Forum: Suport Breslo O comnda plasa gresit de catre cumparator, nu poate fi anulata de cumparator; doar de vanzator

• ATZE
    ATZE

O cunostinta si-a facut cont chiar astazi. A "salvat" in cos cateva produse care i-au placut. Dorind sa comande un produs din magazinul meu, a comandat DIN GRESEALA si celelalte produse care erau in cos.
    Doreste sa anuleze celelalte comenzi dar NU SE POATE!
    Stiu sigur ca nu se poate pentru ca m-am logat de pe contul unei prietene, am facut o comanda din magazinul meu, apoi am incercat sa o anulez ca cumparator.
    Nu am aceata optiune!
    Am auzit mai multe plangeri ale vanzatorilor (am patit-o si eu) legate de neserioazitatea cumparatorilor care nu isi ridica comenzile facute.
    E neplacut sa pierzi timp cu expedierea unui colet, apoi bani (pentru ca taxe postale se platesc in avans), apoi sa pui pe "lista neagra" un cumparator.. toate astea doar pentru ca un cumparator nu are optiunuea "anuleaza".

Acum aceata cunaostinta a care a gresit, se straduieste sa dea mesaj fiecarui vanzator de la care a comandat din greseala, sa anunte ca nu poate anula altfel.

16.02.2011, 20:49:48
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Asa e, numai un vanzator poate anula o comanda.
    Are sens, nici nu vreau sa ma gandesc la ce incurcaturi ar iesi daca diversi "glumeti" de pe aici ar comanda aiurea, fara intentia de a ridica pachetele si apoi ar mai si anula comanda in asa fel incat sa nu poata primi feedback negativ.

16.02.2011, 23:16:24
  • ATZE
    ATZE

Deci.. oricum e in dezavantajul vanzatorului. Macar se poate face in asa fel incat cumparatorul sa poata anula comanda inainte de a fi "in curs de trimitere" ?

Eu am avut o experienta neplacuta cu prima comanda. Doua zile nu am putut intra pe net, deci nu am vazut la timp comanda. Nu stiu de ce, poate din precautie, am sunat pe cumparator pentru confirmarea comenzii. Atunci mi-a spus ca daca a vazut ca nu am dat niciun semn2 zile, a comandat din alta parte. Ma gandesc ca daca as fi trimis comanda, fara a cere confirmare inainte, luam o mare teapa, pentru ca cumparatorul nu ar fi ridicat-o. Stiu.. ar fi putut lasa un mesaj..
    De-asta zic.. ar fi grozav daca cumparatorul ar putea anula imediat ce a dat-o, daca a facut-o din neatentie, sau mai tarziu, atata timp cat vanzatorul nu a confirmat primirea comenzii.

19.02.2011, 03:00:03
  • ATZE
    ATZE

A! Nu am precizat in prima parte (Miercuri, 16.02 la ora 20:49:48): fata oricum nu se va duce sa ridice comenzile facute din greseala, pentru ca nu dispune de bani pentru a le achita.

Va primi o multime de feedback-uri negative, desi ea nu e neserioasa, doar aiurita.
    Iar vanzatorii ar putea avea de suferit.

19.02.2011, 03:06:27
  • mady68
    mady68

sa contacteze vanzatorul imedist prin mes sa explice incurcatura,e deranjant,pierdere de tomp si bani si pt vanzator si pe buna dreptate se alege cu un negativ

19.02.2011, 13:28:55
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Am explicat mai sus de ce un cumparator nu poate anula o comanda gata facuta.
    Repet: un glumet face o comanda, o confirma, vazatorul o trimite, si apoi cumparatorul o anuleaza si nu o mai ridica. Astfel nu se mai poate lasa feedback negativ cumparatorilor neseriosi si se pierde toata ideea din spatele feedbackului.

Se presupune ca un cumparator se gandeste si el putin inainte de a face o comanda si ca anularea ei este doar o exceptie.
    Prietena ta trebuie doar sa ia contactul cu vanzatorii, sa le explice gresala si sa ii roage sa anuleze comenzile.

In legatura cu prima ta experienta: daca un cumparator nu se deranjeaza sa lase mesaj ca a comandat din alta parte, ce te face sa crezi ca se va deranja sa "anuleze" comanda?

