Forum: Orice altceva Masina de Cusut

  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    M-am hotarat ca imi trebuie o masina de cusut. Si am ajuns eu la concluzia ca o masina privileg ar fi numai buna, din 2 motive:

    *privileg e marca lui Quelle (sunt masinile de cusut care se gasesc la ei in cataloage) si fiindca nu sunt "de firma" nu sunt atat de scumpe. Insa sunt produse efectiv de Brother etc, deci sunt bune.

    *mama are un overlock privileg de vreo 15 ani, acum vreo 4 ani si-a luat o masina de cusut tot privileg si e f. multumita de ambele (desigur, overlock-ul da semne de imbatranire, but still).

    Si ma gandeam la modelul Super-Nutzstich Privileg ProComfort. (costa cca 200 €)
    Nu gasesc decat linkuri in germana, dar arata asa: http://www.trixum-s02.de/upload2/c/0/c0dzxGVlZPt8MXvN9qnE.jpg

    Cam ce ar trebui sa aiba o masina de cusut pentru incepatori avand in vedere ca o sa cos cu ea mai mult accesorii si imbracaminte usoara (nu, nu o sa imi fac singura un palton si nici blugi)?
    Eu am ales modelul pe baza numarului de cusaturi fantezie (are 101 cusaturi in total) fiindca ma gandesc ca pentur accesorii sunt utile cusaturi cu frunzulite etc.

    Voi ce ziceti?

    22.07.2010, 13:09:56
  • issa
    issa

    Si eu imi doresc o masina cu multe tipuri de cusaturi fantezie, asa cum ai zis tu ;)
    Nu doresc sa investesc intr-o masina scumpa , nu are niciun rost....eu lucrez doar ocazional
    cu masina de cusut.
    Eu am o masina de cusut Union dar merge doar cand vrea ea...fiind veche nu am ace speciale iar cele din comert nu se potrivesc decat greu (uneori incerc si o ora sa le l reglez) si se rup repede.
    Daca acul nu-i reglat bine cusatura nu-i ok...si nu cred ca are si alte functii...doar cusut drept.
    Cam astea sunt motivele pt. care imi doresc o masina noua:)

    22.07.2010, 13:27:26
  • CORALINA
    CORALINA

    Eu am o masina Singer cumparata din comertul Romanesc si este foarte buna. Nu are multe cusaturi ornamentale dar se gasesc mai multe modele care evident sunt mai scumpe. Cea de la Privileg la 200 euro e foarte buna si ca pret. si are f.multe functii si cu siguranta se pot coase si blugi la ea (de inlocuit un fermoar, stopat, etc). La cusut este importanta si ata, care in Romania e foarte proasta,e plina de noduri si se rupe des, si bineinteles acele care au mai multe grosimi (chiar si ata ar trebui sa fie de mai multe feluri- dar bineinteles nu in Romania).
    Am observat ca se poate cumpara on-line si de pe site-urile din GErmania (e-bay sigur) cu carduri Visa sau MasterCArd), dat trebuie sa sti germana bineinteles.
    P.S Masina Singer nu e made in China e fabricata in Franta.

    22.07.2010, 14:39:46
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    @ issa: momentan nici eu n-as folosi-o decat ocazional. Dar poate ma prinde "febra".
    Pe multe forumuri am citit ca e bine sa iti iei o masina buna de la inceput...adevarul e ca am si eu una veche de tot acasa, dar rupe acul foarte usor si trebuie non-stop calibrata de un specialist. Asa ca mi-a trecut cheful sa ma joc cu ea.

    Si cred ca daca iti iei o masina noua ar trebui macar sa aiba cusatura zig-zag si evtl. cusatura oarba.

    @ coralina: exact de pe ebay vroiam si eu sa imi iau privileg-ul :))

    Sunt chestii pe care o masina noua si buna ar trebui sa le aiba? Not fancy stuff, chestii de baza.

