Forum: Orice altceva Nominalizari bloguri handmade

  • Casacucadouri
    Casacucadouri

    Am gasit un site pe care se face votarea unor bloguri handmade:
    http://facutdemana.com/

    Vad ca nu exista un regulament sau niste criterii de validare, dar ce spuneti de initiativa?

    R.

    11.03.2010, 11:15:41
  • Elven.Rose.Design
    Elven.Rose.Design

    Este o initiativa interesanta dar cred ca ar trebui sa fie o lista mai completa a blogurilor. O simpla cautare pe google rezolva problema completarii listei :)

    11.03.2010, 12:20:11
  • alinapanait
    alinapanait

    :) eu nu apreciez initiativa pentru ca mi se pare inutila.

    sunteti constienti ca un simplu mass pe messenger rezolva cel putin 20-30 de voturi (asta daca ai o lista mica de oameni nu prea binevoitori :) ) ? iar daca la acel mass mai adaugati si un post pe blog despre asta, mai faceti rost de cateva zeci de voturi.

    11.03.2010, 12:26:26
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Si eu cred ca toata treaba cu votarea se face de catre prieteni, rude etc. Sunt cateva bloguri in lista pe care le stiu si ar fi trebuit sa fie (din punctul meu de vedere, dar totusi cred ca sunt obiectiva) mult mai sus. Iar alte cateva bloguri din Top no offence, nu ma impresioneaza deloc.

    In plus, selectia e aleatoare. Unii cu blogul, altii cu magazinul Breslo (??) si nu exista criterii de votare (votam cele mai faine produse? cel mai fain blog - vizual? cel mai bine marketat?)

    Eu ma bucur doar ca e reclama gratis si mi-au mai venit cativa vizitatori pe blog de acolo. Dar nu cred ca daca ajungi sau nu in Top inseamna ceva :))

    11.03.2010, 14:28:30
  • Zazine
    Zazine

    Eu cred ca e mai degraba reclama gratis catre site-ul respectiv :)

    Dar da, e o idee buna de a aduce ceva trafic

    11.03.2010, 16:10:55
  • BohemianSin
    BohemianSin

    :)))
    ce controverse s-au iscat pe tema asta, nu ma asteptam!
    BTW, e foarte interesanta iitiativa pt ca vine din partea unui=EL= si nu m-as fi asteptat!Pe de alta parte nu e suficient de obiectiva intrucat blogurile au fost puse aleator din cele descoperite si propuse ocazional...i mean daca era sa facem un top 10 c'mon trebuiau sa fie macar 50 de propuneri venite in urma unor cautari indelungate!
    recunosc ca vreo 12 bloguri au fost propuse de mine....inclusiv magazinele de pe breslo si asta intrucat nu stiam blogurile persoanelor respective, insa eu am propus creatorii iar nu blogurile!

    11.03.2010, 20:00:44
  • Veronique
    Veronique

    Mie imi plac interviurile. Mi se par foarte reusite. Intr-adevar, poate unele bloguri nu au ce cauta acolo sau altele din pacate lipsesc, insa cred ca pe viitor acest lucru se va imbunatati. Deasemenea nu sunt de acord cu sistemul de votare, e aiurea sa spui tuturor prietenilor sa te voteze, iar daca ai o lista mai mare de messeneger locul I e asigurat. Dar oricum lucrurile astea ar trebuie sa i le comunicati direct, pentru ca pe viitor sa stie ce are de facut :) Si mie mi se pare interesant faptul ca este barbat si nu femeie...asta demonstreaza ca si barbatii apreciaza frumosul :)

    12.03.2010, 09:50:08
  • Elven.Rose.Design
    Elven.Rose.Design

    Barbatii nu doar apreciaza frumosul ci unii din ei chiar il creaza, de exemplu baietii de la Made4Art sau Herascu Andrei (http://herascuandrei.blogspot.com/) si sunt sigura ca mai sunt si altii :)
    Insa daca este sa vorbim de un top al blogurilor handmade, ca sa fie corect ar trebui sa fie trecute toate blogurile - fie ca noi consideram ca merita sau nu - sa existe un regulament dupa care se face votarea, ca sa fie cat de cat obiectiv, pentru ca altfel e simplu sa puna "dupa PAREREA MEA, acesta este topul blogurilor handmade "

    12.03.2010, 12:06:39
  • Veronique
    Veronique

    bine si ar mai trebuii impartite pe categorii...

    12.03.2010, 14:25:13
  • Casacucadouri
    Casacucadouri

    cred ca in momentul de fata sunt mii de bloguri- judecand dupa numarul mare de spamuri pe care il primesc de la blogurile asa-zis Vintage (de fapt, niste penibile second-hand cu pretentii).
    Nu stiu ce sistem performant ar putea sa le listeze pe toate.

