Forum: Suport Breslo Cutiuta de carton fabricata acasa - Handmade sau Non-handmade

• tonycat
    tonycat

Am si eu o nelamurire... sunt magazine care vand cutiute de carton fabricate acasa din hartie, carton, de catre proprietarul magazinului, prin diferite metode: origami, taierea cartonului dupa sabloane etc. folosind foarfeca sau ghilotina de hartie sau matrite speciale. Nu inteleg de ce acele produse sunt incadrate in categoria produselor NON-HANDMADE. Sa fie o scapare sau o alegere din partea proprietarului ? Parerea mea este ca sunt produse handmade, intocmai ca si bijuteriile lucrate manual. Voi ce parere aveti? Multumesc!

10.08.2014, 20:56:39
  • user61482
    user61482

Cred ca este alegerea vanzatorului. Acolo le-as incadra si eu pentru simplul fapt ca mai degraba sunt cautate de catre eventualii cumparatori la materiale decat la handmade. Dar da, le consider si eu handmade.

10.08.2014, 22:50:37
  • tonycat
    tonycat

Multumesc, Cristina! Observatia ta e justa desi nu vad de ce materiale sau furnituri lucrate de catre proprietarul manual nu ar fi incadrate in categoria "handmade"

11.08.2014, 08:26:19
  • ramonaignat
    ramonaignat

Buna fetelor,

eu confectionez cutiute, le listam la handmade, normal, ca doar eu le fac manual de la cap la coada. Dar dupa un timp am primit un mesaj de atentionare, cum ca mi se sterg din magazin daca nu le incadrez corect. Furnituri - handmade.

Deci m-am conformat :) Probabil ca si alti vanzatori au fost in aceeasi situatie.
    De aceea apar listate la Furnituri. Sper ca v-am lamurit :) O zi frumoasa !

11.08.2014, 08:56:49
  • tonycat
    tonycat

Multumesc pentru precizare, @ramonaignat! Deruta mea a aparut in momentul in care am vazut cutiutele handmade listate pe prima pagina in categoria produselor nonhandmade. Desi sunt furnituri-handmade lucrate handmade. Sunt sau nu produse handmade? In cazul asta, cutiutele cumparate din angro-urile chinezesti cum sunt incadrate? Platesc aceeasi taxa ? Intrebari existentialiste....

11.08.2014, 09:16:45
  • tonycat
    tonycat

Intrebarea mea este daca Breslo face distinctia intre furniturile handmade si cele nonhandmade. Daca nu face, atunci e o mare nedreptate, nu cred ca mai merita sa spun de ce. Si legat de cutiute astea, bun, tai si indoi carton si fac o cutiuta simpla.In unele magazine cu staif se cheama "blancuri" pentru ca le pot cumpara si le pot folosi ca atare sau le ornez eu. Le modific. Dar daca ii pun fundita, floricele , dantelute, si fac, sa zicem 1000 de bucati, cum sunt? tot furnituri? Stie cenzura de pe Breslo sa faca deosebirea?

11.08.2014, 09:30:24
  • FIMARC
    FIMARC

Nu se face deosebire intre furniturile handmade si cele non-handmade din punctul de vedere al listarii,daca faci un produs handmade care este furnitura cum este cazul cutiutelor pentru bijuterii,cadouri,etc..,a margelelor handmade sau al nasturilor handmade,se listeaza la furnituri - handmade deoarece destianatia lor este de furnituri.Ce mi se pare mie nedrept este faptul ca daca faci furnituri handmade trebuie sa platesti taxa pentru non-handmade deoarece le incadrez la furnituri si daca depasesti 20 produse trebuie sa schimbi profilul in non-handmade si sa platesti taxa aferenta.

11.08.2014, 11:04:19
  • tonycat
    tonycat

Bun, atunci la cutiuta mea o sa ii pun o funda, o floare, o eticheta, panglicute si dantele, as face in asa fel incat sa fie un obiect ornamental, nu ca sa fentez sistemul, ci pentru ca asa gandesc ca artist. Nu am investit o avere in masina de taiat si embosat si in matrite ca sa mi se puna eticheta la cutie ca "furnitura" si sa platesc taxa ca cel care cumpara cutii din angro si le vinde ca atare. Cu ce ar fi mai prejos un astfel de obiect fata de o bijuterie? O cutie lucrata din carton, ornata si decorata nu e cu nimic mai prejos fata de o cutie de lemn lucrata cu tehnica decupaj.

11.08.2014, 11:19:40
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Cred ca intrebarea nu este cea mai buna. Raspunsul este evident.
    Iar probabil ca Breslo nu face diferenta pentru ca nimeni din cei in aceasta situatie si atentionati de ei, nu si-au sustinut cauza. Si cu siguranta au fost "binevoitori" care au considerat ca produsele respective pentru care ati fost atentionati nu s-ar incadra la categoria potrivita, desi evident, era potrivita.

