Forum: Orice altceva feedback-ul pana la urma cum se atribuie?

• adeline.bijuterii
    adeline.bijuterii

cum este cu feedback-ul neutru?
    atata timp cat un produs corespunde descrierii si nu este defect, identic cu cel din imagine...chiar asa sa se puna feedback neutru si sa zic mersi ca nu negativ cum am fost amenintata doar pt ca nu ii place produsul?
    in plus parca era obligatoriu comentariul in dreptul feedback-urilor neutre sau negative, acum vad ca nu.
    nu stii ce sa mai faci ca sa iasa totul bine, dar ar trebui sa exista o indrumare pt plasarea feedback-urilor...
    numai eu stiu cat am muncit pt imaginea magazinului cum toate rebuturile au ajuns direct la gunoi si nu la client cum aud ca se mai intampla si totusi nu este suficient tot efortul...

iata mesajul meu plus mesajele clientului-ordinea citirii de jos in sus...am fost asa de ofensiva ca ea?! mai ales ca am oferit varianta sa ofer banii inapoi, iar in asta eu vad doar rautate si nu mi se pare respectuos cum mi s-a adresat...niciodata nu am fost atat de dezamagita si parca simt ca nu se va indrepta nimic...asadar din cate am inteles daca cuiva nu ii place ceva poate sa dea si negativ, dupa cum spune aceasta doamna...

edited CinnamonCloves

09.05.2011, 19:53:47
  • adeline.bijuterii
    adeline.bijuterii

mesajul s-a incheiat astfel la care nu mai are rost sa raspund, nu stiu ce vina are copilul ei in toata treaba cu nepolitetea cu care m-a tratat...iar de faza de "fetito" am trecut demult...eu mi-as dori solutii nu doresc sa fac balci din mesaje, ele sunt pt transparenta...dar probabil suntem prea multi, cu prea multe probleme si totul ramane la mica intelegere...care daca nu este asta este.

edited Cinnamoncloves

alte comentarii nu au rost, mie imi este clar, rea vointa si punct.

09.05.2011, 20:36:31
  • Nisina
    Nisina

Adeline are , cred eu , cea mai complexa descriere a produselor. Se intelege f. clar ca pandantivele in cauza sunt mai subtiri decat cele obisnuite din argint tibetan. De altfel , si din fotografie poti sa iti dai seama de asta.
    Sa citim si sa privim cu atentie , ca sa nu mai avem parte de surprize neplacute !!

09.05.2011, 21:10:12
  • Live
    Live

Mdeah...agresivitatea devenită tot mai mult normalitate-n zilele noastre... Să nu te laşi amărâtă, Adeline!

09.05.2011, 21:40:46
  • adeline.bijuterii
    adeline.bijuterii

macar o parere pro ma mai ajuta moral iti multumesc Nisina si Live!

desi eu imi doresc ceva care sigur e imposibil feedback-ul neutru sau negativ sa fie acordat doar cand ceva e defect sau a lipsit din comanda data sau trimisa si o fi fost pusa si la plata cum am mai auzit....
    dar asa fiecare face ce vrea...
    am descrieri care imi poate dezavantaja un produs, stiu ca altii nu ar scrie astfel despre produsele lor si toate acestea in speranta de a nu insela asteptarea cuiva, de a avea numai colaborari armonioase.
    o fi avut dreptul la parere dar nu m-a lamurit de ce nu accepatat banii pe produse daca nu e rautate cum a zis, mai ales ca am specificat mai apoi ca platesc eu taxe postale sa ii trimit banii numai sa fie pace la mijloc....

apoi de ce magazinele primesc feedback neutru cand un client anuleaza o comanda, mai ales cand nu citeste politica si s-a anulat din acesta cauza? stiu ca mai sunt pers care au intrebat asta fiind in aceeasi situatie. credeam ca daca anulezi nu mai pot da feedback si nici nu au la ce da daca nu au primit comanda de la magazin.

