Forum: Orice altceva La o Cafea (7)
Gheorghitza" La o Cafea" (6) devenise prea incarcata. Glumind putin, as spune ca "am baut" peste 2500 de "cafele" si cred ca trebuia sa ne oprim, deschizand o alta "Cafenea"
18.05.2013, 23:57:45
Sper din tot sufletul ca aceasta noua "cafenea" sa aduca mai multi useri in familia noastra.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
GheorghitzaVa doresc tuturor o Dumineca frumoasa si o noua saptamana plina de reusite si bucurii.
19.05.2013, 00:01:53
soso07Multumim, la fel si tie, George !!!
19.05.2013, 00:04:28
soso077 - Are puteri magice. Astrologii îl consideră un număr cu vibraţie, care aduce bunăstare şi prosperitate.
19.05.2013, 00:10:50
soso07În Biblie, cifra 7 apare de mai multe ori: Dumnezeu s-a odihnit a şaptea zi după ce a făcut lumea, în Apocalipsă sunt şapte peceţi, şapte trompete, şapte ceruri, şapte cupe, şapte regi.
19.05.2013, 00:12:31
În cultura islamică, şapte este simbolul plenitudinii, iar la mayaşi şapte era ziua Jaguarului, semn al vitalităţii pământului.
soso07Tot şapte la număr sunt şi minunile lumii, edificii din Antichitate care au impresionat prin frumuseţea şi misterul lor.
19.05.2013, 00:13:46
Lista celor şapte minuni ale lumii a fost întocmită de Antipater din Sidon în secolul al doilea înainte de Hristos şi include: Marea Piramidă de la Giza, Egipt (singura dintre cele 7 minuni care se păstrează şi astăzi), Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos şi Farul din Alexandria.
soso07Sufletul, condus de cele 7 planete
19.05.2013, 00:14:23
Babilonienii credeau că întreaga suflare omenească e condusă de cele şapte corpuri cereşti sacre: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Soarele şi Luna.
Astfel, focul alimentează sufletul, pământul ne ajută să simţim, apa ne dă grai, aerul ne ajută să gustăm, ceaţa să vedem, florile ne dau auzul, iar vântul din sud mirosul.
Tot anticii credeau că sufletele care se duc în Rai trebuie să urce şapte trepte. Ele corespund tot celor şapte planete sacre.
În iudaism, al şaptelea Rai este denumit Ara-both şi este casa Tronului Gloriei, care este păzit de cei şapte arhangheli.
soso07Cifra 7 e aducătoare de noroc în mai multe culturi. Până şi mitologia japoneză vorbeşte despre Cei Şapte Zei ai Norocului (Shichifukujin).
19.05.2013, 00:16:35
Curcubeul are şapte culori şi este simbolul păcii. În Vechiul Testament, după Potop, Dumnezeu i-a arătat lui Noe un curcubeu în semn de îndurare pentru omenire. Legendele mai spun că acesta este vasul în care Cel de Sus a înmuiat pensulele atunci când a colorat penajul păsărilor.
Se spune că cine visează cifra 7 îşi întâlneşte în scurt timp sufletul pereche.
Hinduşii spun că omul are şapte puncte energetice, numite chakre.
7 este un număr norocos pentru că este suma a două numere norocoase: 3 şi 4.
Elementele vitale sunt reunite sub cifra 4: pământ, aer, apă, foc. 3 întruchipează astrele: Pământul, Luna, Soarele.
Gheorghitza7 Chakre:
19.05.2013, 00:39:29
Muladhara (chakra "radacina", a bazei) Rosu
Swadisthana (chakra subombilicala) Portocaliu
Manipura (Chkra asa zisului "plex solar") Galben
Anahata (Chakra inimii) Vertde
Vishudda (chacra gatului) Albastru
Ajna (chakra celui de-al treilea ochi) Indigo
Sahasrara (chakra lotusului de 1000 de petale sau chakra coroanei) Violet
Corespunzatoare celor 7 culori ale Curcubeului...
soso07If It's Magic ...
19.05.2013, 09:08:04
https://www.youtube.com/watch?v=UV-2G_A0fTo
ametist.shopBuna ziua !
19.05.2013, 11:34:29
Sarbatori fericite !
Gheorghitza ,
Lupul isi schimba parul dar naravul ba .
Sa stii ca daca vrei , poti !