    22.07.2010, 16:18:39
  • CORALINA
    CORALINA

    Nu sunt chestii pe care o masina noua ar trebui sa le aiba.Cusatura de baza si zig-zag (pentru surfilat) orice masina noua are plus inca cateva operatii (cusut nasturi, butoniere). O masina de cusut trebuie in primul rand sa coase bine. Sincer prima mea grija a fost sa caut una care sa nu fie romaneasca (am avut o Nicoleta si mi-a mancat zilele, n-am mers bine niciodata) sau chinezeasca. Totul e sa fie de calitate; degeaba are nu stiu cate operatii cum era Nicoleta mea si facea o cusatura oribila, rupea ac, ata, nu puteam sa cos un material prea gros sau prea subtire.
    @Cinnamon ce gasesti tu in Germania nu cred ca esti in pericol sa iei ceva "sub stas". Cele doua mentionate de tine mi se par sincer grozave si iarasi spun pretul e super. Ce am eu are doar cateva operatii si e apropiata ca pret de cea cu 101 operatii. Sunt convinsa ca ai sa fi curioasa sa le incerci pe toate si-ti mai vin si idei de a face lucruri noi.
    Parerea mea e ca e grozava; daca n-as avea una eu Privileg-ul acela mi l-as cumpara mai ales ca sti ca e marca buna. Are tot ce-ti trebuie si mai mult inca (11 modele de butoniere pentru mine e deja fantezie). Pentru mine fitze inseamna alea foarte scumpe care au programe electronice de brodat, cea ce e chiar pentru profesioniste.
    fugutza si o cumpara si sigur iti vine pofta sa faci si chestii mai complicate. Sfaturi si tipare foarte bune pentru croitorie gasesti in Burda (poate o folosesti deja).

    22.07.2010, 17:14:30
  • kittenhood
    kittenhood

    la noi, se gaseste un model Singer aniversar (155 ani) in aproape orice magazin de electrocasnice, cu un pret de cca 500 lei, f bun, zic eu. eu asta am cumparat-o, ca incepatoare, si pt mine are tot ce imi trebuie
    http://assets6.skroutz.gr/sku_pictures/0019/5725/art546.jpg
    @cinnamon, cea din imaginea ta arata mai profi ce-i drept :)

    22.07.2010, 19:50:32
  • cocky
    cocky

    eu nu stiu sa cos la masina,dar voi invata cat de curand :D 8-> in afara de lucrurile pe care le ati scris voi mai sus, cred ca ar fi bine sa aiba si cusatura elastica (parca asa se numeste). Din ce am gasit eu pe net, asta http://www.cusutsibrodat.ro/masina_de_cusut_BROTHER%20LS2125_detalii_1.html (ce parere aveti?) mi s-a parut potrivita pentru mine, o incepatoare. nici eu n-am de gand sa cos blugi sau cine stie ce piesa vestimentara iesita din comun. in weekend sper sa o cumpar.

    22.07.2010, 20:00:18
  • CORALINA
    CORALINA

    Eu am un Singer mademoiselle si are exact aceleasi operatii ca cea diin poza ta @kittenhood si coase foarte foarte bine. Vad ca intre timp s-au mai si ieftinit. Eu am dat cam 7 milioane pe ea acum vreo doi ani si ceva, dar oferta era foarte limitata. Si cea Brother imi inspira incrdere. Si credeti-ma ca si la blugi merge f. bine; poate vreti vreodata sa schimbati macar un fermoar la ei si coase si materiale f. subtiri si daca veti dori in timp lucruri mai complicate face fata. Cusatura elastica se foloseste doar la materiale elastice si cu ata speciala care e cam greu de gasit.
    Spor la cumparaturi si la lucru.

    22.07.2010, 20:53:34
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    @ cocky, mie brotherul imi suna bine. Oricum Brother e o firma foarte buna. Singura chestie mai avansata pr care nu o are e reglarea manuala a pasului cusaturii, dar pentru modele simple nici nu cred ca e nevoie. Si cusaturile decoarative bicolore suna f. bine!