mai vedeam la alte magazine ca incasau neutru pt ca produsul respectiv nu a fost testat fiind de fapt un cadou pt cineva, alta chestie care ma face sa rad sau sa plang nici nu mai stiu cum sa o iau.....

nu-i nimic trebuie sa ma calesc, sa vad cum creste feedbackul neutru la mine in magazin, eventual sa mai si rad daca reusesc cu timpul si gata...
    pt ca feedbackul e o chestie subiectiva desi poate sa devina obiectiva cu acordarea sa in anumiti parametrii stabiliti de echipa breslo

am preferat sa stau in umbra pana acum...dar e prima oara dupa atata timp cand mi se vorbeste in halul asta, mai mai sa nu primesc si vreo palma...si e normal ca imi doresc niste schimabri, pot sa fie pareri pro sau contra desi nu stiu ce interes va prezenta problema mea, dar la final sunt sigura ca vor fi pers de acord cu mine in priviinta feedback-ului ca prea se poate da la voia intamplarii si daca cineva imi sugereaza sa expun problema echipei breslo, ei bine au destule mailuri zilnic sa le mai scriu si eu....o sa las si eu un feedback persoanei si gata...dar sper la o schimbare sa apara acei parametrii de care vorbeam, atat, doar pt asta m-am expus unui balci si cine stie ce imagine se va forma asupra mea....

09.05.2011, 21:45:35
  • Cristeen
    Cristeen

Intr-adevar, o descriere mai amanuntita ca a produselor Adelinei nu am mai intalnit in niciun magazin!
    Adeline, nu merita sa pui la suflet acele vorbe: clientii se vor cerne singuri!

cu drag,
    Cristeen

10.05.2011, 11:07:16
  • Live
    Live

Adeline, nu-ţi face probleme! Uite, eu căutam nişte suporturi pentru cabochon, la un moment dat. Am găsit în magazinul tău forme dorite, dar nu am comandat, pt că tu ai scris acolo că sunt foarte subţiri, iar mie îmi trebuia ceva mai "sovietic". În mintea mea am trimis un "mulţumesc!" către tine, datorită faptului că ai specificat că-s foarte subţiri. Eşti un om corect şi pari a fi şi foarte sensibilă şi cu suflet mare. Oamenii ca tine nu au cum să fie loviţi cu adevărat, căci ar însemna că Dumnezeu nu e drept! Tu fă-ţi treaba ta, acolo, cum o faci şi acum şi...gata!:)

10.05.2011, 11:47:34
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Inteleg ca mesajele au fost publicate pentru "transparenta", dar acolo apare username-ul clientului plus numele lui real, si sa nu uitam ca pe forum nu este permisa "publicarea oricaror informatii private (de exemplu: adresa de email, conversatii din mesageria Breslo, scrisori, numere de telefon, adrese, nume complete sau tranzactii efectuate pe Breslo sau in afara)."

In alta ordine de idei, desi nu "gust" deloc tonul din mesaje, pana la urma feedbackul este ceva subiectiv si reflecta parerea clientului. Dupa parerea mea, negativ ar trebui dat cand exista o pierdere efectiva (plata in avans fara colet / colet retur) sau cand produsele si comunicarea sunt complet neprofesioniste. Neutru cred ca ar trebui dat daca dintr-un motiv sau altul produsul/tranzactia nu te-au convins si nu poti lasa pozitiv, daca un produs nu era cel asteptat si /sau l-ai returant sau daca tranzactia nu a avut loc. Dar toate astea sunt regulile pe care le folosesc eu cand acord feedback si nu le pot impune nimanui.

De ce nu a acceptat returul produselor si restituirea baniilor nu stiu, dar fiecare client reactioneaza altfel cand produsele nu sunt pe masura asteptarilor. Unii lasa pozitiv daca pot returna produsul, altii lasapozitiv doar daca e din prima totul ok, iar pentru "complicatiile" suplimentare cu returul lasa neutru. In orice caz nu mi se pare ca in aceasta situatie feedbackul a fost dat abuziv, dar tonul mesajelor putea fi mai ok.