O zi frumoasa !
ametist.shopsoso07 ,
19.05.2013, 11:35:45
E cifra noastra norocoasa ,deci 7 e cu noroc totdeauna .
soso07Asa este, Emese :)
19.05.2013, 12:34:58
O zi frumoasa si tie !
soso07Cele *7 păcate* capitale sunt:
19.05.2013, 12:38:11
- lăcomia,
- desfrâul,
- avariţia,
- invidia,
- mânia,
- lenea,
- trufia.
Cele *şapte virtuţi*ale omului sunt:
- smerenia,
- dărnicia,
- bunătatea,
- răbdarea,
- modestia,
- abstinenţa şi
- sârguinţa.
soso07Cifra 7 şapte include combinaţia dintre numerele 3 şi 4.
19.05.2013, 12:41:04
Despre numărul 3 putem povesti la nesfârşit. În toate culturile lumii acesta reprezintă esenţa Divinităţii, a vieţii înseşi, a sufletului.
Numărul 4 este şi el legat de numeroase culturi, în special când vine vorba de topografie. Nordul, sudul, estul şi vestul sunt principalele puncte care nu numai că pot fi găsite pe orice hartă, dar poartă şi diverse calităţi care variază uşor de la o civilizaţie la alta:
Est – tinereţe/primăvară/început/zi
Sud – om tânăr/fecioară/vară/fertilitate/căldură
Vest – maturitate/adult/toamnă/apus/hibernare/introspecţie
Nord – bătrân/înţelepciune/iarnă/perseverenţă/putere/claritate.
Zeităţile, animalele totemice, legendele, cântecele, toate componentele unei culturi se învârt în jurul celor patru puncte cardinale.
Combinaţia dintre 3 şi 4 formează cifra 7. Ea este norocoasă deoarece combină ceea ce ne umple sufletul atât de bucurie, cât şi de înţelepciune cu tot ce ne înconjoară pe Pământ.
forHOPEBine v-am gasit si eu dragilor, in noua cafenea renovata si redecorata cu nr 7! Cu siguranta va fi la fel de calduroasa ca si celelalte, plina de sfaturi, caldura sufleteasca si...ciocolata calda la gura semineului...
19.05.2013, 15:16:47
GheorghitzaPIATRA LUNII
19.05.2013, 17:36:03
Caseta tehnica.
Este un Feldspat.
Pentru a nu va incurca cu teoria feldspatilor potsici (ortoclaz) sau plagioclazi, putem spune ca unii au ca element de baza Potasiu (KAlSi2O8) iar altii, Natriul (NaAlSi2O8) Ambele au insa in comun Aluminiu si Siliciu.
Se cunosc feldspati ortoclazi, plagioclazi, microclin, sanidin
Numele vine din germana: Feldspat
Culoare:
Daca are culoare rosiatica se numeste Piatra Soarelui
Daca are culoare albastruie se numeste Piatra Lunii sau Labradorit
Pietrele verzi se numesc Amazonit iar cele incolore, Adular
Transparenta: de la transparet la opac
Luciu: sticlos, sidefos
Spartura: Concoidala
Clivaj: bun
Luminiscenta: galben pal, alb, verde, albastrui
-Prezinta chatoianta, asterism si irizatii
Se cunosct tratamente de impregnare cu ceara pentru a umple si inchide fisurile
De asemenea, se fac tratamente prin iradiere pentru contraste si nuantarea culorii.
Duritate: 6-6,5
soso07Da, Diana, semineu cu aer conditionat pe timp de vara si ciocolata ... in inghetata :)
19.05.2013, 17:37:24
soso07Unde credeti ca am facut azi poze pentru un premiu la concursul Primavara ? Printre maci :) Si m-a intepat o albina de picior ... pe sub fusta :)))
19.05.2013, 17:39:20
carmennala a fost albinoi...auzi...te-a confundat cu vreo floare...:)
19.05.2013, 17:47:37
soso07Nu, era mica, dar indrazneata :)
19.05.2013, 17:48:32
soso07Am niste poze cu maci roz ... o nebunie !!! Acum le-am descarcat :)
19.05.2013, 17:58:49
carmennsuper...sunt si pe la noi campuri cu maci pe la Cheile Dobrogei...
19.05.2013, 18:36:37
forHOPEsorinutzo, pana la urma va da roade ideea mea cu macii? :))))
19.05.2013, 19:01:46
soso07Diana, ma limitez la "cerul senin" :) Pana termin si al treilea bolerou se trec toti macii. Asa ca am inceput unul cu alb si albastru. Sa vad cum il pozez, poate-mi dai tu lectii de parapanta :)))
19.05.2013, 19:20:43
carmennpe la eforie...pe stanci...
