Forum: Orice altceva Cum ne putem proteja de oamenii care nu se mai opresc din a face comenzi?
IGFashionDesignSituatie ipotetica:
09.05.2011, 21:20:35
Un client/ clienta descopera Breslo si incepe goana dupa produse si comanda, si comanda, si comanda...... si fratilor nu se mai opreste... nu i se ia curentul, nici netul si i se blocheaza mana pe mouse.
Nu e suparare daca isi permite acest lucru si o face in cunostinta de cauza, raportat la bugetul de care dispune.
Asta chiar ne bucura .... pe cei mai multi dintre noi.
Dar atunci cand bugetul e depasit cu mult peste limita...... si incep sa soseasca coletele la oficiul postal..... incepe sa intre in panica si se blocheaza.
Ulterior nu mai ridica coletele si incepe "abureala de la bac" .... cu inventatul scuzelor si inventatul motivelor pentru neridicare.
Motivele si scuzele ne costa pe fiecare dintre noi.... ne costa bani, timp si nervi.
Astept solutii la ..... situatia ipotetica.
(desi e reala.... scopul nu este discutia niciunui client Breslo)
Cum ne putem proteja de astfel de clienti?
tonycatPai eu propun sa o intrebam pe regina din "Alice in Tara Minunilor" desi stiu sigur ca va spune "Sa i se taie capul!"
09.05.2011, 23:28:16
IGFashionDesigns-ar putea adapta si la zilele noastre "Sa i se taie cardu!"
10.05.2011, 09:29:07
CinnamonClovesAm doar trei cuvinte: plata in avans :)
10.05.2011, 11:45:12
ElvenRoseMda, si cu plata in avans e o problema. De exemplu eu nu voi plati in avans decat la un magazin de la care am mai cumparat si stiu ca persoana aceea e de incredere. Si probabil ca mai sunt si altii ca mine. Adica riscam sa pierdem niste client ok pentru ca nu au incredere in noi sa plateasca in avans.
10.05.2011, 12:33:54
menaDa, cred ca multe dintre noi au patit-o, e foarte neplacut, pe langa timpul si banii pierduti, ramane si sentimentul acela aiurea, ca cineva isi bate joc de munca ta.
10.05.2011, 12:49:25
Din pacate, in afara de solutia cu plata in avans, alta nu vad nici eu...putem doar spera la bunul simt al potentialilor cumparatori.
Si, daaaa, faza cu "sa i se taie capul" ar fi cea mai buna, mai era si parodia aceea pe net, la nustiu ce banca, cu "zbaaang un deget" (www.youtube.com/watch?v=v8mn6jqGjqs). La fiecare comanda facuta aiurea, zbaaanggg =))
IGFashionDesign@mena
10.05.2011, 14:32:43
esti tareeeeeeeeee
eu sunt tot pe replay la filmulet.......... si inca nu ma pot opri din ras
======)))))))))))))))))))))))))))))))
bijouxdemonange:)))) chiar tare :)))
10.05.2011, 15:59:32
ZBANG :))))
croseta.fermecataDaca posibilul client nu mai comanda pentru ca cereti plata in avans inseamna ca nu-si doreste cu adevarat produsul respectiv.
10.05.2011, 20:26:30
La revedere !Trebuie sa -ti si asumi niste pierderi asa e in afaceri.
E frustrant sa trimiti colete si sa -ti vina coletrul inapoi Nu mi s-a intamplat ,dar daca mai vand necunoscutilor o voi face cu plata in avans cu riscul de a nu mai cumpara de la mine-imi convine mai mult riscul asta decat bataia de joc!!!!!!!Si pe langa munca si timp sa mai pierd si bani !!!!!!
Carmen.Sylva.ARTplataaaa in avaaaaans!
10.05.2011, 21:09:57
se practica peste tot, nu inventam noi apa calda...le convine, bine...nu, sanatate si la revedere:))
issaSi eu cer plata in avans ! Sunt persoane care renunta dar sunt si care accepta.:)
10.05.2011, 21:17:11
atelierbeatrixnici eu nu stiu de ce va este frica sa cereti plata in avans...
11.05.2011, 00:02:31
data fiind locatia magazinelor mele- Barcelona, eu doar asa "lucrez"...avans in cont bancar si imediat expediez...am avut clienti care au renuntat la comenzi cand au descoperit locatia magazinului si si-au imaginat ca am taxe postale mari, dar nici un client nu s-a dat inapoi de la plata in avans...si ma refer in special la clientii nou intrati pe Breslo.
la sfarsitul lunii ma mut cu tot cu magazine in Bucuresti dar intentionez sa imi pastrez modul de plata, caci imi pare mult mult prea stresant sa visez noaptea colete care se intorc inapoi (pe banii mei)...
