Forum: Idei si sugestii Idei si sugestii galerii

  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Sambata, 30.03 la ora 17:30:52Evutza a scris (in www.breslo.ro/Forum/persoane-care-triseaza_topic_10914/?p=2)

    Legat de discutiile de la inceput, doresc sa spun ca am vazut si eu galerii, chiar pe prima pagina, cu doua sau chiar 3 produse ale utilizatorului ce a facut galeria (desi este specificat ca doar un singur produs propriu se poate include in galerii).
    A fost foarte dezamagitor acest lucru pentru mine.

    Ideea e ca se pot include si 3 produse ale celui ce face galeria, sau ale altora, in cadrul unei galerii. Este o eroare ce intr-adevar, uneori apare si alteori nu.
    Aduc asta la cunostinta doar, informativ, deoarece si eu am observat acest lucru. Ma refer aici la eroarea ce permite a include mai mult de doua produse ale aceluiasi utilizator, cat si situatiile de trisare, in care cel ce creeaza galeria include mai mult de un produs propriu.
    Ca idee, cred ca se mai poate lucra pe a limita mult mai strict aceste reguli, ce desi sunt scrise acolo la galerii la vedere, lasa totusi libertatea de a nu le respecta.

    Iar cu privire la galerii, dat fiind toate discutiile pe acest topic legat de cat timp raman pe prima pagina si cate galerii (multe, putine) sunt sau vizibilitatea oferita utilizatoruilor, sugestia mea ar fi una simpla (cred): sa fie fixat timpul la o ora de aparitie a unei galerii pe prima pagina.
    In felul acesta vor fi incluse mai multe galerii, mai multi oameni fericiti ca isi vad galeriile, mai multi utilizatori ce beneficiaza de vizibilitate..

    Asta pentru ca intr-adevar, se creeaza multe galerii, cu multa munca si timp alocat si na, parerea mea e ca ar fi mai multi oameni fericiti daca ar aparea galerii mai multe, stand mai putin timp, de exemplu o ora, chiar si alternand cu produsele noi listate (o idee buna din punctul meu de vedere).

    Zile frumoase va doresc tuturor!

    04.04.2013, 02:19:24
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ieri, la ora 19:24:41gydesi a scris (in www.breslo.ro/Forum/Articol-despre-galerii_topic_11123)

    Poate nu aici ar trebuie sa scriu, dar as avea si eu o idee: ar fi bine sa apara in magazin la produsul ales in galerie ca a fost selectionat si numarul de selectii in galerii, precum apare si numarul de vizualizari sau favorite. Asta ca si informatie utila pentru toti.

    04.04.2013, 02:19:43
  • fairdealing
    fairdealing

    Sugestia ta cu reducerea timpului de afisare a galeriilor selectinate ma face fericita!-asa cum ai spus,sunt convinsa k si pe altii!! vor fi mai multe galerii,2 ore era deja too boring! Si cea de a2 -a sugestie mi se pare binevenita!

    04.04.2013, 09:54:12
  • gemsgems
    gemsgems

    E cred ca 2 ore e boring pentru cine sta sa dea refresh sa vada daca s-a schimbat galeria. Clientii nu fac asta. Cine a muncit si a pierdut timp sa faca o galerie frumoasa merita sa o aiba afisata 2 ore.
    IMO ;)

    La inceput am fost si eu preocupata de acest subiect. Am si facut galerii. Am incercat sa le fac frumoase. Am renuntat pentru ca e foarte time consuming daca nu le faci doar sa fie. :)

    04.04.2013, 11:58:36
  • gemsgems
    gemsgems

    Ca sugestie, cred ca ar trebui sa fie mai "in your face" un buton care sa duca la galerii. Pe care sa il vada clientii. Cand dau hover peste galeria de prima pagina sau ceva de genul, nu stiu. Artizanii abia daca descopera acea sectiune, ma indoiesc ca sunt multi clienti care stiu de ea.