    @ coralina: merci mult, mai ramane sa ii prezint si lui maica-mea masina, sa vad ce zice. Sincer, si eu ma intreb ce o sa fac cu 11 feluri de butoniere o.O

    22.07.2010, 22:59:45
  • CORALINA
    CORALINA

    Dupa ce o cumperi fa-mi te rog o poza la cele 11 butoniere ca eu chiar nu-mi dau seama cum arata; nu cred ca am vazut in viata mea 11 feluri de butoniere dapai sa le mai si fac (oricum le urasc la cusut).Si 101 de cusaturi depaseste cu mult imaginatia mea. Parca as cumpara-o de curiozitate. Sigur se pot face lucruri faine cu ea.
    Succes.

    22.07.2010, 23:30:02
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Uite, aici e un link pe ebay unde apar intr-o poza 10 din cele 11 feluri de butoniere. Ma rog. mare diferenta nu e intre cateva...

    http://tinyurl.com/3462qy8

    Si din cate vad eu, cele 101 feluri de cusaturi sunt vreo 60 plus litere si cifre. Eu ca sa fiu sicnera nu prea inteleg cum vine asta cu literele...le brodeaza masina automat??

    23.07.2010, 12:05:24
  • CORALINA
    CORALINA

    Da, 60 cusaturi+41 litere si cifre fac 101. Presupun ca da le brodeaza masina automat, dar ar fi interesant de stiut daca in mai multe marimi; nu gasesc nicaieri un manual de utilizare, decat contra cost. O sa-ti ia ceva timp pana afli tot ce face masina asta.
    Sincer butonierele nu m-au impresionat.

    23.07.2010, 13:43:14
  • tiktakro
    tiktakro

    Eu am Brother NX-400 ( http://www.price.ro/preturi_brother_nx400_50875.htm) cu cele einspe mii de cusaturi decorative si butoniere si zurgalai si clopotei ...
    Literele sunt pre-programate si le coase masina automat. Alegi litera ( sau formezi cuvintul din litere alaturate) si acestea sunt cusute de masina cu sau fara cadru/gherghef pentru stabilizare...eu am doar litere de tipar .Cit de des le folosesc ? foarte rar....sunt mari cit are maxim punctul de zig-zag al masinii ( la mine e 7mm la alte masini e 5mm ) deci nu sunt mari, nu va entuziasmati....Vreti litere mai mari? musai de luat masina care BRODEAZA ( adica special pentru broderie, cu programe stabilite sau cu functiunea de a cobori prin stick alte programe)...costa!!! Fiecare flecustet in plus costa!
    Butoniere ? din cele 10 modele eu am cusut doar una - de proba- nu le folosesc pentru ca mi-am dorit masina pentru patchwork/quilting si nu pentru confectii textile. In schimb am quiltuit cu ea mii de kilometri si am cusut la nasturi cu nemiluita -evident nu faceau parte din patchwork ;)-, m-am bucurat la nasturi ca merge totul repede si simplu. In primul an i-am luat toate piciorusele si extras-urile disponibile , ...merita sa investesti in ceva ce stii ca vei folosi la un moment dat!
    Consider ca pentru un hobby merita o masina simpla, buna....pentru un hobby ridicat la un nivel mai inalt merita o investitie cu cap. Si cu bani multi. ;)
    daca va mai pot raspunde la ceva....intrebati ! :))

    23.07.2010, 16:43:10
  • tiktakro
    tiktakro

    manuale de utilizare pt brother ( in engleza!!) gasiti aici ( alegeti modelul din lista ) :
    http://www.brother-usa.com/manuals/default.aspx?PGID=3
    T.

    23.07.2010, 16:45:03
  • Loulou
    Loulou

    Cinnamon eu am 2 modele privileg, ambele sunt ceva mai vechi, le-am cumparat succesiv cam prin 1995-1996 si o perioada le-am utilizat intens, apoi doar din cand in cand.... insa niciodata nu mi-au facut probleme.
    Dupa parerea mea sunt suficient de complexe si foarte fiabile, cred ca merita sa alegi aceasta marca.
    Succes!

    23.07.2010, 22:29:10
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    loulou, merci mult! Si mama are dupa cum spuneam un overlock si o masina normala Privileg, si daca si tu ai avut experiente buna raman la privileg. Raportul pret/calitate pare intr-adevar foarte bun!

