Forum: Locuri & Evenimente ORGANIZARE EVENIMENTE- INTAMPLARI CE TREBUIE SPUSE...SI STIUTE DE CAT MAI MULTI...

  • Analuk
    Analuk

    În atenţia tuturor organizatorilor de târguri vintage şi hand-made…în atenţia artiştilor hand-made….în atenţia tuturor: CE ÎNSEAMNĂ A FI ORGANIZATOR?
    Ieri 31 ian 2010 a avut loc târg vintage şi hand-made La Scena…dupa cum probabil aţi vazut postat pe facebook. Pâna acum La Scena nu a perceput taxă de participare- pe această cale ar trebui să-i mulţumim noi, artiştii hand-made, patronului Dan Hornoiu, pentru că este prima locaţie care a luat această hotărâre. Să nu uităm că în principiu este vorba de a promova şi a forma adevăratul cult hand-made în România, de a lansa tinerii artişti creatori de lucru manual, nu de a ‘lua cu japca’ bani de la ei, pentru câteva ore de târg şi, peste toate şi în nişte condiţii de neimaginat CREATE CHIAR DE ORGANIZATOR+ o nesimţire crasă din partea aceloraşi. Nu este vorba de locaţie!!! Nici o locaţie nu este nepotrivită!!! Important este organizatorul respectivului eveniment!!! De la 1 ian 2010, frâiele acestui târg au fost luate de o oarecare Oana şi o oarecare Ana-Maria care, pentru o totală dezorganizare, au avut tupeul să perceapă taxă de 50 lei. Eu mi-am confirmat participarea la acest târg, deşi mi s-a părut ciudat că singurul loc care se dorea a fi un promotor real al artiştilor a intrat în rândul celorlalte locaţii. Menţionez că această afirmaţie nu este făcută cu scopul de a denigra celelalte locaţii unde se desfăşoară astfel de târguri. Nu asta este intenţia! Da, percepi taxă dacă există o organizare corespunzatoare şi condiţii optime pentru expunere. Cu siguranţă nu am dat vina pe patron, ci mai degrabă pe cine ‘luase frâiele’ acestei organizări, Oana si Ana-Maria- asta pentru că de-a lungul timpului le observasem atitudinea (mai ales celei din urmă) în ceea ce priveşte brandul hand-made. Ca să nu mai spunem că cine comercializează exclusiv haine vintage nu se poate numi artist, creator a ceva.
    Revenind: după cum am spus, eu mi-am confirmat participarea la acest targ. Fiind din alt oras, Ploieşti, îmi este un pic mai greu să ajung în Bucureşti, dat fiind traficul. Nu aveam cum să fiu în faţa clubului la ora 9 de dimineaţă, târgul începând la 11. Am ajuns undeva pe la 11:20, ştiind că oricum eu am hăinutze puţine, şi că în 10 min mi le pot aranja. În afara faptului că în momentul în care am ajuns eu, artiştii încă îşi mai aranjau standurile. Deci, o prima întrebare, de ce să-i chemi atât de devreme şi să-i ţii pe afară aproximativ o oră aşa cum auzisem ulterior? Probabil pentru că organizatorul trebuia mai întâi să ocupe tot holul din faţă expunându-şi tone de articole, ca să fie sigur ca nu-l ocupă altul.
    În momentul în care am ajuns, m-a căutat pe listă, pe tabelul făcut în care era inclus locul fiecăruia. M-a găsit, am intrat în camera cu pricina unde urma să-mi expun articolele, si, ce să vezi, era ocupat!!!! Oare de ce? Întârzii cu 20 de min, şi mi se ocupă locul???? Am menţionat că dacă nu aş fi venit, aş fi anunţat. Bun, am zis, am lăsat-o aşa ca să văd unde anume mă duce pentru expunere. Alt loc nu mai era decât în salonul restaurantului, lângă mese. Halal organizare!!! Am lăsat-o asa iar, ca să văd dacă unui organizator îi pasă în mod real de artişti, sau nu-l interesează decât să-i ia taxa pe care s-o bage el la buzunar. La sfârşitul zilei, hainele mele erau numai bune de dat la gunoi, pentru că erau pline de fum şi miros de mâncare. În tot acest timp, oganizatoarea venea să-mi tot pretindă banii de taxă. Normal că am refuzat să-i dau, pentru că nu aveam condiţii decente de a-mi expune, şi nici un fel de facilitate. Şi peste toate astea, tot ele- organizatoarele- m-au ameninţat, spunându-mi că de aici încolo am încetat colaborarea. Care colaborare???? Iată ce înseamnă să fii orb după bani, să te pretinzi mare artist, să nu ai pic de responsabilitate faţă de oamenii care participă la eveniment. Pentru tot ce s-a întamplat acolo, eu aş putea să le dau în judecată pe cele două aşa- numite organizatoare, cerând eu banii pe toate hainele pe care le-am dat ulterior la gunoi. Ca să nu mai spunem ce alte riscuri existau în plus: să mi se verse mâncare pe articole, să se ardă de la ţigări etc.
    Eu atât mai am de zis, mai întâi pentru organizatori: gândiţi-vă de 2 ori înainte de a organiza orice eveniment! Există anumite facilităţi pentru a pretinde taxă (oferirea unui loc propice- spaţiu suficient pentru fiecare expozant în funcţie de ce expune, a unui pahar cu apă, a unei gustări, publicitate suficientă evenimentului). Este o responsabilitate imensă!!! Dacă nu sunteţi în stare, lăsaţi-o baltă!!! Riscaţi să ajungeţi la judecată!!! Iar pentru artişti/ participanţi: recunoaşteţi-vă drepturile, nu staţi cu mâinile în sân!!!! Dacă consideraţi că sunteţi nedreptăţiţi, dacă vă daţi seama că sunteţi jecmăniţi de bani, iar condiţiile de participare lasă de dorit, luaţi atitudine!!! Fără participanţi nu ar exista organizatori!!!Uite aşa se formează clişee prost înţelese, situaţii anormale care par normale, uite aşa se face educaţia….Oare când ne vom modifica percepţia asupra rolului de a fi responsabil pentru o comunitate de oameni? Înainte de orice sunt importante obligaţiile şi nu privilegiile unei astfel de funcţii.

