Forum: Orice altceva La o cafea (3)
blanitza"Cele rele sa se spele,
16.12.2011, 21:23:08
Cele bune sa se-adune..."
Aceste doua versulete mi se par cele mai potrivite ca simbol al acestui nou topic, unde continuam traditia noastra forumista, respectiv cea de a ne impartasi unii altora cat mai multe lucruri - informatii despre minunata lumea handmade, muzica, filmele si cartile preferate, dureri si bucurii, si nu numai, ba chiar v-astept cu tot sufletul sa-mi spuneti cea mai buna reteta de cozonaci, plus ca va rog sa ma incurajati pentru aceasta grozava trebusoara!!!! Oooo, de-abia v-astept, I must confess - pana acum n-am avut curajul sa fac vreodata, am tot chibitit pe langa mama, da' nu m-am incumetat, poate cu ajutorul si sustinerea voastra, voi simti cu-adevarat ce-nseamna sa continui traditia romaneasca de Craciun - COZONACUL!!!!!!
cattieBlanitza,nu este greu :)
16.12.2011, 21:29:49
Eu am facut de cateva ori,si o singura data am dat gres .A iesit putin cam uscat :)
CURAJ :)
Gheorghitzablanitza,
16.12.2011, 21:34:29
acest "La o cafea (3) dovedeste ca intr-adevar va pasa ...
Ma asteptam sa rupa tacerea forHOPE...
Poate trebuie sa intelegem ca nimeni nu detine ADEVARUL ABSOLUT,
ca nimeni nu poate pretinde ca STIE, CUNOASTE TOT sau ca este
..."CEL MAI" sau "CEA MAI"
Cat santem in viata pe Pamant, TOTI santem pentru A INVATA
La orice varsta ne-am afla, vom avea de invatat.
Unii de la altii.
Unii, nu putem fara altii.
Doar impreuna. Fiind o COMUNITATE BRESLO
sa dovedim ca santem o COMUNITATE care poate trai in COMUNIUNE
si ca ne putem intelege intre noi ca fratii.
GheorghitzaVa multumesc tuturor celor care mi-ati fost alaturi pana acum.
16.12.2011, 21:36:10
blanitzaDraga Cattie, draga Gheorghitza, bine-ati venit, maaaama, ce mi-ar fi placut sa va pot intampina cu o tava de cozonac, da' eu acuma abia invat, macar teoretic, sa stiu ce am de facut!!! Sa va spun o faza - acum vreo 10 ani, aveam niste vecini din Iran - mama si 4 copii, bine, erau mari, nu mai erau ei chiar copii - o fata si 3 baieti. Nu stiu cum, dar ii adusese viata prin Romania, si chiar se simteau grozav, s-au adaptat, au invatat romaneste, vorbeau chiar bine, copiii, mama insa, mai greu. Aveam relatii de vecinatate f bune, si-ntr-o buna zi vine Meni - fata - avea vreo 15 ani, nu ca ea vrea sa-nvete de la mama sa faca un cozonac. Zis si facut, pune ce trebuia, se apuca si-l framanta oarece, da' nu f mult, il pune la cuptor, maaaama, si daca n-a scos un cozonac bine crescut si-o bunatate, de m-a apucat si jena - adica o fetisoara din Iran a facut cozonac, nene, si eu stau si casc gura!!!!
16.12.2011, 21:46:18
forHOPE*George> ma bucur nespus ca ti-ai facut timp si ai mai trecut pe la "cafenea"...imi pare rau daca te-am dezamagit...nu am spart eu gheata caci nu eram pe faza...dar la urma urmei, chiar nu conteaza. Important e ca a facut-o ;) si ca ne putem intalni in continuare in cafeneaua noastra deschisa non-stop :)
16.12.2011, 21:49:44
*Blanitza> vreti sa va dau reteta mea de cozonac :D?
cattieDa,eu vreau reteta
16.12.2011, 21:55:11
bijouxdemonangehihi...eu framantam cand eram mica...faceam umplutura (aia delicioasa cu nuca si cacao, noroc ca facea mai multa decat era necesar :D ) si ieseau niste cozonaci...Doamne ce-mi mai placea...Facea bunica mea cateva zeci de cozonaci...mancam toata ziua :D
16.12.2011, 22:04:27
...oricum, avea si cuptor foarte bun (de la aragaz, dar de-ala vechi...) ieseau minunat!!!
reteta n-o stiu, dar ceva secrete am prins de la ea hihihi
De fapt in general eu nu stiu retete, am prins doar secretele :))))
cattieNa,ca sar de la cozonaci la...altele
16.12.2011, 22:08:05
http://vocearomaniei.protv.ro/video/stefan-stan-fever.html
M-AM INDRAGOSTIT!!!!! :D
cattieGanditi-va cum ar iesi cozonacii cu dulcicul(si talentatul) Stefan,tinandu-va castronul in care framantati coca si cantandu-va....