    @tiktak: wow, brotherul tau pare ceva semi-profesionist din link!Am si eu o intrebare referitoare la butoniere si litere/cifre. Privileg-ul meu se pare ca face butoniera dintr-un singur pas (si nu din 4, cum sunt modelele mai simple). Asta inseamna ca eu doar apas pe butonul de butoniera/litera si GATA? Masina coase singura-singura litera? Banuiesc totusi ca la butioniera trebuie sa intorc stofa, sau nu? ( i'm in awe, mi se pare SF) :)))

    23.07.2010, 22:53:59
  • tiktakro
    tiktakro

    Nu se intoarce stofa nici la litera nici la butoniera.
    Pare SF doar din exterior, cind te uiti la masina cum coase butoniera/litera, zici : pai , e normal, ca doar masina coase ZIG-ZAG! :))
    si da, doar apesi pe litera si coase singurica-singurica litera sau cuvintul formal din litere alaturate....

    23.07.2010, 23:40:40
  • tiktakro
    tiktakro

    @CinnamonCloves, uite aici intr-un video cum coase Brother-ul butoniera ( cred ca modelul din video e similarul masinii mele din America ) :
    http://www.youtube.com/watch?v=Cp44DzvYRFQ
    Si spun si eu cum spune tinerica din video : I LOVE my Brother ! ;)

    23.07.2010, 23:44:52
  • niculaie
    niculaie

    salutare everyone.
    daca mai e cineva interesat uite o masina asemanatoare cu nx400 cel din america - nv400 se numeste. nx-ul nu se mai fabrica, si innovis-ul 400 e modelul actual. http://www.decusut.ro/masina-de-cusut-brother-innovis-400.aspx desi ar putea sa va intereseze si modelul nv50 la jumate de pret dar asemanator ca si functii (ceva mai putine cusaturi, model mai nou). in principiu quilting se poate face doar cu masina de cusut computerizata adica nu cu cu LS2125 cea de 5 milioane http://www.decusut.ro/masina-de-cusut-brother-ls2125.aspx deoarece nu are destul loc pentru rola de material si nu se potrivesc piciorusele pentru matlasat (quilt) asa ca merge pe masini de la 11-12 milioane cum e innovis-10-A masina la care se poate comanda optional si masa extinsa pentru o manevrare mai usoara a materialului, si piciorus mobil pentru matlasare, ghidaj pentru matlasat si masina are parghie de anularea dintilor transportori.
    uite manual NX400 in romana aici http://www.megafileupload.com/en/file/277287/MANUAL-NX-400-pdf.html parola este brother

    20.10.2010, 10:30:59
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Eu intre timp mi-am luat Privileg ProComfortul and I absolutely adore it!
    Inca nu am avut nevoie de litere si butoniere, dar sper sa le testez cat de curand. Am testat insa majoritatea cusaturilor, am cusut cu ea fete de masa, saculeti, fete de perna si o prima geanta si sunt foarte multumita. Cel mai mult imi place transprtorul de material (chestia aia aflata sub piciorus care muta singura materialul in timp ce cosi, sper ca asa se cheama). Parca merge singura, eu doar trebuie sa apas pedala si sa conduc usor materialul ca sa nu o ia aiurea, in rest il transporta ea singura, nu trebuie sa il trag sau sa imping....

    Am scris putin si pe blog despre ea, si am facut o poza cusaturilor pe care le stie. Poate vi se pare interesant de citit :)

    http://www.cinnamoncloves.com/blog/2010/09/i-love-my-sewing-machine/
    In rest, au fost 200 de euro foarte bine cheltuiti dupa parerea mea!

    20.10.2010, 12:18:22
  • venus8
    venus8

    Vreau sa`mi cumpar o masina de cusut (ulterior vreau sa o folosesc pt.tapiteria de la masina, lenjerii etc). Ce imi recomandati? Am vazut ca sunt o gramada de tipuri cu o gramada de functii pe care eu nu le cunosc. Am gasit masini de brodat si cusut, de surfilat, de acoperire, de quilting, de calcat si generatoare de abur. Putin ajutor? Multumesc.