    01.02.2010, 14:43:09
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

    Ai dreptate in tot ce zici. Eu sunt organizator de altfel de evenimente si cunosc situatia. Nu poti sa ceri bani unui om pentru ca ii oferi...NIMIC.

    Eu am fost invitata la Scena si mi se zisese ca e taxa 30 ron :)) si cred ca vorbim de aceeasi tipa blonduta cu multe haine vintage pe care au dat-o afara de la targul din Cotroceni ca nu respecta conditiile impuse de la inceput si venea cand avea ea chef din joi in Paste :))

    01.02.2010, 16:49:00
  • Analuk
    Analuk

    mersi ptr comentariu:) da, este vorba de aceeasi tipa...nu ma mira nimik...are un comportament si o atitudine execrabile...asta este adevarul.

    01.02.2010, 21:58:48
  • Elven.Rose.Design
    Elven.Rose.Design

    Sunt perfect de acord cu voi. Daca se percepe taxa, e normal sa se pretinda niste lucruri. Dar cand nu se percepe taxa, se ofera loc suficient, nu mi se pare normal ca toata lumea sa comenteze, "vai, nu s-a facut SUFICIENTA reclama"... si nu ma refer la targul din La Scena ci la un alt targ, la care am ajutat la organizare. Pentru ca atunci, moka, ne-am agitat sa facem un targ si i-am facut reclama cat am putut noi - ne-fiind organizatorii oficiali. Pentru ca atunci cand nu se percepe taxa, mi se pare de bun simt sa te gandesti ca totusi reclama costa macar orele petrecute in fata calculatorului pentru a posta pe diverse site-uri sau pentru a face un afis. Si atunci mi s-ar parea ok ca si participantii sa contribuie la aceasta "reclama" in masura posibilitatilor.