16.12.2011, 22:09:59
....sau cum nu ar iesi....dar cui i-ar mai pasa....
forHOPECozonac ForHope
16.12.2011, 22:10:10
- Ingrediente: 2 + 1/2 kg faina, sare, coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la 4 lamai (de la 2 lamai se pune in aluat si de la 2 se presara impreuna cu nuca macinata peste foaia intinsa de la cozonac), 1 pachetel drojdie ( se pune la inmuiat in H2O calduta), 15 oua (spalate in prealabil), 2 esente de rom, 2 esente de vanilie, 5 plicuri zahar vanilat, putin zahar, lapte dulce cald, ulei si muuuuuuuulta DRAGOSTE
- se amesteca bine toate ingredientele
- in timp ce framantam se adauga treptat laptele cald
- dupa ce obtinem un aluat bine format, se toarna pe margine ulei pentru a nu se lipi aluatul de lighean
- se lasa la dospit macar 1 ora (sa fie acoperit cu o fata de masa de carpa)
Dupa ce a crescut aluatul, se intind foi pe masa unsa cu ulei, se presara nuca macinata/zahar vanilat/zahar/ulei/rahat/cacao/mac/coaja rasa de lamaie si portocala (alegeti dvs combinatiile de elemente)...Nutella (cine vrea) :))))
- se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei
- se lasa la cresut in tava apoi se introduce in cuptorul incins (cca 1 ora)
- inainte de a se introduce la cuptor, cozonacul se unge cu galbenus de ou
- cand se scoate din cuptor, se unge pe desaupra cu apa cu zahar
Pofta Buna!
cattiesuna foarte YUMI!!!!!
16.12.2011, 22:22:54
forHOPEMultumesc frumos, sper sa fiu acasa si anul acesta, sa fac :D
16.12.2011, 22:28:57
GheorghitzaforHOPE:
16.12.2011, 22:31:41
Doar NUTELLA?
forHOPEmah, sincer nu am incercat cu ciocolata...acum mi-a trecut prin minte...poate voi incerca anul acesta...Nutella si muuuulta iubire, caci altfel nu iese dulce si pufos :D
16.12.2011, 22:38:01
forHOPEScumpii mei, eu ma retrag...imi este foarte somn caci de pe la 02 azi-noapte, n-am avut somn...si acum imi scap capul...buf!
16.12.2011, 23:03:43
va doresc noapte buna, si sa visati frumos!
Apropo de "buf", era un banc:
- care e diferenta dintre un om care cade de la etajul 1 si unul care cade de la 4?
- cel care cade de la 1 spune:"Buf! Aauuuuuu..." iar cel care cade de la 4 spune: " Aaaaaaaaaauuuu....Buf!" ;))
blanitzaBeton reteta, si mersi, scumpa Diana, daca ma mai iei cu dvs. ma supar...
17.12.2011, 00:21:56
Si-asa, ca sa ai un somnic bun, ia asculta-l pe baiatul asta, si spune-mi maine cum ai dormit, hi, hi, hi!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=RPJRAlfLlp8&feature=related
soso07Buna dimineata in cafeneaua reamenajata si pregatita ... de sarbatori !!! Multumesc Gabitza pentru ca ne esti gazda. George, ma bucur ca esti aici cu noi.
17.12.2011, 09:50:28
Si cattie, si Diana si Andra. Mai lipseste Cristina - live. Oare ea stie cum se fac cozonacii? Sau ii face tot sotul ei ? :)))
Cozonaci nu am facut niciodata, dar imi place sa mananc cozonac cu muuuultaaaa umplutura :))) Nuca sau mac. Asa ca faceti voi si mananc si eu ... cate o felie de la fiecare :))
Eu, de Craciunul trecut, am facut tort de mere cu crema de zahar ars. O nebunie - racoritor, insiropat, aromat ... tot ce vrei. Nu e el cu ciocolata, dar merita nota 10.
