Forum: Orice altceva Etichetari fanteziste
user21parca am mai prins o discutie in legatura cu etichetarile aiurea ale produselor.
28.06.2012, 14:21:46
nu am gasit butonul de raportare - pe unde mai e?
dar pana una alta, e permisa etichetarea necorespunzatoare? gen "bijuterii" la margele, si "pandantive" la capacele?
nu cred ca e foarte ok ca un client care cauta arici, sa dea peste portocale in categoria aferenta.
gemsgemsSi eu aveam o problema asemanatoare la furnituri. :) Luturile polimerice sunt toate etichetate la fel, cu toate numele posibile adica. Cauti Sculpey, dai de pagini intregi de FIMO. Cauti Cernit, la fel. Chiar nu pot sa inteleg de ce fac asta.
28.06.2012, 14:38:24
GheorghitzaCand eu am incercat sa prezint o propunere de clasificare corecta a furniturilor, am fost repezit de multa lume, drept pentru care nici nu am mai continuat sa-mi expun punctul de vedere. Daca urmariti, in multe magazine este un talmes-balmes...
28.06.2012, 16:11:37
Cauti margele din pietre semipretioase si dai peste o amestecatura de accesorii, (si astea puse aiurea) printre care si margele de nisip sau cristale sw...
Eu, am renuntat sa caut. Dau cautare la produsul pe care il doresc si daca acolo nu gasesc, nu mai caut: merg pe alte platforme comerciale unde aceste lucruri sunt clare.
Magazinele pierd, nu noi, clientii...
nicolebijouProblema etichetarilor aiurea nu este numai la furnituri. Mai demult am raportat un magazin cu papioane care si-a modificat etichetele, dar de cate ori caut ceva gasesc bratari la inele, cercei la coliere si alte asemenea. Dati cautare Handmade/Inel si o sa gasiti:
28.06.2012, 18:54:36
www.breslo.ro/Product/cercei-jad_654544
www.breslo.ro/Product/gargarita_654781
www.breslo.ro/Product/CERCEI-CIORCHINE-DIN-PERLE-ALBE-DE-CULTURA_653960
www.breslo.ro/Product/NUTS-EARRINGS_653883
Acesta au fost numai cateva exemple ce le-am gasit in cateva secunde. Este o practica in a avea cat mai multe etichete pentru a aparea in toate cautarile. Nu inteleg de ce nu se sanctioneaza etichetarea falsa.
gemsgemsProbabil ca nu e atat de simplu sa SANCTIONEZI. Exista o procedura pentru fiecare chestie de genul asta. Mai intai se atentioneaza. :)
28.06.2012, 19:01:47
nicolebijouAtentionat, sanctionat, nu asta conteaza ci rezultatul: cauti inel gasesti inel nu cercei, cauti imbracaminte handmade gasesti imbracaminte nu ghete de la Zara Basic Colection, stare excelenta, pantofi cu floricele purtati o data, sau tricou de la H&M. Pana la urma, etichetarea aiurea ne afecteaza pe toti. Un client care n-are rabdare sau timp sa se uite pe 100 de pagini, va merge pe alte platforme unde etichetele sunt puse corect si nu se simte inselat, obiecte SH, fiindu-i prezentate ca Handmade.
28.06.2012, 19:11:22
corainadoriBuna Nicolebijou! Spre uimirea mea m-am gasit data ca exemplu negativ si nu cred ca merit acest lucru. Daca erai mai veche aici, observai ca nimeni niciodata nu a avut de comentat ceva la comportamentul meu in cadru acestui site si cred ca ma cunosc multe dintre fetele care scriu pe forum. Am participat la concursuri, am vandut marfa, am cumparat marfa si nimeni nu a avut ceva de comentat. Si acum sa lamurim lucrurile. Va rog sa-mi explicati ce inseamna "cu inele", care apare la subcategorii? Eu am considerat ca se incadreaza produsul aici deoarece perlutele sunt parte prinse cu ajutorul unor zalute, inelute si de aici concluzia ca s-ar putea potrivi subcategoria. De aici pana la sanctionare ...consider ca nu merit asa ceva! Asa suntem unii: ne dam peste cap sa fim corecti si asta doresc la toata lumea. Sa aveti o zi buna! Corina-Dorina
28.06.2012, 20:18:53
CinnamonClovesSi eu sunt de parere ca etichetarea necorespunzatoare ar trebui sanctionata.
28.06.2012, 20:30:04
De asemenea, sunt din nou de acord ca multe dintre magazine practica asta intentionat.
Dar as vrea sa mai semnalez un lucru: din cele 4 exemple postate de nicolebiju, unul singur este etichetat gresit cu intentia de a aparea in cat mai multe cautari. Celelalte au o sub-eticheta din categoria "cercei", anume "cu inele".