    01.02.2010, 23:04:26
  • scharmen
    scharmen

    Buna fetelor,

    e pacat ca se fac astfel de lucruri... ca nu mai respectam handmade-ul si pe artisti, ca suntem o natie atat de profitoare si rautacioasa... care cere mult mult prea mult fara sa ofere prea mare lucru in schimb... de asta fug toti de noi...fara exceptie :(

    eu sunt noua in ale targurilor... nu ma pricep la taxe, conditii, etc, insa as dori sa va intreb ce parere aveti despre o taxa de 80 de lei, targul dureaza in genere cam 6 - 7 ore, se ofera ceai sau cafea si biscuiti, masa si 2 scaune?
    are vreo importanta locatia in taxa targului?
    astept parerile voastre si va multumesc.

    spor la bijouterit, handmeidarit etc, si alungati mahnirea din sufletele voastre ca nu mai puteti schimba nimic din ce a fost... dar puteti schimba in ceea ce va fi!

    01.02.2010, 23:44:07
  • ioncikdesign
    ioncikdesign

    Am si eu o suparare legata de targuri.
    Ar trebui separat hand-made-ul de "haine vintage" la targuri....sau macar puse separat....
    No offence pentru cei ce vand haine vintage...cu siguranta nu inteleg eu curentul asta si nu vreau acum sa lansez o discutie pe tema asta, pentru ca nu-si are locul. DAR m-am vazut in situatia in care mi-as fi dorit sa fi avutsi eu niste haine mai vechi din sifonierul mamei sa am ce vinde....ca sa AM CU CE PLATI TAXA. trist a fost pentru mine....ultima experienta

    02.02.2010, 09:18:39
  • swlady
    swlady

    Analuk,ai dreptate in tot ceea ce ai spus.Am fost si eu la Scena si mi-a parut rau de banii de taxa si de timpul pierdut.Am jurat ca acolo nu voi mai merge niciodata.Cat despre vintage...voi puteti sa-i spuneti cum vreti,pt mine sant haine second hand.Din moment ce hainele alea au fost deja purtate de cineva e clar ca-s haine la mana a doua.

    02.02.2010, 12:28:23
  • redbijoux
    redbijoux

    Nu vreau sa iau apararea nimanui, dar este stiut ca in La Scena, cei care vin, vin pentru a cumpara haine, nu bijuuri sau alte minuni... Nici eu nu am avut noroc in La Scena, dar stiam ca merg pe 'riscul' meu tinand cont de genul de handmade pe care il fac...

    02.02.2010, 15:18:51
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    My 50 cents:

    Incercati sa faceti o selectie mai atenta a targurilor la care mergeti. Daca ati avut experiente aiurea la targurile mix vintage-handmade, nu mai mergeti la astfel de targuri pe viitor. Daca nu sunt participanti,organizatorii vor schimba cu timpul acest concept.

    In legatura cu targul de la La Scena (la care nu am fost, nu stiu de el, nu cunosc pe nimeni din organizatori) - dar daca la targ mi se da alt loc decat cel promis, cu atat mai mult un loc foarte prost, eu imi strang 'jucariile' si am plecat.
    analuk, nu vreau sa scuz pe nimeni, dar in fond, nu te-a obligat nimeni sa ramai sa se imbibe hainele de miros de mancare. Mai ales ca inca nu platisei deloc taxa. Nu vreau sa para ca mi se pare normal ce ti s-a intamplat, dar cea mai buna sanctiune pentru organizatori e sa nu participi.

    In legatura cu aspectele juridice, e destul de "gri" situatia avand in vedere ca majoritatea expozantiilor nu au niciun fel de forme legale. Daca nu platesc impozit pe vanzari, eu nu m-as lega de partea legala. Again, e o afirmatie generala, nu stiu cine anume dintre voi are sau nu acte sau firma pentru handmade. Cei ce au, au tot dreptul sa mearga pe varianta juridica.

    Despre taxa, doar atat: taxa 0, reclama 0.Deci cat dai, atata face. Asta cu exceptiille (cred ca exista si dinastea) unde platesti taxa, dar reclama e inexistenta, Eu insa in general prefer sa merg - in rarele ocazii cand sunt in ro - la 1-2 targuri cu taxa dar care sunt deja cunoscute, decat la multe targuri gratis la car enu vin deloc vizitatori.