    23.08.2012, 10:23:16
  • nicolebijou
    nicolebijou

    In functie de cat de priceputa esti si de ce vrei sa faci ulterior cu masina, cauta un model sai simplu sau mai complex. Daca vrei numai pentru lenjerii este suficienta o masina normala, fara broderie. Totusi daca vrei mai mult de atat, alege o masina care sa stie sa faca si butoniere ( de preferinta intr-un singur pas), sa aiba si cateva cusaturi decorative, mai ales cea in zig-zag , care sa fie si reglabila. Eu am o masina de cusut marca Brother de care sunt foarte multumita, mai ales ca dupa achizitionarea ei am mai putut sa-mi cumpar si o gramada de accesorii de care am avut nevoie.

    23.08.2012, 12:36:28
  • TimeToCraft
    TimeToCraft

    Pe langa functiile pe care iti doresti sa le aiba masina de cusut, daca vrei sa cosi chestii mari :), cum ar fi lenjerii, tapiterii, paturi, paltoane etc., este bine sa alegi o masina care sa aiba spatiul de sub brat mai mare, ca sa permita sa "intorci" la nevoie mai mult material. De ex., a mea are spatiul cam mic ( e un Brother computerizat BC-2100) si ma cam chinui la haine mai mari, desi este o masina foarte buna, de altfel.

    23.08.2012, 13:03:40
  • nicolebijou
    nicolebijou

    Si apropo de ceea ce a zis ( ma rog, scris) TimeToCraft, daca vrei sa faci si pilote, masinile de la Brother au si un piciorus care antreneaza tesatura si pe partea superioara asa incat poti coase foarte usor vatelina.

    23.08.2012, 13:32:27
  • gia.dragoi
    gia.dragoi

    Buna! De mult timp am vrut sa imi achizitionez si eu o masina de cusut. Bunica mea este croitoreasa, mama a fost la fel, si ma simteam si eu mereu atrasa de croitorie. M-am documentat mai bine de o luna asupra unei masini de cusut casnice. Initial am vrut sa imi cumpar o masina Singer (2250,3321), dar pana la urma m-am decis si mi-am cumparat un Brother BM 3600. Vreau sa va zic ca sunt fff multumita de ea, coase foarte bine, este silentioasa, foarte usor de folosit, iar ca si calitate a produsului este mult peste Singer.
    Va recomand cu caldura aceasta masina de cusut. Nu stiu daca pot sa postez poze cu niste cusaturi sa va faceti o impresie. :)

    14.12.2012, 10:14:25
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

    Buna! eu mi-am cumparat tot o masina de cusut Brother, mai exact Innovis 30 si vreau sa spun ca sunt super multumita de ea. Este silentioasa, are multe cusaturi si mai ales, imi coase pielea naturala fara probleme. Merge excelent si pe materiale fine, alunecoase, cum ar fi saten, voal, etc, dar si pe materiale groase cum ar fi denimul, stofa. Cel mai mult ma incanta faptul ca are sistem de siguranta in cazul in care stratul de material este prea gros si acul nu patrunde. Mama mea are o masina mai batrana decat mine, de prin '76 si pana sa imi cumpar innovis, ma chinuiam cu ea de mama focului. Brother isi face toti banii :)

    14.12.2012, 13:00:34
  • danyel30
    danyel30

    salut ,vreau sami cumpar o masina de cusut si nustiu pe care so iau sunt incepator dar vreau sa devin expert si de asta vreau sami cumpar o masina de la bun inceput buna acu sa va spun ce vreau sa fac cu masina , vreau sa cos pe tricouri ,haine ,semne de la adidas, puma, nike ,etc si sa scriu litere ,apoi surfilat ,broderie etc mai multe operatii , cemi recomandati ? multumesc

