Forum: Orice altceva Magazine handmade si non handmade
lutheloDin fericire ma numar printre cei doar cu magazin handmade si ma avantajeaza taxa. Dar ce fac cei care au si handmade si nonhandmade. Fara sa imi doresc sa ii supar pe administratori cred ca ar trebui sa reganditi modalitatrea de plata
20.11.2011, 18:45:25
alchemystai linistita nu le pasa si vezi ca nu ai voie sa vorbesti, uni au platit cu blocarea contului
20.11.2011, 18:47:58
CinnamonClovesLuthelo, dupa noua modalitate de taxare magazinele "mixte", cele care listeaza si handmade si furnituri, vor trebui sa plateasca taxa mai mare, cea pentru furnituri.
20.11.2011, 19:02:12
Probabil ca multi trebuie sa se gandeasca pe ce pun accentul de acum incolo, daca vanzarile de cateva furnituri din cand in cand se mai justifica dupa noua taxare.
Alchemy, as prefera daca ai ramane la obiect si nu ai mai arunca cu acuzatii in stanga si in dreapta. Luthelo are dreptul la un raspuns obiectiv.
LiveMie mi-a scris Lugii că va exista un buton. În zilele în care vând furnituri, apăs butonul şi trec din modul de taxare "handmade" pe cel de "handmade şi furnituri", pt ziua respectivă. De fapt, cred că şi pe forum a scris asta Luigi. Am, însă, vaga impresie că nu a scris la fel şi în subiectul legat de noul mod de taxare...
20.11.2011, 19:04:24
CinnamonClovesDa, are sens, avand in vedere ca taxarea se face "pe zi". Il mai intreb odata, ca sa fim siguri :)
20.11.2011, 19:08:46
alchemyscuze, pe cine am acuzat?
20.11.2011, 19:14:07
tonycatSalut,
20.11.2011, 19:14:15
o sa fie asa de multe schimbari si asa o sa fie o zapaceala si un haos.... Live, te sfatuiesc sa ceri un buton de raportare la zi, un fel de extras de cont, pentru ca daca tot vei schimba optiunea, gen "Daca e marti e Belgia" o sa iti fie greu sa calculezi taxa.
LiveDa, are sens! Acu'...nu ştiu dacă se poate face un soi de filtru care să sesizeze tipul de produse dintr-o comandă pe care o accepţi. Problema e că omul e obişnuit să "fenteze" şi ar putea apărea situaţii în care să fie furniturile încadrate în oricare altă categorie.
20.11.2011, 19:15:04
PS: Vin cu idei pt că mi-e foarte drag acest spaţiu, fiind primul cu care am intrat în contact, când mi-a venit ideea să fac 3 perechi de cercei. A nu se înţelege, însă, că am să trec peste ceea ce s-a întâmplat şi că voi păstra magazinul de aici!
tonycatSi ce te faci cu acele pseudo furnituri care au fost reclamate de breslasi ca fiind non-handmade si devenite peste noapte furnituri pentru ca se punea problema asa....
20.11.2011, 19:20:40
Ne asigura cineva ca va exista un control riguros al produselor puse la vanzare?
Ma astept sa existe confuzii, interpretari la produse, doar, doar de se poate ocoli taxa mai mare.
Cartile, revistele de gen in ce categorie intra, de exemplu?
LiveHai că mi se-nnoadă de tot neuronii, Tony!:))
20.11.2011, 19:23:33
bijouxdemonangeok, am vazut si eu faptul ca se va putea alege, pe zile ce fel de magazin esti:
20.11.2011, 19:34:34
azi esti handmade, maine esti amestecat!
cine sta sa verifice zilnic, cand magazinul de NH se trece pe H? si daca are toate produsele conforme cu regulamentul si specificul magazinului care plateste?
pana acum nu se putea raspunde la sesizari simple de produse neconforme. ca nu avea cine si cand s-o faca, fiind foarte multe.
acum are cine s-o faca si mai mult, are si timp s-o faca pt fiecare magazin in parte :)
LivePăi...înţeleg aşa: am în cont bani din ăia şi zilnic mi se retrage din ei, în funcţie de felul de magazin. Dar, după cum zice Andra...cine să ne lămurească?:))
20.11.2011, 19:40:19
enchantedbeadsEu am cateva produse "vintage" si ma gandeam sa le scot, apoi am aflat ca poti hotari din buton unde vrei sa te clasifici. Trebuie sa vedem pe concret, cand se va implementa regula, altfel eu una nu prea inteleg...In ceea ce ma priveste, nu merita sa platesc de 4 ori taxa de pana acum doar ca sa pun cateva piese vintage, ca tot nu se vand mai repede decat cele facute de mine.
