Forum: Suport Breslo NU-MI APARE TAXA DE TRANSPORT PE COMANDA FACUTA DE CLIENT
user49398Am o comanda de 2 sapunele , iar pe formularul de comanda : la taxa de transport apare 0.00.
04.02.2012, 20:14:58
Stie cineva de ce? Unde trebuie corectat si cum?
Multumesc!
panteraroz2Hello, daca in politica magazinului ai cuprins si prezentarea costurilor de transport, eu zic ca e ok daca nu-ti apar si pe comanda - am vazut chestia asta la unele magazine.
04.02.2012, 20:52:03
Poti sa iti completezi profilurile/costurile de livrare mergand la Acasa/Produse/Livrare produse etc
Sper ca ti-am fost de ajutor :)
user49398Multumesc mult, am sa incerc acum s-o descalcesc.
04.02.2012, 21:03:07
Daca te rog ,sa te uiti putin in magazinul meu, sa vezi ce-i in neregula? E prea mult? Chestia e ca clientei ii apare de achitat 30 lei ptr 2 sapunele, insa ar mai fi inca 10 lei ptr transport.
Acum am sa-ti urmez sfatul si voi reveni...multumesc mult!
panteraroz2Eu cred ca e ok ce ai scris la Politica magazinului - poate ar trebui sa specifici care sunt taxele in caz de transfer bancar .
04.02.2012, 21:30:22
La procesarea comenzii comunici clientului suma totala de plata - produse + transport.
Eu asa am vazut la altii :)
user49398Nu prea mi-a iesit:apar 2 casute acolo: una sub ,,cost'' si inca una sub ,,impreuna cu alt produs''.
04.02.2012, 21:33:53
Am completat doar la cost, respectiv: ,, si imi apare mesajul: .
Adica, ce-ar trebui scris acolo? Si care e diferenta dintre cele 2 casute? ca nu inteleg ce reprezinta fiecare...Mersi
user49398Stai ca acuma incerc sa ma dumiresc cum e cu ,,procesarea comenzii''.
04.02.2012, 21:36:32
Se face dupa confirmarea comenzii, vero?
user49398Nu stiu, ce Dzeu...cand scriu mesaje, dispar din cuvinte ori litere...Mi s-a mai intamplat...rescriu mesajul si ...la fel.
04.02.2012, 21:37:52
user49398,,Procesarea comenzii''- cred ca atunci cand bifez pe ,,accepta''. Asa-i? ori gresesc?
04.02.2012, 21:40:02
user49398Am facut o proba la unul dintre sapunuri (cel ptr piele imbatranita & pete, cu catina si mazare).
04.02.2012, 22:16:57
Ce zici? am reusit? as vrea sa stiu daca e bine, inainte de a modifica si la celelalte. mersi
panteraroz2Ok, deci procesarea comenzii e o expresie nu e un buton :)
04.02.2012, 23:21:35
Asta inseamna ca tu verifici daca totul e ok, adica daca mai ai produsul pe stoc, daca pretul e corect, daca cumparatorul are feedeback bun etc si apoi dai accept comanda.
Poti selecta intr-adevar pret per total comanda care se afiseaza la final sau poti alege sa se imparta la fiecare produs. Mie mi se pare mai simplu sa se afiseze la final.
In rest e simplu, dai accept comanda, iti cere sa bifezi cand se trimite si cand ai trimis bifezi la comanda trimisa si hopa, s-a trecut sapunelul la "produse vandute"
Si eu sunt noua prin zona si inca mai sap sa ma dumiresc cum functioneaza magazinul - pana acum m-am descurcat!
Spune-mi daca ai reusit ceva :)
CinnamonClovesBreslo nu afiseaza corect taxele de transport la mai mult de 2 produse. E o chestie pe care vreau si eu sa o schimbam cat mai repede.
05.02.2012, 11:51:07
Problema e legata de costurile de trasport afisate la Livrarea prdousului:
catre Constanta cost: 5 LEI impreuna cu alt produs: 0 LEI
Asta inseamna ca daca un client cumpara 1 sapun, va plati 5 Lei livrare. Impreuna cu un alt produs ar trebui sa fie costurile ADITIONALE de livrare daca cineva comanda sapunul impreuna cu altceva. Adica daca comand 3 sapunuri, am costuri de livrare 5+0+0. Daca la Impreuna cu un alt produs ai fi scris 2 LEI, cine comanda 3 sapunuri plateste livrare 5+2+2. Sper ca intelegi mecanismul.