Cred ca inainte sa sanctionam etichetarea gresita ar trebui prelucrate categoriile si etichetele predefinite pentru a nu mai lasa loc de interpretari (ce inseama "cercei cu inele" defapt?! ).
gemsgemsAi dreptate, Cinnamon. Multe etichete predefinite suna aiurea. :) Si la unele categorii chiar am simtit de cateva ori ca lipsesc niste etichete.
28.06.2012, 20:45:28
Multe dintre ele par a fi traduse din engleza, si in romana de multe ori nu inseamna acelasi lucru daca le traduci mot-a-mot.
GheorghitzaMulte sunt definite chiar gresit. Sunt fete de exemplu (mai ales cele incepatoare) care nici nu stiu ce sa caute, sau cum arata ceea ce le-ar trebui lor.
28.06.2012, 23:45:05
Le spune cineva ce sa caute, cauta si chiar daca apar in magazin, fiind definite gresit, nici nu se uita la ele.
Dau exemplu banalele cupe nod: le gasesti ba terminatie sirag, ba capat de sir, ba te miri ce denumiri...
Linkurile sunt amestecate cu alte accesorii care numai linkuri nu sunt.
Mai mult, nu gasesti in magazine banalele articole care sa se numeasca "accesorii bijuterii" iar cadrul acestei sectiuni sa gasesti: Accesorii metalice,
accesorii decorative, accesorii tehnice etc, etc...Ar fi tare multe de vorbit dar cum reorganizarea unui magazin, cere timp si informare (mai ales) nimeni nu este interesat sa-si imbunatateasca aspectul magazinului.
De parca numarul de cautari ar fi mai importanta ca logica unei vanzari corecte
si coerente.
Daca nu se introduc reglementari ferme, concrete si obligatorii pentru magazine,
vom gazi pasta FIMO alaturi de pietre, acrilicele printre fel de fel accesorii iar atzele, snururile, firele le vom gasi printre cristale swarovski, sticla cehia si margele de nisip.
Cine are rabdare sa le caute...
BuburuzacughetuteSubscriu si eu. De exemplu am observat la Bijuterii, subcategoria cercei ca nu exista eticheta pt cerceii cu surub. Exista cercei atarnatori, dar nu cu surub. Apoi, la categoria Accesorii apare o subcategorie de genti care daca nu ar exista ar obliga vanzatorii sa eticheteze corect conform categoriei de genti. In categoria de mai sus sunt mai multe exemple care ar trebui regandite.
28.06.2012, 23:46:39
nicolebijouBuna Corinadori. Nu am nimic cu tine personal. Am dat cateva exemple fara sa ma uit al cui este magazinul. Poate am inteles eu gresit, dar pentru mine"cercei cu inele" inseamna ca in magazinul respectiv gasesc si un inel care sa-l fac set cu cerceii. Se pare ca am inteles gresit si atunci imi cer scuze.
29.06.2012, 12:39:07
corainadoriBuna Nicolebijou! Daca ai fost sincera in faptul ca imi ceri scuze, le accept cu drag si incheiem aici discutia personala. Ce consider eu important: sunt asa vremuri grele si incurcate, incat sa fii artizan este un sacrificiu de dragul artei. Este destul de greu si asa, fara sa ne facem noi, unii altora probleme. Trebuie sa fim uniti, sa ne ajutam macar cu sufletul, daca altfel nu se poate; sa nu facem site-ul o arena precum cea politica! Sunt atatea tehnici de lucru, atatea posibilitati sa faci ceva deosebit, incat nu trebuie sa batem pentru locuri. Este destul loc pentru toata lumea cu talent in ceva. Sus fruntile breslasi, nu va lasati impinsi in mocirla zilelor ce le traim! Mai cu o gluma, mai cu o legenda de la daci, mai o poezie, toate ne unesc si ne tin la suprafata pana vin vremuri mai bune pentru toata lumea. Speranta moare ultima si noi la fel! Va pup pe toti si va admir! Corina-Dorina
29.06.2012, 13:56:11
bijouxdemonangenicolebijoux, cercei cu inel nu inseamna nicidecum ca cerceii au la set si un inel. Ci inseamna exact ceea ce le si spune numele, ca ar contine inel.
29.06.2012, 16:42:40
Denumirea de inel nu este doar pentru bijuteria ce se poate purta pe deget. Inelul este un obiect de forma cercului , veriga (deci zaua). Nu este nimic nou si nimic ambiguu, sunt denumiri uzuale, chiar si in limba romana.
Inelul este chiar si zaua pe care o folosim atat de des. Si mai ales un cercel din zale este un cercel cu inele.
Apoi sunt acei cercei de forma rotunda, cercei veriga (regasiti in engleza sub denumirile de hoop earrings sau ring earrings) care in limba romana pot avea drept traducere (mai putin uzuala, dar adevarata de altfel) cercei inel, avand forma cercului.