20.11.2011, 23:39:52
lutheloTare mi e teama ca o gramada de vanzatori vor migra catre platforme concurente. Platforme concurente care mai au unele chestii de pus la punct dar cel putin fac o selectie riguroasa inainte de a lasa pe oricine sa isi incarce produsele. Cel putin sectiunea Baie Frumusete este o mizerie unde toate au ajuns mari producatoare de cosmetice fara sa studieze un pic. Cu poze pixelate clar furate de pe google. Nu-i fain!
21.11.2011, 09:36:04
user21selectia aceea riguroasa ar trebui sa includa in cazul produselor de ingrijire homemade prezentarea unui certificat/atestat or whatever . gen "sunt autorizat sa produc si sa vand, si produsele mele sunt certificate de... ". nu dupa fotografii.
21.11.2011, 10:49:17
eu imi fac creme si sapun si mai stiu eu ce imi trece prin cap si ma folosesc pe mine drept cobai. mi se pare cam riscant sa te joci cu sanatatea cuiva.
mult mai riscant decat pozele furate - cu care cred ca se poate banui deja ca nu am cum sa fiu de acord.
MargeluteSi eu sunt curioasa cum si cine va verifica unde sunt incadrate produsele. Vorba Andrei, pana acum nu se reaspundea la sesizari simple ca nu avea cine, acum cine va sta sa verifice?
21.11.2011, 11:00:04
bijouart@luthelo-migrarea vanzatorilor spre alte platforme deja a inceput si eu ma bucur ca lumea a inceput sa se trezeasca la realitate. mi-e teama insa ca o sa fie prea putini.
21.11.2011, 11:05:40
artemiza.design@Bwe, ai mare dreptate. Si eu stiu ca produsele respective intra intr-un regim special, la fel ca si alimentele. E nevoie de aviz si certificat, cu lista de continut pentru fiecare produs in parte, din cate stiu eu. Ba, mai mult, pe unele trebuie trecuta data de expirare. Imi amintesc ca, anii trecuti s-au vandut chiar si prajituri de casa pe Breslo. Nimic de zis, aratau tare bine, dar eu ma intrebam in ce zi le-o fi facut, cat mai dureaza pana trimite comanda, pana ajung la client,..
21.11.2011, 13:09:48
beadshopAuleo! mai bine nu citeam....acum sunt mai in ceata decat inainte :)
21.11.2011, 14:37:05
Live a scris: Mie mi-a scris Lugii că va exista un buton. În zilele în care vând furnituri, apăs butonul şi trec din modul de taxare "handmade" pe cel de "handmade şi furnituri", pt ziua respectivă.
Eu am vazut ca Luigi a scris pe undeva ca se vor afisa separat furniturile de handmade. Intai am crezut ca va exista o separare clara pe magazin: ori asa, ori asa. Dar acum nu mai inteleg cum va fi posibila afisarea separata daca magazinul listeaza mixt.
Sa le luam pe rand: eu am 2 magazine: unul de furnituri si unul de handmade. Mereu am considerat ca nu da bine sa amesteci produse handmade cu furnituri in acelasi magazin: din punctul meu de vedere tine de psihologia cumparatorului. Cu noile taxe mi-am schimbat parerea “pisicologica”: o sa dea bine daca sunt impreuna...macar la portofel :D
Deci sa zicem ca voi ramane cu un singur magazin. Dupa cum s-a scris mai sus, logic si avantajos ar fi sa-mi pun magazinul implicit pe handmade, mai ales ca-s multe zile in care nu exista nicio comanda de nici un fel. Asa macar aleg taxa cea mai mica pentru zilele fara comenzi. Si in zilele in care am comenzi cu furnituri, considerand ca sunt corecta, o sa vin singurica si o sa mut butonul pe non-handmade. A doua zi revin pe handmade si stau asa pana la urmatoarea zi cu comenzi de furnituri. Cam asa ar veni logica daca ar fi corect ce i-a scris Luigi lui Live.
