Forum: Orice altceva intrebare
russlannabuna ziua! as avea si eu o intrebare...am comandat niste cercei realizati manual...modelul era in proportie de 90% ca verceii pe care ii avea in stoc pe site ul de unde am comandat, doar ca am dorit sa fie 3 pietricele de alta culoare...am primit cerceii ieri, si am constat ca sunt lucrati neglijent...cristalele sunt strambe si sunt prinse cu un sistem care pare "foarte ieftin", ceea ce din poza originala puteai trage concluzia ca sunt lucrati foarte atent si finut...am incercat sa ii explic persoanei care i a executat toate problemele...si a spus ca daca ii returnez produsul va pastra 50% din pretul cerceiilor pentru manopera...vreau sa intreb? este normal? din moment ce cerceii sunt facuti dupa dorinta mea ca si model dar sunt neglijent executati?
22.05.2013, 17:53:58
BohemianSinNu cred. Ca si vanzator lansez opinia ca, daca este o problema, normala este restituirea produsului si restituirea integrala a pretului platit cu exceptia taxelor de transport.
23.05.2013, 10:06:31
user61482Nici mie nu mi se pare normal comportamentul. Ok, ii lucrezi la comanda, dar dupa ce i-ai terminat, vei poza din toate unghiurile si detalitat produsul finit, si vei intreba cumparatorul daca este multumit. Eu asa am facut pana acum si totul este ok. Nu facem chestia asta numai pentru a castiga bani, ci , mai ales pentru a vedea multumirea pe fata ( sau in feed-back-ul ) cumparatorului, nu?
23.05.2013, 10:52:11
gemsgemsSi eu cred ca trebuia sa trimita poze cu produsul, inainte sa il trimita. Si eu lucrez la comanda si asa fac intotdeauna. E normal sa nu fie exact ca altele, fiind handmade, dar clientul trebuie sa stie clar pe ce da banii, inainte sa plateasca. E vina ei daca n-a facut treaba asta.
23.05.2013, 12:09:45
abigailsmyckenCum spunea gemsgems trebuie oferite clientului poze din care sa se vada bine ce urmaeaza sa cumere. Sincera sa fiu mi se pare urat sa ceri 50% pentru manopera; desigur, este mai greu cu lucrurile facute pe comanda deoarece sunt mai dificil de revandut insa daca in poza arati ceva si produsul finit e altceva, atunci e nedrept pentru cumparator sa nu restitui suma in totalitate. Teoretic daca avea specificata aceasta exceptie cu 50% in politica magazinului poate ar fi ok pentru ca tu ai fi fost de acord cu aceasta cand ai comandat, dar tot urat mi se pare gestul in sine.
23.05.2013, 12:49:18
user61482In plus, din punct de vedere legal, exista o lege care da dreptul cumparatorului sa returneze produsul si sa fie despagubit in termen de x zile, si fara sa dea vreo explicatie !
23.05.2013, 12:59:07
tonycatApropo de poze.... nu prea am vazut pe Breslo produsele 100% handmade pozate si din spate.... nu cred ca spun ceva nou pentru cei care lucreaza in sarma sau metale cat e de greu sa realizezi un "spate" sau "dos" estetic al bijuteriei, cat e de dificil sa "ascunzi" capetele de sarma, sa faci un finisaj cat de cat profesional... probabil ca si la cei care lucreaza cu textile, sau cu fimo, sunt multe probleme legate de aspectul obiectului lucrat, fata, spate, lateral.... incercati sa postati poze ale obiectelor lucrate facute si la spatele acestuia si e posibil sa aveti surprize frumoase sau dimpotriva ....
24.05.2013, 18:29:32
tonycatE penibil sa ceri 50% pentru manopera cand tocmai aceasta a fost de 2 bani!
24.05.2013, 18:30:58
CinnamonClovesConform legii in vigoare, ai timp 10 zile lucratoare sa returnezi produsul si sa ti se dea banii inapoi - integral!
28.05.2013, 00:24:51
Daca nu ai fost informata de catre vanzator despre acest drept, ai dreptul sa retunezi produsul in 90 de zile.
www.breslo.ro/Forum/Politica-retururi-pt-comertul-online_topic_10987
Singura "problema" poate fi aceea ca produsele lucrate la specificatiile clientului / personalizate sunt exceptate de la retururi. Mi se pare ca acest lucru nu se aplica insa la orice "personlizari" ci doar daca prin personalizare produsul devine f. greu vandabil (de exemplu gravuri cu un nume si o data). Daca aveti informatii detaliate m-as bucura de completari.
Trimite-i vanzatorului linkul spre lege, poate are efect. Daca nu functioneaza, nu uita sa lasi feedback negativ.