Forum: Orice altceva Hand made sau...ce?

  • silviupopa
    silviupopa

    Desi aceasta platforma a inceput ca o promovare a creatorilor de hand made, in ultimul timp a devenit orice altceva dar numai de hand made nu. A face hand made inseamna cu totul altceva decat sa insiri niste "bile" pe o ata sau sa le pui tortite de cercei. Nu am absolut nimic cu ceea ce a devenit aceasta platforma. Administratorul poate sa adauge cate categorii doreste si sa gazduiasca vanzarea si de rachete. Este situl si investitia lui. Problema mea este ca la "hand made" nu sunt produse hand made. Daca deschizi categoria, pe prima pagina sunt maxim 12 produse (cu indulgenta) hand made (din 48), restul sunt doar bile atarnate la tortite de cercei sau capete puse la fasii de piele. Eu, pentru a face un produs hand made, am nevoie de cateva ore sau chiar cateva zile. N-am sa pot niciodata posta 50 de produse in fiecare zi, asa cum fac altii, insirand bile pe ata. Este treaba lor dar nu trebuiesc incadrati la "hand made". Se pot crea doua categorii: "bijuterii hand made" si "bijuterii". Hand made inseamna lucrat manual. Cei care insira doar bile pe ata sau pun o tortita de cercel poate vor spune ca doar si ei tot cu mana pun acea tortita. Hai sa fim seriosi!
    In al doilea rand, cred ca este cea mai mare prostie inventarea afisarilor dupa "relevanta". Ce inseamna relevanta? Pentru cine este relevant un produs sau altul? In explicatia Breslo, printre altele, inseamna o fotografie buna, clara, pe fond alb. Pai eu am produse pe care nu vreau sa le prezint pe fond alb. Asta inseamna ca nu vor apare niciodata pe prima pagina? Cumparatorul trebuie intotdeauna sa schimbe cautarea dupa cele mai recente? Nu ar fi mai normal sa se deschida situl direct cu cele mai recente si doar daca un cumparator doreste sa vada care produse considera "cineva" ca sunt relevante sa schimbe cautarea? Nici nu mai spun de faptul ca acel "cineva" considera, intamplator desigur, relevante cate 10 produse de la acelas magazin. Oricum, prin aceasta "relevanta" se poate, foarte usor, sa fie avantajate doar anumite magazine. Eu sper ca administratorul sitului nu doreste asa ceva.

    28.11.2015, 15:35:20
  • gynhun
    gynhun

    Peste tot in lume se numeste handmade .... doar ca aici pot intra lucrul cu metalul(metalsmithing), lucrul cu sarma(wire wrapping)-ceea ce faceti si dvs ,margele (beadsweaving) etc.
    Si da,sunt foarte putine persoane care sunt artizani in adevaratul sens al cuvantului.
    Altii sunt la inceput de drum,altii incearca sa scoata un ban pe langa job-ul de zi cu zi :)
    Cel mai grav mi se pare atunci cand nu iti apreciezi munca depusa si iti vinzi creatiile pe nimic,ca si cum nu ar avea valoare munca depusa sau chiar facand un calcul incep sa ma gandesc daca ceea ce se prezinta este de fapt autentic....si trag toti creatorii in jos...
    Eu imi apreciez si imi respect munca depusa si clientii iar preturile vor fi pe masura .
    Spor in ceea ce faceti :)

    06.12.2015, 10:30:22
  • ionelaangela
    ionelaangela

    Buna ziua,
    Subscriu parerilor in privinta categoriei "hand made" .
    Incurajez cu mare drag incepatorii(sa nu uitam de unde am pornit fiecare dintre noi) dar si cei mai experimentati creatori carora ar trebui sa le multumim pentru invataturile lor.
    Fiecare isi (re)cunoaste munca depusa pentru realizarea creatiilor hand made si ar fi minunat sa o si evalueze corect.De exemplu pentru mine conteaza in primul rand orele petrecute la mesterirea unei lucrari si abia apoi ceea ce am pus acolo,astfel o si evaluez.
    Subscriu si pentru afisarea corecta pe pagina de noutati handmade,acea subcategorie numita "relevanta" pe mine ma incurca si cred ca si pe cumparatori.Sper sa dispara cat de curand!
    In rest spor sa aveti si sa ne bucuram numai de creatii "muncite" cu drag pe prima pagina...

    07.12.2015, 09:51:21
  • ionelaangela
    ionelaangela

    Am uitat...inca n-am vazut vreo bijuterie/accesoriu realizata/t de mine in portalul de cautare a acestei(or) categorii ,probabil gresesc undeva(fotografiere,expresivitate,etc),dar nu-i bai nu poti multumi toti breslasii.

    07.12.2015, 09:55:31
  • user67537
    user67537

    D-na Angela,
    Sunt o mare admiratoare a creatiilor dvs, daca nici minunatiile pe care le faceti nu se incadreaza in categoria celor " relevante" inseamna ca se pune accent mai mult pe o fotografie reusita decat pe produsul in sine, si nu este normal sa fie asa. Ceea ce pare a fi relevant pt unii nu este la fel de relevant pt altii, care vor sa vada noutatile si nu aceleasi produse pe prima pagina 3 zile la rand.
    Nu stiam de ce dupa ce postam un produs nou il regaseam pe la pagina 15... eu cred ca produsele ar trebui afisate in ordinea postarii lor, altfel unii sunt prea avantajati si nu mi se pare corect atata timp cit platim aceleasi taxe.

    07.12.2015, 21:20:14