Forum: Orice altceva Magazine cu "Materiale Mestesugarit" activeaza la "Handmade"
simohandmade1Iata un magazin DOAR cu fire de tricotat/crosetat, andrele, nasturi, etc, care il gasim binemerci in categoria handmade-tricotate ...
01.03.2014, 08:53:21
Cred ca magazinul se poate incadra DOAR in categoria MATERIALE MESTESUGARIT - FIRE ...
www.breslo.ro/Shop/artistic
Alt magazin - alte produse incadrate nepotrivit:
www.breslo.ro/Product/Matase-naturala_1035578
www.breslo.ro/Product/Angora-Carezza_1035545
www.breslo.ro/Product/Kidmohair_1035538
www.breslo.ro/Product/Coton-Gala_1035555
www.breslo.ro/Product/Fire-merino-Knitcol_1035567
Si bineinteles aici gasim si false fotografii (o categorie intreaga) a produselor de prezentare ... wow, un show pe catwalk ... dar totusi, ne avertizeaza ca "Modelul este original, de colectie. Poate fi sursa de inspiratie pentru un model modificat sau poate fi lucrat ca atare la comanda, prin personalizare." ... ce importanta ar mai avea cand deja tu te-ai inselat posibilul cumparator cu o fotografie furata de la altu'
www.breslo.ro/Shop/Corrida/Designer-Fashion-show_34427
ArttimeS-a deschis acest topic www.breslo.ro/Forum/Raportari-produse_topic_13834, unde nu se admit comentarii malitioase. Si eu cred ca ultimul magazin pe care l-ai mentionat chiar a avut prezentari de moda si ca pozele sunt personale.
01.03.2014, 10:28:27
Jewel.iaProdusele si fotografiile din magazinul Corrida nu au pagubit pe nimeni, poate doar pe niste iele, zane, muze sau vestitoare ale primaverii de vesmintele lor atat de bine si de floral imbinate.
01.03.2014, 11:54:39
Nu stiu daca am voie sa pun link-ul aici, il copiez totusi deoarece este o dovada de autenticitate a produselor buticului mentionat: http://21art.ro/handmade-corrida/
simohandmade1Nu am dorit sa creez o polemica, nici sa fiu vestitoarea primaverii ... am dorit doar sa dau un exemplu de a duce in eroarea posibilul cumparator ... acelasi lucru cred ca pot spune si despre tricotajele realizate la masina de tricotat, care in opinia mea nu pot fi incluse la categoria "Handmade" ... eu cel putin eu asa consider!
01.03.2014, 15:26:12
Aici se poate vedea o diferenta clara a fotografiilor realizate produselor care sunt reproduse conform cu fotografia de prezentare a produsului ... www.breslo.ro/Product/Rochie-roz-cu-trena_987895
Jewel.iaSincer, nu stiu in ce directie bateti, asa ca as prefer sa ma retrag din discutie. Nu inainte insa de a face niste precizari. Definitiile handmade-ului sunt nenumarate, unele contradictorii. Definitiile prin definitie sunt contradictorii si nu prea reusesc sa multumeasca pe toata lumea deodata. Modelele propuse de catre magazinul luat in colimator, aratat cu degetul as zice la intamplare, sunt cat se poate de originale, de migaloase, cel putin pentru ochiul unui admirator si nu al unui cunoscator in materie de tricotat si crosetat. Si o croitoreasa (chiar si in cazul majoritatii designer-ilor e valabil acest lucru) isi coase tot la masina rochiile, nu cred ca acest lucru le arunca pe amintitele rochii in randul celor produse pe banda, mai ales daca sunt lucrate dupa schite originale, dupa modele proprii s.a.m.d.
01.03.2014, 16:26:16
Un exemplu dintr-o sfera mai apropiata mie: nu consider ca un disc din cupru este mai putin un accesoriu handmade daca este taiat cu disc cutter-ul decat daca este taiat cu foarfeca. Chiar dimpotriva uneori cel taiat cu o scula dedicata se dovedeste a fi incorporat intr-o bijuterie inzecit mai originala ca model, ca aspect, ca lucratura decat cel lucrat manual, din foarfeca.