    Cat despre vintage vs. second hand, nu,nu sunt acelasi lucru. Dar nu ma mira ca exista aceasta confuzie.

    02.02.2010, 22:52:43
  • ReeaKnitting
    ReeaKnitting

    Salut,

    Analuk ma bucur ca ai facut tu pasul asta si ai povestit despre ce se intampla la "La scena". Am fost si eu la acel "minunat" targ si am ramas cu un gust amar si cu o parere despre doamnele/domnisoarele organizatoare mai mult decat proasta. Sa incepem cu inceputul : ne-am chemat duminica de la 8:30 desi oficial targul se deschidea la 11. Cand le-am intrebat daca e ok sa vin pe la 10:30 stiind cate produse am si cat imi va lua sa le aranjez mi-au spus ca nu se poate. Toata lumea trebuie sa vina la 8.30 in conditiile in care nici gainile nu se trezesc la ora aia duminica. Zis si facut, la 8:30 eram deja acolo si am fost surprinsa sa observ ca deja era foarte multa lume instalata. Sa cautam un loc: desi se organizasera astfel incat vintage sa fie separat de handmade am ajuns intr-o incapere numai cu vintage unde jumatate din masuta cea mica si rotunda pe care mi-au pus-o la dispozitie era acoperita de umerasele de haine de langa mine. Am trecut si peste inconvenientul spatiului. Pe la ora 13.30 a aparut si un poster pe poarta cat o coala A4, un poster vechi pe care era mazgalit cu markerul data curenta. Minunata promovare. Pana la ora 16.00 au fost maxim 70-80 de persoane, asta dak luam in calcul si doamnele mai in varsta care au crezut ca este targ de second hand. L-a un moment dat am mers la toaleta iar cand m-am intors ...ce sa vezi toate produsele mele erau pe jos iar masa rasturnata. Cand am intrebat-o pe fata de langa mine daca a fost o clienta a dat din umeri si m-a ignorat total. Avand in vedere ca nici banii pe taxa nu i-am scos am decis la ora 16.00 ca nu mai e cazul sa stau sa pierd timpul de pomana. Am strans in 10 minute totul si am plecat. In holul central, langa usa ma "abordeaza" Ana Maria intrebandu-ma ce se intampla , cum adica plec. I-am explicat ca pt mine asta a fost targul, ca ii multumesc de organizare si ca ii doresc o zi buna. ( e adevarat ca am fost un pic ironica cand am zis aceste lucruri). In secunda 2 s-a pornit pe un ton ridic sa imi spuna ca asa ceva este inacceptabil, ca nu mi s-a spus cand am platit taxa ca tine pana la 18 si ca nu am "voie" sa plec pana atunci. Unde ma cred eu aici? Nu am pic de respect pentru organizatori si pentru clientii care m-au vazut strangand. Citez "Vizitatori au fost o gramada, nu e problema mea ca nu ai avut tu vanzare, deci nu inteleg de ce trebuie sa te porti asa". I-am raspuns ca este timpul meu in joc si este decizia mea daca il pierd aiurea la targuri organizate doar pt profit, ca evident ca nu mi-a spus nimeni cand am platit taxa ca nu am voie sa plec si chiar daca mi s-ar fi spus tot as fi plecat, ca daca nu ar fi inceput ea sa zbiere acolo in hol nu ar fi observat nimeni ca am plecat si ca nu am vrut sa le fac o scena acolo ci pur si simplu am vrut sa plec pt k nu mai aveam nici un motiv sa stau. Mi-a urlat in spate "nu o sa mai fii niciodata invitata!"...WOW ce pierdere...nu stiu cum as putea sa mai traiesc...si-a imaginat vreo clipa ca nici nu mai era in intentia mea sa merg vreodata?
    In concluzie, Ana Maria si cu Oana sunt de evitat atunci cand vine vorba de organizatori de targuri cat despre expozanti...intrebati si voi pe forum inainte sa luati decizia sa mergeti la un targ. Eu am intrebat si mi s-a spus ca e "asa si asa" deci oarecum eram pregatita, dar am decis totusi sa merg ca sa ma conving.
    Atat am avut de spus...spor la creat lucruri frumoase si ne mai vedem pe la targuri...bine organizate!