    12.03.2010, 22:24:52
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    @ Dacian Moon: cred ca e virtually impossible sa faci o lista cu *toate* blogurile de handmade. Cred ca sunt sute, pe cuvant!

    In alta ordine de idei, mi se pare foarte greu sa le pui intr-o ordine. Am cateva bloguri care imi plac mult, nu pot sa zic clar cine e pe 1, cine e pe 2 etc...Chiar si impartite pe categorii....

    Asta nu inseamna ca nu ma bucur ca Bohemian m-a recomandat! dar sunt sigura ca am iesit cat de cat sus fiindca au votat prietenii de pe facebook ;)

    12.03.2010, 22:36:36
  • MarianG
    MarianG

    Eu sunt Marian Gorun, administratorul site.ului FacutDeMana.com.
    Va multumesc pentru ca v-ati exprimat aici parerea despre ``competitia`` pe care am lansat-o in urma cu o saptamana si voi incerca sa raspund fiecaruia dintre voi. Nu pentru a ma apara (desi unii au o atitudine foarte acuzatoare) ci pentru ca nu toata lumea pare sa inteleaga scopul pentru care am facut topul.

    Toti artistii care au avut bunavointa de a accepta sa-mi raspunda la intrebari sunt de parere ca industria handmade nu este suficient de cunoscuta in Romania. Cu toate acestea, inca se mai afirma ca tentativa mea de popularizare este inutila (@alinapanait). Totusi, au fost inregistrate 964 de voturi, ceea ce inseamna ca a avut un ecou, oameni de pe Twitter, Facebook, cititori de bloguri au ajuns pe FacutDeMana si au putut citi interviuri reusite (multumesc, @Veronique) realizate cu oameni priceputi din diferite ramuri ale lucrului manual.

    Este de datoria mea sa ma asigur ca munca mea are audienta (@Zazine) si sper ca nu si-a simtit niciun vizitator asteptarile inselate.

    ``Premiile`` au fost doar cu numele (cat conteaza un banner de 300 X 200 pe un blog de nici o luna?) dar asta dintr-un motiv foarte bine intemeiat: premiile in bani (ceea ce as fi putut oferi) ar fi atras oameni care nu au nicio treaba cu handmade.ul, proxy.urile ar fi sfarait, denigrarile ar fi curs de o parte si de alta. Foamea de bani te face sa innebunesti (@La Familia) dar un premiu simbolic atrage numai pa-si-o-na-tii. Iar eu doar pe ei ii vreau pe blogul meu. Deal with it!

    @Dacian Moon Nu reprezint nicio institutie oficiala, deci orice scriu pe blog reprezinta parerea mea. Cat despre simpla cautare pe Google, nu returneaza nici macar 30 de bloguri de calitate. Foarte multi artisi priceputi nu stiu sa se promoveze, am ajuns la ei doar pentru ca oameni minunati, carora le multumesc (@BohemianSin, printre ei), au pus mana si mi-au trimis un comentariu cu linkuri. Iar cand comentariul nu a aparut, mi l-au mai trimis inca o data desi puteau foarte bine sa vina aici si sa clameze ca masluiesc alegerile pentru un top inutil.

    Promovarea industriei handmade reprezinta promovare pentru fiecare artist. Cu cat intelegem asta mai repede, cu atat mai bine. Altfel ne vom plange etern ca ``romanii nu sunt interesati de obiectele confectionate manual, sunt snobi``. Nu, nu sunt interesati de ele pentru ca nu i-au fost prezentate drept ceva extraordinar, adica ceea ce sunt.

    Multumesc celor care au avut rabdare sa-mi citeasca vorbele. Spor la lucru!

    14.03.2010, 20:06:08
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Buna Marian!

    Multumesc mult ca ai scris aici. Sa stii ca toate criticile exprimkate nu se refereau la site in sine - cu cat mai multe siteuri de calitate care promoveaza handmade cu atat mai bine. Si mie imi place sa citesc interviuri cu handmaderi, mai ales fiindca Breslo nu are inca o sectiune de genul asta si stiu foarte multe magazine faine dar mai nimic despre persoana din spate.

    Criticile se referau cred eu exclusiv la formatul concursului, fiindca evident locul in top nu prea a depins de calitatea blogului sau a produselor ci de relatiile si cercul de prieteni al autorului. Adica topul nu reflecta cele mai bune bloguri de handmade, ci blogul al carui autor are cei mai multi prieteni pe mess :)))

    oricum, cred ca un asemena top e mult prea greu de facut, handmadede-ul e un domeniu destul de artistic si variat, e ca si cum ai incerca sa faci un top al celor mai buni pictori din toate timpurile. E o chestiune personala de gust, nu poate fi facut obiectiv.