19.05.2013, 19:41:30
forHOPECu mare drag Sorina, cu 2 conditii: sa nu fi mancat nimic toata ziua si sa nu facem giumbuslucuri prin aer :D
19.05.2013, 19:42:52
soso07Ma tem ca nu pot indeplini niciuna dintre conditii :)))
19.05.2013, 19:45:10
forHOPEatunci mamica, te las singura sa zbori :))))
19.05.2013, 19:55:34
Apropo: cum a reactionat Stefanutz la aparitia albinitzei? :)
GheorghitzaPIATRA LUNII
19.05.2013, 20:07:49
Reproduc un text care explica cel mai bine descrierea acestui fascinant cristal:
(Dr, Dorin Dragos - Codul secret al cristalelor)
" Varietate opelascent-albastruie4 (uneori cenusie sau chiar alba-roz) de FELDAPAT ortoclaz, a carui textura consta din lamele fine de ORTOZA alternand cu ALBIT, a caror grosime este de cordinul a catorva lungimi de unda ale luminii VIZIBILE, provocand interferente luminoase care imprima un aspect sidefat sau argintat (amintind de lumina lunii) cu nuanter albastrie (efect de adularescenta"
Daca va uitati cu atentie la mai multe cristale de Piatra Lunii, veti constata si singure ca printre pietre, veti descoperi margele care au irizatii verzui si nu albastruie. Acest tip de Piatra Lunii, este o varietate de ALBIT, tot un feldspat (sodic - cel ce are ca element principal Natriu). Nu se greseste prea mult daca se spune ca Labradoritul este o varietate de Piatra Lunii (stralucirea albastra a Labradoritului este data tot de un feldspat dar PLAGIOCLAZ.
GheorghitzaPIATRA LUNII
19.05.2013, 20:14:16
Prima remarca ce ar trebui facuta cand incepem sa vorbim despre Piatra Lunii, este aceea ca amplifica puternic RECEPTIVITATEA. Apoi, foarte important de mentionat este ca Piatra Lunii isi modifica influentele asupra corpului uman, functie de FAZELE LUNII. Astfel, in perioada de crestere isi exercveta puterea asupra aspectelor legate de SUBLIMARE; Din contra, in perioada de descrestere, Piatra Lunii isi arata puterile in practicile divinitorii. Este bine de stiut ca Piatra Lunii, pusa in montura de Argint, este benefica si utila pentru invocarea spiritelor selenare.
Gheorghitzasorry " isi exercita"
19.05.2013, 20:15:22
forHOPEHmm...pe mine ma mananca limba...asa ca...m-am gandit la un lucru: as fi de acord sa moderez concursul "Vara - sectiunea Moda si Vestimentatie" ( caci la celelalte 2 sectiuni vreau sa fiu participant :-p) daca mi-as mai gasi inca o tovarase de suferinte pt celelalte 2 sectiuni...se ofera cineva?....ar fi frumos daca am deschide topicul de concurs pe 1 iunie....ce spuneti?....sper ca nu am dat cu bata-n balta....
19.05.2013, 20:26:17
soso07Diana, te-ai gandit foarte bine sa lansezi propunerea concursului VARA si sunt sigura ca ti se vor alatura doua fete inimoase ca tine :)
19.05.2013, 20:46:26
Cu albinuta ... nu i-am spus lui Stefan, ca altfel nu l-as mai fi prins pe camp :)))
soso07Stefan a remarcat azi cerceii pe care ii purtam si m-a intrebat : acesta este ametist ? S-a bucurat tare mult cand i-am spus ca da, l-a recunoscut :)
19.05.2013, 20:56:24
forHOPEMultumesc de incurajari :-*
19.05.2013, 21:09:59
iar cu privire la Stefan, nu ne mai mira nimic...stim ca este foarte inteligent!
GheorghitzaVorbeste cu Blanita, Jewe, Aigile, Emese, Carla ... ooo ai atatea fete de nadejde incat nu se pune problema sa nu-ti gasesti partenere!
19.05.2013, 21:29:32
ametist.shopGheorghitza ,
19.05.2013, 21:38:22
Multumesc pt. informatii despre piatra lunii , cred ca urmeaza sa-mi cumpar .
GheorghitzaMai urmeaza Emese...