Dar mie mi se pare ilogic sa fie asa pentru ca nu are cum sa existe o verificare din partea adminilor si atunci cu siguranta cinstea va fi lasata deoparte de majoritate.
Sau daca verificarea se va face automat prin interogarea bazei de date si observarea magazinelor care au listat produse in categoriile vintage/furnituri, atunci inseamna ca daca ai listate furnituri, platesti automat taxa de non-handmade. Nu cred ca se poate sa platesti taxa de handmade, sa ai si handmade si furnituri si sa treci pe taxa de non-handmade doar daca ai comenzi de furnituri.
Deci cred ca nu e corect ce s-a scris/inteles, cheia jonglarii magazinului intre handmade si non-handmade tine de produsele listate in magazin, si nu de comenzile primite.
Mai departe: daca cheia jonglarii magazinului intre handmade si non-handmade tine de produsele listate in magazin, tot cei corecti in incadrarea produselor vor fi cei care vor pierde. Sunt o gramada de produse care in continuare exista pe breslo la categoria handmade dar care ar putea fi incadrate cel mult la furnituri pentru ca nu sunt produse facute de breslasi, chiar daca sunt produse finite care pot fi purtate si ca atare (aici ma refer la bijuterii: coliere, bratari, brose etc). Sau sunt haine SH care sunt incadrate la haine, deci handmade (taxa mica), desi cel mult ar putea fi incadrate la vintage (taxa mare). Si vin cu aceeasi intrebare ca Andra si Margelute: cine o sa verifice ca incadrarea va fi corecta?
Il invit pe Luigi sa discutam tehnic aceste schimbari astfel incat sa fie corect si cinstit pentru toata lumea si sa stim ca macar platind o taxa mai mare ni se asigura corectitudinea listarilor si respectarea regulamentului de catre toata lumea, inclusiv de catre breslasii noi care nu vor sta sa citeasca forumul ca sa se prinda cum e corect. Pana acum greul raportarilor si semnalarii produselor neconforme cu statutul breslo a fost lasat in cea mai mare parte in seama breslasilor ….mie imi suna ca anuntul de la cinema inainte de inceperea filmului: "rugam publicul sa fie vigilent!" :)) Ar fi in beneficiul tuturor sa stim ca asa ceva nu se va mai intampla.
Si poate ca n-ar fi rau daca ar aparea pe undeva, la fiecare magazin, o semnalare sa stim si noi ce fel de magazin s-a autodeclarat ca este.
O explicare a noii platforme ar fi binevenita! Poate chiar si o “sedinta de lucru” ca sunt convinsa ca mai mult decat valoarea taxei ne-ar interesa beneficiile pe care ni le (poate) aduce plata acesteia.
bijouxdemonangepai cine crezi ca mai sta la vanatoare de vrajitoare?!?! :)
21.11.2011, 14:52:55
mai ales ca platim diferentiat... de unde sa stiu eu cat plateste ala de are in magazin di H si NH?!
In plus, la banii astia, nu mai face nimeni munca voluntara! :D
Si mai mult: eu nici nu mai stiu ce e H si NH! Atatea sunt pe-aici....
CinnamonClovesBeadshop, valoarea taxe depinde de ce produse ai LISTAT in magazin, fara legatura cu tipul sau nr. de comenzi primite.
21.11.2011, 14:54:58
Cine doreste sa listeze exclusiv sau inclusiv furnituri trebuie sa se "declare" magazin de furnituri in orice zi in care are listata cel putin o furnitura in magazin.
