Forum: Tehnici & Materiale Personalizare pe cutii de lemn

  • verag2
    verag2

    Buna. Am o intrebare pentru persoanele mai experimentate, care lucreaza cu articole din lemn, in special cutii. Exista vreo tehnica prin care se poate imprima o fotografie pe o cutie de lemn? Sau cum se pot valorifica fotografiile pentru a personaliza o cutie, cum se pot lipi ca sa arate cat mai bine?

    20.11.2012, 09:48:54
  • SEA.Design
    SEA.Design

    Nu stiu daca imi este permis, insa eu am gasit un tutorial aici: http://digital-photography-school.com/how-to-transfer-prints-to-wood-an-awesome-photography-diy-project . Trebuie insa sa ai un gel medium acrylic si ceara(cred ca se poate folosi si un adeziv/lac pentru tehnica servetelului pentru a proteja imaginea). Mai este si varianta doar cu adeziv: http://www.craftsunleashed.com/index.php/jewelrybeading/wood-image-transfer-keychain/ (apropos - unii zic ca Mod Podge este de fapt un fel de aracet diluat - ca izolator nu as folosi varianta asta, insa pentru a lipi imaginea cred ca merge).

    20.11.2012, 12:34:11
  • artdecoalba
    artdecoalba

    Pt verag2 imaginea din fotografie trebuie transpusa pe o hirtie scoasa la o imprimanta buna ,apoi poti folosi unul din gelurile de transfer de pe piata ,daca lucrezi corect imaginea se transpune pe orice suprafata,daca nu poti retusa un pic cu acrilice ,o aduci acolo unde vrei ,mie mi-a iesit.

    15.01.2015, 23:13:10