    03.01.2013, 20:02:35
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

    Buna Daniel,
    Eu mi-am dorit cam aceleași lucruri ca si tine de la o masina de cusut si după multe cautari si cercetări mi-am cumpărat un Brother INOVIS 500, care este o masina combinata de cusut si brodat. Este minunata, si eu sunt o incepatoare, înainte sa îmi cumpăr masina nu pusesem in viața mea mana pe o masina de cusut. Încă nu am suficient timp pentru ea sa o folosesc la capacitate maxima, insa nu o sa regret niciodată achiziționarea ei. Poate face o mulțime de lucruri, eu încă descopar lucruri noi la fiecare utilizare.
    Ce îți pot recomanda este sa cauti cu atenție diverse review-uri despre masina de care ești interesat.
    Pe mine m-au ajutat mult si cei de la Brother (ii gasesti aici http://www.cusutsibrodat.ro/home.php), care îți oferă asistenta pentru orice problema sau întrebare legată de vreun produs al lor, inclusiv la telefon. De altfel înainte sa te decizi la unul din sediile lor poți si testa mașinile, iar la achiziționarea mașinii ai si posibilitatea unui instructaj gratuit.
    Dacă mai te pot ajuta cu ceva, cu mare plăcere! Mult succes!

    04.01.2013, 15:10:52
  • monel
    monel

    Buna,as dori sa-mi cumpar o masina de cusut si m-ar interesa daca are cineva Pfaff, ce model, cum functioneaza si ce coaseti la el. Sau daca are cineva Brother innovis 150, gasesc foarte putine informatii despre el. Si cum anume va influenteaza puterea motorului? Ma surprinde ca o masina atat de buna de la Brother are doar 45 W.

    06.08.2013, 14:19:00
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

    Buna! chiar ma intrebam de ce nu a fost pomenita una dintre cele mai "TARI" masini de cusut de pe piata. Ma refer la masinile marca Pfaff.
    Mi-am cumparat Pfaff Select 3.0 acum un an si bate tot ce gasesti pe piata.

    Cateva detalii tehnice:
    - suveica rotativa (nu oscilanta)caracteristica masinilor profesionale o face sa fie extrem de silentioasa si lipsita aproape in intregime de vibratii la viteze mari

    - este o masina mecano-electrica asta insemnand ca nu are programe electronice care sa se defecteze(nu ca as avea ceva cu componentele electronice)

    - sistem de antrenare dublu (este o inovatie a proiectantilor nemti), materialul este antrenat si de jos dar are un piciorus in plus care antreneaza materialul si de sus.

    -are pasul cusaturii cuprins intre 0-6mm(se poate surfila cu masina la 6mm)

    are cusaturi elastice si bineinteles pentru materiale groase.

    nu brodeaza, dar

    surfileaza

    coase nasturi

    se poate face si tiv invizibil cu putin exercitiu

    si, ca sa-i raspund lui monel, are puterea de 80W

    07.08.2013, 23:53:25
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

    intrebare: stie cineva pe cineva care are o masina de cusut industriala, in special pentru pielarie (incaltaminte), cu picior vertical? caut de ceva timp o astfel de masina second hand la un pret rezonabil.

    17.09.2013, 13:32:34
  • geo72
    geo72

    Buna ziua.Am cumparat de la cineva o masina de cusut singer mademoiselle 1507 dar nu a avut manual de utilizare in limba romana.Ma poate ajuta cineva?Multumesc.

    08.01.2014, 10:59:52
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

    Eu am una marca Pfaff, este electrica si f puternica, cu rotita, industriala pentru piele, am folosit-o pentru tapiteria auto ,am poze pe fb, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=318708388185054&set=a.145985565457338.35703.100001376862502&type=3&theater
    este cineva interesat-interesata ?

    09.01.2014, 07:06:43
  • Clambaadina
    Clambaadina

    Fetelor, stiti cumva unde gasesc un atelier care repara sau are piese de schimb pentru masini de cusut SINGER MADEMOISELLE in Cluj Napoca??? M-i s-a rupt o piesa mica de plastic (pe care, cand apesi, masina coase inapoi). Multumesc!!!

    03.11.2015, 18:05:39
  • softisimo
    softisimo

    Daca cineva e intersat de softuri pentru masini de brodat, va pot ajuta cu: PE Design 10, Wilcom ES65, Floriani FTCU. De asemenea am si o masina de brodat profesionala 1 cap, 15 culori. Cine e interesat mesaje la: [email protected]

    08.03.2018, 11:35:51