19.05.2013, 21:45:48
forHOPEpai eu am lansat provocarea oficial aici...so....tot aici astept si raspunsul ;)
19.05.2013, 21:47:30
deci, in mod oficial, caut 2 moderatoare pentru un viitor concurs "Vara", la sectiunile Bijuterii si Decoratiuni :D se ofera cineva? :) .......licitam? :))
GheorghitzaDan Deracu, in cartea sa "Cristaloterapie, spune despre Piatra Lunii ca se poate asocia cu Zodia Gemenilor si are semnificatia mistica a cifrei 4. De asemenea, se precizeaza ca uneori, se poata gasi si sub denumirea de ADULAR sau Selenit. Noi am vorbit despre acest subiect in Cafelele anterioare (privitor la denumirae Selenitul din Europa si a celui din SUA)
19.05.2013, 21:56:04
Piatra Lunii, este printre putinele pietre care nu trebuiesc slefuite sau fatetate pentru a-si etala frumusetea naturala.
Piatra Lunii este asociata anotimpului iernii, inceputului saptamanii.
Cum ingerul Ofaniel are puteri asupra lunii, i se mai spune si "Paznicul discului Lunar. Din aceasta cauza, Piatra Lunii, purtata ca talisman, atrage blandele mangaieri binefacatoare ale lunii.
Piatra Lunii este o piatra traditionala care se da sau se poarta de catre persoane care sunt superstitioase asupra numarului 13 (din care cauza, se si face cadou atunci se aniverseaza 13 ani de la un anume eveniment, pentru a contracara inflentele negative ale acestui numar).
GheorghitzaSi acum, am sa reproduc din nou un text care mie mi s-a parut extraordinar (din acelas Dr. Dorin Dragos si "Codul Secret al cristalelor):
19.05.2013, 22:02:05
" Ne indeamna la toleranta mladioasa si ingaduinta, precum imbratisarea ocrotitoare a unei mame" ... " Pe barbat, Piatra Lunii il face constient de natura sa femenina" (si implicit sa ajunga sa respecte, sa pretuiasca si sa iubeasca femeia)
GheorghitzaDespre influentele acestui frumos cristal asupra corpului energetic, corpului fizic si calitatile sale tamaduitoare si/sau subtile, vom vorbi maine.
19.05.2013, 22:04:37
forHOPEIn seara aceasta am pus mana pe cernit pentru prima oara in viata mea...sunt total dezamagita...tare ca piatra...am framantat la el de m-a luat groaza, poate poate s-o mai inmuia...nu am avut rabdare ...am fost nevoita sa il arunc...raman devotata fimo-ului....
19.05.2013, 22:46:32
GheorghitzaCorectez primul mesaj:
19.05.2013, 23:30:17
Este vorba de ilustrul cristaloterapeut Dan SERACU. Sorry
soso07George spunea aproximativ acum un an :
19.05.2013, 23:59:29
Noaptea este un sfetnic bun (iar Luna ne vegheaza). Asa este si Piatra Lunii,
care ne poate ajuta sa avem un somn odihnitor si linistit, mangaiat de razele Lunii. Piatra Lunii ne indruma spre meditatie: doar noi si Dumnezeu.
soso07Ne indruma spre contemplarea lucrurilor deasupra noastra...
20.05.2013, 00:00:59
Tinuta in mana, prin anumite tehnici de meditatie, ne poate conecta prin CLARVIZIUNE la vizualizarea unor scene din viata noastra (trecute sau viitoare)
Este o piatra mistica si puternica.
abigailsmyckenforHOPE, eu cand mai prind polimer tare il dau cu crema de maini sau fimo lichid.In general Cernit e super moale, ca FIMO soft deci ma mira ca a fost asa tare. Poate ai cumparat unul mai vechi ca niciodata nu stim cat stau pe raft inainte sa le luam. Totusi, chiar daca e tare taie-l felii mici si pune intr-o punga cu putina crema de maini si tot amesteca sau lasa-l peste noapte. O sa fie mai moale:) Spor la treaba! :D
20.05.2013, 00:36:52
nicolebijouZambiti, va rog!
20.05.2013, 10:50:56
- Tata, in Romania sunt canibali?
- Asta de unde ai mai scos-o, fiule?
- De la „Mica publicitate”. Scria: „Caut femeie pentru gatit”.
Gheorghitzahi,hi, hi, Nocole...
20.05.2013, 11:00:22