Forum: Orice altceva Ora Pamântului

  • MamiCo
    MamiCo

    Ora pământului
    Ştim cu toţii situaţia dramatică la nivel global a problemelor de mediu, din ce în ce mai pregnante an de an. Pădurile se defrişează într-o frenezie, industriile poluante se dezvoltă nestingherite, ba chiar încurajate, munţii de gunoi cresc, degajând în atmosferă, sol şi ape cantitaţi inimaginabile de poluanţi. Simţim cu toţii efectul de seră, verile tot mai calde şi mai secetoase, anotimpurile tot mai puţin diferenţiate, manifestări climatice “neobişnuite pentru această perioadă a anului” ...
    Nu ştiu cum e în lumea largă, dar ştiu cum e în România. În România, omul de rând e obişnuit să creadă că cineva, statul sau Big Brother, are obligaţia şi interesul de a avea grijă (şi) de aceste aspecte. Numai că nu e chiar aşa. “Statul”, aşa cum există el în România, are cu totul şi cu totul alte preocupări decât bunăstarea populaţiei, ce să mai vorbim de implicarea în problemele de mediu.
    Şi la urma urmei, de ce trebuie sa fie treaba statului? Eu nu aş avea încredere în aceasta organizaţie, una care acceptă ca produsele alimentare aflate în vânzare să conţină diverse substanţe chimice dovedit cancerigene sau ca produsele de îngrijire cosmetică să conţină chimicale extrem de periculoase... nu numai că acceptă tacit, ci le acreditează, sunt vândute cu girul ministerului sănătăţii, verificate şi aprobate de ei, produs cu produs!
    Nu, nu! ESTE TREABA NOASTRĂ! A fiecăruia dintre noi! Depinde de noi să trăim conştient, să ne informăm, să ne îmbunătăţim permanent stilul de viaţă, să scădem impactul nostru asupra naturii, să nu credem că e treaba altcuiva!
    Situaţia globală este cu mult mai disperată decât ne lasă să credem mai marii lumii, fenomenul de încălzire globală se accelerează în ciuda tuturor “măsurilor” luate în ultimii ani. E clar că nu sunt suficiente! Dar lupta nu e pierdută! E momentul ca FIECARE dintre noi să inceapă să fie responsabil. Să nu aştepte de la ceilalţi!
    Mesajul Earth Hour 2011 este: It's time to go beyond the hour ! Este timpul sa ne schimbăm mentalităţile, în mod profund şi pozitiv, este timpul să integrăm în viata noastră acel unic lucru pe care il avem în comun toţi oamenii: planeta noastră!
    Sâmbătă, 26 martie, între orele 20.30 şi 21.30, echipa MamiCo stinge luminile! Pentru că avem copii mici, care poate nu vor dormi chiar la ora 20.30 şi nu vor înţelege nici motivaţia noastră de a închide toate luminile, ne-am gândit la joculeţe la lumina lumânării sau un singur bec cu consum cat mai mic, poveşti citite sub pătură, cu lanterna, jocuri cu umbre pe pereti...şi idei cred că vom mai găsi...
    Vă invit şi pe voi să lasaţi comentarii cu idei despre cum am putea, noi părinţii, să petrecem cu copiii această ora, dar şi cum îi putem implica zi de zi în activităţi prietenoase cu mediul.

    23.03.2011, 12:49:38
  • stephanie
    stephanie

    eu ma alatur initiativei ora pamantului ... LONG LIVE THE PLANET EARTH :)

    24.03.2011, 23:41:13