De asemeni, cercei cu inele sunt si cerceii care folosesc orice tip de inele, zale, verigi, mai mici sau mai mari. De acord ca probabil ar trebui ca aceste zale sa fie parte mai vizibila in cercel, dar nu este sfarsitul lumii.
Si daca eu in descrierea cerceilor mei voi scrie ca sunt set cu inelul x din magazin (si am tot dreptuls a o fac), la cautare inel pe Breslo vor aparea si cerceii mei, fara a-i pune la eticheta si denumirea de inel!
Eu nu cred ca are rost sa ne luam de fiecare chichita de genul acesta. Din cate stiu sunt etichetari mult mai grave si mai abuzive pe Breslo si care clar nu au nici o legatura cu o ambiguitate mai mica sau mai mare a termenului! Ci au ca scop doar a aparea la orice cautare pe site! si de acelea ar trebui sa ne ocupam.
nicolebijouBijouxdemonange, mi-am cerut deja scuze pentru interpretarea mea eronata. Ce ar trebui sa fac mai departe in afara de a fi mai atenta? Mea culpa! Imi pun cenusa-n cap. Asta este.
29.06.2012, 17:36:19
bijouxdemonangeNu am zis ca ar trebui sa faci nimic si nciidecum nu trebuie sa te culpabilizezi acum si sa-ti pui cenusa in cap, chiar nu e cazul de asa ceva.
29.06.2012, 19:29:56
In ultimul tau post ai spus, citez: "dar pentru mine"cercei cu inele" inseamna ca in magazinul respectiv gasesc si un inel care sa-l fac set cu cerceii." Iar eu ti-am explicat ca nu are nici o legatura cu un inel bijuterie.
De asemeni am explicat mai departe si ce inseamna inelul si la ce se refera el cand vine vorba de cercei "cu inel"
Si ca sunt probleme mai grave cu etichetele decat acestea.
nicolebijouEra numai un exemplu de etichete care te pot induce in eroare. In seara aceea cautam un inel pentru un cadou si de aceea m-am legat de inel.
29.06.2012, 19:41:50
bijouxdemonangeAm inteles! Se intampla!
29.06.2012, 20:10:37
Sper ca ai gasit inelul dorit!! :P
Oricum e o idee buna, cand mai caut pe breslo ... CEVA... si gasesc NU ALTCEVA ci CHIAR CU TOTUL ALTCEVA :))))) am sa-mi notez sau fac print screen si cand am timp sa fac o lista :D
Am putea sa pastram topicul acesta pentru etichetari fanteziste (imi place termenul folosit), mai ales cele vizibil intentionate, utilizate doar cu scopul de a aparea peste tot in site!!!.... CE spuneti?
Ca sunt chiar multe pe site si ar fi util incet incet sa ne ocupam de ele!
De altfel, cu ocazia asta putem explica, defini, lamuri sau chiar desfiinta (cum zicea si gemsgems, sunt multe traduceri mot-a-mot care pt noi nu au sens) categoriile si etichetele si astfel pana la urma sa ajungem incet incet la o formula corecta. :P
user21in urma unei discutii, combinata cu o vizita ulterioara in magazinul care m-a facut sa deschid de fapt acest topic,[ si descoperit intamplator, cand cautam produsul zilei la rubrica bijuterii, si dadeam pagina dupa pagina cu furnituri] am ajuns la concluzia ca etichetarile incorecte, au de fapt si alt scop in afara celui de a aparea in toate cautarile, care, daca stau sa ma gandesc, e asa....un picut mai inocent.
29.06.2012, 21:59:51
sa presupunem ca eu am magazin cu produse handmade, platesc taxa pentru magazin handmade, si imi vine ideea sa etichetez margele, conectori, charmuri, etc cu "bijuterii" ,"artistice", "handmade". intelegeti ideea, nu? :)
spun asta, pentru ca dupa un mesaj care s-a lasat cu un raspuns destul de agresiv, si in care se sustinea nevinovatia, au disparut toate produsele postate in respectivul magazin cu etichetele mai sus insirate. si din categoria non-handmade au mai ramas 11 - pe numaratelea :)))
dar ca sa fim in ton cu actualitatile, propun sa desfiintam consiliul care cerceteaza etichetarile gresite in mod voit :)))
gemsgemsSincer, eu n-am inteles ideea. :P Poate poti fi mai explicita? :D
29.06.2012, 22:08:35
bijouxdemonangeSa desfiintam ce consiliu? :)))))
29.06.2012, 22:15:07
Oricum, de fiecare data cand incerci sa atragi atentia cuiva ca incalca ceva reguli (legi, reguli site, reguli de bun simt) risti sa fii...desfiintat :) Am patit-o in nenumarate randuri...
Am inteles ideea si acestui scop pentru etichetari...
