Forum: Tehnici & Materiale Fetru
simona.florentinaSalut!
15.07.2013, 01:06:54
Imi poate spune cineva cum este defapt faimosul fetru?
Motivul care m-a determinat sa intreb este acela ca am cumparat de curand o coala de fetru si nu e deloc cum m-am asteptat.
Cu aproximativ un an in urma am avut ocazia de a vedea si atinge ( intr-un magazin fizic ) ceva ce era etichetat "fetru", era foarte moale, subtire si placut la atingere, din pacate atunci nu am cumparat, cu gandul la acel material am comandat de curand dintr-un magazin online o bucata de fetru care s-a dovedit a fi total diferita fata de ce cunosteam eu, este foarte aspra, groasa si are niste fibre lungi, asemanatoare cu lana.
Pana la urma care din cele doua este fetru?
ramonaignatAm avut fetru in mana de multe ori :) si este moale si placut la atingere intr-adevar , inca nu am intalnit fetru aspru . Nu stiu exact ce ai cumparat tu, poate o fi tot fetru dar nu e bine finisat. :)
15.07.2013, 08:01:55
Uite ce am gasit ca definitie : " Paslă presată şi încleiată, obţinută din lană sau din păr de animale, care este folosită în special la confecţionarea pălăriilor. "
:)
simona.florentinaMultumesc!
15.07.2013, 08:46:17
Asa ma gandeam si eu, nu stiam cum se face si din ce, dar prima oara cand l-am vazut m-am gandit imediat la pasla.
love4feltDeobicei, foile de fetru care sunt subtiri de 0.5mm sau 1 mm sunt moi si placute la atingere. Exista si foi de fetru mai groase, de 3 sau 3.5 mm care intr-adevar sunt mai aspre si mai rigide. Mai conteaza si ce are in compozitie fetrul, cat este sintetic si cat din lana.
16.07.2013, 20:04:07
simona.florentinaGrosimea este de 2 mm, despre compozitie nu scrie nimic.
17.07.2013, 10:51:38
Multumesc pentru lamuriri!
CinnamonClovesDa, exista definitiv placi de fetru din 100% lana si de asemenea exista placi din viscoza, din poliester sau din diverse amestecuri. Probabil de aici si diferenta.
22.07.2013, 15:26:50