Forum: Orice altceva Galerii : DE ce da, de ce nu?

• user61482
    user61482

Of... asa de mult as vrea ca fiecare dintre noi sa se chinuie putin sa aiba fotografii frumoase, luminoase...Sunt atatea produse frumos lucrate, si...chiar daca as vrea, nu pot sa le includ in galerii fix din motivul asta... Apar ca nuca-n perete. Nu ma refer la produse si STRICT la fotografii :(
    Atat de mult s-a discutat despre asta si....

26.01.2014, 22:18:18
  • CosulCuAte
    CosulCuAte

Fotografia face produsul.

A durat un an de zile pana am inteles acest lucru desi, mi-a fost explicat in toate manierele posibile si, de fiecare data, gasesam o scuza sa nu le prelucrez, ba ca nu am timp, ba ca nu am un program, ba cine stie ce motiv mai gaseam. Acum 2 saptamani mi-a aratat o prietena un program online gratuit pe www.pixlr.com unde sa imi prelucrez pozele. Recunosc ca 2 ore am stat pe el sa vad cum merge si am apasat pe toate butoanele ca sa vad ce face fiecare si sa decid ce este cel mai bun pentru mine. Acum prelucrez o poza in 10 min max, evident depinde si de poza.

Am inceput sa incarc in magazin pozele prelucrate si ghici ce?!? Mi-am regasit pozele in galerii. Multumesc fetele pentru includere in galeriile voastre. Incerc si eu la randul meu sa le includ pe ele. Si am observat sa am mult mai multe viziualizari la produse. Inca nu au venit si vanzarile, dar nu descurajez. Miscare de inceput exista asa ca sunt increzatoare.

Asa cum spunea cu chc.handmade, fotografia este foarte important, este care vinde online. Clientul nu poate sa atinga produsul, dar poate sa il vada. Daca vede 20 de produse cu 20 de fundaluri, nu vede uniformitate, nu vedere organizare si nu vedere ceva care sa ii incante ochiul. De ce credeti ca sunt asa frumoase pozele din reviste? Nu zic sa le facem asa, ca poate multe dintre noi nu au cunostiinte in domeniu, dar un simplu program online in care sa poti aranja lumina, contrastul si claritatea cred ca putem utiliza.

26.01.2014, 22:30:42
  • CosulCuAte
    CosulCuAte

P.S. Intre timp am primit si confirmat 2 comenzi al produse cu pozele prelucrate.

26.01.2014, 23:00:59
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

Un alt program in care se pot edita pozele este Paint.Net. A nu se confunda cu Paint, care vine gratuit cu Windows. E un fel de mini Photoshop si este gratuit. Se pot face multe lucruri interesante cu acest program si e foarte usor de utilizat. Atata tot ca pentru chestii ceva mai complexe, trebuie instalate niste plugin-uri separat. Eu il folosesc de mult timp si sunt foarte multumita de el.

27.01.2014, 11:45:42
  • user61482
    user61482

S-a discutat foarte mult despre ce programe , multe dintre ele gratuite , putem folosi pentru a imbunatati calitatea fotografiilor. Eu mi-am amintit ieri despre o discutie de aici de pe forum in care la un moment dat erau persoane nemultumite de faptul ca nu sunt incluse in galerii. Aseara am facut cateva si desi multe produse de pe breslo s-ar fi potrivit cu tema galeriei ( cel putin in viziunea mea ) nu le-am putut adauga pe motiv ca estetic nu aratau bine acolo, pareau in plus... Repet : fotografia NU produsul.
    Si da, cum spunea si Ana ( Cosul cu Ate ) , cu putin efort se vor vedea si rezultatele, si aici ma refer la VANZARI!
    Asadar, cu riscul sa par nesuferita , intreb membrii Breslo care se plang de lipsa vanzarilor sau / si a includerii in galerii : " Sigur ati facut TOT ce v-a stat in putinta ??" Atat.

27.01.2014, 13:15:10
  • user21
    user21

e ca si cum m-as plange eu ca de ce nu slabesc, de ce nu slabesc, in timp ce rontai prajituri :))).

pot sa mai adaug doar atat - la inceput am mai prelucrat fotografii ale unor produse care mi se pareau demne de rubrica "Produsul zilei" de pe Breslog, dar am lasat-o balta.

daca cine posteaza fotografii fara un minim de interes fata de aspectul fotografiei [si mentionez aici macar un crop avantajos, nu cine stie ce artificii, ca nici eu nu ma pricep mai mult] isi inchipuie ca e suficient, ba mai mult - obligatoriu [ca doar platim aceeasi taxa, nu?] sa apara si in galerii , si pe blog, si in reviste si mai stiu eu pe unde....isi cam face iluzii.

fiecare isi fotografiaza produsele cum crede de cuviinta, normal. dar totusi...

27.01.2014, 14:33:10
  • Discover.the.magic
    Discover.the.magic

s-a vorbit de atatea ori despre subiectul asta, dar nimic nu s-a schimbat. chc.handmade are dreptate, sunt atatea magazine cu produse frumoase dar cu poze groaznice - lumina proasta, incadrare proasta, facute in graba cu telefonul. ca sa nu mai zic de magazinele de furnituri cu poze urate, din care nu intelegi nimic.

27.01.2014, 15:24:28
  • user61482
    user61482

Sunt constienta ca si eu mai am MULT de lucrat, dar macar am incercat. Si mai incerc. Unele imi reusesc, altele nu. Si pozele mele sunt facute ( majoritatea ) cu telefonul , nici la mine in casa nu e foarte buna lumina,etc , dar incerc.

27.01.2014, 15:43:43
  • Discover.the.magic
    Discover.the.magic

pozele tale sunt muuuult peste cele despre care vorbim noi aici, sunt luminoase si clare. incearca sa le faci afara, pe balcon sau la geam.

27.01.2014, 16:55:44
  • user61482
    user61482

Ziceam doar ca nu prea ai motive sa nu incerci : se poate chiar daca nu ai aparat performant, lumina naturala nu patrunde in casa cum ar trebui ( chiar si la geam ) , n-ai balcon, etc etc. Niciuna dintre situatiile astea nu reprezinta un motiv :)
    Odata ce postezi pe Breslo, inseamna ca ai un calculator si conexiune la internet. De aici.. nu ramane decat sa vrei :) De putut se poate... si chiar gratis ;)

27.01.2014, 17:25:55
  • CosulCuAte
    CosulCuAte

:)))) Cris (chc.handmade), nu ma pot abtine sa nu rad ca comentariul tau.

Eu in balcon fac pozele si imi pare rau ca nu am o masa mai inalta pe care sa pun produsele sa fie chiar la nivelul geamului, dar aia e. vorba Cristinei, daca vrei, internetul iti ofera toate posibilitatile!

28.01.2014, 15:15:31
  • Discover.the.magic
    Discover.the.magic

da, nu ma refeream strict la persoana ta, era o idee generala, mie imi place cel mai mult pe balcon.

28.01.2014, 18:17:13