CinnamonClovesExact, si la mine este la fel! Clientii care au renuntat la comenzi au facut-o in mare parte datorita taxelor postale si nu datorita platii in avans.
11.05.2011, 11:39:55
Ma gandesc ca poate e mai greu pentru un magazin proaspat deschis care nu are niciun feedback, dar odata ce ai strans cateva pozitive eu cred ca nu va avea nimeni nicio problema.
MargeluteVoi nu intelegeti un lucru: vi se accepta cu atata usurinta si "naturalete" plata in avans pentru ca sunteti in afara tarii si este mai scump si probabil mai complicat sa trimiteti ceva prin posta cu plata ramburs. Pe cand intern sistemul ramburs functioneaza foarte bine si este extrem de ieftin! Beatrice, cred ca vei avea o surpriza neplacuta din punctul asta de vedere cand te vei reloca la Bucuresti.
11.05.2011, 13:04:49
MargeluteCred ca sunt foarte multe persoane din afara care folosesc sistemul ramburs al postei romane dar la coletarie INTERNA. Ceea ce inseamna ca trimit mai intai la cineva in tara iar apoi persoana respectiva redistribuie comenzile. Daca ar fi asa simplu ar trimite ramburs direct din tarile lor.
11.05.2011, 13:07:55
artemiza.designIn ce priveste achitarea in avans, eu m-am pus in pielea clientului. Nu toata lumea are homebank si carduri, asa cum nici eu nu am avut pana de curand. Asta presupune un drum la posta, pentru plata. Asta e si motivul pentru care nu am facut comenzi pentru furnituri la magazinele care cereau plata in avans. Multi dintre clientii care comanda pe Breslo o fac pentru ca produsele sunt deosebite de cele de serie, care se gasesc prin magazine, dar si pentru ca e comod sa vizionezi din fata calculatorului si ca scutesc timp (asta mai ales inaintea sarbatorilor). Asa ca plata cu ramburs convine multora. Tot asa si cu confirmarea comenzii: nu am cerut niciodata confirmarea comenzii, pentru ca m-am gandit ca omul respectiv nu sta sa pazeasca netul sa tot raspunda la mesaje si pentru ca, asa cum bine ati observat, ridicarea comenzii, oricum, e relativa, indiferent ca a confirmat-o sau nu.
11.05.2011, 14:11:31
MargeluteArtemiza, sa stii ca eu de cateva ori am "mirosit" clienti dubiosi numai din schimbul de mesaje care incepeau cu confirmarea comenzii. Ceea ce nu inseamna desigur ca nu se poate sa mi se confirme, in termeni chiar foarte seriosi, o comanda care apoi sa mi se intoarca, mi s-a intamplat si mie.
11.05.2011, 14:36:18
atelierbeatrixMargelute, surprize neplacute o sa am oricum odata cu relocarea in Bucuresti, una in plus nu se mai pune...glumesc
11.05.2011, 17:31:19
iti accept parerea si o sa vad pe parcurs care e "formula" cea mai potrivita...pe de alta parte, ca vanzatori cred ca ne confruntam cu destule motive de neliniste( gasirea produselor potrivite pentru vanzare,"inventarea"-crearea produsului potrivit si inspirat, a celui mai bun pret la fabricant-distribuitor,reinventarea permanenta, stocuri, calcule, pierderi etc) ca sa tot adaugam si altele situatii provocatoare de stres si cercane...destul adorm noaptea gandindu-ma ce produse sa mai introduc in magazine,cum sa le fotografiez-expun si tot asa...
intelegi la ce ma refer?
Margelute:P
12.05.2011, 09:38:16
Eu nu am insomnii in legatura cu coletele care s-ar putea intoarce, nu e chiar asa o nenorocire pana la urma, incat sa nu pot dormi de grija :)
Dar aici toata situatia se intoarce pe dos , devine stresanta munca de lamurire pentru plata in avans. Nu mai vorbesc ca asa cum s-a spus mai sus nu toata lumea lucreaza cu paypal sau cu homebanking asa ca avantajul ca nu mai face drumuri la posta sau la banca sa plateasca nu mai exista. Singurul avantaj este costul transportului care se micsoreaza sau dispare cu totul in cazul meu, dar comisionele bancare sau postale pentru plata cad tot in sarcina cumparatorului. Cand se trage linie cei 2-3 lei nu justifica nici efortul de a lua in considerare posibilitatea daramite sa mai si duca treaba la bun sfarsit. Sa fim seriosi.