Si aceasta nu este o practica de dorit.
Eu stiu ca taxa unui magazin non-handmade este foarte mare... Si incurajez dezvoltarea de mici afaceri... Dar daca crezi ca nu faci fata (pt ca oricat de mica ar fi afacerea, aceasta necesita ceva investitie si sustinere la inceput), eu sunt de parere sa renunti... Pentru ca oricum, doar ciupind, nu vad ce castig ai avea...
Inocenta ar fi etichetarea gresita pt a aparea la mai multe cautari, daca se intampla la un produs, doua.... Dar cand se intampla la intreg magazinul...sau chiar si jumate...ce mai, chiar si sfert..deja avem o problema grava si inocenta dispare.
Oricum, sunt situatii si situatii....
Bine ca s-a rezolvat problema cu magazinul respectiv :D
bijouxdemonangeAlina, in magazinul handmade (cu taxa mica-mica :D) poti posta pana la 20 produse non-handmade ; daca depasesti numarul, atunci magazinul este considerat non-handmade (cu taxa mare-mare :D). Si astfel pt a evita taxa mare-mare, punem produse non-handmade voit in categorii handmade :D
29.06.2012, 22:17:21
gemsgemsMda... nu vad inocenta in aceasta practica. :P Daca toata lumea ar face asa ar fi doar cateva magazine de vintage si furnituri, restul toate de "handmade" si un talmes balmes in cautari. Si oamenii de atata au nevoie, de un precedent... ca sa faca pe inocentii. :P
29.06.2012, 22:22:08
nicolebijou03.07.2012, 16:32:45
CinnamonClovesI-am trimis magazinului Oanamena o notificare de a incadra produsele la furnituri.
04.07.2012, 11:23:47
user21www.breslo.ro/Product/Pandantiv-turture---prehnit---15-x-30-mm_653360 - materiale-tesaturi. nu e singura.
04.07.2012, 13:16:42
nicolebijouAccesorii pentru par?
06.07.2012, 14:57:49
www.breslo.ro/Product/Clipsuri-pentru-pantofi_657839
www.breslo.ro/Product/Plicuri-de-bani-botez_652845
nicolebijouwww.breslo.ro/Product/SNURFIRATA-BRATARI-HANDMADE-NEGRU_661687
06.07.2012, 16:33:14
De schimbat incadrarea, totusi nu sunt handmade
nicolebijou17.07.2012, 16:09:56
nicolebijouwww.breslo.ro/Product/FLOWER-PURSE_667957
17.07.2012, 16:18:01
Cercei, inele, copii ???
www.breslo.ro/Product/PURPLE-EARRINGS_667148
Imbracaminte, produse tricotate, genti ?
bijouxdemonangewww.breslo.ro/Product/Cutie-bijuterii-30x30_667079
17.07.2012, 22:49:43
Aici etichetele sunt in regula, nu e nimic nelalocul lui.
nicolebijouProblema era ca am gasit-o pe cautari Handmade/Inel si Handmade/ Bratari.
18.07.2012, 10:24:05
bijouxdemonangeInteleg ceea ce spui tu, dar fiind o cutie de bijuterii care adaposteste inele, pantantive, bratari, coliere, etc nu mi se pare nimic nelalocul lui sa o gasesti la cautarile acestea.
18.07.2012, 21:53:31
Oricum o vei gasi daca vei cauta "bijuterii" iar daca in descriere ar fi spus ca in compartimentele acelea micutie poti adaposti cu usurinta inele, bratari, etc oricum ai fi gasit-o la fel.
Nu poti spune ca o cutie de bijuterii nu are legatura cu inelul sau bratara.
Daca o gaseai la tricotate, la articole baie sau mai stiu eu ce, atunci intr-adevar era o problema.
Ideea cu etichetarile fanteziste este sa gasim etichetele care chiar nu au legatura cu produsul. Ori in cazul de fata chiar au.
nicolebijouEu raportez cand mi se pare ceva ciudat. Mai departe voi verificati si luati hotararea de a le muta sau nu. Daca este gresit cum procedez, pot sa nu mai raportez. Intentia mea nu este de a critica ci de a inlesnii cautarile clientilor. Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva.
19.07.2012, 11:28:53
bijouxdemonangeNu ai deranjat pe nimeni Nicole!!
19.07.2012, 15:56:20
Doar ti-am explicat de ce nu e nici o problema cu cutia de bijuterii.
Faci o treaba excelenta in orice caz! Deci multumesc!
nicolebijouCu placere !
19.07.2012, 16:33:42
ramonaignatwww.breslo.ro/Product/10b-margele-din-seminte-naturale-M001_684435
15.08.2012, 15:01:22
katafoltMinunate aceste materiale, dar ce caută ele la handmade, articole cusute?
28.08.2012, 12:47:59
www.breslo.ro/Shop/MaterialeColorate