Forum: Tehnici & Materiale Despre patină...

  • aigile
    aigile

    V-aș ruga să ne împărășiți câte ceva despre flacoanele cu soluții pentru patinare, daca vă sunt familiare/le-ati folosit. Deși se vând la bucată, observ că vin în seturi de 2 sau 3 - asta înseamnă că, prin combinare, un set produce o anumită patină?... Pe care nu o mai poți obține dacă-ți lipsește un flacon?...
    Nu am găsit lămuriri (link-ul către youtube mă întoarce în magazinul cu flacoane...) - altele decât... industriale (mă rog, poate nu e cel mai potrivit termen!)
    Vă mulțumesc!

    12.06.2013, 10:48:56
  • CuteDots
    CuteDots

    Eu am folosit patina mai demult, insa ce am cumparat eu era de la Pentart si venea la borcan la bucata. Posibil sa mai fi aparut si alti producatori intre timp.

    Patina o foloseam pentru a scoate in evidenta crapaturile realizate cu lac de crapare bicomponent. Aveam patina cu aspect de cupru sau aspect auriu. Am dat si un search aici pe breslo sa vad posibile seturi si din cate observ, nuantele pot fi combinate intre ele si se obtin astfel diverse efecte. Dar pot fi folosite si singure, fara amestec. Presupun ca daca ai un set de 3 patina si le amesteci intre ele se obtine o nuanta diferita daca ai amesteca doar 2

    13.06.2013, 22:43:30
  • aigile
    aigile

    Flacoanele cred că sunt pentru metale.
    Kit-ul are exemplificat , parcă, pe o mostră, rezultatul. Eu asta întreb: dacă nu iau toate flacoanele din kit, ce mai rezultă?!... Mă interesa patina verde pe cupru.

    14.06.2013, 22:12:25
  • just.paintings
    just.paintings

    http://www.limabeads.com/Vintaj-Patina-Tutorial-T45
    cred ca e de ajutor :P

    14.06.2013, 22:29:21
  • just.paintings
    just.paintings

    o varianta mai ieftina si care are cam acelasi rezultat este cu acrilic si un strat de rasina sau lac peste pentru rezistenta, doar ca o sa fie cam lucioase.

    14.06.2013, 22:53:51
  • aigile
    aigile

    Mulțumesc frumos! Am să-ncerc!...

    17.06.2013, 20:40:20
  • arabela
    arabela

    salut, uite eu am facut un tutorial cam cu cevrei tu, poate te ajuta :) www.breslo.ro/blog/cum-sa-faci-un-medalion-din-cupru-oxidat

    18.06.2013, 10:31:11
  • aigile
    aigile

    Multumesc frumos, arabela - citisem tutorialul tau!... Tocmai cu gandul la el (si la turcoazul "verdigris") ma gandeam sa cumpar doar flaconul albastru... Dar nu pot sa nu ma intreb daca nu-i musai sa iau si celelalte din kit, daca vreau ACEA nuanta de patina(albastra). Eu stiu ca nu-s chiar doi lei, da' ma gandesc ca nu degeaba vin in kit-uri - daca au pus trei la un loc, or da ceva impreuna, ceva ce nu poti obtine doar cu unul...
    Probabil va trebui sa incerc - voi fi mai bogata cu o experienta!:)))

    19.06.2013, 21:03:56
  • arabela
    arabela

    Totul depinde de baza pe care vrei sa lucrezi. Daca ai o baza de cupru vei obtine efectul dorit si doar cu sticluta pe care am folosit-o in tutorial. Daca in schimb ai un material de baza din lemn sa zicem, atunci ai nevoie de cealalta sticluta, care e un fel e vopsea cu pulbere de cupru, din cate imi dau eu seama. Iar pe lemn nu vei obtine oxidarea decat daca o dai cu stratul metalic primadata.

    Dealtfel e precizat si pe site: "oxidantul verdigris poate sa oxideze sprafete metalice, nefiind nevoie de paza de patina pentru oxidare"

    Spor la mesterit

    24.06.2013, 11:28:12