    Dupa cum spuneam, eu apreciez initiativa site-ului tau si, dupa cum am spus mai sus, nominalizarea in top (thank u again Bohemian :)) ) mi-a adus ceva vizitatori pe blog, deci chiar nu vreau sa ma plang.

    PS marian, de ce consideri necesar ca date de tipul: nr. vizitatori, timp pe site, bounce rate...sa fie publice pe blog?

    15.03.2010, 13:05:06
  • user21
    user21

    si eu am ajuns pe facutdemana.com tot datorita lui bohemiansin(daca bine am retinut).thank you,honey :).

    mie personal imi place structurarea site-ului,si administratorul a fost mai mult decat ok la putinul contact pe care l-am avut cu el (propunerea unei liste de blog-uri de handmade,care mie mi se par cool si acolo nu apareau).

    subscriu deasemenea la cele spuse de veronique,si eu personal voi urmari evolutia acestui site.

    eu daca as fi initiat un astfel de proiect,as fi facut din start o selectie - functie de continut/prezentare.(subiectiva ,in cele din urma).
    dar cum nu l-am initiat eu,nu o sa imi permit sa dau cu pietre in cel care a facut-o :)

    15.03.2010, 13:54:05
  • MarianG
    MarianG

    Salut, CinnamonCloves!

    Da, înţeleg că nemulţumirile erau legate de top si, recunosc, ma asteptam la asta de cand l-am publicat.

    L-am vazut si il vad drept o modalitate buna de a gasi artistii dominati de dorinta de a fi cunoscuti. Tocmai de aceea nu a fost ``Top 10 cele mai inspirate/originale/cu lipici bloguri de handmade``, ci simplu ``Top 10 bloguri de handmade``. Altfel ar fi avut un juriu de specialisti, corect? Insa am vrut sa impulsionez artizanii sa-si depaseasca limitele, sa gaseasca noi modalitati de promovare online. Au dat mass pe mess? Foarte bine! Au creat o pagina sau chiar o cauza (:P) pe Facebook? Extraordinar! Ce spuneti de un cont pe Twitter? Dar trebuie ca asta sa devina o obisnuinta, nu un gest starnit de topuri.

    Apropo de felul in care au strans unii voturi si daca cei din top isi merita locul. Sunt de parere ca este o caracteristica importanta a unui invingator in acest domeniu; daca sunt populari in offline, vor reusi asta si online. Degeaba confectionezi bijuteria bijuteriilor daca lumea nu te place, insa cunosc destule persoane a caror afaceri se bazeaza mai ales pe simpatia pe care au reusit sa o genereze. Or fi produsele lor mai pricajite dar stiu sa le vanda.

    Daca mi se permite, voi vorbi putin de promovarea online. Suntem acolo (altfel, in curand, nu vom exista), cum procedam?

    Optimizarea pentru Google cand e vorba de blogurile handmade is so last season. Necesara, intr-adevar, dar accentul nu trebuie pus pe ea, nu cand retelele sociale au atins amploarea actuala. In lupta pentru atentia potentialilor clienti, cum te faci remarcat?

    Desi chiar si era Web 2.0 se apropie de final, unii se comporta ca la inceputurile Internetului: posteaza un articol la doua saptamani, nu raspund comentariilor (asta daca nu cumva le-au si inchis), prezenta lor in retelele sociale este redusa la stadiul de ``mi-am facut cont ca e la moda, insa nu-l folosesc ori arunc un link acolo si gata``.

    Cel mai important blog de muzica din Romania (doar un exemplu) se bazeaza in mare masura pe Twitter. Constant, isi tin urmaritorii la curent cu cele mai noi stiri, vorbesc cu ei, tin seama de propunerile valoroase, vorbesc si asculta. Adica au inteles rolul lui. Stiu ca in acel mediu isi pot gasi vizitatori interesati de munca lor. Asa pot proceda si artizanii, e nevoie doar de dorinta de a-si face produsele cunoscute.

    Ce am aflat la incheierea competitiei? Ca Andreea de la Marasquin, Elena de la Efrumuseti, Deea de la B&W Shop si Andreea de la Glory Box au ce le trebuie sa reuseasca. Merita promovate? Desigur, si asta intentionez sa fac si de acum incolo.

    Legat de ps. Numeste-l ``defect profesional``, insa activitatea mea din online m-a educat sa judec site.urile dupa statistici. Nu spun ca accesul la ele este vital pentru majoritatea vizitatorilor, dar imi place sa stiu ce fel de oameni viziteaza site.ul respectiv, cat timp petrec pe el, unde mai des, cati ies fara sa viziteze altceva decat pagina pe care au aterizat, daca administratorul site.ului apeleaza la metode neortodoxe de crestere a traficului etc.

    Multumesc, bijuteriiwhatelse, ma straduiesc. :)

    15.03.2010, 16:37:18