poti plati acum pt un an, sa zicem, pe sistemul vechi (respectiv 10 lei pe luna) si sa beneficiezi de anul urmator fara a ti se transforma automat suma ramasa dupa 1 dec. in breslei...
    nu-s coerenta dar sper sa se inteleaga :)...
    ar fi bine de precizat lucrul asta aici, sant convinsa ca multa lume s-ar gandi sa plateasca taxa de magazin sunb forma acutala, pt o perioada mai mare de timp.

23.11.2011, 18:56:01
  • mssdelilah
    mssdelilah

nu ai cum sa mai prinzi sistemul vechi, inca de pe 16 nov.

23.11.2011, 18:57:06
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Corect, nu mai poti prinde sistemul vechi...

Singurii care au mai beneficiat de sistemul vechi dupa 16 nov, au fost cei care au platit conform sistemului vechi afisat in magazin inainte de a fi anuntati oficial (prin mesaj) de noua politica de taxe :)

Iar de cursul valutar se tine cont atunci cand platesti pentru breslei (la banca, posta, paypal) , nu cand ti se iau bresleii din contul Breslo pentru taxa...
    Deci ti-i poti cumpara atunci cand se depreciaza euro :))

23.11.2011, 20:16:27
  • beadshop
    beadshop

@breslo a spus: @mady68, IGfashiondesign, beadshop
    In Termeni si Conditii scrie asa:
    “Ca parte a unei tranzactii, este posibil sa obtineti informatii personale, inclusiv adresa de email, de livrare sau alte informatii, de la un alt utilizator Breslo. Fara a obtine permisiunea prealabila a celuilalt utilizator, aceste informatii personale se vor folosi doar pentru acea tranzactie sau pentru comunicarea cu Breslo. Breslo nu v-a acordat Dvs. o licenta de a utiliza informatiile pentru mesaje comerciale nesolicitate. Fara a limita cele anterior mentionate, fara consimtamantul expres de la utilizator, Dvs. nu sunteti autorizat sa adaugati niciun utilizator Breslo in email-ul Dvs. sau in lista Dvs. de email fizica.”
    Practic, asta inseamna ca spam-urile sunt interzise pe Breslo. Am permis mesajele ocazionale de promovare catre clientii vostri. (despre colectii noi, etc) In schimb, daca primiti, sau aflati de utilizatori care trimit spam-uri, scrieti-ne mail, si ii vom atentiona.

Vad ca raspunzi punctual. Ce caut eu in treaba asta? Eu nu m-am plans ca as fi primit mesaje de la concurenta. Si nici n-am trimis mesaje de promovare nimanui, cu sau fara acordul vostru! Din ce ai scris se intelege ca noi am beneficiat de permisiunea voastra pt mesaje de promovare proprie! Cred ca te-ai incurcat un pic in raspunsuri si as vrea sa lamuresti aceasta problema inainte de a se intelege ceva gresit!

Totusi, ceva spamuri de oferte am primit dar de chestii externe, cum ar fi recent o oferta de curierat. Banuiesc ca pe asta ati autorizat-o voi, nu?

23.11.2011, 20:19:25
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Beadshop, partea cu termenii si conditiile nu era pentru tine, a fost o gresala. :)

Ideea era ca s-au tolerat mesajele date de voi (voi toti, nu ma refer acum la nimeni in particular pentru ca nici nu stiu cine a scris astfel de mesaje) clientilor vostri care ii informeaza despre reduceri ssu colectii noi; mai ales ca inca nu s-a plans nimeni de ele.

Im momentul in care cineva primeste in continuare mesaje desi a comunicat ca nu le vrea, sau se trimit mesaje in masa unor useri cu care nu ati avut vre-un fel de relatie ( de ex. tuturor cumparatorilor dintr-un magazin concurent) asta este spam si nu a fost si nici nu va fi tolerat.

23.11.2011, 20:34:24
  • choice4all
    choice4all

@Cinnamon:
    Imi cer scuze, poate nu pricep eu bine, dar, din toata discutia si din mesajul anterior mai ales, eu inteleg ca breslo stie ce se intampla in mesageria fiecaruia dintre noi: de unde primim, incotro trimitem si ce scrie in mesaje!

24.11.2011, 08:53:46
  • tonycat
    tonycat

Naspa! daca e adevarat...

24.11.2011, 09:36:47