Din pacate, Brelso interpreteaza costurile de la "Impreuna cu un alt produs" ca fiind costurile TOTALE de livrare la comanda a 2 sau mai multe produse. Adica daca la tine sunt trecute cu 0, Breslo crede ca trasportul pentru cele 2 sapunuri este 0 lei, adica gratis.
Pana se rezolva problema, poti fie sa explici clientei ca Breslo nu calcueaza corect taxa la comanda a mai multe produse, fie sa treci la toate produsele tale costul "impreuna cu un alt produs" ca egal cu cel normal, pt. un singur produs (adica in Constanta, peste tot 5 lei).
Si inca ceva, poti te rog sa nu mai scrii titlul postarilor tale cu majuscule? Pe internet asta echivaleaza cu a tipa, si nimanui nu ii place sa se tipe la ei.
user49398Multumesc mult, admin!!! Si scuze, nu am stiut ca inseamna ,,strigat''. Rationamentul meu era ca: iese in evidenta, si as putea primi raspuns mai repede.
05.02.2012, 16:27:44
Eu cu timpul stau cam prost, si intru foarte rar pe forum, iar atunci cand intru...vreau sa le rezolv pe toate. Cred ca intelegi, tu..
Am sa fac modificarile sugerate de tine. Multumesc inca o data, week-end placut!
user49398Buna, Pantera.Roz
05.02.2012, 22:53:10
Am modificat...ce zici? m-am descurcat? am facut bine ori nu? Scuze, aseara n-am mai intrat aici. seara placuta!
BresloDin Magazin>Livrare produse puteti seta profilele de livrare.
07.02.2012, 14:25:35
In partea de jos aveti 2 optiuni:
2. Se adauga la fiecare produs din Cosul de Cumparaturi
Asta e destul de clara:
Primiti o comanda de 3 produse, toate cu acelasi profil de livrare. Taxa totala va fi de 3 ori valoarea pe care ati trecut-o la "impreuna cu alt produs"
1. Se imparte la toate produsele din Cosul de Cumparaturi, care au acest Profil de Livrare
Asta inseamna ca:
Primiti o comanda de 3 produse, toate cu acelasi profil de livrare. Taxa totala va fi valoarea pe care ati trecut-o la "impreuna cu alt produs".
CinnamonClovesTrue, doar ca nici asa nu se rezola problema taxei de transport calculata gresit.
08.02.2012, 00:01:40
Optiunea 1 (taxa se imparte) nu o comentez, sunt sigur ca sunt vanzatori care o folosesc.
Insa la Optiunea 2 (taxa se adauga) formula corecta nu este "valoarea impreuna cu alt produs" x n (unde n este nr. de produse comandate).
Ideea care sta la baza taxei diferite "impreuna cu alt produs" este ca 1. vrem sa acordam reduceri de transport celor care comanda mai multe produse care se pot trimite impreuna FARA costuri suplimentare si 2. vrem sa fim acoperiti in cazul in care se comanda mai multe produse care trimise impreuna cauzeaza costuri suplimentare - taxarea la greutate de ex..
Sa luam un exemplu. Eu am profilul de livrare 20 lei / 5 lei impreuna cu un alt produs. Asta inseamna ca la comanda unui singur produs, taxa e 20 lei. Ce se intampla daca se comanda 3 produse?
Optiunea taxa se imparte: Taxa totala va fi valoarea pe care ati trecut-o la "impreuna cu alt produs". Adica 5 lei, in total, pentru 3 produse. Daca in loc de 5 sunt 0 lei, transportul este gratuit.
Optiunea taxa se adauga: Taxa totala va fi de 3 ori valoarea pe care ati trecut-o la "impreuna cu alt produs". Adica 3x5 = 15 lei. Si aici daca treceti in loc de 5 lei 0 lei, transportul este gratuit. (3x0=0)
Ceea ce vreau eu insa este ca taxa "impreuna cu alt produs" sa se ADAUGE la taxa initiala de livrare. Adica la 3 produse transportul sa fie 20+5+5=30 lei. Asta pentru ca fiecare produs imi creste transportul coletului cu 5 lei (sa zicem datorita greutatii, sau datorita asigurarii pt o suma mai mare). Daca am de trimis 3 brose, la care nu conteaza unua in plus sau in minus, pot seta costul de baza 20lei si "impreuna cu alt produs" 0 lei. Atunci, la comanda a 3 brose clientul palteste 20 (cost baza) + 0+0 adica 20 lei.
Forumula corecta la optiunea 2 (se adauga) este deci cost baza + (n-1) x "impreuna cu alt produs", unde n=nr. de produse comandate.
Corect?
BresloYou do have a point.
08.02.2012, 16:47:13
Am notat, ne gandim. Vom gasi cea mai buna solutie si pentru livrari.