    Sau s-ar putea promova galeriile printr-un concurs oficial la un moment dat, poate. Ideea e sa fie scoase in evidenta cumva pentru cei carora le sunt destinate. :) Cred ca daca ar sti de ele, unele cliente ar face liste. Si sigur e mult mai tare sa iti regasesti produsul in lista unei cliente. :D

    04.04.2013, 12:05:11
  • Evutza
    Evutza

    Mi se pare foarte faina ideea asta, de adauga la favorite o galerie.

    De asemeni, ma bucura sa vad faptul ca ideea mea, cu limitarea timpului de aparitie a galeriilor pe prima pagina la o ora e incurajata de voi! :)

    La fel, imi place si cea cu concursul de galerii. Intr-adevar, se aloca foarte mult timp si energie crearii unei galerii armonioase intre idee si continut, si faptul ca multe nu se vad e dezamagitor..

    Am acordat doar un feedback asupra celor spuse mai sus prin acest mesaj. Sper ca nu e o problema, dat fiind ca topicul e dedicat ideilor noi...

    Multumesc!

    04.04.2013, 12:23:59
  • fairdealing
    fairdealing

    Si eu fac si am facut liste cu spirit de raspundere,(deci stiu cat timp se consuma-)dar nu am reusit sa-mi vad vreo lista pe prima pagina si e frustrant!Si apoi sa vezi galerii care stau 2 ore..de ex.ieri a fost o galerie care avea selectate produse doar din 9 magazine,din aproape fiecare cate 2 produse+ 2din magazinul ei;jobul meu e pe calculator,deci imi permiteam sa dau des refresh,pana de vreo saptamana cand am aflat k o galerie sta 2 ore.

    04.04.2013, 13:02:08
  • fairdealing
    fairdealing

    Ideea de a exista ”un buton”sau ceva obvious ,asa incat si clientii sa poata face galerii mi se pare GROZAVA!!! Felicitari,sper sa poata fi aplicata

    04.04.2013, 13:05:49
  • fairdealing
    fairdealing

    Sa stiti k apreciez f.mult munca celor care adm.treaza siteul Breslo,daca se considera k este mai bine pt.vanzarile de pe site,k o galerie sa stea un timp mai indelungat,asta,eu nu pot sa stiu,eu sunt atat artizan dar si cumparator-se poate vedea,si nu am facut propunerea pt.promovarea mea-am 3 produse in magazin,ci mi s-a parut si mai corect si mai vesel,k aceste galerii care stau in prim plan sa se schimbe mai des

    04.04.2013, 13:55:16
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

    Pe mine ma deranjeaza foarte tare ca nu pot sa schimb titlul galeriei. Nu stiu daca voua vi se intampla, dar eu pornesc de la o idee si pe parcurs ma intorc si ma sucesc si ma invart de nu stiu cate ori si iese complet altceva. Asa mi se intampla si cu produsele mele. Si nu cred ca e un lucru rau.

    Deci, in concluzie, ar fi bine sa se poate edita titlul galeriei! :)

    04.04.2013, 15:52:47
  • DinFir
    DinFir

    Regulile pentru galerii sunt clare, nu inteleg de ce "echipa" le lasa sa apara, daca tot le verifica. Problema cu "alternativele" este extraordinara, doar ca nu functioneaza, am patit-o eu, pur si simplu mi-au exclus-o in loc sa-mi inlocuiasca pozele. As mai avea, dar ma opresc.