Azi mi-am propus sa termin vesta. Mai am spatele (destul de mult din el). Poate luni o fotografiez pentru ca se incadreaza perfect in spiritul sarbatorilor.
cattie, vad ca trebuie sa faci cozonaci in forma de inimioara :))
Diana, buna reteta, dar tot nu ma incumet. Eu am zis ca fac o prajitura. Am cumparat foi de pandispan pe care le umplu cu marmelada si nuca. Cam atat, la cat sunt de obosita.
De Pasti am sa va dau o reteta de pasca super ... cu ciocolata. Daca o vrei, Diana, pot sa ti-o spun si acum :)
Astept sa mai vina si celelalte fete aici, alaturi de noi! Poate mai au si ele idei de cozonaci.
forHOPEBuna ziua dragii mei!
17.12.2011, 13:58:08
*blanitza>multumesc pt aprecieri :-* cu tutuitul...voi incerca, desi imi va fi dificil la inceput...l-am ascultat pe Michael...simpaticutz metafizic...si draguta melodie desi e cam de taiat vene...dar am dormit aproape foarte bine ;)
* Sorina scumpa, bine ai venit in cafenea! Ma bag in afacere ca barmanita (daca ma ia blanitza) si voi servi numai ciocolata calda (alba rece) :D
Normal ca vreau reteta de pasca cu ciocolata:D mie in general nu imi place pasca din cauza branzei de vaci (pe care nu pot sa o vad nici macar in poza) dar daca facem o substitutie branza-ciocolata....se schimba lucrurile...si m-ar incannta si reteta de tort de mere cu crema de zahar ars...suna magnific!!! Saru'mana!;)
mirelamohjaziBuna ziua, Nu stiu cum ,dar face Dumnezeu cate ceva sa ne scoata dintr-o stare nu prea buna ,chiar si "band o cafeluta" virtuala.
17.12.2011, 15:17:17
M-a amuzat teribil povestea "blanitei despre cozonacul cu fetita din Iran... niciodata nu-i tarziu draga mea daca vrei sa faci ceva, orice. Eu am niste ani, imi place sa gatesc, sotului meu ii place sa gateasca cand e acasa dar gogosi si cozonac nu-s retele mele favorite , mai bine ma pui sa fac un tort.Sotul meu e din Siria, a stat vreo 20 de ani pe vapor grecesc si ne iese mancare internationala...
Bine si ideal pentru mine ar fi ca oamenii sa faca ce le place, cand pot si cum pot, numai sa faca ceva bun... Daca nu-ti iese cozonacul dute si cumpara si fa ce te pricepi mai bine, nu fi dezamagita de atat lucru.
Va pup cu foarte mult drag, va doresc Sarbatori cu sanatate, fericire si spor in toate. Dar poate ne mai auzim. M-am simtit bine cu voi, asta e important.
cattieAm venit,am vazut,va salut si o tai la curatenie :))
17.12.2011, 16:04:25
GheorghitzaBine v-am regasit fetelor!
17.12.2011, 16:12:31
1) Am dat voturile mele tuturor produselor executate de
fetele care au participat la acest subiect. Va consider surorile mele
si asa mi s-a parut normal. Va indemn si pe voi sa faceti acelasi lucru.
Daca santem o familie, mi se pare normal sa ne ajutam mai intai pe noi insine.
2) Cand curatati coaja de la o portocala "carnoasa"
desfaci coaja in 8-10 felii frumoae (cred ca stiti sa folositi cutitul
in asa fel, incat sa desfaci coaja in feluite frumoase si egale).
Separat, puneti 250gr de zahar (eu va recomand "Fructoza, nu zahar)
intr-o tigae mica si cand se apropie de caramelizat, puneti foarte putina apa
pentru a obtine un sirop gros. Fierbeti cateva minute cojile de portocala
in acest sirop si cand vedeti ca s-au inmuiat putin, le scoateti pe un platou
sa se raceasca.
Intr-o oala potrivita, puneti putin unt si razaliti 2-3 tablii de CIOCOLATA
Mestecati tot timpul pana obtineti o ciocolata lichida.
Treceti acum, fiecare felie de portocala prin ciocolata calda si le puneti din nou pe un platou la rece.
cand se va fi racit, veti fi obtinut ceva delicios atat pentru servit ca atare
cat si pentru ornat de exemplu un tort de Lamaie...
Incercati.
GheorghitzaImpodobiti bradul
17.12.2011, 16:52:40
Cand eram copil, de Craciun aveam o tributie precisa.
Sa impodobesc pomul cu nuci.