MysssyBuna ziua!
12.05.2011, 10:38:14
Sunt clienta noua Breslo, am o comanda la activ si una noua care trebuie sa soseasca azi sau maine. Nu am card (uite ca mai sunt si d-astia!) si evit cat pot de mult plata in avans. De ce? Pai:
- trebuie sa ma duc la banca sa depun banii, banca ce se afla undeva prin oras si asta presupune sa caut banca pentru ca (poate) nu stiu locatia, un drum pana la banca respectiva, etc si asta sa se intample dupa serviciu, adica dupa 16:30-17 cand orasul e aglomerat.
- si ma gandesc ca si dvs, daca iau teapa? Cine ma asigura pe mine ca imi trimiteti pachetul??? Dvs ma asigurati, dar de ce sa va cred???
Eu am anulat o comanda de pe un blog de bijuterii pentru ca cerea avans si m-am tinut o saptamana sa ajung la banca si nu am putut ajunge, asa ca am anulat comanda pentru ca mi-a creeat un disconfort enorm.
Deci nu merge : daca vrea plateste in avans, daca "nu, sanatate si la revedere!"
Am scris tocmai pentru a va prezenta si punctul de vedere al unui cumparator.
Am citit mesajele de pe aici si imi pare rau de ceea ce vi se intampla dar aveti o atitudine cam prea radicala pentru noii clienti.
artemiza.designAm primit o comanda care are ca adresa adresa unui oficiu postal din Buc. Fara Postrestant, doar numele clientei si adresa oficiului postal. A trecut doua coduri postale diferite, asemanatoare, dintre care unul e valabil si celalalt nu si mi-a lasat un mesaj sa o anunt cand pun la posta coletul. Contul clientei e din ziua respectiva si nu are feedbak. Ce ma sfatuiti? Ati mai trimis asa? La telefon intra robotul. I-am trimis mail sa o intreb daca ar deranja-o plata in avans, conditii in care suport transportul, care e 16 lei, pentru ca a comandat din ambele magazine ale mele.
12.05.2011, 11:09:59
LiveArtemiza, ţi-am trimis un mesaj privat!:)
12.05.2011, 11:27:46
beadshopEu as astepta intai un raspuns la mesaj, nu as livra inainte si as lamuri prin mesaj si adresa exacta, pt ca daca e trecuta doar adresa oficiului postal, e clar ca trebuie sa pui POST RESTANT. Mai incearca si la telefon mai tarziu. Ideal ar fi sa accepte plata in avans dar lumea e in general retinuta sa plateasca in avans, asta din experienta mea. Cum spunea si Margelute, cumparatorii accepta mai usor plata in avans catre magazinele locate in strainatate.
12.05.2011, 11:35:45
Dar cum 99% din magazinele online (nu doar pe breslo), locate in Romania, au plata ramburs ca mod principal de plata, cine pune reguli mai stricte are sanse mari de a-si ingropa afacerea.
Legat de discutia cu plata in avans, eu personal vad doar 3 cazuri in care se poate cere plata in avans:
- cand valoarea comenzii este mai mare (eu cer pt comenzile ce depasesc 300 lei dar am precizat asta in politica mag)
- la comenzile de produse realizate pe comanda, indiferent de valoarea comenzii.
- celor cu feedbackuri negative.
Mult succes!
LiveArtemiza, a mai păţit cineva la fel-Anamia. Am văzut la feedback-urile "prietenei" noastre. Se umple lista...
12.05.2011, 17:04:11
ghemotoaceLive si Artemiza: si eu am primit o comanda de la respectiva tot in data de 9. insa eu a trebuit sa aman un pic expedierea produselor ca ma mut in alt oras si nu le aveam gata si nici cand sa le fac. asa ca i-am scris ca i le pot trimite dupa data de 23 si am intrebat-o daca e ok. mi-a zis ca e super si ca le asteapta. acum ca vad ca incep sa curga feed-urile negative la ea parca nu i le-as mai trimite. voua nu v-a mai raspuns deloc dupa ce a plasat comanda? oare e posibil sa nu fi avut acces la net? sau nici la tel nu raspunde? repet mie mi-a raspuns chiar in ziua aia, dar acum nu stiu ce sa fac...