    04.04.2013, 19:05:14
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    @Daca te opresti, DinFir si nu spui despre ce e vorba, nu va rezolva nimeni niciodata problemele. Pentru ca atata vreme cat nimeni nu zice nimic, toate lucrurile functioneaza bine, nu?
    Daca ai observat un bug cum e acela ca nu functioneaza alternativele si nu inlocuiesc produsul vandut de fapt, trebuie sa-l notifici, faci un print screen la ce ai tu in editarea galeriei (cu tot cu alternativele deci) - sau n-o mai ai nici tu in lista ta de galerii, pt editare?-, pentru a fi verificat si apoi programatorul sa se ocupe de asta, sa gaseasca solutia. Daca nu spui nimic, nimeni nu stie nimic.
    Nu se rezolva toate problemele peste noapte, nu toate au aceeasi prioritate, dar sesizeaza-le sa fie avute in vedere! :)

    Later edit: Am facut test acum cu o galerie, cu un produs comandat si mi-a inlocuit produsul comandat cu unul din alternative. :)

    04.04.2013, 19:36:01
  • DinFir
    DinFir

    Si problema s-a rezolvat, poate nici n-a existat. Am facut bine ca m-am oprit, poate nici nu trebuia sa incep.

    04.04.2013, 21:17:26
  • gemsgems
    gemsgems

    Sarcasmul nu rezolva niciodata buguri. :D Cu raportarea lor avem o sansa. :P

    Mi se pare ciudata asta cu depasirea nr. permis de produse dintr-un magazin. Eu n-am reusit niciodata sa pun mai multe. Mi s-a intamplat de multe ori sa o fac din greseala, dar nu a mers sa tin mai mult de 2 dintr-un magazin. Mi-ar placea sa vad un printscreen cu asa ceva. :P

    04.04.2013, 22:13:19
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ce problema s-a rezolvat?
    Bug-urile pot fi doar intamplatoare si sa apara in anumite situatii. Nu a zis nimeni ca nu a existat o problema cand ai sesizat-o tu. Am zis doar daca se intampla asa ceva se fac atunci sesizari.

    Si sustin in continuare cele spuse mai sus.
    Daca observi ca ceva nu e in ordine, spui- mai ales atunci cand e in desfasurare acel ceva-, e foarte simplu.
    Eu nu inteleg atitudinea asta de "mai bine nu mai spun nimic", asta nu ajuta pe nimeni si nu toate problemele se rezolva de la sine.

    04.04.2013, 22:15:41
  • gemsgems
    gemsgems

    Am vazut acum in celalalt post desp[re ce e vb. :P

    04.04.2013, 22:15:51
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Alina, iti trimi pe mail :)))

    04.04.2013, 22:16:10
  • butterfly.shop
    butterfly.shop

    Îndrăznesc şi eu o sugestie în legătură cu galeriile. Din câte am văzut despre acest lucru nu s-a scris, poate mă înşel.
    Mi s-ar părea mai ok să existe un număr limită de galerii pe zi pentru un utilizator. Cred că astfel s-ar rezolva şi problema abundenţei de galerii în a fi afişate pe prima pagină. E doar o părere.

    07.04.2013, 13:04:46
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

    Mie nu mi se pare ok sa limitezi numarul de galerii pe care il poate face un utilizator pe zi. Galeriile nu se fac singure, eu personal nu pot face in fiecare zi galerii si fac mai multe in week-end, cand am timp, iar crearea galeriilor imi ia cateva ore bune in aceste zile si nu mi se pare corect ca eu sa vreau sa investesc timp in promovare si sa fiu limitata la un numar de galerii.

    07.04.2013, 14:23:48
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

    Si, in plus, cred ca ar incuraja folosirea conturilor multiple, ceea ce nu e de folos nimanui pe aceasta platforma.

    07.04.2013, 14:33:56
  • butterfly.shop
    butterfly.shop

    Gaby, a fost doar o părere datorită subiectului că pe prima pagină ajung greu la rând galeriile. Şi nu am sugerat să fie un minim de 1-2 galerii pe zi de utilizator, nici gând.
    Totuşi, fix în clipa asta din 181 de galerii active, 47 aparţin aceleiaşi persoane... o simplă socoată arată că proporţia e un pic cam mare... Iar asta se întâmplă de o bună perioadă încoace.