Celor care nu stiu si celor care au uitat
cam cum se impodobea Bradul mai de mult
le aduc aminte:
Alegeti 10 nuci mari si frumoase.
Curatati bine nervurile de pe coaja.
Cu varful unui cutit, faceti o gaurica mica
in locul unde era prinsa nuca in pom.
Introduceti in acel locsor un chibrit.
(ascutit in prealabil pe partea unde nu este fosfor)
vopsiti nuca cu "Lunar" sau o vopsea argintie (Lac argintiu, sray etc)
Daca puteti face rost si de lac auriu, veti vopsi jumatate dintre nuci
in argintiu si jumatate deintre nuci in auriu.
Prindeti o ata de capatul chibritului, care va va ajuta sa
prindeti nuca de ramura din Brad.
Gamalia de fosfor trebuie sa ramana rosie...
(ea va va ajuta sa nu alunece nodul atzei) dar va arata si frumos.
Cu zece nuci, impartite echilibrat pe ramurile Bradului,
veti imbogati aspectul general al Pomului de Craciun.
P.S.
Daca nu aveti vopsele, acum este mai simplu:
imbracati nuca in staniol colorat de la bomboanele de pom.
Incercati...
cattieSupertare!!!
17.12.2011, 17:11:57
Nush daca mai am nuci pe aici si e cam tarziu sa dau sfoara in (la) tara,sa imi trimita.Dar o sa tin minte ideea pentru la anul!
Multam fain Gheorghitza.
ametist.shopblanitza,
17.12.2011, 17:39:05
In primul rand felicitari .
Ma bucur ca , desi avem mult de lucru ,
mai avem timp si pt. o cafea (ceai ).
Langa cozonac , nuci si un cantecel .
Connie Talbot - Ave Maria
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=-52ZBHL4K1o
cattieAduceti-mi aminte mai tarziu sa va spun despre o reteta de prajitura care se face din resturile de cozonac ramase dupa Craciun :)
17.12.2011, 17:58:39
Fug,din nou
soso07Reteta de "Tort de mere cu crema de zahar ars" :
17.12.2011, 18:23:23
Blat :
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
zahar vanilinat
Crema:
1 l de lapte
8 oua
200 g zahar
zahar vanilinat
8 mere
250 g zahar pentru topit
frisca pentru ornat
Intr-o cratita cu peretii inalti se pune zaharul (250g) la topit. Dupa ce s-a topit bine (atentie sa nu se inchida la culoare f. mult) se imbraca peretii cratitei in zaharul acesta si se lasa sa se raceasca putin. Se pun merele taiate felii (fara coaja) si se da cratita la cuptor 20 min.
Intre timp se bat ouale cu laptele si zaharul (200 g). Se scoate cratita cu merele si se toarna peste ele amestecul de mai sus. Se pune din nou la cuptor pana ce crema se incheaga (cam o jumatate de ora).
Se bat albusurile pentru blat cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina si se toarna peste crema de zahar ars. Se pune iar cratita la cuptor pentru inca 15-20 min pana se coace blatul.
Se lasa sa se raceasca bine, se trece cu un cutit pe marginea cratitei (pe interior sa se desprinda crema), se suceste putin cratita stanga-dreapta ca sa verificam daca s-a desprins, dupa care se rastoarna pe un platou (sa aibe si o margine mai ridicata pentru ca s-ar putea sa mai lase sirop). Se decoreaza cu frisca.
Pofta buna!!!
Merita (daca aveti rabdare cu el) pentru ca este delicios si racoritor ... tortul :)))
GheorghitzaPentru fetele care doresc sa invete despre tehnicile servetelelor:
17.12.2011, 18:26:19
Stephanie Feghelm & Silke Reichardt
"DECORATIUNI CU SERVETELE"
Editura CASA/Oradea 2010
Pretz: 12,90 lei
GheorghitzaM-ai omorat soso cu reteta asta...
17.12.2011, 18:28:54
dupa ce il fac, iti voi spune impresiile
cattieE buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun
17.12.2011, 18:30:11
Am facut si eu :)
cattieSi pentru ca nimeni nu a pomenit de filme,incep eu :)
17.12.2011, 18:32:54
Charlotte's Web...Vi-l recomand din suflet!!!!
blanitzaWow, ce bunatati ne-ati adus, tortulete de mere, cozonaci, nuci poleite, intram in starea potrivita, si e frumos, e-atat de frumos... ma intorc...