    03.02.2010, 07:41:54
  • Analuk
    Analuk

    ...ma gandesc ca daca domnisoarele mai alunga multi artisti de pe le targuri, pot sa-si ia adio de la "meseria" de organizator, pentru ca in orice caz nu acesta este rolul unui organizator, de a pune oamenii pe fuga. ce-si face omu' cu mana lui...se cheama hand-made...

    03.02.2010, 12:21:14
  • oanapisic
    oanapisic

    Hei,

    Eu am fost La Scena de trei ori pana acum si niciodata nu am plecat cu un gust amar de acolo. Imi pare rau ca asta e impresia pe care v-au lasat-o.
    La ultimul targ, cel de pe 31.01, a fost intr-adevar un incident, nu s-a trezit barmanul si a trebuit sa asteptam vreo trei sferturi de ora pana am reusit sa intram in bar, dar asta nu a fost vina organizatoarelor. De obicei nu se intampla acest lucru.
    In ceea ce priveste ora de venire si cea de plecare, mi se pare ok sa existe. Ne-au rugat si pe noi sa nu plecam inainte de ora 18 pentru ca targul sa se desfasoare normal, fara ca cineva sa stranga sau sa care bagaje in timp ce sunt vizitatori. Ne-au rugat de asemenea sa venim la 9.30 pentru a avea timp destul sa ne aranjam standul si sa nu existe discutii de genul 'locul meu-locul tau'. Taxa a fost si este de 30 lei.
    Iar organizatoarele au fost foarte dragute si au incercat sa ne rezolve problemele daca a fost cazul. Nu le-am auzit sa vorbeasca urat cu nimeni.
    Eu voi merge si pe 14 februarie si sper sa fie cel putin la fel de reusit ca ultimul.