    07.04.2013, 16:01:25
  • fairdealing
    fairdealing

    Consider k,butterfly.shop,are dreptate, am avut rabdare sa numar si eu galeriile, si [X] are intr-adevar acel nr.mare,acum,depinde de echipa Breslo ce va selecta pt.prima pagina,k ei fac acest lucru,si ” sunt precisa”k echipa vede acest lucru

    07.04.2013, 17:05:28
  • niaga
    niaga

    cum imi promovez lucrarile

    07.04.2013, 18:04:01
  • tiny.treasures
    tiny.treasures

    Eu personal nu vad care e problema daca cineva face 20 de galerii pe zi... Mai ales ca nu isi promoveaza propriile produse in toate galeriile. Daca as avea timp as face si eu 10-20 de galerii pe zi....

    07.04.2013, 18:08:09
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

    S-a mai discutat subiectul selectiei galeriilor pe prima pagina si eu am retinut ca selectia este automata si rareori galeria de pe prima pagina e aleasa de un admin.

    Da, utilizatorul respectiv are foarte multe galerii active, insa nu cred ca are rost sa ne suparam. Si da, sansele ca celelate galerii sa apara sunt mai mici in conditiile astea, dar asta e, unii investesc mai mult in materiale, altii in timp de lucru si altii in timpul acordat galeriilor. Eu consider ca e ca si cum m-as supara ca X magazin are mai multe vanzari decat mine. Pana la urma sunt si alte modalitati de promovare.

    07.04.2013, 18:34:19
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Consider ca prea multe limitari si constrangeri vor duce la o restrangere a cercului si la un aer viciat-exclusivist. Cred ca nu are nimeni nevoie de ingradiri peste ingradiri, sa ajungi sa te "temi" ca orice click dat pe site va atrage dupa sine notificari si 'pedepse'. Eu una nu am privit niciodata galeriile ca pe o metoda de promovare, cat pe una de relaxare, de descoperire, chiar de reverie (cum mi-as aranja azi camera? Cu ce m-as rasfata in prima zi de concediu? Cum m-as imbraca maine 21 decembrie sub soarele Africii? Etc etc). Nu mi se pare frumos ca o persoana atat de fidela site-ului breslo (sa faci 50 de galerii in 3 zile inseamna sa petreci ore bune pe site) sa fie pusa la "colt" si aratata cu degetul ca exemplu negativ. Fiecare isi petrece timpul pe site cum ii cade mai bine.

    07.04.2013, 19:37:51
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

    De acord cu FierForArt! Galeriile pot fi o modalitate de relaxare, de exprimare a unor trairi, emotii si multe sunt poezie in imagini. Si mi-ar placea si mie sa pot sa le adaug la favorite pe cele mai reusite.

    07.04.2013, 19:50:48
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    @ butterfly.shop si fairdealing:
    Eu chiar nu va inteleg, sincer acum.
    In loc sa petreceti timpul asta pe care-l petreceti urmarind tot felul de fantome, si daca nu gasiti motive reale de suparare, sa le inventati, ca acum, si numarand galeriile toate si cele ale utilizatorului respectiv, mai bine ati pune mana si ati face si voi niste galerii si sa consumati energia straduindu-va sa va iasa bune, chiar foarte bune, astfel incat sa nu va fie teama ca nu apar si pe prima pagina si nu le vedeti.

    Chiar atat de mare este invidia? Daca cineva are timp sa se ocupe de Breslo, de magazin si de facut galerii, trebuie sa-i restrictionam?
    Mai ramane sa cereti restrictie pe numarul de produse postate pe zi, sau totale, sau nu stiu ce in magazinul propriu!
    E urat! Foarte chiar!


    Din perspectiva Andrei, aka bijouxdemonange, utilizator simplu al Breslo!