Si atata vreme cat ansamblarea este considerata handmade nu cred ca avem ce sa le reprosam florilor crosetate mecanic (eu nu pot sa-mi dau seama daca articolele din magazin sunt lucrate cu croseta sau la masina).
Mai mult, uitandu-ma ceva mai atent prin magazinul Corrida am vazut ca persoana din spatele lui este foarte deschisa sugestiilor, parerilor, impresiilor pe care creatiile sale le genereaza. In concluzie, consider ca punerea la zid pe un forum a acestui magazin, este, intr-o oarecare masura, abuziva. Mai ales in momentul in care respectivei persoane nu-i este adusa la cunostina aceasta judecata de valoare infiintata ad-hoc. Mai mult, pentru sufletul unui creator o astfel de actiune ar putea produce o mahnire de care nu cred ca vrea sa se faca vinovat cineva. Nu ma consider un avocat al poporului, nu acuz si nu iau apararea nimanui, este foarte posibil ca daca ar fi sa aleg intre creatiile Corrida si cele simohandmade sa le consider mai aproape de gusturile mele pe cele din urma, insa, pur si simplu cand simt ca daca nu-mi exprim parerea in legatura cu anumite aspecte care mie mi se par arbitrare, nu o sa dorm bine la un moment dat, intr-o noapte, cand prin fata ochilor mintii o sa mi se preinde creatiile impaslite ale acestei lumi.
simohandmade1Cred ca am fost inteleasa gresit, tocmai din cauza exprimarii mele ironice.
01.03.2014, 18:29:42
Imi pare sincer rau!
Chiar nu doresc sa pun la zid pe nimeni, cu atat mai putin magazinul Corrida, sau oricare altul ...
Vis-a-vis de acest magazin am dorit doar sa aduc la cunostinta administratorilor urmatoarele:
- exista produse care nu se incadreaza la categorie
- exista produse la care fotografia de prezentare este total in contradictoriu cu celelalte fotografii ale respectivului produs, ma refer la calitatea fotografiei, la prosus culoare/model, etc ...
Sa nu mai spun faptul ca din prezentarea produsului reese ca, este disponibil doar pe baza de comanda ... ceea ce din cunostintele mele este interzis pe acest site ... adica un produs activ la vanzare trebuie sa fie si disponibil la plasarea comenzii de catre un posibil cumparator ... nu sa fie disponibil intrun timp ulterior dupa plasarea comenzii ... sau probabil in timp s-au mai schimbat regulile.
Nu a fost in vizorul meu acest magazin in comentariul meu despre lucrat manual si/sau masina de tricotat ... creatiile ei chiar sunt migaloase, si chiar o invidiez pt rabdarea pe care o are sa lucreze atatea floricele.
Ma refeream la celelalte magazine care activeaza pe acest domeniu ...
Poate nu ma credeti dar, eu daca as cumpara un pulover dintrun magazin care conform incadrarii am vazut ca este handmade, la descrierea produsului nu este specificat ca este lucrat la masina de tricotat, si la primirea coletului observ ca puloverul nu este lucrat manual as cere vanzatorului sa imi returneze banii, pt ca este clar o inselaciune. Daca se specifica in descriere, atunci era alegerea mea!
Eu cel putin asa percep aceste lucrurile.
Majoritatea desingn-erilor la care v-ati gandit nu sunt handmade-eri ... sunt creatori de produse unicate sau de serie ... dar cum bine spuneti este o adevarata telenovela cu acest handmade si cred ca nu as reusi sa o inteleg nici poate intro alta viata.
Poate ca, acum am reusit sa ma fac mai bine inteleasa, nimeni si nimic nu a intrat in colimatoriul meu, va garantez acest lucru!