17.12.2011, 18:34:01
cattieSi ceva putin diferit,dar pe care eu il IUBESC
17.12.2011, 18:37:50
http://www.youtube.com/watch?v=MHioIlbnS_A&ob=av2e
Transsiberian orchestra,am toate albumele lor :)
soso07George, si eu voi incerca portocalele in ciocolata. Cred ca voi face impresie cu ele :)
17.12.2011, 19:53:35
Eu cumparam de la o cofetarie prajitura din aceasta cu mere si crema de zahar ars. M-am uitat pe internet si am luat 2 retete, le-am combinat cum am crezut eu ca trebuie si a iesit f. bine. Am facut de mai multe ori si a iesit de fiecare data.
LiveDa, mănânc cozonac, nu fac! Dar nici soţul nu face. Atârnăm pe la mame, pe la bunica mea, pe la prieteni.:))
17.12.2011, 19:54:00
A luat al meu soţ primă de sărbători. de vreo 2 ani mă tot zăpăceşte la cap că vrea să ne luăm un brad maaaaaaaaaaaaaaaare şi bogaaaaaaaaaaaaaaaat. Artificial, zic. Ei bine, anul ăsta n-am mai avut ce face şi am fost să şi-l cumpere. Mie mi s-a pus pata pe un covoruc frumoooos, flocoooos, alb-crem. Mai ieftin decât bradul.:D :)) A câştigat bradul. În fond, lună de lună dau tone de bani pe fire.:)) Da-mi voi pune bani deoparte pt covor, c-am făcut fixaţie!:D
Pun la bătaie o ciocolată Katy cu mentă. Demenţială, evident!:))
ametist.shopEu nu vin cu cozonac sau prajituri ,nu am terminat curatenia .
17.12.2011, 20:07:33
In schimb vin cu o fetita dulce ,
http://www.youtube.com/watch?v=LrBubrYScTw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3ZCfrJ5_Lcg&feature=related
cockyGeorge, eu vreau sa invat despre servetele :D unde gasesc cartea? :-?
17.12.2011, 20:20:49
Azi m-am chinuit 3 ore la niste briose dar... degeaba... nu mi-au iesit asa cum vroiam, pufoase :( Cozonac nici eu nu fac, cel putin nu anul asta :D poate la anul (daca nu o sa vina sfarsitul lumii :)) ) o sa incerc :)
forHOPE*mirelamohjazi> bine ati venit printre noi, la o cafea! Va mai asteptam cu mare drag, oricand simtiti nevoia sa ne impartasiti ganduri sau pur si simplu sa ne salutati.
17.12.2011, 20:24:29
*George>iti multumim din inima pentru voturile tale! Esti un dragutz :-*
si reteta ta cu portocale si CIOCOLATA este...ce sa mai...m-a dat gata!
Multumim mult si pentru tehnica cu nuci...eu habar n-aveam...cel mai bine ma pricep la impodobit bradutul dar mai ales la despodobit (daca are bomboane cu ciocolata :D)
*Ametist> multumim frumos pentru cantecele!
* Sorina, Sorina...ce-mi faci tu mie?...ma omori cu reteta ta...ma omori...
*Cristina iubita> poti pune linistita la bataie ciocolata...daca e cu branza sau cu menta...ma dau batuta...
Gheorghitzacocky,
17.12.2011, 20:27:04
daca nu o gasesti pe
www.edituracasa.ro
(colectia "idei creative")
ti-o voi trimite eu pe a mea.
forHOPEcocky, daca nu, poti incerca pe kreativfun
17.12.2011, 20:31:13
cattiehttp://www.elefant.ro/carti/hobby/mestesuguri/tehnica-servetelului-pas-cu-pas-idei-creative-viv-161285.html
17.12.2011, 20:36:04
http://www.elefant.ro/carti/hobby/mestesuguri/decoratiuni-cu-servetele-idei-creative-vol-i-editia-a-ii-a-95883.html
Eu de aici am cumparat-o
cockymultumesc ! dupa sarbatori o sa merg pana la Hanul cu tei, poate am noroc si o gasesc acolo ... ca nu-mi place sa astept comezile de pe net, n-am rabdare:( daca nu o gasesc, o sa astept dupa ea :)
17.12.2011, 20:55:17
soso07Sa incerci si la Diverta. Eu de acolo le-am cumparat (pe cateva din colectie).
17.12.2011, 21:08:25
Gheorghitzacocky,
17.12.2011, 21:33:04
Luni sau Marti, ti-o trimit eu prin posta. Sa-mi dai o adresa
forHOPEEu ma retrag dragii mei...va doresc noapte buna si ingerii, cu vocile lor cristaline, sa va colinde in vis!