In rest, verificarea tipului de magazin e o observatie f. buna pe care o sa o dau mai departe. Sper sa avem in curand pe cineva care sa se ocupe exclusiv de produsele non conforme, fie ca magazinul este declarat gresit, fie ca sunt poze furate, haine SH, funrituri incadrate la handmade sau alte produse postate in categoria gresita.
bijouxdemonangePot sa spun ca rad copios :))))
21.11.2011, 15:46:44
Multumesc mult pentru aceste zile minunate! Nici nu mai am nevoie de alta terapie pe anul asta! :)))) Poate nici pe anul urmator! :)
Daca nimeni nu s-a gandit la verificare, pana la mine... Inseamna ca sunt cam in plus aici... Gandesc...prea mult! Nu face bine la ... terapie!
Si daca ma gandesc mai bine, de fapt...problema ar fi alta: vorbele aruncate in vant ! :)
Va-m zis eu ca gandesc prea mult, nu? ;)
soso07Vorba vorbei :
21.11.2011, 16:27:41
"De ce sa fie simplu, cand se poate complicat?"
BresloIn momentul in care se alege optiunea Magazin Handmade, categoria Furnituri nu va mai fi disponibila in dialogurile de editare a produselor.
21.11.2011, 18:00:20
Aceasta fa putea fi accesata din nou daca se bifeaza optiunea Magazin Non-Handmade
MargeluteEu nu sunt de acord cu varza asta! Daca sunt tarife diferite, din care ala pentru furnituri e de 6 ori mai mare decat celalalt apai atunci firesc ar fi sa nu fie nevoie de verificari, pe care nu le va face nimeni asa cum nu s-au facut multe alte lucruri care ne-ar fi fost utile aici pe breslo sau pe forum, din acelasi vesnic motiv ca nu are cine.
21.11.2011, 18:01:11
BresloIn momentul in care se alege optiunea Magazin Handmade, categoria Furnituri nu va mai fi disponibila in dialogurile de editare a produselor.
21.11.2011, 18:01:49
Aceasta va putea fi accesata din nou daca se bifeaza optiunea Magazin Non-Handmade
bijouxdemonangeCopy-paste-ul este nenecesar... ati scris in acelasi timp...:)
21.11.2011, 18:05:42
si pana acum au fost destule furnituri incadrate la...bijuterii... accesorii...si mai stiu eu unde...
acum de ce nu s-ar mai putea face la fel? lucur pentru care ajungem tot la verificari...
MargeluteMare pierdere! Ar fi interesant de stiut cati cumparatori acceseaza produsele intrand in categorii si cati cumpara vazand ultimele produse postate sau direct magazinele de care sunt interesati.
21.11.2011, 18:06:53
Inteleg ca veti face si modificari in categorii?
beadshop@ Cinnamon: eu comentasem ce se scrisese deja si ce spunea Live ca a primit scris de la Luigi. M-am gandit ca nu e normal sa fie asa dar atata timp cat nimeni nu spunea ca s-a inteles gresit, m-am gandit sa nu fiu eu mai fraiera si sa nu folosesc o facilitate :D Deci logica nu m-a inselat, diferentierea se va face la listare.
21.11.2011, 19:07:48
@bijouxdemonange: te inteleg perfect, eu m-am lasat de vanatoarea de vrajitoare ca sa nu ma mai enervez desi ma mai mananca degetele cateodata… dar la varsta mea nu-mi face bine :D
@breslo: eu salut ideea de a nu fi valabila categoria FURNITURI si VINTAGE pt magazinele care se incadreaza la HANDMADE. In acest caz “eludarea” se va face la incadrare. Am vrea sa stim cum se va face verificarea la incadrarea corespunzatoare si de catre cine, mai ales acum ca si voi veti fi direct interesati sa luati o taxa mai mare, deci miza incadrarii corecte e alta.