19.02.2011, 13:54:49
  • CrystaDesign
    CrystaDesign

eu de aceea sunt intotdeauna la fiecare comanda clientul, chiar daca a mai comandat de la mine si alta data, pt confirmare, daca a pus din greseala o anulez si asta e, dar nu am surprize macar....unii uita sa se duca dupa ele, uita ca a comandat etc....

19.02.2011, 17:15:25
  • ATZE
    ATZE

Multumesc de raspuns..
    Si eu prefer sa sun clientul pentru a ma asigura ca nu s-a razgandit sau ca nu e o glima proaste, o eroare etc.
    De asemenea, i-am recomandat fetei care a plasat comenzi din greseala, sa contacteze urgent pe vanzatori si sa le explice situatia. Nu stiu insa daca a facut-o :(
    Ma gandeam doar ca ar fi simplu ca existe un buton de anulare a comenzii facute de client, care sa poata fi folosit doar pana cand vanzatorul a semnalat ca a receptionat si va trimite comanda; dupa, sa nu mai poata fi acesat.

In fine.. poate exagerez..

25.02.2011, 09:29:03
  • Apollonia
    Apollonia

Am patit-o si eu de 2 ori sa nu fie ridicat coletul de la posta si sa ma trezesc cu retur, asa ca m-am invatat sa contactez si eu pe mesagerie sau telefonic clientul pentru confirmarea comenzii.
    Da, se presupune ca un cumparator se gandeste inainte sa faca o comanda, dar de multe ori insa clientii fac comenzi fara a citi macar de unde este vanzatorul si alte detalii importante, cum ar fi politica magazinului. Mi s-a intamplat sa anulez deja 3 astfel de comenzi in urma unor convorbiri telefonice initiate de mine, cel mai suprinzator a fost sa aflu de la o domnisoara care a facut o comanda ca aceasta era "anulata" in viziunea ei, fara insa a ma anunta si pe mine, noroc ca am sunat-o eu!
    Da, asa ar trebui daca faci o comanda din greseala, nu te costa nimic sa-i trimiti un mesaj vanzatorului prin care sa-i explici greseala, nu cred ca se supara nimeni...insa situatia se schimba cand vanzatorul mai naiv (cum eram eu la inceput) trimite coletul fara confirmare, doar in baza comenzii facute din magazin.

25.02.2011, 11:13:53
  • m.malina26
    m.malina26

Daca eu am un client si trimit ce a comandat,trebuie sa platesc ceva?raspuns urgent va rog

27.08.2011, 18:32:34
  • BlueOwl
    BlueOwl

Eu inteleg ca trebuie protejati vanzatorii, dar si clientii ar trebui sa aiba cat de cat drepturi. De exemplu, eu am pus o comanda in urma cu trei saptamani, dupa o saptamana de la punerea comenzii am fost contactata cu promisiunea ca mi se va trimite, iar de atunci liniste. Eu, client, as vrea sa am dreptul in acest caz sa anulez acea comanda, pentru ca voi comanda de la altcineva (de produs tot am nevoie) si nu vreau sa ma trezesc ca peste cateva luni (sau cine stie cand imi va fi onorata prima comanda) mai trebuie sa cumpar produsul.

15.03.2013, 11:58:49
  • pandartis
    pandartis

@ m.malina26: da, transportul trebuie sa il platiti dvs la posta la expedierea coletului. suma totala pe care trebuie sa o treceti pe mandat la ramburs trebuie sa includa si transportul, caz in care va veti recupera acesti bani achitati la expediere odata cu primirea rambursului.

15.03.2013, 12:44:23
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

@Blueowl: poti scrie un mesaj vanzatorului in care sa ii explici situatia si sa il rogi sa-ti anuleze comanda. Daca in ciuda mesajului iti trimite coletul ai tot dreptul sa nu-l ridici de la posta si poti dovedi asta prin schimbul de mesaje.

Doar vanzatorii pot anula comanda pentru ca altfel toti clientii care nu ridica pachetele de la posta vor anula comanda inainte de a li se poate da feedback negativ. In situatia in care se trimite cu ramburs, in genereal vanzatorii trebuie protejati mai mult.

16.03.2013, 23:15:12