Erau dau observatii care stiu ca ajuta administratorii pt o mai buna organizare si disciplinare a magazinelor, care oricum sunt verificate si permise ... atat si nimic mai mult!
bijouxdemonangeExista topicul Raportari Produse pentru... raportari, care are niste reguli, printre care faptul ca discutia tertilor nu este permisa. Sesizarile de produse/magazin neconforme (+motiv) se fac aici:
02.03.2014, 05:07:43
www.breslo.ro/Forum/Raportari-produse_topic_13834
Magazinele sesizate de simohandmade au fost notificate pentru incadrarea corecta a produselor (firelor, ustensilelor, etc).
Cat despre imaginile din magazinul discutat si cele de pe catwalk- fotografiile sunt ale ei si le poate utiliza cum si la ce diferente calitative doreste.
Acuzele de furt de fotografie si de inducere in eroare sunt nefondate.
Chiar nu e cazul sa discutam diferentele de calitate ale imaginilor altora.
Produse la comanda- daca se pot reproduce modele la comanda, foarte bine, regulamentul nu o interzice. Mai mult, vorbim totusi de un magazin de imbracaminte in care chiar e de dorit sa existe posibilitatea de personalizare. Cu siguranta nici un creator handmade de imbracamine/incaltaminte nu-si face modelele in toate marimile si combinatiile de marimi posibile. :)
Sesizarile se fac cu probe si/sau (din motive) evidente clare, nu in urma banuielilor si a oricaror alte sentimente. Iar comentariile si acuzatiile sunt cu atat mai de prisos cu cat nu exista probe(de fapt chiar exista probe care sa contrazica "banuiala/acuzatia").
Asadar, va rog frumos sa ne respectam intre noi si sa evitam sa discutam alte persoane, sa aducem acuzatii nefondate si sa deschidem polemici care nu fac cinste nimanui.
O duminica frumoasa!
:)
simohandmade1Andra, m-ai pus pe ganduri, pot sa iti garantez ca undeva la inceputul anului 2012 am primit 1 mesaj privat de avertizare de la breslo in care imi aducea la cunostinta ca nu sunt intro situatie conforma cu regulile, si imi cerea sa retrag de la vanzare produsele care nu sunt disponibile, si m-am conformat!
02.03.2014, 08:22:42
Imi amintesc perfect, era vorba de 4 brose si 1 colier, care si aveau la descrie pe langa detaliile de tehnica, materiale si dimensiuni si "sunt disponibile doar la comanda' ... avand aceleasi materiale bineinteles ca le puteam reproduce intocmai ... chiar nu inteleg, probabil s-a mai schimbat ceva in ultimii 2 ani.
Nu am mesajul pt ca l-am sters dar, acum imi este invatare de minte!!!
Deci pot sa adaug in magazin produse care le lucrez doar la comanda, adica nu le mai am pe stoc dar, le pot lucra la cerere? Da?
bijouxdemonangeDaca listarea ta are un pret pe masura, nu te deranjeaza nimeni.
02.03.2014, 18:27:18
Problema este la listarea produselor "la comanda" cu pret gen (0,)1 leu, care nu reflecta pretul real al produsului si la cele ce pot fi facute doar "asemanator" (si nu ma refer doar la alta culoare).
simohandmade1Gata, m-am lamurit acum! Multumesc mult!
02.03.2014, 20:41:24
simohandmade1Chiar daca au trecut 6 zile de la raportare observ ca nu s-a luat nicio atitudine ...
06.03.2014, 20:21:24
www.breslo.ro/Shop/artistic
Produsele magazinului cu furnituri apar in continuare la "Tricotaje" ...
Sa inteleg ca este un magazin special, are un alt statut? Sau notificarile i-au fost trimise prin posta?
royalwww.breslo.ro/Product/Cutie-Cadou---Cufar_1149270
06.03.2014, 20:48:39
Am vazut asa ceva in Dragonul Rosu
Magazinul are mai multe cutiute asemanatoare care sunt postate la hand mada
simohandmade109.03.2014, 18:13:33
bijouxdemonangePentru raportari, folositi topicul creat pentru asta, are titlul extrem de sugestiv, "Raportari Produse":
10.03.2014, 11:44:36
www.breslo.ro/Forum/Raportari-produse_topic_13834