17.12.2011, 22:30:38
Va pup!
blanitzaIubita, o secundica mai stai, vreau sa-ti ofer de Noapte Buna un cantecel pe care-l iubeeeeesc, aici
17.12.2011, 22:42:12
http://www.youtube.com/watch?v=At2IIzug0WQ
blanitzaDa, ce sa mai, decoratiunile cu servetele dau dependenta, si eu m-am dotat cu fel de fel de smacuri-lacuri, tone de servetele, bineinteles, da' timp si inspiratie nu mi-am prea gasit, si cum aveam servetele gramezi, am inceput sa le folosesc si pentru decor la fotografii cu bijuterii. Maine mi-am propus neaparat sa-mi pun in aplicare un proiect ce implica decoratiunile cu servetele, pentru ceva de Craciun, Doamne-ajuta sa-mi iasa ceva frumusel, c-abia astept sa va arat!!!!
17.12.2011, 22:46:08
bijouxdemonange@mihaela: perfect de acord: daca nu ma pricep, mai bine cumpar! Eu de multe ori asa fac atunci cand incerc ceva nou...daca gasesc semip[reparat, cumpar asa :)))
17.12.2011, 23:26:49
cu cozonacul, ma-ndoiesc ca voi mai invata vreodata sa fac... eram destul de mica pe vremea cand facea bunica mea cozonaci si stateam langa ea...am prins ceva secrete, cum spuneam, dar...reteta nu... apoi, dupa ce am crescut, n-am mai locuit cu ea...si treburile de sarbatori le faceam separat.... oricum, lucrurile n-au mai stat ca inainte...
si sincer, imi pare rau... poate voi avea ocazia vreodata sa cunosc pe cineva care se pricepe sa faca un cozonac traditional delicios, si mai ales dispus sa dea mai departe si la straini :D
@Sorina: m-ai omorat cu reteta ta! Chier zilele trecute mi-am luat ceva mere mai multe ca sa fac o prajitura cu mere... ia uite ce bine s-a nimerit! negresit o fac, de Craciun cred, pe aceasta!
@ George: eu am citit pe nerasuflate reteta ta cu coaja de portocale... cred ca e un deliciu!! O voi incerca (nu garantez in schimb ca-mi va iesi :D ) si iti spun efectul (frate-miu e cu CTC-ul :D )
Nucile stiu ca se puneau in pom...avea si mama...nuci date prin bronz...nu stiu ce s-a intamplat cu ele... s-au pierdut multe intr-o perioada...
Dar suna excelent ca decoratiuni, abia astept sa impodobesc bradul!!
Doar ca nu stiu pe unde as putea gasi eu nuci intregi :-?
cautam :D :))) As vrea sa-mi mai fac ceva decoratiuni anul acesta, ca am putine handmade :) Sper sa gasesc timp si pt asta...
Va pup si va doresc o duminica frumoasa!!!
GheorghitzaVARF DE BRAD
17.12.2011, 23:26:56
Cumparati o lingura de lemn.
Cautati una, doua papusi stricate de la caree sa luati parul.
(sau daca veti de unde sa faceti rost, sarma de cupru
foarte subtire :0,15-0,20mm sau crliontei de lana etc)
Lipiti in adancitura lingurii, una langa alta, margele de nisip
in asa fel incat sa obtineti chipul unei fete. La ochi,
puneti doua margele swarovsky hotfix de 3-4mm
(ce culoare doriti sa aibe ochii) Sprancenele, NEGRE
Gura, dim nargele de nisip rosii. Nasul, dupa cum va merge inspiratia...
Imbracati coada lingurii in staniol (bine lipit)
Lipiti pe coada, in fatza, pe verticala
(ca si cum ar fi nasturi) margelute de nisip de 2-3mm
Lipti pe cap parul despre care vi-am vorbit la inceput.
In spatele cozii de lingura, lipiti doua aripi de ingeri
(staniol argintiu sau auriu, dupa cum va place)
Mototoliti staniolul si apoi indreptati-l inainte de-al lipi.
Creturile obtinute, va face ca aripile sa straluceasca mai intens la lumina.
Asezati si fixati ingerul facut din lingura de lemn, sus, de-asupra bradului.
Va inlocui traditionalul varf de brad. Mie mi-a iesit foarte frumos...
GheorghitzaNopate buna!
17.12.2011, 23:29:25