Forum: Orice altceva CUM PROCEDAM, DL.BRESLO?

• user13164
    user13164

Buna dimi!
    Ce ne facem, daca un client ne face retur pe un produs, cu ramburs si constatam ca,,,, coletul este goool?????????????
    Ce facem cu acest "retur acceptat"?

24.01.2014, 09:29:10
  • Live
    Live

Cât de urââââât!!!! Da, e o situație la care trebuie reflectat! Cei de la care au plecat aceste reglementări poate că nu au oameni precum acela care ți-a făcut frumoasa figură... Foarte neplăcut, ca să nu zic mai mult! Oricum, din ceea ce citesc pe Facebook, deduc că sunt tot mai multe persoane care procedează în moduri dincolo de puterea mea de înțelegere (exemplu concret, citit de curând: rochiță făcută pe comandă pt o fetiță; mama pozează fetița lșa un eveniment, îmbrăcată fiind fetița cu rochița; mama cere, apoi, celei care lucrase produsul să-l primească înapoi și să-i returneze banii, deoarece nu-i place rochița). Trebuie găsite soluții!

24.01.2014, 17:01:01
  • just.paintings
    just.paintings

Eu nu as fi acceptat un colet retur cu ramburs, in mod normal se trimite produsul si dupa ce se constata ca acesta nu este deteriorat din vina clientului, se pot trimite banii prin mandat postal sau prin transfer/depunere bancar/a etc.
    In situatia de fata nu cred ca sunt solutii, asta daca nu este o greseala din parte a clientului.

24.01.2014, 18:04:51
  • forHOPE
    forHOPE

Si eu am avut o comanda...dupa muuuuuulte zile, am intrebat cumparatorul daca a primit comanda. Mi-a raspuns negativ. La cateva zile, am primit coletul retur....

24.01.2014, 19:47:35
  • FIMARC
    FIMARC

Sunt de acord cu -just.painting - legal bani pe retururi se ramburseaza in max 30 de zile de la returnarea produselor tocmai pentru a preveni astfel de cazuri.Daca merita efortul,nervii si timpul pierdut,cred ca singura solutie este reclamatia la politie.
    Live - in legislatie nu scrie ca nu poti returna produsul dupa ce l-ai folosit,ai 10 zile in care poti renunta la produs chiar daca l-ai folosit dar in cazul comenzilor personalizate scrie foarte clar in OG 130/200 art.10 aliniatul c - ca nu pot fi returnate,in rest totul tine de educatie si de bun simt

24.01.2014, 20:08:38
  • Silini
    Silini

Legea prevede anumite categorii de produse care nu pot fi returnate, cele perisabila, personalizate, lucrate la comanda, si in cazul in care ai dovada ( primesti coletul retur desigilat ex crema de maini" sau ca si poza in cazul fetitei care poarta rochita), "nu-mi place" nu ajunge si nu esti obligat in nici un fel de lege sa il accepti inapoi.
    Nu inteleg de ce nu exista si sanctiuni in afara de feedback pentru cei care nu ridica coletul, deja s-au inmultit comenzile plasate "aiurea" si pur si simplu refuz sa le trimti fara plata in avans, cred ca nimeni nu isi permite sa piarda 30 ron la un colet valoare 20...

25.01.2014, 12:17:30
  • carla69
    carla69

Eu nu mai trimit nimic fara plata in avans

25.01.2014, 13:23:41
  • kiti
    kiti

Bravo Carla, felicitari.Paza buna trece primejdia rea.

25.01.2014, 22:07:56
  • kiti
    kiti

AURa returul nu se face ramburs. Nu trebuia sa-l ridici.Conditiile de retur trebuiau stabilite in politica magazinului, iar transportul returului pica in sarcina cumparatorului care va primi inapoi doar costul produsului nu si cheltuielile de transport.

25.01.2014, 22:14:13
  • user13164
    user13164

Kiti, mi-am facut modificarile in Politica magazinului. De ce te forteaza lumea asta sa devii rea?

27.01.2014, 10:02:48
  • kiti
    kiti

AURa lumea devine din ce in ce mai rea si te forteaza sa te aliniezi.De tine depinde daca devii ca ei sau iti iei masuri de prevedere ca sa nu ai motive sa devii ca ei.Si eu am patit-o. Nu asa urat ca tine dar am patit-o ca f multe dintre noi prin comanda neridicata si atunci cand am dubii solicit plata in avans.Cine este de buna credinta consulta FB-urile mele si accepta. Cine nu accepta inseamna ca nu vroia de fapt sa cumpere.

28.01.2014, 23:22:20
  • user13164
    user13164

Corect, Kiti!
    Lumea te face sa devii rea, daca devii rea... daca nu, atunci sensibilitatea creste si ... neuronii nu ti mai da nimeni inapoi!

29.01.2014, 20:28:17