Forum: Orice altceva Discriminare pe criterii regionale pe Breslo

• deepred
    deepred

"Pt persoanele din zona Moldovei, care au sub 5 feedbak-uri pozitive, plata se face in avans in cont, datorita coletelor retur din acea zona cu predilectie."
    Este un pasaj din "politica unui magazin "de aici de pe Breslo. Am comandat in trecut din acest magazin si am fost multumita de calitatea produselor. Eu, locuitoare a zonei Moldovei ( fara a face din asta un titlu de onoare dar si fara a-mi fi rusine) am fost ofensata de acest pasaj desi, repet, am comandat in trecut din acest magazin si m-am achitat la timp si in mod interesat de partea mea de obligatii.
    Consider ca creatorii de handmade sunt iubitori de frumos si asta presupune o oarecare armonie. Dincolo de micile afaceri pe care le dezvoltam in aria asta cred ca suntem reprezentatii unei indeletniciri care pune accept pe detalii,pe respect, pe om si personalitatea sa individuala.
    Nu contest faptul ca e neplacut cand ti se intoarce un colet dar consider ca zona din care provenim nu e un criteriu elocvent pentru selectia clientilor. De altfel contravine dispozitiilor Ordonantei de Guvern nr.137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare ce prevede: Este contraventie potrivit aceleasi legislatii, discriminarea unei persoane pe baza de limba, religie, categorie sociala, convingeri ori apartenenta la o categorie defavorizata.
    Oricum... dincolo de lege..suntem oameni. Dincolo de clienti si vanzatori.. suntem sau ar trebui sa fim prieteni.

23.09.2011, 11:09:31
  • CAT.E
    CAT.E

Foarte urat. Plus ca o persoana care va citi asta intr-un magazin se va simti ofensata, mai ales daca este prima data cand intra pe site si nu va mai uita la nici un alt magazin, considerand ca asta este felul Breslo de a vedea lucrurile. In concluzie avem toti de pierdut.

23.09.2011, 16:21:53
  • ElvenRose
    ElvenRose

din pacate lumea ideala a creatorilor de frumos nu este atat de ideala pe cat ar trebui... si intr-adevar, atitudini de genul asta fac rau tuturor.

23.09.2011, 16:41:28
  • cuceritorii
    cuceritorii

Nu stiu cum s-a facut aceasta statistica si nici nu vreau sa stiu.... dar nu este corect ca sa consideram ca toti locuitorii dintr-o zona sunt dupa acelasi tipar. Suntem egali dar totusi diferiti asa cum sunt degetele de la o mana.
    Aceasta politica face ca lumea frumosului in care am intrat sa capete o tenta de gri.

23.09.2011, 19:53:57
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Si eu am citit respectiva politica de curand... si am ramas perplexa...
    Eu sunt moldoveanca si sunt si mandra. Si, desi locuiesc in Bucuresti, nu mi-a placut deloc criteriul de selectie...
    Pana la urma, eu daca as avea probleme cu retururile, as cere plata in avans pentru toti cu feedback

23.09.2011, 20:55:20
  • KAEVjewelry
    KAEVjewelry

Nu stiam despre care magazin este vorba..si am ramas surprinsa cand am vazut. Am colaborat cu magazinul respectiv si totul a fost ok dar ...chiar mi se pare putin deplasat si probabil ma voi gandi de doua ori inaintea plasarii unei viitoare comenzi..desi am mai mult de 5 feedback-uri pozitive.
    Inteleg si punctul de vedere al vanzatorului si sunt de acord sa ramana la latitudinea acestuia chestiunea cu plata in avans...din diverse motive...dar, generalizarea cu zona Moldovei, pe mine una, chiar m-a deranjat.
    Seriozitatea si bunul simt nu cred ca pot avea o localizare geografica!:)

24.09.2011, 10:35:09
  • kiti
    kiti

Sunt total de acord cu voi.Solicitarea platii in avans se face individual, in functie de FBurile clientului sau experienta personala a vanzatorului vis-a-vis de clientul respectiv si in nici un caz generalizat si discriminatoriu.Nu stiu despre ce magazin este vorba dar sigur si-a facut o reclama negativa prin aceasta politica .

24.09.2011, 10:55:07
  • carla69
    carla69

Trebuia sa merg pe instict si-mi dadeam mai repede seama de cine e vorba.Mirarea nu a fost atat de mare cand am descoperit

24.09.2011, 12:04:50
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Comentariul a fost scos, am vorbit cu vanzatorul respectiv. A fost vorba doar de o exprimare nefericita.

24.09.2011, 13:58:21