O intrebare la obiect este de ce daca noi confectionam furnituri (fie ca-s ambalaje, margele, accesorii tehnice, etc) handmade, realizate de noi - in tehnici mai simple sau mai complexe- suntem in aceeasi categorie cu cei care fac comert cumparandu-le din en-gros si suntem obligati astfel sa platim aceeasi taxa - mult mult prea mare, chiar si pentru un magazin de furnituri mai mic, d-apoi pentru un magazin care-si realizeaza propriile furnituri-?

Din punctul meu de vedere, comformarea fara sustinerea cauzei este un pas gresit.
    Atata vreme cat cutiutele si orice alte elemenete sunt realizate de voi, de ce sa platiti o taxa atat de mare? Si de ce sa vi se impuna listarea ca obiecte non handmade cand descrierea celor 3 categorii principale pe Breslo este cat se poate de clara? Si de ce se accepta eu asa ceva, astfel lucrand la furnituri doar de amorul artei, nicidecum ca sa fiu platita si sa scot si pe langa atunci cand trag linie?

Poti sa faci si 10000 de astfel de cutii (simple, fara fundite si inflorituri, fiindca daca acea cutie e facuta de mine de la 0, dintr-o bucata de carton, e confectionata manual, la fel cum este o pereche de cercei si un suport de lumanari- nu infloriturile si funditele fac un obiect handmade!) sau 10000 de tortite de cercei sau 10000 de margele din fimo sau din margele de nisip, si sa le vinzi pe toate, tot nu se compara cu dinamica unui magazin de furnituri care face strict comert, revanzare de produse, profitul unuia care confectioneaza handmade fiind incomparabil mai mic. La fel de bine pot sa fac 10000 de cercei simpli si 10000 de bratari simple, dar handmade, si sa le vand pe toate si nu are dreptul sa-mi impuna nimeni sa le sterg sau sa le mut stiu eu pe unde, doar pentru ca am succes si vand!

De altfel, revin la o problema ridicata cu ceva (prea multa) vreme in urma: cand vom avea categoria de furnituri handmade pe Breslo, acea categorie care sa fie vizibila (nu, nu merge treaba cu Orice Altceva si nici cu listarea la Furnituri si plata acestei taxe!) si in care oamenii sa caute furnituri realizate manual de noi si pentru care sa nu trebuiasca sa platim o asemenea taxa mai mult decat aberanta pentru acest tip de activitate handmade?

11.08.2014, 11:48:14
  • tonycat
    tonycat

Multumesc pentru raspuns, @bijouxdemonange. Astept o reactie din partea Breslo pentru ca cineva a spus aici ca a primit o avertizare sa isi scoata cutiile din magazin atunci cand le-a postat ca obiecte handmade . Avertizarea nu putea veni decat din partea Breslo.Si vreau sa reamintesc adminilor ca acum ceva ani cand s-a schimbat politica dee taxare am pus problema furniturilor handmade si atunci mi s-a raspuns afirmativ.

11.08.2014, 12:06:17
  • FIMARC
    FIMARC

Eu mi-am sustinut cauza in limita bunului simt pt. ca am fost foarte suparata cand a trebuit sa pun nasturii si margelele facute de mine la un loc cu cele non-handmade dar daca ne gandim bine o furnitura ramane furnitura chiar daca este facuta handmade.
    Ca sa fie corect,cel putin in viziune mea ar trebui introdusa categoria de furnituri handmade la produsele handmade nu la cele non-handmade cum este acum.

11.08.2014, 13:31:28
  • tonycat
    tonycat

@Fimarc, nu ma bucura ceea ce aud. Asta inseamna ca Breslo nu e capabil sa gestioneze situatia asta, o sa imi redeschid magazinul in curand in care vreau sa vand si cutii, si etichete si felicitari... toate lucrate de mine acasa... am investit prea mult in masina de taiat si embosat, in placa de taiat, in matrite, ina materiale, sa va spun cat costa matritele ?, ca sa mi se puna eticheta de furnituri non-handmade. De timpul alocat ce sa mai zic...O sa deschid atunci si un subiect legat de furnituri handmade sau LUCRATE MANUAL. Astept in continuare o reactie de la Breslo

11.08.2014, 13:41:44
  • FIMARC
    FIMARC

Sunt de acord si cu tine tonycat si cu bijouxdemonange,trebuie facut ceva ca nici mie nu-mi convine sa muncesc ore in sir sa fac nasturi(margele,etc..) si dupa aceea sa fiu obligata sa-i pun la un loc cu ceilalti non-handmade si nici nu mi se pare corect sa platesc taxa de non-handmade pentru a putea lista mai multe furnituri handmade

11.08.2014, 15:06:27
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

De acord, sunt materiale pentru mestesugarit. Handmade (evident).