Cu putin efort as putea face repejor o lista cu produse incadrate aiurea si care exista chiar acum pe breslo dar ma gandesc sa negociez inainte ca poate obtin o reducere de taxa daca prestez la incadrare. Ce ziceti? :)
Si mai e ceva ce s-a mai discutat si inainte: incadrarea gresita s-a facut de multe ori voit. Am vazut discutii pe forum cand s-a atras atentia unor magazine ca incadreaza gresit produsele si dupa o vreme au luat-o de la capat desi fusesera avertizate. Sa zicem ca verificarea se va face.... se vor lua si masuri? Daca da, care? Sa stim care e riscul macar :)
bijouxdemonange:)))
21.11.2011, 19:32:21
care e riscul :)))
buna intrebare :)))
stephanieO mica lamurire daca se poate: pt magazinele handmade cat o sa fie de acum taxa pentru 3 luni de zile, inainte ajungea la aproximativ 30 lei din cate am calculat(poate am calculat gresit) o sa se ajunga pe la 50 lei si ceva... daca ceva devine "popular" trebuie sa se mareasca pretul?si mai si: este exprimat in euro!de parca am fi adoptat euro si nu am auzit la stiri @-)
21.11.2011, 20:43:38
mady68Referitor la incadrarea gresita bin categorii,cum spunea beadshop,un exemplu ar fi :la categoria crosetat, printre produse sunt intercalate furnituri,nu cred ca este o gresala pt ca am observat ca stie exact categoria furnituri pt ca acolo a cumparat in calitate de client,e o strategie gresita pt a fi mereu in actualitate
21.11.2011, 20:51:28
CinnamonClovesstaphanie, taxa pe 3 luni (=61 zile) este 30,5 Breslei, adica 7,62 € . L acursul de astazi acei 30,5 Breslei costa aprox. 34 Lei (mai exact, de 34 de lei iti platesti 3 luni si 1 zi).
22.11.2011, 00:21:30
Mady, avem nevoie de o curantenie de inceput de an. Pe mine ma zgarie de mult produsele listete in categorii aiurea, chiar imi diresc un coleg nou care sa se ocupe de asta. Promit sa insist.
RonaBijouxNu prea!
22.11.2011, 01:02:04
Socoteala corecta ar fi 3 luni = 90 zile
90 x 0,5 = 45 breslei = 11,25 euro = (azi) 47,97 lei.
Margelute:) Hai mah, s-a marit tariful si s-au imputinat zilele lunii?
22.11.2011, 07:29:00
Eu imi doresc o armata de colegi pentru tine, Cinnamon, dar platiti, stii, ca atunci cand ridicam doua degete pe forum sa nu ni se dea cu rigla peste ele cum ca colegii rup din timpul lor liber de drag de handamde si de breslo, asa ca sa ne multutmim cu cat si ce se poate face...
tonycat"3 luni (=61 zile)" ????????? sambetele si duminicile nu se pun?
22.11.2011, 08:46:13
choice4all@ronabijoux:
22.11.2011, 08:49:30
taxa pe trei luni e chiar un pic mai mare..... :)))
trei luni inseamna 91 de zile sau chiar 92 daca 2 din cele 3 luni sunt iulie si august ( ceva mai putin daca "prinzi" un interval cu februarie), dar cum as aduna, cum as socoti 61 de zile tot nu-mi ies, asa ca "mai exact, de 34 de lei iti platesti 3 luni si 1 zi" este o inexactitate, asa ca, va rog frumos, in momentul in care intrati pe forum pentru a oferi clarificari, faceti-o cu calm, ca sa pricepem si noi ceva.
RonaBijouxAsa e, choice, m-am gandit aproape, la decembrie-ianuarie-februarie.
22.11.2011, 09:13:43
choice4allA doua parte a comentariului este strict adresata echipei de administratori
22.11.2011, 09:16:03
bijouxdemonangeputina indulgenta! e singura...
22.11.2011, 14:42:39
s-a ametit de la atatea cifre, calcule, socoteli!
Eu nu-mi mai fac calcule deloc...
ca atatea cifre am la dispozitie, de-o sa-mi iasa zeci de mii de euro si-o sa ma sperii :)))
CinnamonClovesE clar, dupa 12 noaptea nu mai trebuie sa fac calcule. :D
22.11.2011, 15:40:10
Sigur ca o luna are 91 sau 92 de zile, iar calculele mele sunt pe 2 luni, nu pe 3. Deci din 34 lei platesti 2 luni si o zi. Scuze pentru eroare.
BresloNe-am mutat aici: www.breslo.ro/Forum/Continuare_topic_6028
22.11.2011, 16:20:52
Va multumim,
Echipa Breslo