Forum: Orice altceva Mesaj socant
nairafeeAstazi am primit un mesaj socant. Am ramas fara cuvinte. Domnisoara sau doamna a creat un intreg scenariu cum ca as fi omorat buburuzele cu formol, eu gasindu-le deja moarte.
14.02.2012, 14:47:49
(editat Cinnamoncloves)
Data:14.02.2012 (08:42:44)
www.breslo.ro/Sold/nairafee/Inel-buburuza-reala_855150
Ai ucis fara mila niste buburuze atat de gingase probabil innecandu-le in formol, pentru cativa banuti. Meriti sa moara in aceleasi chinuri si copiii tai, ca o razbunare divina. Si apoi tu, bineanteles. Doar in felul acesta nu vei mai ucide suflete, care pe deasupra mai sunt si atat de pure, nefacand rau nici oamenilor, nici altor vietuitoare."
Acesta e mesajul. As dori sa stiu daca au mai avut si altii astfel de probleme cu acest utilizator, intrucat nu mi se pare normal sa imi adreseze asemenea cuvinte. Multumesc.
bijouxdemonangenu stiu ce sa fac... daca sa rad sau sa plang....
14.02.2012, 15:20:38
In orice caz, "urarile de bine" adresate de domnisoara mi se par mai mult decat deplasate. Asta luand in considerare si cazul in care le-ai fi gasit vii.
Este clar ca unele persoane nu prea au activitate. De nici un fel ;) De aici frustrari si atrofii...
AnitaDamacusO sa atrag probabil dezaprobarea voastra, dar...
14.02.2012, 15:47:24
Inca o problema privata, de rezolvat in privat sau contactand echipa Breslo, care este expusa public, sa ne dam toti cu parerea, sa ne socam, ingrozim, si dezbatem si sa ne facem sau sa ii facem pe altii in toate felurile in vazul tuturor.
Evident ca mesajul este unul oribil si deplasat si iti inteleg socul. Dar serios acum, ce rost are sa expui asta pe Forum? De ce nu rezolvi problema cu persoana in cauza? De ce nu scrii un mail la Breslo?
nairafeeAm incercat sa rezolv problema cu persoana respectiva, dar aceasta nu mi'a raspuns la mesaj. Singurul motiv pentru care am postat pe forum a fost acela de a afla daca au mai avut si altii astfel de probleme cu acest utilizator, pentru ca exista persoane care fac asta in mod repetat (trimit mesaje cu intentia de a face rau). Astfel imi dadeam seama daca sa "imi bat capul" sau nu. Urmeaza sa scriu un mail la Breslo. Multumesc.
14.02.2012, 16:08:43
carmennbuna!doamneeeeeeeeee....lasa ca iti adun eu buburuze cate vrei...le gasesc moarte....uscate...nu as putea nici eu sa le fac rau....si este si periculos, sa folosesti formolul...nu mi-ar fi trecut prin cap ca se pot omori insecte in formol....sa le pastrezi poate....chiar ca e de rasu-plansu'....cum se spune...,,asa ceva nu este recomandat copiilor "...
14.02.2012, 16:37:08
RonaBijouxEu asemenea mesaj n-am primit, dar nici cu buburuzele n-am lucrat.
14.02.2012, 17:50:23
In schimb, mi s-a intamplat de curand intr-un magazin mare o secventa oarecum asemanatoare.
La casa, un tanar - frumusel, curatel, coada la spate. Se uita la mine urat si ma intreaba, destul de tare cat sa intoarca toata lumea capul: "Va simtiti bine in haina de blana?" Vai, m-am gandit eu, acum o sa-mi urle ca lumea moare de foame si eu am haina de vulpe albastra (este drept, cam opulenta).
Si continua: "Animalul asta a avut pui, care au murit de foame ca sa te imbraci dumneata." Si ar fi continuat, daca sotul meu nu i-as fi suflat la ureche: "Da' cu gainusa din carutul dvs. ce-i? Nu cumva avea pui?" (asta cumparase niste pulpe).
