Forum: Orice altceva Numele magazinului plagiat si alte dubii !!
NicArtminiart si MINIART2011 sunt indecent de asemanatoare.
18.10.2011, 13:56:50
De cateva zile a aparut pe breslo un nou magazin. Acesta ar fi un lucru foarte bun daca nu as considera ca numele lui il plagiaza pe al meu. Mai exista inca ceva ce ridica semne de intrebare la acest magazin care chipurile promoveaza creatiile unor copii. Am dubii serioase ca acele obiecte prezentate sunt realizate de catre copii eu insumi lucrand cu copii chiar pe un proiect similar si chiar cu copii cu abilitati artistice insa credeti-ma copiii nu au indemanarea sa foloseasca unelte de modelat sarma etc.
Poate aceste sesizari vor ajunge la urechile unui administrator de site si se vor lua masui in acest sens.
Va multumesc .
CinnamonClovesCa numele de utilizator se aseamana este pur si simplu o coincidenta - nu faceti produse similare deci riscul de confuzie nu este prea mare. Desi recunosc ca este o miscare neinspirata sa adaugi anul dupa un user doar pentru ca aceasta mai exista.
18.10.2011, 22:45:20
Problema mea cu magazinul este ca nu pare a contine produse handmade, asa ca o sa ma uit mai atenta la el in zilele urmatoare cand o sa am putin timp.
RonaBijouxIntervin nu pentru ca m-as erija in "avocatul diavolului", ci pentru ca ma regasesc oarecum in conditia lui miniart2011.
19.10.2011, 14:09:35
Numele pe care voiam sa-l dau magazinului se gasea pe Breslo in forma fonetica (nu se scrie la fel, dar putea aduce confuzii), eu il simteam ca fiind "al meu", ma reprezenta, ma gandisem mult la el, chiar imi facusem si un avatar - dar altcineva fusese mai rapid. Am renuntat (cu greu) la idee, si l-am botezat dupa numele pisicii mele.
In aceeasi situatie s-a aflat, cu siguranta, si miniart2011 - cu adevarat, exista un club cu acest nume la Cavnic, si nu cred sub nicio forma ca numele i-a fost ales inspirandu-se de la miniart - Breslo sau pentru a crea confuzii favorabile, ci este pur si simplu o coincidenta.
http://www.graiul.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6490:clubul-miniart-al-elevilor-din-cavnic&catid=2:actualitate&Itemid=2
Mai departe - ca lucrarile nu par ale unor elevi - cred ca nu-i relevant (descrierea este "timpul nostru liber" - deci si al profesoarei).
Imi cer scuze pentru interventia inoportuna poate - dar m-a izbit gravitatea termenului "plagiat" - cred ca foarte putini de aici au un drept legal de utilizare a unui nume/marca (cu exceptia celui din buletin). Atata vreme cat nu este inregistrat la OSIM, si protejat in consecinta (evident, contracost), oricine poate folosi, vinde si cumpara sub orice nume pofteste. Daca insa se incalca acest drept de proprietate a marcii, n-ati vrea sa stiti ce procese costisitoare urmeaza.
Poate trebuie sa subliniez ca n-am nicio relatie cu doamna incriminata, n-o cunosc, n-am contactat niciodata, iar referinta de mai sus am gasit-o cu clasicul goagal.
Multumesc.
NicArtCa sa inregistrezi o marca sau un drept de autor nu-i chiar un capat de tara :))
19.10.2011, 21:53:26
Eu ma refeream la o serie de inadvertente care se gasesc pe acest magazin .
Ca sa foloseasca numele asa cu codita e dreptul ei (daca vb de drepturi) dar nu-i tocmai elegant.
Aceasta doamna mai detine un site in care nu pomeneste despre nici un copil implicat in procesul de creatie http://daruri.weebly.com/.
Daca vrem sa recunoastem sunt trase de par cam multe....
RonaBijouxSigur ca nu-i capat de tara, doar trebuie sa fii dispus sa achiti costurile alea care nu sunt tocmai de neglijat. Dar abia pe banii aia se poate striga "plagiat".
19.10.2011, 22:33:21
Altfel - cred ca este loc pentru toata lumea...
NicArtDraga mea RonaBijoux, plagiat pot sa strig cand vreau eu pe acest subiect este evident lucrul asta (ma refer la numele magazinului) si cam atat din pacate.
23.10.2011, 18:47:58
La ce faci tu referire este cu totul alt subiect.
NicArtMultumesc administratorului pentru rezolvarea problemei semnalate.
04.11.2011, 11:28:24
Cu deosebita consideratie,
miniart.