    07.04.2013, 19:55:12
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Ce mi s-ar parea mie interesant ar fi sa apara si numele, eventual descrierea, galeriei pe prima pagina. Uneori sunt foarte curioasa de numele pe care autorul l-a ales pentru o anumita galerie. Dar asta e doar obsesia mea cu cuvintele potrivite :). Alta chestie insa ar fi situatia galeriilor neterminate. In momentul in care ai deschis o galerie a inceput numaratoarea inversa , asta inseamna ca pentru a fi cat mai mult timp vizibila trebuie sa o finalizezi cat mai repede, asadar ajungi fie sa nu aloci timp suficient selectarii produselor, fie (asta era cazul meu) sa nu reusesti sa o finalizezi in timp until si sa o lasi balta.

    07.04.2013, 19:56:37
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Raspandirea unei proaste dispozitii si barfa nu sunt apreciate pe Forumul Breslo.
    In acestea intrand si carcoteala, sarcasmul si goana dupa fantome, vrajitoare si probleme inchipuite.
    Contributiile active si constructive sunt binevenite oricand, in schimb.
    Sesizarea problemelor reale iarasi este binevenita, astfel contribuind la rezolvare, pentru buna desfasurarea a lucrurilor.
    Discutiile intr-o atmosfera binevoitoare iarasi sunt binevenite si absolut necesare!


    Artistul- si omul creativ in general- isi redirectioneaza frustrarile in scopuri creative si artistice si chiar practice: realizeaza, creaza, lucreaza ceva! Astfel consumandu-si si/sau utilizandu-si (si nelimitandu-se doar la) energia, imaginatia, fantezia, durerea, frustrarea, neputinta, magia, euforia, obsesiile, egoismul, cunostintele, timpul intr-un mod constructiv, deloc daunator, chiar din contra, de ajutor pentru sine si/sau ceilalti!
    Exact din astfel de oameni este (de dorit a fi) alcatuit Breslo, Comunitatea Creativa in Romania!


    Revenind la o exprimare mai diplomatica (si adesea deloc inteleasa de cei ce nu vor/pot sa priceapa/perceapa),

    Andra

    07.04.2013, 20:39:43
  • love4felt
    love4felt

    Eu consider ca urmatoarele ar trebui implementate:
    - sa poti schimba numele galeriei in timp ce adaugi produsele, sa nu mai poata fi schimbata dupa ce a fost publicata (momentul cand s-au adunat cele douazeci de produse si dai salveaza)
    - sa apara numele galeriei atunci cand apare pe prima pagina
    - in produsele din magazin sa apara asa cum e numarul de admiratori, si numarul de galerii din care face parte
    - e o idee buna sa se reduca timpul de afisare de la doua ore la o ora, asa ar aparea mai multe
    - una mai veche: formatul lor de 4x4 cand le concepi si cel e 5x3 cand apar pe prima pagina

    Eu fac galerii cu mare placere, exact cum spunea cineva mai sus cu acelasi sentiment cu care imi aleg hainele, pantofii si geanta, sau cum imi mobilez camera, imi place sa ma uit la produse, sa fac combinatii de culori sau idei, si ma bucur cand reusesc sa adun produse care dau bine impreuna.

    07.04.2013, 21:13:03
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Pe langa acestea, ar fi bine sa fie mai vizibil care-i treaba cu galeriile, cu ghidul de cumparaturi... Sa fie incurajata lumea sa faca galerii, galerii frumoase! Si chiar si clientii sa fie incurajati sa le faca... Sa nu mai para ca facem galerii cu noi si pentru noi...

    E atat de multa lume tematoare de te miri ce s-ar putea intampla daca dau click pe Descopera si cumpara.... Sau pe alte link-uri...

    Ar fi util si un ghid al utilizatorului (fie el client sau cu magazin), complet si actualizat - pentru galerii, dar si in general pentru Breslo.

    LE:

    Alt topic despre galerii, cu raspunsuri la probleme:

    www.breslo.ro/Forum/Intrebari-si-Sugestii-Galerie-de-pe-Prima-Pagina_topic_9629

    08.04.2013, 12:38:37