Asa ca exista iubitori extremisti de animale, reactiile lor sunt diverse - de la proteste in fundu' gol pana la asemenea mesaje.
Daca citeste si doamna aici, si o linisteste cu ceva, ii spun ca buburuzele nu simt nicio durere, deci n-a murit in chinuri, indiferent de unde i s-a tras.
carmenn:)
14.02.2012, 17:52:39
bijouxdemonange:)))))) rona :)))))
14.02.2012, 18:49:15
deci e de ras :))))
Anita: lasa ca e mai bine, ne mai amuzam si noi de ce ii duce mintea pe altii! ;)
Si sa stim la ce sa ne asteptam in cazul in care folosim si noi buburuze (sau alte insecte) reale :) Probabil ca asa a reactionat si cand i s-a cerut sa faca insectarul la scoala. Nu era pe bani, era pe note ;)
tonycatNu sunt de acord sa se foloseasca insecte sau alte animale... cine imi garanteaza ca buburuza era moarta? Daca era, toata lauda creatoarei pentru ca a imortalizat pentru eternitate acea micutza creatura si careia ii datoram atata... noi cei care o folosim in design, ma refer la forma, culori, denumire. Daca nu era moarta... hmm... imi e greu sa cred ca cineva cu sensibilitate de artist ar fi putut sa o omoare doar pentru un inel. Dar stiti ca multe insecte maruntele aleg sa nu fuga ci sa stea nemiscate pana trece pericolul? Nu stiu daca e cazul buburuzelor... acum imi vine in minte o intrebare, daca era un paianjen? Ati face un inel cu un paianjen?
14.02.2012, 19:13:47
Cat despre limbajul d-nei care a trimis mesajul... absolut revoltator. Cred in limba romana si cred ca include mult mai multe cuvinte de posibilitati de exprimare mult mai civilizate.
Si eu pastrat mustatile lui Tony care i-au cazut in timpul celor 13 ani de viata... si nu stiu ce sa fac cu ele.
Stiti gandacii de Colorado... Daunatori, urati, nu, nu sunt urati, si multi, multi...
Carmen.Sylva.ARTRecunosc faptul ca si eu am fost terifiata de faptul ca ai fi putut folosi buburuze vii...nu agreez acest tip de "sacrificiu" cum nu sunt de acord nici cu purtarea blanurilor, but that's just me...
14.02.2012, 19:31:38
Ma bucur sa aud ca ele au fost gasite moarte...m-am mai linistit:))
bijouxdemonangeSi acum fac si eu ca in intamplarea Ronei: "Gainusele, pestii si celelalte animale pe care le mancam, au murit natural sau au fost omorate special pt a le fi folosita carnea si celelalte ?"
14.02.2012, 19:35:44
si mai aproape de situatia de fata "Pielea si blana folosita pt incaltaminte si alte accesorii provine de la animale moarte de moarte buna sau omorate cu intentie pt piele/blana?"
De ce sa cred ca ar sta o buburuza nemiscata ca ar simti pericol din partea mea, atata vreme cat daca prind una vie, mi se plimba fara rezerve prin palma si as putea-o omori oricand?
tonycatHai sa credem ce era moarta... saracele, au o viata asa de scurta, arata bine in rasina. Ce bine ca fluturii nu se pot conserva in rasina!
14.02.2012, 19:41:22
Carmen.Sylva.ARTAndra, de acord cu tine dar...asta a fost sentimentul care m-a incercat cand am vazut buburuzele:(
14.02.2012, 19:54:54
Eu incerc sa caut genti din piele sau incaltaminte la magazinele second hand in ideia de a pretui cat mai mult sacrificiul animalutelor iar mancarea....ehhh, cu mancarea e alta poveste... sunt foarte aproape de a renunta la carnea de pui, singura pe care o pap...
RonaBijouxCu toata dragostea mea pentru animale, n-as putea purta pantofi purtati de altii. De cand a tras fiu-meu aproape un an cu o onicomicoza (era sa-si piarda degetul) lasata cadou de o ruda care i-a folosit papucii, sunt ingrozita.
