Forum: Orice altceva imprumut suport bijuterii
veronelBuna tuturor,
17.06.2012, 10:50:59
Am nevoie de un suport de bijuterii, un panou de 1m2, ori ceva mai mare care sa stea in picioare, de pe 20.06, pana pe 25.06. As dori sa il imprumut de la cineva contra cost, sa il cumpar, ori sa il fac. Ma puteti ajuta?
Multumesc,
Veronica
betty.bijuteriiEste foarte simplu: mergi la magazinele specializate pentru constructii, iei doua placi de polistiren cu grosimea de 10cm(este mai bine ca placile sa fie mai groase, sunt mai rezistente), costa pana-n 10 lei(o placa este de 50/100cm), le acoperi cu panza ieftina de culoare inchisa(poti sa folosesti piuneze, merg foarte bine). Mergi la un tamplar(daca stai la casa sau ai cunoscuti care mesteresc cat de cat, apeleaza la ei) si cere-i sa-ti faca un fel de cadru, doi lanteti de lemn de 10cm grosime si inalti de 2m, ii prinzi intre ei cu alti lanteti, unul jos pentru stabilitate si 3 sus, astfel incat sa poti prinde placile de polistiren pe ei. Este si foarte usor de transportat si il poti folosi oricand.
17.06.2012, 13:27:05
LiveŞi, ca să fie cât mai rezistentă cestiunea, cumpără polistiren extrudat, nu expandat.
17.06.2012, 16:58:35
veronelva multumesc frumos pentru raspuns. o sa merg la hornbach si o sa cumpar polistiren extrudat pe care o sa il imbrac intr-o catifea neagra, pe care o sa o prind cu piuneze pe partea din spate, nu am timp sa fac altceva pana miercuri seara, cand plec. cu ce o sa prind bijuteriile? cu ace de gamalie, nu? nu m-as supara nici daca ar avea cineva de vanzare, dar nu cred ca gasesc, o sa fac eu.
17.06.2012, 23:37:23
o seara buna!
cu multumiri,
Veronica
betty.bijuteriiBijuteriile le poti prinde cu ace cu gamalie pe care le indoi la mijloc, in forma de L.
18.06.2012, 00:19:41
betty.bijuteriiDaca nu ai catifea neagra, nu mai cumpara pentru ca este scumpa. Eu am folosit o panza ordinara neagra, era cam 3 lei metrul, si arata foarte bine. N-are sens sa dai banii pe catifea!
18.06.2012, 00:21:30
veronelam inteles, asa voi face.
18.06.2012, 09:48:41
LiveAce cu gămălie sau cuişoare gata îndoite în L (cred că găseşti tot acolo de unde iei polistirenul).
18.06.2012, 17:36:15
Eu am făcut de soţul meu un...ceva, să-i zicem panou. E din lemn şi placaj, îmbrăcat pe interior cu o bucată de denim albastru. Are balamale, se închide. E, însă, destul de greu de prins bijuterele pe el, din cauză că denimul e foarte întins şi acul tinde să intre-n placaj, ceea ce nu e în avantajul acului.:D Îţi povestesc despre acest panou doar ca să ştii că-l am:)), căci ar fi cam complicată trimiterea dumnealui cu trenul sau cu microbuzul (dacă aş fi ştiut de această nevoie a ta încă de săptămâna trecută-marţi, te rezolvam, căci mama a venit în Bucureşti cu maşina, ajungând taman în Sectorul 6-Drumul Taberei). Îţi urez, însă, succes şi la rezolvarea problemei cu panoul, şi la vânzare!:)
GheorghitzaVeronel,
18.06.2012, 20:25:22
catifeaua (sau panza cu care vei imbraca poliesterul) o poti taia mai mare putin, cat sa se petreaca in spate una peste alta. Pe acea suprapunere, daca ungi cu prenadez si lasi putin sa se usuce, poti lipi foarte bine catifeaua. Nici nu se va vedea unde ai lipit si in plus, nu se va mai desface usor (si nici nu vei mai avea nevoie de ace de fixare. Daca ungi poliesterul pe canturi, ai putea lipi foarte bine catifeaua, fara sa mai acoperi toata suprafata din spate...
In acest caz. croiesti catifeaua mai lunga cu cati centimentri este grosimea placii.
Patratele din colturi, le tai cu foarfeca si dupa indoire si lipire colturile vor fi perefecte.
veronelLive, iti multumesc frumos, stai linistita, acum stiu cum sa il fac. am vazut unul exact cum descrii tu aici http://traistuta-cu-zale.blogspot.ro/2011/03/povesti-din-targ.html, insa nu am putut contacta persoana respectiva. asta m-a inspirat sa fac si eu unul. va povestesc maine cum a iesit, poate pun si poze aici daca merge.
19.06.2012, 00:03:19
Gheorgita, daca abilitatile de lipire imi vor permite, cu siguranta o sa fac cum mi-ai spus tu.
va multumesc pentru urari, sa vedem ce iese. targul este intr-un camping la sziki, langa szeget (ungaria) daca este cineva interesat. eu ajung acolo oricum in perioada asta, de aceea am zis sa particip. nu este taxa, dar nici vad foarte mare. sper sa ma distrez si sa ii invat si altii ce stiu eu. (o sa fie si un atelier).
cu bine tuturor celor care mi-au raspuns,
Veronica
betty.bijuteriiOho! E ceva distanta! Trebuia sa spui de la inceput unde vrei sa mergi, poate-ti imprumuta cineva din zona aia. Sper sa te distrezi foarte bine chiar daca nu este vad mare. Nu asta este important. Iti vei face noi cunostinte si, cine stie?!, poate vei dobandi diverse tehnici. Sa ai bafta si, inca o data, distractie placuta!
19.06.2012, 00:22:41
veronelmultumesc, sa fie!
19.06.2012, 09:43:48
Gheorghitzaveronel,
19.06.2012, 11:15:12
Betty-bijuterii are dreptate! Daca stiam, iti faceam eu, unul si ti-l dadeam cand treceai prin Arad (in cazul in care ieseai pe la Nadlac...) Am mai ajutat si alte fete si nu era nicio problema...
Iti doresc mult succes!
veronelgheorghita, ce draguta esti ! :-) pana la urma am improvizat ceva si am reusit sa fac ceva frumos acolo. nu pot incarca poze aici, sa va arat. multumesc tuturor pentru ajutor si gandurile bune!
09.07.2012, 12:01:53
betty.bijuteriiBuna, @Veronel!
09.07.2012, 22:23:49
Imi pare bine ca te-ai descurcat la acel eveniment. @Gheorghita este un"EL"nu o "Ea":)))))Numele lui este George si este unul dintre principalii sponsori ai concursurilor de pe Breslo, chiar daca, de cele mai multe ori, face acest lucru mascat. Un prieten de nadejde care merita toata consideratia noastra.
Asteptam poze de la tine.Multa bafta in continuare!