Concluzia este: nu putem multumi mereu pe toata lumea, let's move on :)

10.05.2011, 12:02:20
  • atenaaneta
    atenaaneta

Ade,stai calma,nu are rost sa te enervezi pentru asemenea,,persoane,,daca le pot spune asa!!!!sa faci un rau e mult mai usor decat un bine in ziua de azi,unii oameni sunt de o rautate de nedescris si pacat ca mai trebuie sa avem de a face cu ei...partea cea mai proasta e ca nu tu iti alegi clientii,ci ei pe tine,iar din cate stiu eu,inainte de a cumpara un produs onnline,se cer detalii in cazul in care nu esti sigur pe ceva,odata comandat acel obiect, atata timp cat el corespunde descrierilor,dupa parerea mea e foarte ok,nu cred ca ai bagat cuiva fortat pe gat marfa doar sa scapi de ea ca nu e calitativa sau defecta..e o mare prostie sa dai negativ doar pentru simplul fapt ca nu-ti place..ok nu e conform asteptarilor, taci si mergi mai departe..crede-ma ca si mie mii s-a intamplat sa primesc cate o bucata,doua defecte,nu de la tine,oricum asta e nesemnificativ, insa nu am dat negativ si nici nu am zis nimic pentru ca se mai intampla,numa cine nu munceste nu greseste,plus ca nu am pierdut o avere tinand cont ca restul au fost super ok si majoritatea magazinelor te incanta mereu cu un cadou surpriza ceea ce acopera,cred,orice mica greseala..

Din partea mea poti avea si o mie de negative, ca eu atata timp cat fac bijuu,voi revenii cu mare placere in magazinul tau,sunt multumita de absolut toate produsele iar tu esti o persoana extrem de calda,binevoitoare si cu suflet mare..nu te lasa in fata unora care nu au si nici nu vor avea ceea ce ai tu mai de pret!!!

te pup,cu mare drag:*Atena
    Bafta multa si te sustin in orice!!!

10.05.2011, 12:04:56
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Ade,desi nu-mi vad capul de treaba,cand am vazut ce ai patit,nu am putut sa nu comentez!!
    In afara de faptul ca in acest magazin se face o descriere exacta a produsului (inclusiv in ceea ce priveste aliajele gen argint tibetan-Ade explica f clar ce inseamna de fapt aceasta denumire),e o placere sa comunici cu ea,pachetele sunt frumos pregatite si ambalate,pe fiecare punguta scrie exact ce contine,intotdeauna gasesti si un cadou (deloc neglijabil),iar produsele sunt exact ca in descriere!De la prima comanda facuta in acest magazin,mi-am gasit nu doar un furnizor de produse de calitate la preturi bune,ci,mai ales,o prietena cu care mi-e drag sa discut oricand,nu doar cand fac o comanda (mult prea rar,fata de dorinta mea)!Ade e extrem de atenta ca fiecare client sa fie multumit si,fiind o sensibila si o sufletista,asta adaugat la profesionalismul pe care nu are rost sa-l puna cineva la indoiala,o loveste direct in suflet o vorba sau o actiune nemeritate!!Eu stiu fff bine cate eforturi face ca magazinul sa aiba mereu furnituri noi si de calitate,cum isi transforma noptile in zile ca sa puna totul in ordine,cum vine franta de oboseala de la serviciu si lasa,de multe ori,chiar si mancarea doar pt a se ocupa de magazin...O sa spuneti ca e in interesul ei...da,e drept si asta,dar omenia nu se poate cumpara de undeva,iar Ade o are cu varf si indesat!!!Imi pare tare rau ca a trebuit sa treaca prin asa ceva,eu,una,spun cu mana pe inima ca e printre furnizorii mei preferati!!!Ade,capul sus,si mergi mai departe!!!Poate ca si clientul crede,intr-adevar,ca are dreptate,poate se astepta la altceva,chiar si dupa ce a citit descrierile tale...
    Sunt cu muuuult mai multi cei care te apreciaza!!!!!!Din pacate,aproape fiecare dintre noi a avut si experiente mai putin placute...Vrem,nu vrem,ne place sau nu,si asta face parte din viata si din pragurile de care dam cu capul....

