• starchaser
    starchaser

    Bună ziua :)
    Stiu că există pe piață cristale sintetice, sau a căror culoare a fost modificată . Întrebarea mea este... există obsidian "sintetic" pe piață, și dacă da, cum îl pot recunoaște?
    Mulțumesc.

    07.06.2010, 11:16:45
  • tonycat
    tonycat

    Buna,

    nu sunt experta , dar, pentru ca ma pasioneaza pietrele, incerc sa iti dau un raspuns cat de cat. Deci, din cate am citit, obsidianul este o "roca" de origine vulcanica, nu cristalizeaza, ia nastere din lava care odata ajunsa la suprafata Pamantului se raceste rapid, seamana cu sticla, de aceea se mai numeste si "volcanic glass". Nu se poate zgaria cu unghia sau cutitul. Nu stiu sa iti spun cum ai putea sa il testezi. In primul rand culoarea care de regula este neagru opac. Poate contine impuritati de fier sau magneziu care il fac verde inchis, impuritatile de hematit sau limonite(trebuie sa aflu ce este asta) il fac maro roscat.
    Nu ti-am rasouns cu adevarat la intrebare, trebuie sa vezi multe pietre pana ajungi sa le (re)cunosti cu adevarat.
    O zi buna!
    TonitheCat
    Dar subiectul ramane deschis.....

    09.06.2010, 16:08:17
  • choice4all
    choice4all

    uite-te si aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Obsidian, poate te lamureste.

    11.06.2010, 14:59:52
  • tonycat
    tonycat

    Ok. Asa se recunoaste. Dar daca am in fata, obsidian negru, onix negru, jet negru(asta e lemn fosilizat, l-am vazut doar in poza si e minunat deoarece se prezinta in negrul cel mai intens pe care l-am vazut eu vreodata), turmalina neagra,
    si alte pietre care sunt de culoare neagra, ce fac, le sparg pe toate ca sa vad cum se fractureaza, le pun la microscop ca sa le vad structura ? sau le pun sub flama ca sa vad cum reactioneaza? Mda.... m-am dus cam departe.

    11.06.2010, 15:53:03