12.05.2011, 17:16:18
LiveGhemotoace, mie abia mi-a răspuns ieri la sms, într-un stil foarte laconic. Îi scrisesem pe mesageria Breslo nişte trebuşoare la care trebuia să-mi dea răspunsuri şi indicaţii. Pe care nu le-am primit nici până azi. Pe telefon, prin sms, i-am comunicat că e nevoie să citească mesajele de pe Breslo şi mi-a răspuns "Ok, ms" şi...atât. Dacă nu avea acces la net, îmi spunea prin sms asta şi o sunam să-i comunic telefonic ce şi cum. Nu am dat negativ, ci neutru şi pt că nu m-am trezit cu vreun colet retur(nu garantez că n-aş fi păţit-o, dar nici că aş fi păţit-o), dar şi pt că am luat în calcul şi varianta că nu e ceva făcut cu rea-intenţie. Dacă reia comanda şi reuşim să comunicăm normal, trimit produsele, nu e problemă(trimit prin mama, cu plata la livrarea personală).
12.05.2011, 17:33:19
blanitzaDiscutia este interesanta, si cum eu sunt un magazin care agreeaza in mod special plata anticipata in cont, am sa va expun doua motive pentru care ar trebui sa treaca toata lumea pe acest sistem, asa cum este in strainatate. Evident ca trimit si cu ramburs, si-atunci pun taxa pe care o ia posta pe ramburs, insa tocmai aici ma umplu eu de nervi - posta este o hoata ce-ti ia 6-8 Ron pentru un coletel de 20 de grame, iar costul comenzii creste nejustificat de mult. De acei bani, clientul ar putea sa-si mai ia cateva materiale, decat sa ingrase posta cea lenesa si hoata.
12.05.2011, 21:20:10
Primul avantaj al platii in avans este faptul ca n-ar mai exista colete neridicate, nervi, griji etc. Exista foarte multe banci care au comision 0 la depunere de bani in cont, in consecinta iata si motivul nr. 2 - clientul face economie de taxa de transport pe care magazinele o pun, plus ca uneori taxa asta e chiar nesarata - 10 Ron. Nici nu va spun la cate materiale si magazine ce mi-ar fi placut am renuntat, tocmai pentru ca magazinul respectiv nu trimitea decat cu ramburs, si avea taxa de 10 Ron din start. Sunt si client deseori, si sincer va spun - mi-am selectat deja o seama de magazine carora le platesc in avans si-mi trimit coletul gratuit, eu platind astfel doar costul materialelor.
MargeluteCare sunt bancile alea? La ING e 0 transfer intrabacar, dar daca se duce sa depuna la ghiseu cota 8 lei.
13.05.2011, 11:10:36
bijouxdemonange@margelute: bine spus intrabancar...
13.05.2011, 11:45:40
majoritatea bancilor au comision 0 pt transfer intrabacar, dar interbancar costa, in functie de banca. La ghiseu, iarasi se percep comisioane. Dar oricum, daca optezi pentru plata in avans in cont si transportul e gratuit, e mai bine decat sa platesti taxele postale!
FKGEste comision 0 la depunere la ghiseu la anumite banci daca de ex as merge sa depun in contul lui ABCD spunand ca ma cheama ABCD si eventual daca am si o copie dupa buletinul lui ABCD. Cu ceva timp in urma mi-a propus cineva asa ceva dar, ca si client, mi-a sunat tare ciudat!
13.05.2011, 12:50:12
Dar daca contul ar fi de persoana juridica, indiferent cine depune la ghiseu, plateste comision...plus ca plateste comision si persoana juridica daca vrea sa scoata banii.
Pe scurt, in cazul unei vanzari corecte de la o persoana juridica la o persoana fizica costul e cam asa (in functie de banca, mie asa mi-a iesit la vreo 3 banci la care am "investigat"):
3 lei minim comision pt cine depune,
3 lei comision minim daca se retrag banii,
4 lei trimiterea prin posta (la un colet cu valoare nu prea mare si greutate mica)
1-2 lei ambalajul (presupunand ca nu se refolosesc plicuri si cutii cu diverse inscriptii, primite anterior...cum am primit eu margele intr-o cutie de biscuiti digestivi, dar fara biscuiti :D)
Dar cu toate astea, plata in avans e singura solutie pentru a nu risca returul coletelor, mai ales pentru cine are insomnii :))
LaliDesignEu am depus bani in cont la CEC Bank si Raiffaisen(nu stiu daca am scris corect!) si nu am platit nicio taxa suplimentara. Am dat doar banii pe care i-am depus.
