Forum: Locuri & Evenimente cursuri de calificare

  • popov63
    popov63

    Buna seara tuturor ,fetelor unde se fac cursuri de clificare hand made ,ptr a-mi deschide un pfa ,cofectionat margele .

    05.01.2012, 16:04:42
  • mssdelilah
    mssdelilah

    nu stiu daca se fac cursuri de calificare... ti se cere asta la pfa, la registrul comertului.. vezi ca trebuiau sa iti spuna si de o adeverinta de notorietate, eliberata de primarie! Mergi si intreaba!

    09.01.2012, 08:49:50
  • tonycat
    tonycat

    "adeverinta de notorietate" ??? asta ce mai e? sa inteleg ca urmeaza "certificat de buna purtare"? oricum trebuie sa te inregistrezi si cu coduri de vanzare, si e bine sa le pui pe toate.....Bafta!

    09.01.2012, 10:23:38
  • mssdelilah
    mssdelilah

    Da, elena, mie asa mi-au cerut. Si m-am imprietenit cu nea google , m-am documentat, am scos formularul la imprimanta, si cu el in doua exemplare m-am dus peste primar :))) Omu' saracu' habar nu avea, dar aveam la mine si "documentatia", dracu stie ce erau, articole de lege, ceva de gen (tot de pe net adunate).. in care se specifica faptul ca aceasta declaratie trebuie semnata de primarul localitatii de domiciliu, si mai ales, mocca :)))) Am dus eu tot, sa ma asigur ca nu le vine vreo idee sa ma taxeze ca pentru buletine si alte adeverinte eliberate de primarii :D
    Si omu'...vazand toate hartiile...nu a mai stat sa citeasca, a dat cu pixu' si mi-a dat hartia, ca sa pot sa iau numar de inregistrare :)))

    12.01.2012, 21:14:00
  • choice4all
    choice4all

    Da.da. E pe baza de "tupeu". Adica sa te duci acolo mai informat decat ei (asta nu greu!), sa-ti sustii punctul de vedere si sa nu te lasi pana nu rezolvi. La mine functioneaza si reteta urmatoare: zambesc tamp, ii privesc adanc in ochi si le spun "sunteti singurele persoane care ma pot ajuta in aceasta situatie!"

    13.01.2012, 15:19:16
  • Little.Ana
    Little.Ana

    Ca sa-ti faci PFA nu iti trebuie neaparat cursuri speciale. Este deajuns sa ai o diploma (licenta, bac, etc) in domeniul in care vrei sa-ti deschizi PFA. Adica un document cum ca esti autorizat sa faci acele produse, ca de asta se numeste persoana fizica autorizata. Adica sa dovedesti ca te pricepi. Cineva care are studii de arte plastice (liceu, facultate, cursuri) nu-si poate deschide, de ex, un PFA pe un domeniu agricol, pt ca nu ai nici o legatura cu acel domeniu. Sau cineva care termina limbi straine nu-si poate deschide un PFA pe chestii handmade. Cam asa functioneaza.

    17.01.2012, 17:05:30
  • gemsgems
    gemsgems

    Little.Ana, zici ca e de ajuns sa ai o diploma in domeniu de parca asta ar fi floare la ureche. :P Cei mai multi dintre breslasi probabil ca n-au avut nici o treaba cu arta in scoala (in afara de lucrul manual facut la I-IV, asta daca nu faceau mate in loc). Nu OFICIAL vorbind (adica in hartii). Nu ii pasa nimanui ca facem asta de 3, 5 sau 10 ani si ca ne pricepem. Asadar, da, ne trebuie cursuri speciale. Sau tupeu. Sau multi bani (care busteaza tupeul :)) ).

    Eu am descoperit de curand ca exista scoala asta in Bucuresti: http://www.scoaladebijuteriecontemporana.ro/ . Stie cineva ceva de ea?

    17.01.2012, 17:28:17
  • carmenn
    carmenn

    neatza!se pot face cursuri si prin Eurocor de Handmade...insa dureaza cam mult...se trimit niste caiete acasa...se rezolva niste formulare cu intrebari....se trimit ...se noteaza...si dupa vreo 8 luni poti primi o diploma,dar nu stiu daca este recunoscuta de Min.Muncii... inca..insa poate se primeste pt un pfa...

    19.01.2012, 08:46:16
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    pentru cele de la Eurocor primesti doar diploma lor. Cred capentru PFA este suficienta.
    Se pot face acestea si in ritm mai rapid (pana ala toate pachetele odata), e descris pe site-ul lor.


    Curs bun pentru handmade in Bucuresti: la Universitatea Populara Dalles, Cursul de Bricolaj. Include si realizarea bijuteriilor. Trebuie un minim de persoane pentru a se tine cursul.

    Alte cursuri am mai adunat in acest articol: http://tutorialehandmade.blogspot.com/2010/09/sa-invatam-de-la-specialisti.html
    sau chiar in intreaga sectiune a blogului referitoare la cursuri/ateliere/workshopuri
    http://tutorialehandmade.blogspot.com/search/label/05.%20Cursuri%2FAteliere?max-results=20
    Chiar daca articolele sunt mai vechi si unele ateliere par a nu fi de actualitate, pentru fiecare in parte exista link-uri catre site-uril respective si modalitatile de contact.