    08.02.2010, 21:31:11
  • fabricadezorzoane
    fabricadezorzoane

    As avea si eu alt gen de feedback pentru targul de la La Scena.. primul targ organizat acolo de Oana si Ana Maria a fost la sfarsitul lui noiembrie anul trecut si a fost primul nostru targ si nu am ratat nici o editie, chiar daca mai participam si la alte targuri si a trebuit sa ne impartim. Mentionez ca acolo le-am cunoscut pe organizatoare si nu am nici un fel de alt contact cu ele in afara de 2 duminici pe luna - asta ca sa nu apara nici o discutie.
    Am vazut targul ala crescand - sunt de acord cu introducerea taxei, mi se pare mai mult decat acceptabila, am fost la alte targuri cu taxe mai mari unde am avut mult mai putin succes. Nu inteleg de ce va plangeti atat de mult - nu platesti taxa, nu ai pretentii la nimic, nici la un loc stabil, nici la publicitate, poate 2-3 clienti rataciti care au intrat din greseala sau pe care i-ai chemat tu. Am vazut targul din La Scena pe 3 posturi tv intr-o seara, pe toate site-urile de evenimente si pe nu mai am idee cate bloguri. Vizitatori sunt de pe la 13:00 pana spre seara foarte multi. Sincer, si eu fac bijuterii for a living si 30 de lei e foarte bine pentru numarul si calitatea vizitatorilor.
    Din nou, ca participant mi se pare normal sa respecti orele de incepere si de plecare. Dupa atata vreme, noi avem locul nostru unde expunem bijuteriile si am venit mereu la timp chiar daca stiam ca e rezervat si nu il va ocupa nimeni. Cred ca si participantii trebuie sa dea dovada de bun simt si de respect si sa inteleaga ca locatia nu exista acolo pentru a gazdui targuri de handmade weekend de weekend si ca dimineata trebuie mutata niste mobila. Nu mi s-a cerut niciodata ajutorul dar am participat la rocade de fiecare data. Mi se pare absurd sa pretinzi ca la ora 9:30 sa ai masa aranjata cum o doresti in aceste conditii si nu cred ca in vreo 7 editii mobila de langa standul nostru a fost aranjata de 2 ori la fel pentru ca vin alti si alti participanti si e normal sa faci astfel incat sa aiba loc toti pe langa tine, chiar daca au mese, sevalete sau alte suporturi de expunere. Nu de fiecare data am avut scaune pentru toti cei care stateam pe hol dar noi am renuntat la ele ca traficul vizitatorilor sa fie mai fluid. Si din nou, daca iti doresti un stand confortabil la un targ, ai sa participi la amenajarea lui punct. Si te vei gandi si la expozantii de langa tine. Iar chestia cu gustarea, ceaiul si cafeaua e si mai absurda. Prefer un targ cu publicitate decenta, cum e cel de la La Scena - din nou, 30 de lei sunt o taxa mai mult decat rezonabila - si cu vizitatori care vin la absolut fiecare editie - am clienti care vin de fiecare data si de fiecare data isi iau cate ceva - decat un targ unde sa rontai homemade cookies in nestire pentru ca trec 3 ore intre 2 vizitatori. Am patit-o. Recunosc ca nu am refuzat daca mi s-au oferit la alte targuri - dar am platit si taxe mai mari. Si mie imi e perfect egal daca vin cu o apa si o gustare de acasa sau dau 10 lei in plus la taxa si le primesc la targ. Dar e penibil sa vii la un targ asteptand ca organizatorii sa te hraneasca, sa iti dea de baut si eventual sa cumpere tigari pentru toata lumea. Oricum cei de la La Scena au fost foarte ok si nu au comentat niciodata ca participantii isi aduc apa si gustari din afara - ar fi putut sa interzica asta si mi s-ar fi parut foarte corect.
    Analuk, nu ai intarziat 20 de minute, ai intarziat aproape 2 ore. Era prima ta participare si crede-ma ca daca vii de mai multe ori chiar vei avea locul tau si numai al tau. Este ok ca inca ai mai gasit un loc unde sa expui, iar daca nu iti convenea ar fi fost ok sa pleci de la bun inceput, mai ales ca nu platisei taxa. Reea, nu e profi sa pleci in mijlocul targului, oricat de prost ar merge. Se duce credibilitatea intregii afaceri, deranjezi si vizitatorii si expozantii carand genti si sacose la plecare. Sa vedem, pot numara 3 targuri la care organizarea si nu numai au fost atat de proaste ca as fi plecat la 2 ore dupa ce ma instalasem. Toata atitudinea asta de 'imi iau jucariile si plec' e mare dovada de imaturitate. Inteleg ca multi dintre noi facem lucruri de calitate si pretindem servicii de calitate din partea organizatorilor, dar cand asta nu se intampla, nu e ok sa ne spalam rufele in public. Putem sa ne dam feedback-ul dupa targ, sa discutam pe forumuri sau sa barfim cu prietenii, dar nu mi se pare ok sa fii cel care distruge face nota discordanta intr-un astfel de eveniment. Nu vad de ce sa sustiii ca doar organizarea e o mare responsabilitate. Si participarea este. Si ar trebui sa le multumim tuturor organizatorilor care ne permit sa vindem si sa interactionam cu clientii chiar daca nu avem forme legale. Cu asta cred ca am acoperit taxa, pe ce se duce taxa si orele de venire si de plecare.
    Apoi, despre targurile mixed - nu are sens sa facem diferenta intre vintage si second hand, ideea e ca la targul din La Scena le gasesti pe amandoua, alaturi de haine de designer si accesorii. Ideea e ca nu orice accesorii vor avea succes la un targ de vintage. E adevarat, sunt multi clienti acolo care vin pentru vintage dar asta nu exclude faptul ca isi vor lua si accesorii adecvate stilului. Din cate am observat, clientele care vin si cumpara in La Scena cauta de obicei accesorii mai pretentioase si mai elaborate, cat mai deosebite. Eu am 2 asociate care lucreaza in stiluri mai accesibile decat mine si nu au chiar atat de mult succes la targul asta. Am avut cliente care si-au cumparat de la noi un colier pentru o rochie de designer pe care tocmai o probau sau pentru o palarie vintage. Am cunoscut si multi expozanti iar parerea e unanima - e un targ la care accesoriile girlie-sh, colorate, modelate sau pictate nu merg extraordinar de bine. Asta nu inseamna ca respectivele accesorii sunt mai putin frumoase sau de calitate sau ca targul e prost.
    CinnamonCloves are dreptate - selectati-va targurile la care mergeti. Documentati-va, intrebati, cititi pareri mai mult sau mai putin partinitoare pe forumuri. Stiu ca am fost si eu la inceput la targuri weekend de weekend si nu toate au fost ok. Dar nu voi spune ca a fost cumplit targul ILoveHandmade de pe 6-7 martie pentru ca nu am accesorii care sa se potriveasca atat ca pret cat si ca model cu ce a mers acolo. Pur si simplu ce fac eu nu se potriveste acolo, cum nu s-ar potrivi nici la Muzeul satului sau la MTR. E usor sa cazi in greseala de a merge la orice targ te poti inscrie in speranta ca ai sa vinzi mult si sa fii cunoscut, dar repet, nu orice accesorii merg la orice targ iar vintage nu se pupa cu fimo (ca disclaimer, imi place fimo si nu vreau sa jignesc pe nimeni si cred ca e evident ce incerc sa spun). Si nici nu mai zic de ce satisfactie am eu ca artist cand merg in La Scena si dau acolo de oameni de calitate, care nu discuta pretul produsului, care nu se targuiesc cu mine si care nu au pretentii de connoisseur dar nu disting cristalul de boemia de plastic. Numai la La Scena si La Fair 4 Art am dat de clienti atat de ok.
    Am scris toata aceasta poveste pentru ca Alexandra pe care am cunoscut-o la Fair 4 Art m-a intrebat daca sa vina la targ pentru ca feedback-ul e prost pe forumul Breslo. Nu imi sta in caracter sa bat campii inutil pe forumuri dar de data asta mi s-a parut necesar, mai ales ca e vorba de un targ la care m-am dus cu drag si de la care am plecat multumita, fie ca am vandut 5 lei sau 500.
    To sum up - taxa este de 30 lei pentru participantii cu accesorii, 50 pentru cei cu haine de orice fel.
    - ora de sosire este 9:30, cea de plecare 18:00 - o singura data am asteptat sa se deschida barul, cred ca exact la editia de care vorbeste Analuk, dar asta nu a avut de a face cu organizatoarele, ci cu angajatii barului si macar ele au stat cu noi afara in frig, nu ca la targul din Control unde am asteptat 2 ore sa vina organizatoarele si sa deschida usile.
    va multumesc pentru dreptul la libera expresie,
    Miri de la Fabrica de Zorzoane