13.05.2011, 13:22:56
Margelute:) Desigur, a platit titularul contului. Cel putin la ING asa e, cel care depune nu plateste nimic in plus, in schimb banca imi retrage mie automat 8 lei!
13.05.2011, 13:30:05
Comisioanele si taxele postale sunt tot pe-acolo. Daca socotim comisioanele in totalitate, si cele platite de paltitor si cele platite de titularul contului, cred ca ies undeva peste taxele postale. Daca mai pun in balanta si un drum la banca (ca nu toata lumea plateste on line, care BTW are si ala niste costuri in plus pe luna, dar nu le mai socotim) si un drum la posta nu mai e chiar asa un avantaj sa platesti in avans.
CinnamonClovesOfftopic: la BT se poate depune sigur fara niciun comision direct in cont. Iar eu cred ca la multe banci este la fel; cu exceptia ING, care are foarte putine casierii si pentru depunere se presupune ca folosesti automatele lor din self bank, unde depunerea e gratuita.
13.05.2011, 14:19:31
Dar discutia nu e despre ce e mai "ieftin" ca bani, ci cum ne putem proteja de cumparatorii neseriosi.
Pana la urma se reduce la asta: daca esti dispus sa iti asumi riscul unui colet neridicat. Chiar si daca ramaneti pe sitemul ramburs, tot ar trebui sa cereti cativa lei in plus la fiecare comanda pentru a acoperi costul procentului de colete care se intorc. Asa e in afaceri, iti calculezi riscul.
bijouxdemonangeAi dreptate Cinnamon, orice cheltuiala pentru a-ti desfasura activitatea (inclusiv pierderile) trebuie amortizate in timp. Asta e unul din motivele pentru care o formula de calcul a preturilor este necesara, una care sa includa macar un minim pentru cheltuielile colaterale.
13.05.2011, 15:03:31
Cea mai simpla formula este (materiale+munca+cheltuieli)x 2 (macar inmultit cu 2, uneori ma indoiesc ca e calculat si ce e in paranteza :D ), dar sunt si altele in functie de necesitati
Cheltuielile colaterale se calculeaza simplu, estimativ, pe o perioada mai lunga de timp si si in functie de cheltuielile pe termen lung, se pot calcula si cheltuielile pe ora si implicit pe produs (in functie de timpul alocat produsului dar si muncii in general). Si astfel, calculand pretul produselor in mod corect si constant, in timp se amortizeaza toate cheltuieile si eventualele neplaceri ce pot surveni in timp, nu mai dau dureri de cap sau insomnii :D si eventual incepem la un moment sa avem si ceva peste :d
blanitzaScuze de off-topic.
13.05.2011, 19:05:36
Margelute, iata banci unde este comision 0 pentru depunere de bani in cont la casierie - Raiffeisen, BRD, Bancpost, Transilvania, BCR(daca insisti, ca sunt magari, si nu spun), la fel comision 0 pentru transferuri intrabancare, si 3 Ron pentru transferuri interbancare. La Millenium e 3 ron la casierie, iar ING e absolut obraznica la comision - 10 Ron. Am renuntat la 3 magazine cu marfa interesanta pt ca aveau cont la ING, unde ma taxa cu 10 Ron pt depunere de bani. La Cec e 0, dar vor sa ai un act de la posesorul contului - imputernicire ca sa-i depui bani in cont - le-am facut odata circ pentru asa o tampenie, si dupa intamplare i-am spus posesorului de cont sa-si faca altul la o banca normala si sanatoasa la cap, care vrea clienti, nu pune conditii tampite care alunga clientii. Si-a facut omul apoi la BRD, si i-am achitat in cont.
stephaniefor blanitza , taxele(nesarate) de 10 lei pentru transport , pai ai ziso chiar tu , sub 6,5 lei transportul unui colet ramburs nu va fi , poate sa ajunga si la 8-9 lei , hartia , scociul, ambalajul cine il plateste ? si timpul ala de stat la posta , ca nu doar o data s-a intamplat sa stau o ora la posta ca sa pot trimite un colet , timpul acela cine mi-l da mie inapoi ? tot magazinul ?
20.05.2011, 02:34:07
user21blanitza,si CEC-ul e banca normala si sanatoasa la cap :))
20.05.2011, 08:24:42
atat ca atunci cand iti deschizi un cont, este o optiune de bifat la cine poate sa iti depuna bani in cont - numai tu, sau oricine.
daca dormi, iti deschizi cont in care numai tu o sa poti depune bani, si atunci logic ca altii nu o pot face. sorry, dar nu e banca de vina :))