Sa luam in calcul totusi ca, exista doua perspective pe Breslo:
    - una e a noastra, in spatele magazinelor: avem clasificarea in 2 tipuri de magazine, Handmade (poti lista in categoriile de Handmade si Non Handmade (poti lista in oricare categorie de pe site), si taxele aferente fiecareia; situatie de care utilizatorul normal e mai mult mai mai putin constient si deloc interesat pana la urma.
    - una este din afara, din perspectiva cumparatorului (care putem fi si noi) si avem mai multe categorii pe Breslo: categoriile de Handmade (sunt multe, nu le enumar), categoria de MAteriale si categoria de Vintage.

Or, eu lucrez furnituri Handmade - am magazin Handmade-. Le listez. Nu ma deranjeaza sa le listez la Furnituri/Materiale, intrucat asta sunt. Ce ma intereseaza pe mine este sa listez produsele astea Furnituri Handmade in categoria de Furnituri-> Handmade dar fara a plati acea taxa in plus (dar numai in aceasta subcategorie speciala). Sau sa se faca o categorie distincta pe Breslo, in cadrul listei de categorii Handmade, aceea de Furnituri Handmade, unde eu sa-mi desfasor activitatea linistita si fara a face munca voluntara, a da de pomana si a mai si plati pentru asta ;)

Asadar, sugestiile mele sunt:
    1. Sa se schimbe denumirea de "Cele mai noi Produse Non Handmade listate" in ceva care sa reflecte realitatea actuala (sunt foarte multe produse-furnituri listate in aceasta categorue care sunt Handmade- realizate de catre cel ce le listeaza si este injust sa li se spuna Non-Handmade - exista pana si subcategoria de Furnituri Handmade).
    2. Sa putem lista furnituri Handmade fara a fi nevoiti sa platim acea taxa de Non Handmade (este total nejustificata) fie prin adaugarea unei categorii speciale pe Breslo Furnituri Handmade, alaturi de categoriile Handmade, fie prin posibilitatea de a lista in cadrul Furnituri-> Handmade un numar nelimitat de produse furnituri handmade, in contextul unui magazin Handmade.

In orice caz, in acest moment Breslo nu are o pozitie justa fata de aceasta situatie!
    Pentru a lista timp de o luna 30 de furnituri handmade- sa zicem ca fac 30 de margele diferite, unicat, sau 30 de cutii in culori-texturi-marimi-forme diferite insa simple- eu trebuie ca in pretul lor sa adaug 2 lei gazduirea (in medie si aproximativ) pentru luna respectiva. Daca nu le vand in cele 30 de zile, ce fac, mai adaug inca 2 lei la pretul fiecareia cu fiecare luna care sta pe Breslo?! Si daca tot adaug cate 2 lei in fiecare luna la fiecare produs, cat de mic, realizat de mine cu siguranta nu le voi vinde. Iar daca nu adaug insa platesc lunar taxa, ajung in situatia descrisa putin mai sus...

11.08.2014, 15:37:32
  • tonycat
    tonycat

Ce text lung! Acum nu prea ma pot concentra pe problema asta dar promit sa citesc cu atentie tot ce ati scris. Nu ma deranjeaza denumirea de "furnituri" problema este ca nu e corect sa platesc aceasi taxa mare ca un magazin de "furnituri" care doar cumpara cutiile din angro si le revinde. Oricum, niciodata cutiile lucrate handmade nu vor arata ca acelea. Ma surprinde sa aflu ca si margelele fabricate manual sunt incadrate la furnituri si taxate ca produse non-handmade. Si daca citesc in DEX definitia cuvantului "furnitura" descopar ca nu e corect folosit pe Breslo. Poate numai la ultima varianta sa se potriveasca.

" Lucru furnisat, adus p. necesitățile cuĭva"

Multumesc pentru sustinere!

FURNITÚRĂ, furnituri, s. f. 1. Furnizare. 2. Marfă furnizată. 3. (La pl.) Rechizite de birou. 4. (La pl.) Material accesoriu (căptușeală, pânză tare, ață, nasturi etc.) folosit în croitorie. – Din fr. fourniture.
    FURNITÚRĂ s.f. (la pl.) 1. Marfă, obiecte furnizate. ♦ Obiecte mărunte de birou, rechizite. 2. Material accesoriu folosit în croitorie (ață, căptușeală, nasturi etc.) [< fr. furniture].

FURNITÚRĂ s. f. (pl.) 1. marfă, obiecte furnizate. ◊ obiecte mărunte de birou, rechizite. 2. material accesoriu folosit în croitorie (ață, căptușeală, nasturi etc.). (< fr. fourniture)

*furnitúră f., pl. ĭ (fr. fourniture). Lucru furnisat, adus p. necesitățile cuĭva: furnitură de fîn pentru armată, de postav pentru o școală.

11.08.2014, 17:08:43