    16.03.2010, 18:28:21
  • on.skin
    on.skin

    Pentru prima oara am fost la targul de la La Scena pe 18 aprilie, am intarziat 2 ore ...adik am ajuns pe la 12. Oana a fost foarte draguta mi-a aratat locurile in care mai puteam sa imi pun sevaletul...pentru ca normal toata lumea era deja acolo, iar in ceea ce priveste vanzarea a fost foarte ok. Si pentru ca era vreme frumoasa majoritatea celor cu handmade au stat afara, nu am nici o plangere :D

    27.04.2010, 01:59:38
  • artemiza.design
    artemiza.design

    Pentru prima oara am participat la un targ caruia nu am ce sa-i reprosez din punct de vedere organizatoric. E vorba de cel de la Pitesti, din mall, organizat de domnul Emil Lucian. Cred ca nu am intalnit pana acum organizator mai entuziast si mai de bun simt. Daca ne gandim ca nu este producator handmade si ca totul a fost gratuit, cred am spus deja tot. Vanzarile nu "au dat prin batz", ca sa zic asa, dar, pentru un prim eveniment de acest gen organizat in Pitesti, a fost bine. Scopul de a educa bunul gust si a promova handmadeul cred ca a fost atins si sunt convinsa ca urmatoarea editie va avea un succes mai mare.

    27.04.2010, 17:48:30