14.02.2012, 20:18:23
De blana m-as putea lipsi, dar de cizme de piele...
fairdealingSincer,acest subiect este o pierdere de vreme,(cautam ceva)parerea mea: faptul de a manca sau imbraca ceva calduros si rezistent este o necesitate(chiar Dumnezeu i-a imbracat pe Adam&Eva in piele de animale-se poate verifica in Biblie) dar o bijuterie cu insecte.... bbbrrr-indiferent de felul in care si-a gasit sfarsitul biata insecta!
15.02.2012, 00:26:54
RonaBijouxDa, discutia a degenerat dupa povestea mea.
15.02.2012, 00:40:00
De fapt, subiectul era tonul si virulenta unui mesaj, indiferent daca este vorba despre insecte sau friptura de porc.
Carmen.Sylva.ARTRona:))
15.02.2012, 01:31:12
Fiecare si-a spus pasul...nu-i mare branza, buburuzele au avut impact asupra multor persoane, asta-i clar, dar nu justifica neaparat si mesajul primit de Nairafee...asta asa, ca o concluzie:)
Sa aveti spor fetelor!
Carmen
SemyazacornershopMi-am retras de mult magazinul de pe acest site dar nu m-am putut abtine sa nu comentez. fairdealing as fi chiar curioasa daca ai citit vreodata Biblia caci daca ai fi citit nu ai fi putut spune ca Dumnezeu i-a imbracat in piele de animale pe Adam si Eva .Erau goi si ca niste copii nu isi dadeau seama de goliciunea lor constientizand asta abia atunci cand au muscat din mar si si-au dat seama ca sunt goi si au incercat sa se acopere si nu s-au prezentat cand Dumnezeu i-a chemat.Te-as sfatui daca macar nu citesti sa nu mai vorbesti pentru ca cei care nu au citit te pot crede si vor adauga inca o scuza la faptul ca sunt prea slabi sa renunte la carne sau sa poarte blana artificiala. Si in legatura cu subiectul poate intradevar cuvintele au fost prea dure dar poate doamna nu a stiut ca tu deja ai gasit-o moarta .Poate daca i-ai fi raspuns ca nu ai omorat tu buburuza ar fi fost ok. Tu ai fost oripilata de cuvinte eu sant oripilata de faptul ca asa zis artisti sunt ok ca in secolul in care nu mori de foame daca nu manaci carne sau nu mori de frig daca flosesti blana sau piele artificiala ,sa folosesti in arta materiale care pot duce la moarte unei fiinte chiar si o buburuza.Si RonaBijoux ti-as recomanda sa vezi cum sunt jupuite de vii vulpile albastre iar daca esti ok cu asta ma rog spune totul despre tine
15.02.2012, 14:21:56
bijouxdemonangeEu cred ca deja ati luat-o pe aratura cu discutiile si parerile!
15.02.2012, 14:33:47
Nici unul dintre noi nu este mai presus ca celalalt, si daca tot ati ajuns la Dumnezeu si Biblie: are El grija, nu mai aveti voi grija altora!
aidaalexNu pot sa cred ca si aici sunt oameni rai, eu nu mananc carne de 20 de ani, din mila pentru animale dar nu imi permit sa insult pe nimeni pentru ceea ce face.
15.02.2012, 15:14:38
Sa fim mai buni!!!
BresloDin Termenii si Conditiile de Utilizare Breslo:
15.02.2012, 17:04:36
"Activitati restrictionate: Continutul Dvs. si utilizarea Dvs. a serviciilor Breslo nu trebuie sa:
6. Fie defaimatoare, calomnioase, periculoase in mod ilegal, hartuitoare in mod ilegal, sa joace rolul sau sa intimideze orice persoana (inclusiv echipa Breslo sau alti utilizatori)"
Utilizatorul respectiv va fi notificat. Ne pare rau ca ai fost pusa in aceasta situatie. Breslo nu tolereaza astfel de iesiri.
Nairafee, trimite-ne te rugam un mail pe [email protected], cu numele utilizatorului.