    19.01.2012, 11:52:27
  • Little.Ana
    Little.Ana

    Gemsgems, eu m-am referit strict din punct de vedere al actelor... adica cel putin ce mi s-a cerut mie. Tu ai mare dreptate referitor la chestia cu practica, cum ca sunt multi care fac asta de multi ani. Asa este... Dar eu n-am nici o vina in faptul ca iti cere si o hartie prin care sa dovedesti ca stii ceva. :)

    19.01.2012, 15:28:01
  • blanitza
    blanitza

    Ana, ma gandesc si la scoli de maistri cu profilul design-croitorie-decoratiuni, foarte rar mai auzi de ele, dar exista inca. Nu sunt contra-cost, la scoala unde predau eu, de exemplu, a inceput de anul trecut acest tip de invatamant la seral, cu perioada de scolarizare de 2 ani, sunt f relaxate, se lucreaza mai mult in proiecte si lucrari, insa atelierul e atelier. Evident ca se dau diplome recunoscute de Min. Inv. si Min. Muncii, pt ca sunt cursuri de stat. Acuma, sa va spun un lucru, eu cred ca se accepta la pfa si daca prezinti dovada ca esti inscris la cursuri de profil, adica esti "In curs de specializare", mi-aduc aminte ca eu am putut preda in invatamant, si inca nu terminasem facultatea, eram abia anul II.

    21.01.2012, 00:01:58
  • Little.Ana
    Little.Ana

    Da, Blanitza, ai dreptate, se accepta si "in curs de calificare", cred ca trebuie sa aduci doar o adeverinta de la secretariatul unde faci cursul. Mi-am adus aminte ca stiam pe cineva care a procedat asa cand si-a deschis un Pfa intr-un domeniu agricol. Si-a rezolvat cu actele de Pfa doar aducand dovada ca face un astfel de curs.
    Bineinteles ca poti sa faci si cursuri la scolile de maistri, asta pe unde mai exista, din pacate multe s-au inchis. Si ce bune erau... In Tm se organizau la Ucecom, si acum mai sunt, dar sunt extrem de putine optiuni. Ma interesa si pe mine un curs de bijutier (era o tema dezbatuta tot aici, pe forum). Numai ca la Tm nu se mai tin cursuri de bijutier la Ucecom, pt ca nu mai sunt solicitari. Din cate am citit tot aici, pe forum, la Bucuresti s-ar mai tine asa ceva. Bravo lor! :)

    21.01.2012, 19:48:23
  • blanitza
    blanitza

    Eu cred ca ar trebui sa deschizi topic aici, pe forum, si sa faci o strigare cine vrea la curs in orasul, zona ta. Dupa ce va strangeti ceva, luati legatura cu secretariatul scolii unde stii tu ca se faceau astfel de cursuri, si spuneti-le sa vi-l faca pt voi. La ce disperate si necajite sunt scolile acum, sunt sigura ca daca sunteti minim 15, se vor apuca de treaba, insa din anul scolar 2012-2013, adica din toamna. Pt ce la hotii aia din Bucuresti, care cer si pe mama si pe tata??!!!...

    22.01.2012, 14:39:00
  • popov63
    popov63

    Va multumesc fetelor ptr raspunsuri dar mai ales mi-a placut raspunsul mssdeliah ,da asa trebuie procedat cu tupeu !!!!!!!!! eu deja am fost la primar dar nici nu se pune problema !!!!!!! ca el nu a auzit de asa ceva si din astea .Fetelor poate stiti de vreun curs in Constanta ,eu fiind din Tulcea ,ca la mine in Tulcea !!!!!!!!!! ce sa mai vorbim ,nici nu stiu c este ala handmade .Despre targul de martisor din Constanta stie cineva ceva ?Fetelor va pup paaaa

    27.01.2012, 14:10:12
  • cracker
    cracker

    Un curs in plus nu strica nicidata, iti poate schimba viata la un moment dat, poti gasi chiar si cursuri gratuite >>> http://www.cursuricalificaregratuite.ro/

    11.11.2014, 09:48:15
  • Isuize
    Isuize

    Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada organizeaza CURS TEHNICI DE PRELUCRARE SI EXECUTIE BIJUTERII SI ORNAMENTE. Durata unui curs e de 6 LUNI. Costa 600 lei. Plata se poate face lunar sau in rate. Cursurile au loc de doua ori pe satptamana, luni si sambata. Durata unei sedinte e de 3 ore. Veti fi initiati in minunata lume a bijuteriei "handmade" din Argila polimerica(Fimo) si sarma. Cine e interesat, poate suna la secretariatul Centrului Cultural 0241.619293 sau cautati Isabela Harsenie pe Facebook. E nevoie de un minim de 10 persoane pentru demararea cursului.

    29.01.2015, 18:39:15