10.05.2011, 12:22:51
  • marissa6d11
    marissa6d11

Ade, intr-adevar e dureros sa primesti un feed-back neutru , daramite unul negativ.Dar asta e o parere subiectiva a cuiva si un om care te cunoaste stie care e adevarul.Pe mine m-a lovit in orgoliu numai amenintarea ca as putea primi un feed-back negativ, ca pers.cumparatoare, iar pentru cine are un magazin sau o firma PARE catastrofic.Dar nu e, crede-ma.Se vede din numarul de produse, din descriere, din pret, din vanzare cat face un furnizor.Nu te uita CE se spune ci CINE spune.Si asta e valabil pentru toti -cine da si cine primeste feed-back-uri.

10.05.2011, 15:42:46
  • adeline.bijuterii
    adeline.bijuterii

cum ma asteptam...mai bine i se scoatea numele din mesaj si user-ul in rest ramanea ceea ce ea a scris-ca sa se vada de ce nu am putut sa ascund toata treaba asta sub pres, atitudinea ei necivilizata...tot cei care fac ce vor raman protejati, nu stiam de acea regula altfel ii publicam doar textul decat ca acum sa nu mai fie deloc ...dar nu mai insist cu o discutie la nesfarsit, am vrut sa fiu doar o voce in plus...asa cum am citit ca se asteapta pareri pt perfectionarea locului in care ne aflam...SUSTIN IN CONTINUARE PARAMETRII PT ACORDAREA FEEDBACK-URILOR STIU CA SE VA FACE CEVA CU CAT VOM FI MAI MULTE VOCI (asa cum s-a facut intre timp cu adaugarea taxelor postale la comanda din oficiu si citirea obligatorie a politicii magazinului...). probabil va trebui sa existe un admin care se sa ocupe doar de treaba asta, inteleg ca echipa breslo nu poate face fata la gestionarea unei astfel de situatii avand in vedere cati utilizatori sunt.

in privinta celor care au incercat sa ma incurajeze, apreciez enorm interventia si timpul acordat mie...cei care ma cunosc ati punctat niste aspecte adevarate, care m-au impresionat fiind exact partile care m-au afectat mai mult si care vad ca sunt constientizate. celor cu care nu am avut placerea sa colaborez le multumesc la fel pt implicare!
    iti multumesc si tie CinnamonCloves, ma asteptam sa nu fie vazut ca ceva abuziv, dar nici tocmai corect...stiu ca trebuie sa fii impartiala...se pare ca ti-am mai dat si eu "treaba" de facut desi probabil ai destula. credeam ca am incadrat bine mesajul in prima sectiune cum am vazut ca nu toate erau pt opinii referitoare la un magazin anume...scuze!

"neutru-daca un produs nu era cel asteptat" pai pt ce ma mai cosum atunci cu descriere de la A la Z? asa nici nu mai e nevoie sa citeasca descrierea produsului daca este doar dupa asteptari ... am avut o doamna care a comandat o camee si mi-a spus ca nu se astepta sa fie asa mica, ca prietena ei a comandat tot de la mine si era mai mare...la care intreb daca descrierea produsului a citit-o....sa aflu ca nu a citit-o de fapt...dar a inteles greseala si s-a purtat frumos totusi. deci e cu dus si intors cu aceste "asteptari".

doar dupa un timp am sa aflu daca am pierdut doar timp cu implicarea mea, am mai urmarit totusi voci care indirect tot parametrii pt feedback au cerut...

este prima si ultima mea interventie...sper ca nu a fost in zadar!
    problemele ar fi mult mai putine pe lumea asta daca veninul ar fi in proportii mai mici si daca fiecare ar lua atitudine la nedreptati...da o adevarata utopie

10.05.2011, 19:03:10