Forum: Orice altceva Despre iile traditionale romanesti

• peafowlady
    peafowlady

De curand am achizitionat o iie frumoasa, nu stiu exact ce vechime are insa modelele de pe maneci si guler sunt cusute cu margele de nisip in diverse culori si nu e foarte lunga, cum am observat ca sunt iile de obicei. Problema e ca ar trebui spalata, a capatat o culoare galbuie si are si cateva pete si nu vreau sa fac vreo boacana. Stiu ca trebuie spalata de mana dar nu stiu cum as putea scoate acele pete.
    Daca exista persoane care se pricep mi-ar fi de folos sfaturile voastre. So please help!

08.04.2011, 13:05:02
  • artemiza.design
    artemiza.design

incearca cu venish(nu stiu daca l-am scris corect). pune lichidul pe pete, lasa asa o ora, apoi cufund-o cu totul in ligheanul cu apa in care, din nou, ai turnat solutie.

08.04.2011, 14:22:11
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Da, si eu as sugera sa o lasi la inmuiat peste noapte in apa cu vanish.
    mama ta ce zice? :)

08.04.2011, 19:23:14
  • peafowlady
    peafowlady

Zice: "Oh, nu! Iar ai venit cu ceva?" : )
    O sa incerc varianta sugerata de voi. Mersi.

08.04.2011, 22:05:00
  • choice4all
    choice4all

Varianta "eco": speli de mana, clatesti, lasi cateva ore in apa rece si sarata si usuci la soare. Repeti. Ti-as sugera sa incerci intai asa si doar daca nu ai rezultatul dorit sa recurgi la inalbitori. Succes, sa o poti purta cat mai curand!

09.04.2011, 00:31:15
  • peafowlady
    peafowlady

Am spalat-o simplu, de mana, urmeaza s-o pun la sare : )))
    Partea cu soarele nu cred ca merge aplicata azi. : )
    Thanks choice4all.

09.04.2011, 10:05:35
  • CrystaDesign
    CrystaDesign

ai grija la vanish, gaureste pata, nu o elimina

instructiuni de folosire ii vechi: lighean cu apa calie, 1 plic bicarbonat de sodiu, pus in apa si pe pete, sapun de casa sau un detergent bland, lichid, lasat cateva ore bune, spalat la mana, clatit apa calaie, la uscat la soare pe umeras, soarele albeste mai mult decar solutiile de pete
    in cazul in care sunt pete grele : zeama de la o lamaie

16.05.2011, 13:53:02