Forum: Orice altceva De ce nu se poate abtine lumea sa fure/copieze/sa-si insuseasca ce nu-i al lui?

• gabrielaiancu
    gabrielaiancu

Buna tuturor,

Vreau sa impartasesc cu voi, cea mai "frumoasa" intamplare care a avut loc chiar azi. Sau mai bine zis eu am descoperit-o azi. Magazinul meu pe Breslo vinde fotografii artistice si creatii de graphic design, si adesea verific categoria "Arta" pe Breslo. Azi am descoperit acolo o dominita care recent si-a deschis si ea magazin cu fotografii, dar care de prea multa creatie, nu a mai reusit sa-si scrie textul produselor listate in magazin, asa ca a zis ca e mai usor sa il copieze de la altii. Altii fiind chiar eu.

Voua vi s-a intamplat asa ceva pana acum? Cum ati reactionat si ce ati facut mai exact? Mi se pare foarte revoltator, ca nici macar la un produs pe care tu zici ca-l faci intr-un fel sau altul, sa nu fii in stare sa redactezi singur cateva randuri prin care sa-ti descrii produsul.

Am raportat domnita in cauza, pt ca acest lucrul nu mi se pare DELOC normal.

25.05.2011, 10:50:25
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Hey! Cred ca am depistat magazinul despre care vorbesti.

Zona e destul de gri, pentru ca textele intr-adevar seamana, dar in acelasi timp nu sunt copy&paste si in ambele cazuri este vorba despre informatii destul de obiective si generale (hartia folosita, dimensiuni la comanda etc).

Eu cred ca nu ar trebui sa iti faci griji prea mari, you have great stuff there :)

26.05.2011, 12:45:51
  • gabrielaiancu
    gabrielaiancu

Draga mea CinnamonCloves,

am luat legatura deja cu propietara magazinului respectiv, care a recunoscut ca a copiat textele, si de fapt ea a crezut ca doar a imprumutat textele, si s-a oferit la un schimb ridicol de genul : eu (adica ea) am magazin si pe , si poti tu (adica eu) sa iei orice text din magazinul de pe si sa il folosesti in ce scop vrei. M-a lasat aproape fara cuvinte acesta propunere de clasa 1-a si am refuzat-o. Am rugat-o sa modifice textele si sa scrie pe limba ei ce vinde, nu pe limba mea.

Chiar daca vindem aceleasi lucruri, nu mi se pare normal sa copiem munca altora (ea chiar a copiat 99% textul meu, am facut print-screen-uri ca sa am dovada, plus am si mailurile ei, in care recunoaste asta), fie ca e vorba de o creatie sau de un simplu text, pe care poate eu am pierdut timp sa il compun. Mi se pare de bun simt sa fim in stare sa ne prezentam produsele singuri.

Dupa vreo 4 mailuri schimbate cu ea, si-a facut timp sa modifice textele, si se pare ca a putut pana la urma sa scrie si singura. Personal, nu ii gasesc nicio scuza, precum graba sau nestiinta, si o sa fiu mult mai vigilenta de aici inainte, pt ca scuza cu "am imprumutat doar" mi se pare penibila.

26.05.2011, 18:04:54